שלום, הדליפה נמדדת ב LPM = ליטר בדקה. בכל מסיכה יש איוורור מתוכנן בסדר גודל 28 - 30 LPM. בלחץ העבודה של כ 10 ס"מ עומד מים. בספר המסיכה מוצאים את הטבלה/גרף דליפה בתלות ללחץ העבודה. המספרים שנתת מאפיינים את ממוצע הדליפה הגדולה ב % שהתרחשה במהלך הלילות (7 או 30) האחרונים. נתונים מפורטים יותר אפשר לראות בגרפים שיורידו לך מהסיפאפ.
שלום, אני חושב שאצלך % ממוצע הדליפות הגדולות גבוה מאד. אצלי הקריאה בחלונית מראה 0% הן ב 7 והן ב 30 הלילות האחרונים. כאמור, כדאי להוריד נתונים מהסיפאפ. רואים שם גרפים יומיים ותקופתיים (עד שנה).
זה יכול להסביר את העובדה שרב הזמן הלחץ גבוה ממה שמדדתי בזמן הניסוי במעבדת השינה ? לפי המדידה של פיליפס, 90% מהזמן: 10.4 ממוצע של 7 ימים 9.3 ממוצע של 30 ימים במעבדה נספר לחץ ממוצע של 6
הלחץ הממוצע פחות רלבנטי מה שחשוב זה הלחץ של העשירון העליון כלומר הלחץ ש90 או 95 אחוז מהזמן מונע אפניאות.אולי זה מקור הטעות חוץ מזה במעבדה בטח ישנת פחות עמוק ופחות רפוי מבבית ולכן הלחץ נמוך יותר. קח לדוגמא קיצונית-אם לא נרדמת בכלל במעבדה הלחץ יהיה הנמוך ביותר -3 או 4 תלוי במכשיר כי בערות אתה לא עושה הפסקות נשימה
זה לא שינוי גדול ברספירוניקס כל עוד אין LL שמשמעותו LARGE LEAK ומסומן בפס שחור -אז הכל בסדר יותר סביר שאתה קצת מצונן בחורף והגודש באף גובר אל תהדק את האיזילייף .אם אתה חייב להדק אז משהו לא טוב בה.אולי להחליף מסכה. בעצם אתה מתכוון ל34% מהזמן LL???????זה לא טוב
כן ןבקשר להערה הקודמת שלך - הערך הממוצע של הלחץ שעמד על 6 לא נלקח ממעבדת השינה. אסותא משאילים לך מכשיר למספר ימים ע"מ לבחון את הלחץ המירבי והממוצע. לדאבוני, הנתונים מפיליפס אינם טובים כי גם הלחצים גבוהים וגם האירועים גברו.
עד שבעית הדליפות לא תיפתר אין טעם לחפש את הלחץ האופטימאלי קודם מסכה אחר כך לחץ אוטומטי אחרכך צימצום הטווח של האוטומטי או מעבר לקבוע ואז אם עדיין יש יובש בפה או גודש באף-מעשיר לחות ואם משהו לא ברור-בדיקה לפחות של אוקסימטר תוך כדי הסיפפ ככה צריך להיות
הי זומר עברתי למסכת נחיריים (שם כבר אין דליפות). כנראה לבעלי שפמים קשה לייצר אטימות עם מסכות אפיות.
בכל אופן - למה אתה מציין אפשרות למעבר למכשיר עם לחץ קבוע ? זה גם מה שהסוכן המליץ לי (והרי המכשיר עולה פחות ככה שמדובר בייעוץ כן). אני מנסה להבין את השיקולים.
כתבתי עשרות פעמים על הנושא תקרא בגדול למה צריך מערכת שתעקוב אחרי הפרעות הנשימה שלך ותתעדכן כל הזמן לאחר שיש בעיות ותתקן אותן לאחר זמן מה אם אפשר למנוע את הבעיות. מניעת תאונות יותר טובה מאמבולנסים זמינים כל קילומטר
אני כותב בתגובות לשאלות אין לי פוסט שלי תסתכל בתשובות שלי על פי שמיבערך פעם בחודש פירטתי את הענין לאחרונה למשל מכבי במכרז החדש הכניסה רק אוטומטים אם המחיר זהה אפשר לקנות אוטומטי ולפי הצורך לכוון אותו לטווח רחב או מצומצם או אפילו לקבוע אם יש הפרש גדול במחיר אז השאלה היא כספית ואם לזרוק כסף אז אולי למכשיר טוב יותר למסכה טובה יותר או לזוג מסכות לסירוגין כדי לצמצם את הלחץ הכרוני על הפנים אולי לצינור גמיש ונעים יותר או למעשיר לחות שלפעמים מועיל-בקייץ ,במזגן... לפילטרים טובים ולהחלפה תדירה יותר
מה דעתך (תזכר שעד 7000 שקלים אני משלם רק 20 % ) ? נלך על המכשיר הטוב ביותר בשוק היום - S9 אוטומטי. נקנה גם 2 מסכות טובות נניח אחת SWIFT FX (ומסכה אפית נוספת לגיבוי) שנה הבאה נבחן אפשרות למעשיר לחות (יש תקציב של 500 שקלים לכל שנה). נאתר את הלחץ הטיפולי שבו החולה מצוי רב הזמן (נניח שבועיים). נכייל את הלחץ המירבי ללחץ הטיפולי + 2.
מה דעתך (תזכר שעד 7000 שקלים אני משלם רק 20 % ) ? נלך על המכשיר הטוב ביותר בשוק היום - S9 אוטומטי. נקנה גם 2 מסכות טובות נניח אחת SWIFT FX (ומסכה אפית נוספת לגיבוי) שנה הבאה נבחן אפשרות למעשיר לחות (יש תקציב של 500 שקלים לכל שנה). נאתר את הלחץ הטיפולי שבו החולה מצוי רב הזמן (נניח שבועיים). נכייל את הלחץ המירבי ללחץ הטיפולי + 2.
יש פגמים בתוכנית ?
נשמע לי בהחלט טוב. את הלחץ המקסימלי אתה יכול לכוון ללחץ של ה- 95% + 2
לגבי מסיכות אל תמהר לקנות לפני שאתה שבע רצון מהמסיכה. נסה גם מסיכות של RESPERONICS
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
מה המקבילה שיש אצל רספירוניקס לנחירונים (מצאתי 3 מסכות) ? זה נוח שהצינור יוצא כלפי מעלה ? אני לא מאמין שסוכן רסמד יביא לי מסכה של רספירוניקס אבל אני יכול לבדוק.
שלום, ציטוט: נשמע לי בהחלט טוב. את הלחץ המקסימלי אתה יכול לכוון ללחץ של ה- 95% + 2 העדפה שלי: להוריד נתונים ולראות בגרף או ברישום מה היה הלחץ הגבוה ביותר וממנו להוסיף 2.