| מחבר |
נושא  |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 01/31/2012 : 12:34:35
|
1. S9 Elite - לחץ קבוע 2. S9 Escape - לחץ קבוע + מכשיר פרימיום 3. S9 AutoSet - לחץ אוטומטי + מכשיר פרימיום
מה ההבדל בין Elite ובין Escape. מה התוספת שנותן מכשיר פרימיום ? מתי כדאי להשתמש במכשיר עם לחץ קבוע (זה מה שהמליצו לי) ומתי אוטומטי? תודה |
נערך על ידי - אפנאי ב 01/31/2012 12:35:58 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/31/2012 : 15:47:46
|
יש המון דיונים כאן בפורום על לחץ קבוע מול לחץ אוטומטי.
אתה יכול לעשות חיפש בפורום ולקרוא המון דעות
אין תשובה חד משמעית לכאן או לכאן מה עדיף
בסופו של דבר כדאי לך להתנסות בשניהם ולהחליט עם איזו שיטה אתה מרגיש יותר נוח |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
achmono
חבר חדש מהשקית
15 הודעות |
נכתב ב - 01/31/2012 : 19:14:03
|
אפנאי שלום
הescape וה elite הם בדיוק אותו מכשיר מבחינה מכאנית,שנהם עובדים על לחץ קבוע ולא אוטומטיים. ההבדל היחידי הוא שה escape שומר מעט מאוד נתונים על כרטיס הזיכרון ואין אפשרות לפרוק נתונים למחשב ולעומתו ה elite שומר את רוב הנתונים כולל הפסקות הנשימה,דליפות מהמסכה וכל שאר הנתונים. הבדל נוסף שאינו קשור למכשיר הוא שהescape נמצא בהסדר של קופת חולים כללית כך שאם קונים אותו אתה משלם לספק רק את ההשתתפות העצמית ולעומתו הelite לא בהסדר כך שאתה משלם את כל העלות לספק ותובע החזר מהקופה ומה מושלם. כספית זה אותו דבר.
אני בחרתי בelite כי חשוב לי לנטר את המדדים כדי לראות האם הלחץ שהותאם לי ממשיך להיות אפקטיבי לאורך הזמן.
אורי |
 |
|
|
טל.ר
חבר פחות חדש

203 הודעות |
נכתב ב - 01/31/2012 : 21:16:52
|
| האם ה- AUTOSET לא שומר נתונים שניתנים לפריקה ומעקב אחרי השימוש במכשיר ?? |
מכשיר :Machine: S9 AutoSet™ CPAP מסיכה :Mirage™ SoftGel Nasal CPAP Mask with Headgear מסיכה נוספת: Ultra Mirage™ II Nasal CPAP Mask with Headgear מעשיר לחות :S9™ Series H5i™ Heated Humidifier
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/31/2012 : 21:33:28
|
| ה- AUTOSET בודאי שכן |
 |
|
|
baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות |
נכתב ב - 01/31/2012 : 21:38:33
|
ה AUTOSET הוא המכשיר ברמה הגבוהה ביותר שכולל את כל מה שהאחרים כוללים ובנוסף הוא אוטומטי (וכמובן שיכול לעבוד בלחץ קבוע) http://www.resmed.com/us/products/s9_series/s9-series.html?nc=dealers (ניתן ללחוץ על SPECIFICATIONS ולעשות השוואה) |
מכשיר: Resmed S9 Autoset מסיכה: Swift FX מסיכה נוספת: Ultra Mirage 2 מסיכה נוספת: Mirage Soft Gel |
 |
|
|
nice guy74
חבר פחות חדש

Israel
110 הודעות |
נכתב ב - 02/01/2012 : 13:43:21
|
אפנאי, למה שלא תתקשר אליה ותשאל את ההפרש במחירים, אם אני לא טועה, זה בסביבות ה 1500 ש"ח. היום הייתי אצל כרסטינה, קיבלתי מכשיר S9 אוטומטי, ושתי מסיכות, ומעשיר לחות שהיא עצמה אמרה שלא בטוח שאני זקוק לזה, אבל לבדוק שווה... פרטים בהמשך... |
 |
|
|
nice guy74
חבר פחות חדש

Israel
110 הודעות |
נכתב ב - 02/01/2012 : 14:04:22
|
בנוגע למעשיר לא חייבים, פשוט עניין סובייקטיבי, אני צריך לבדוק כמה ימים ללא מעשיר, ולראות איך זה, ואז להוסיף את המעשיר ולנסות מספר ימים, אם ההרגשה אותו דבר, לא צריך מעשיר, אם ההרגשה יותר טובה, עדיף עם מעשיר.
זה 1000 שקל אך עם צינור רגיל, צינור מיוחד עם "בקרת אקלים" של S9 עולה עוד 400 שקל. וכמובן שזה משתלם יותר בקניה הראשונה כי מכבי משתתפים בהחזר גם לגבי המעשיר ...
המסיכות שנתנו לי , SWIFT FX, ומסיכה אפית של SOFTGEL, עם המסיכה חשתי אי נוחות על ההתחלה, למרות שאולי צריך להסתגל, והמסיכת נחירונים, מעולה, פשוט הרגשתי איתה מעולה.
המכשיר מאוד שקט. והיא מסכימה להשאיר לי את המכשיר והמסיכות לניסיון עד לקבלת התשובה של המכרז... אחלה שירות. |
 |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 02/01/2012 : 21:00:35
|
מה בדיוק הזכאות של הקניה הראשונה ? יש למישהו את זה במקרה ? גם מכשיר וגם ציוד מתכלה ? |
נערך על ידי - אפנאי בתאריך 02/04/2012 14:18:20 |
 |
|
|
nice guy74
חבר פחות חדש

Israel
110 הודעות |
נכתב ב - 02/01/2012 : 22:37:01
|
לפי מה שהבנתי מכל הקניה. כלומר גם מעשיר גם מסיכה וגם מכשיר... אני אבדוק עם מה יותר טוב לי. הכסף כאן לא בדיוק משחק תפקיד... |
 |
|
|
baraks
חבר פחות חדש

201 הודעות |
נכתב ב - 02/01/2012 : 23:37:29
|
המלצה שלי לרכוש את האוטומט ממספר סיבות: 1. ניתן להפעיל אותו גם כקבוע כך שאין בעיה גם אם מומלץ שימוש בלחץ קבוע 2. דגם ה S9 AUTOSET כולל פונקציות מאוד חשובות שאין ב escape כגון הפעלה וכיבוי אוטומטי,פיצוי דליפות ברמה גבוהה יותר,התאמת מסיכה - לא פונקציה קריטית אבל נחמדה עוזרת גם בייבוש המסיכה לאחר שטיפה,כיונון לחץ מינימאלי ומקסימלי - זה בעצם האוטומט,אבחון אירועיים מרכזיים,רמת פירוט דוחות,הוספת מד רווי חמצן,ועוד - ניתן לקבל את ההשואה המלאה באתר RESMED) 3. מאחר ומקבלים אחוז השתתפות גבוה עדיין הפרש של 1000 ש"ח עבור המשתמש הפרש העלות הוא 200 ש"ח.
אשמח לשמוע אם מישהו חושב אחרת |
מכשיר: Resmed S9 Autoset מסיכה: Swift FX מסיכה נוספת: Ultra Mirage 2 מסיכה נוספת: Mirage Soft Gel |
נערך על ידי - baraks בתאריך 02/01/2012 23:39:13 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 02/02/2012 : 10:32:55
|
גם אני ממליץ על רכישת ה- AUTOSET מדובר במכשיר רפואי חשוב שנרכש למה שנים טובות וכדאי לקנות מכשיר עם כל טווח האפשרויות.
כמובן שהרכישה רק לאחר סיום הליך הבדיקה הארוך וההסתגלות כולל מסיכות מתאימות |
 |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 02/02/2012 : 15:32:16
|
מצאתי נימוקים בעד אוטומטי (הסבר מאלף של יצחק):
1. מכשיר אוטומטי אמור להתאים את הלחץ המתאים בדיוק למטופל לכל דקה ודקה במהלך שנת הלילה שלו.
2. ייתכנו שינוים בין הלילות בהתאם למצב המטופל (נזלת, אף סתום, טמפרטורה ומשתנים רבים נוספים) המשנים את הלחצים אותם צריך המטופל באותו לילה. מכשיר בלחץ קבוע לא יודע להתמודד עם כך אלא רק אוטומטי.
3. מכשיר בלחץ קבוע מאלץ המטופל לישון לילה שלם בלחץ גבוה יחסית (שהרי החסימה אינה זהה במהלך כל הלילה בו יש שלבי שינה שונים). במכשיר אוטומי יוכל להנות חלק גדול מהלילה בלחצים נמוכים יותר.
לי יש חברה לעבודה לדוגמא שהלחץ הטיפולי שלה הוא 15 מ"מ מים. במכשיר בלחץ קבוע ספק אם היתה מחזיקה מעמד לילה שלם בלחץ כזה. מכשיר אוטומטי מאפשר לה שימוש חלק גדול מהלילה בלחצים נמוכים הרבה יותר.
4. המכשירים המודרנים יותר הם המכשירים בלחץ אוטומטי (המאפשר גם קבוע) כאשר מדובר במכשור רפואי יקר שרוכשים אחת לכמה שנים. אני אישית הייתי מעדיף את המכשור המתקדם ביותר שמציע את מקסימום האפשרויות.
5. לא שמעתי על בעיות במכשירים אוטומטים.
|
נערך על ידי - אפנאי בתאריך 02/02/2012 15:34:40 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 02/02/2012 : 16:07:58
|
quote: Originally posted by אפנאי
מצאתי נימוקים בעד אוטומטי (הסבר מאלף של יצחק):
1. מכשיר אוטומטי אמור להתאים את הלחץ המתאים בדיוק למטופל לכל דקה ודקה במהלך שנת הלילה שלו.
2. ייתכנו שינוים בין הלילות בהתאם למצב המטופל (נזלת, אף סתום, טמפרטורה ומשתנים רבים נוספים) המשנים את הלחצים אותם צריך המטופל באותו לילה. מכשיר בלחץ קבוע לא יודע להתמודד עם כך אלא רק אוטומטי.
3. מכשיר בלחץ קבוע מאלץ המטופל לישון לילה שלם בלחץ גבוה יחסית (שהרי החסימה אינה זהה במהלך כל הלילה בו יש שלבי שינה שונים). במכשיר אוטומי יוכל להנות חלק גדול מהלילה בלחצים נמוכים יותר.
לי יש חברה לעבודה לדוגמא שהלחץ הטיפולי שלה הוא 15 מ"מ מים. במכשיר בלחץ קבוע ספק אם היתה מחזיקה מעמד לילה שלם בלחץ כזה. מכשיר אוטומטי מאפשר לה שימוש חלק גדול מהלילה בלחצים נמוכים הרבה יותר.
4. המכשירים המודרנים יותר הם המכשירים בלחץ אוטומטי (המאפשר גם קבוע) כאשר מדובר במכשור רפואי יקר שרוכשים אחת לכמה שנים. אני אישית הייתי מעדיף את המכשור המתקדם ביותר שמציע את מקסימום האפשרויות.
5. לא שמעתי על בעיות במכשירים אוטומטים.
כבר לא זכרתי בעצמי שכתבתי את זה  |
 |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 02/03/2012 : 21:59:22
|
זומר גורם לי להרהורי כפירה. לטענתו האוטומטי מגיב לאירועי הנשימה תחת למנוע אותם. לפי דעתי זו טענה חזקה. באמת שמתי לב שהמכשיר ״מתבלבל״ לפעמים כשהנשימות לא סדורות. מצד שני הגוף שלנו לא אוטומט ואני מניח שיש צורך בשינוי לחצים במהלך לילה ולחץ קבוע לפעמים מפספס כי אינו אדפטיבי.
שורה תחתונה - לחץ קבוע אינו אדפטיבי ולחץ אוטומטי מגיב לאירועים במקום למנוע אותם.
אולי באמת הפתרון זה מציאת הלחץ הטיפולי וכיול מכשיר אוטומטי ל+- X ואז אתה נהנה משני העולמות. מהו אותו ערך X ? האם 2 האם 3 ? זאת בהנחה שאצל החולה אין תנודות גבוהות של הלחץ הטיפולי במהלך לילה.
|
נערך על ידי - אפנאי בתאריך 02/03/2012 22:32:02 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 02/03/2012 : 22:51:02
|
אפנאי. אין תשובות חד משמעיות לחלק גדול מהשאלות. הכי חשוב להתנסות בעצמך הן בלחץ קבוע והן בלחץ אוטומטי ולהחליט לבד מה יותר נוח לך ועם איזו אפשרות אתה מגיע לתוצאות יותר טובות (פחות ארועי הפסקות נשימה) |
 |
|
|
johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות |
נכתב ב - 02/04/2012 : 11:45:57
|
שאלה שמאד מסקרנת אותי היא: כיצד אפשר להעריך באמצעים ביתים האם השינה תקינה או לא ? זה חיוני לדוגמא למי שרוצה לכייל לחץ קבוע, או לדעת האם הדליפות שיש לו הם תקינות.
נראה לי (אנא תקנו אם יש החולקים) ששני הפרמטרים הכי חשובים הם הסטורציה (SO2) ןה- AHI
שאלתי היא מהם שני הפרמטרים הבאים בתור מבחינת החשיבות ?
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 02/04/2012 : 17:31:06
|
דרך קריאת נתונים מפורטים ממכשיר ה- CPAP אפשר בעיקרון לראות אם המכשיר מטפל בהפסקות הנשימה
זאת בעיקר אפשר לראות על פי מספר מינימלי תקין של הפסקות הנשימה עם המכשיר בתוספת דליפה סבירה (יש עוד פרמטרים נמדדים כמו FLOW LIMITATIONS ונחירות אבל הם פחות רלבנטיים).
כמו כן חשובה כמובן תשובתו הסובייקטיבית של המטופל - האם אתה ישן לילה שלם עם המכשיר (לפחות 6 שעות)? האם אתה מרגיש ערני יותר? האם אין לך כאבי ראש? ועוד
יש רבים שלמרות שימוש ב- CPAP ותוצאות תקינות מהמכשיר עדין מרגישים סובייקטיבית עייפים ועם עוד תופעות
לכאלה מומלץ לבצע בדיקת שינה במעבדת שינה עם ה- CPAP.
שם יבדקו מלבד הסטורציה גם את פעולת גלי המוח במהלך השינה ואת שלבי השינה ומשכם בכדי להעריך את איכות השינה עם המכשיר.
למעשה ניתוח גלי המוח במהלך השינה הוא זה שמעיד על איכות השינה |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/04/2012 17:36:57 |
 |
|
| |
נושא  |
|