מחבר |
נושא |
Menachem
חבר חדש מהשקית
20 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2014 : 11:24:17
|
שלום חברים, האמת, נחפשתי לפורום לפני למעלה מ-5 שנים כשאובחנתי לראשונה עם דום נשימה בשינה קשה, זה עזר לי מאוד לגעת בקצה קצהו של הנושא הזה, שיש בו הרבה מאוד מה ללמוד. בעיקר אני רוצה להקדים ולומר תודה ליצחק, מנהל הפורום, ולמשתתפים הקבועים שעוזרים ועונים בסבלנות רבה לכל מי שפונה. דוגמה ומופת לעזרה הדדית ואכפתיות, שלצערנו לא מצויה כל כך במקומותינו.
אז הסיפור שלי הוא ככה, אני מתנצל מראש על אורך הדברים: היום אני בן 73, סובל מסכרת סוג ב' ולפני כשנתיים עברתי אירוע מוחי קל, שלשמחתי לא השאיר תופעות לוואי. קניתי את ה CPAP הראשון לפני 5 שנים, מחברת מדטכניקה. היתה תקופת הסתגלות לא קלה אבל הצלחתי לשמחתי. בתחילה גם הרגשתי שיפור משמעותי, ממש הייתי קם רענן ולא עייף במשך היום. היו כמה דברים שהפריעו לי במשך הזמן: מסכות שלא היו נוחות, רעש מהמכשיר עצמו ורעש של אוויר שנפלט בלחץ כשהמסיכה זזה... במשך הזמן גם ההשפעה הטובה של השינה עם המכשיר כאילו פגה, אולי כי התרגלתי. הדרך היחידה לדעת אם המכשיר עובד כמו שצריך ועושה את עבודתו היתה לשלוח את כרטיס ה SD לחברה שיקראו אותו או להגיע לסוכן. חייב להודות שכל האינטראקציה עם השרות של החברה דרך הסוכן לא היתה מוצלחת, לא הרגשתי שיש לי למי לפנות ופשוט משך הזמן הזנחתי את השימוש במכשיר. לא השתמשתי בו תקופה די ארוכה, עד שלפני שנתיים קיבלתי אירוע מוחי. כאמור יצאתי מזה למזלי בשלום, אולם משיחה עם הרופאים היה ברור שאני חייב, ממש חייב ואין קיצורי דרך, להשתמש במכשיר כל הזמן. כשניסיתי להפעיל שוב את ה CPAP, הוא לא פעל. בבדיקה הסתבר שכנראה היתה חדירת מים למנוע(?) או משהו כזה, המכשיר מקולקל. מאחר ולא הייתי זכאי עדיין להחזר מקופ"ח על מכשיר חדש, הוצע לי לרכוש מכשיר (משומש מן הסתם) בעלות של 1,000 ש"ח כשהובטח לי שברכישת מכשיר חדש בבוא הזמן (אחרי 5 שנים), יזכו אותי ב-1000 ש"ח. מדובר ב REMSTAR M Series Heated Humidifier, יש לציין שאני לא משתמש ב humidifier. בשנתיים האחרונות כל לילה במכשיר, אבל עם תופעות של בריחת אוויר דרך הפה רוב הזמן, הפה פתוח ומשם יוצא אוויר בלחץ בתנוחת שינה על הגב. אשתי ממש מסכנה, היא לא מסוגלת לישון לידי... :-( מכיוון שאין לי גישה לרישום הנתונים במכשיר, אין לי מושג אם זה עשה את הפעולה שצריך. אני רק יודע שאני עייף במשך היום ונרדם, ויש גם ירידה בזיכרון. אולי זאת לא הסיבה היחידה, יש ברקע סכרת. כיוון שכבר עברו 5 שנים מאז רכישת המכשיר, התחלתי שוב את התהליך של בדיקה במעבדת שינה לקראת רכישת מכשיר חדש.
לפני כחודש עברתי שוב בדיקה במעבדת שינה של קופ"ח מאוחדת בירושלים (בי"ח משגב לדך), והתוצאות: ריוויון חמצן בסיסי 94%, החולה בילה 9% מהלילה מתחת לריווי חמצן 90%. נחירה, נשימה פרדוקסלית, ריבוי הפסקות נשימה בצפיפות של 75 בשעה. מלוות התעוררויות וירידה בסטורציה עד 78%. מתוכם נצפו 60 אפניאות חסימתיות ו-15 היפופניאות. סיכום: דום נשימה חסימתי בדרגה קשה עם המלצה לטיפול חוזר NCPAP ומעקב במרפאת ריאות. בדו"ח אין קביעה לאיזו תוצאה (מיטבית) אני אמור להגיע בעת השימוש במכשיר, גם הרופא לא קבע את זה. אני מבין שצריך לחתור למקסימום שיפור, כלומר מינימום הפסקות נשימה, אבל לכמה אפשר להגיע? לא ברור.
אחרי קבלת התוצאות, קיבלתי במעבדת השינה לניסיון מכשיר אוטומטי מסוג APEX משהו סיני/ספרדי, עם מסכנה JOYCE של WEINMANN. הטכנאית (שמצייגת את החברה שמוכרת את המכשיר הזה ספציפית) קבעה לחץ בין 4 ל -14, ואחרי שבוע חזרתי לבדיקת התוצאות. בבדיקה נראה שהפסקות השינה ירדו ל-8 עד 9 בשעה. היא לא היתה מוכנה למסור מידע נוסף מעבר לזה, זה מה שנותנים (?). המכשיר מאוד שקט, והמסכה נוחה לי, אין בריחת אוויר והכל לכאורה בסדר.
כאן מתחילות השאלות שלי. קראתי המון המון פוסטים בפורום, וככל שקראתי יותר מצד אחד יש לי כיוון די ברור, ומצד שני המון שאלות. נכנסתי גם לאתרים בחו"ל, קראתי על מכשירים, על מסכות, עם חימום, עם לחות, בלי לחות, מתי צריך לחץ קבוע, בקיצור, הראש שלי כבר מתפוצץ אני מתלבט בין שני המכשירים המתקדמים S9 AUTOSET של ResMed לבין המכשיר של RESPIRONICS שמשווקת מדטכניקה. יש הרבה המלצות על S9, לא כל כך ראיתי על RESPIRONICS. ברור לי ששני המכשירים מתקדמים ומצוינים, לא מבין מספיק כדי לקבוע מה עדיף. חשוב לי שהמכשיר יהיה שקט, חשוב לי השרות והיכולת לקבל בצורה נוחה מידע שוטף על התוצאות, בלי צורך לרכוש תוכנה נוספת. אני צריך שזה יהיה פשוט וזמין, ולא להיות תלוי בסוכן או בצורך לשלוח כרטיס לפענוח בחברה וכו'. אני גר בירושלים, יש למדטכניקה סוכן שמגיע ירושלים אבל לא הייתי מרוצה במיוחד. השאלה: האם לקלנטיקה יש סוכן שמגיע לירושלים או שצריך כל פעם להגיע אליהם, לחולון או לחיפה(??). מתי בכלל אני זקוק להגיע פיסית לחברה או להגיע לסוכן? כלומר, עד כמה זה חשוב המרחק ועד כמה אני תלוי בזה? מקריאת פוסט של אבי הבנתי שב S9 יש אפשרות נוחה לקבל המון מידע. לא ידוע לי על המכשיר של RESPIRONICS.
שאלה: בעניין העלות, לא כל כך ברור לי איך זה הולך. נאמר לי שההשתתפות שלי היא כ-2200 ש"ח, לא משנה מה המכשיר שאני מזמין. לא ברור לי אם יש תקרה מקסימלית להשתתפות הקופה עצמה, ואז אם המכשיר יקר, אצטרך להוסיף כסף? מישהו מכם יכול להסביר איך זה הולך?
שאלה: קראתי די הרבה גם על האפשרות להזמין מחו"ל. אין לי עם זה בעיה, יש לי כתובת בחו"ל. אני צריך כמובן לברר מול מאוחדת אם הם אפשר לקבל החזר על רכישה בחו"ל, ממה שכתוב בפורום לא הצלחתי לקבל תמונה ברורה. השאלה: מלבד עניין ההחזר מול מאוחדת, מה החסרונות או הבעיות הצפויות לי אם אני מזמין את הכול מחו"ל?
שאלה:האם יש טעם לבדוק לניסיון את שני המכשירים ורק אחר כך להחליט? איך אני אקבע איזה מהם עדיף? מבחינתי הסובייקטיבית יכול להיות ששניהם יהיו "בסדר", כמו ש"בסדר" לי עכשיו במשך שבוע עם ה APEX והרי ברור לי שאותו לא אזמין.
שאלה: המסכה שקיבלתי לניסיון, של WEINMANN דווקא נוחה לי. חוץ מעניין הנוחות הסובייקטיבית, האם יש מסכות יותר טובות/יעילות? עם מכשיר זה או אחר? מה משפיע בעצם על על היעילות ועל התוצאות - המכשיר או המסכה? האם עם מסכה מסוימת יבואו לידי ביטוי טוב יותר תכונות מתקדמות של המכשיר?
שאלה: אתם חוזרים המון על העצה לקבל לניסיון כמה מסכות עד שמחליטים על המסכה המתאימה, אבל לא ברור מי יהיה מוכן לתת כמה מסכות לניסיון? העצה טובה, אבל איך לממש את זה?
מצטער על כמות השאלות ועל אורך הפוסט. אם אפשר היה לפנות למישהו מהמומחים בפורום טלפונית, היה אפשר לקצר בכתיבה... מקווה מאוד לקבל תשובות בהקדם האפשרי. תודה מראש, ושוב יישר כוח על השרות ועל האכפתיות. |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2014 : 12:19:06
|
מנחם שלום, הצטערתי לשמוע את אשר כתבת, בעיקר על שהפסקת להשתמש במשיר עד שהחמיר מצבך, במקום לנסות לשפר את המצב ולהעזר באנשי מקצוע נכונים ובאנשי הפורום. כואב לי מה שאתה עובר. אך נחזור לענין העיקרי במקום לבכות על חלב שנשפך. ובכן, השאלה הראשונה שאתה צריך לענות עליה היא מה יותר חשוב, הכסף או מנחם. אם התשובה ברורה לך, הפתרון לדעתי הוא חד משמעי. רכוש מייד (פשוט חבל על כל יום שאתה בלי מכשיר טוב) מכשיר S9 RESMED אוטומטי מחו"ל כדאי מאוד שתקח את כל הסט עם המעשיר לחות וצינור חימום כמוכן תצרף מסכה מתאימה לך, ע"פ התאור שלך, נראה שאתה צריך מסכה על כל הפנים. העזר בחברה שנותנת שרותי יבוא. תקרא בפורום כיצד עשו זואת האחרים. את נושא החזרת הכספים מול קופת החולים תסדיר אחר כך בעזרת חברים מאותה קופה. (לצערי, או לשמחתי אני לא בקופה שלך, אני בכללית) במכשיר זה אין בעיה של תוכנה ולא תצטרך טובות מכל סוכן, תוכל בעצמך להוריד למחשב את התוצאות בפרוט רב ובקלות ללא עלות נוספת. אם משהו לא ברור, תשאל ונשמח לעזור לך. אגב, גם לי מתייבש הפה כאשר אני ישן על הגב, לכן אני ישן על הצד רוב הזמן. מי שסובל מתופעה דומה ואינו יכול לישון על הצד, ראה שמסכה על כל הפנים זה הפתרון. אבל אין לי ניסיון בזה. כל שאר התופעות של רעש ובריחת אוויר לא קיימות אצלי, S9 הוא מכשיר שקט כמו רוב המכשירים החדישים והמסכות החדשות די מותאמות ובמגוון רחב מאוד. בהצלחה חבר! |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2014 : 12:56:52
|
אולי זה יכול לעזור לך: http://usa.buy2.co.il/buy2usa/stores מישהו שקנה מכשיר כתב בפורום: המכשיר + המעשיר = 869 $. משלוח אווירי לאתר buy2usa = חינם. קניתי גם כמה חבילות של פילטרים היפואלרגיים וצינור מחומם. סה"כ כול הקנייה היה 990$. המיסים = 180$ (רק מעמ) המשלוח = 86$
|
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2014 : 16:17:30
|
שלום מנחם וברוך הבא לפורום,
שמח לקרוא שמצאת את הפורום מועיל ומעניין. לעניינך. אכן אין ספק שאתה זקוק לטיפול דחוף ב- CPAP וחבל על כל ליילה שאתה ישן בלעדיו. לעניין חלק משאלותיך: 1. שני המכשירים שציינת של רסמד ושל רספרוניקס נחשבים מצויינים. נסה את שניהם. פשוט תתקשר ישירות לחברות. ותחליט מה יותר טוב עבורך כולל תבדוק ותשאל לגבי השירות לירושלים. לגבי קריאת נתונים שני המכשירים מאפשרים קריאת נתונים על גבי המכשיר עצמו וברמה יותר מפורטת עם תוכנה. תנסה לבקש שיתקינו אצלך את התוכנה ותנסה ללמוד לבד להפעיל אותה ולקרוא אותה. זה יקל עליך מאד.
2. אכן תבקש מסיכות לנסיון. לא יעזור כאן עיצות, לכל אחד יש את המסיכה הנוחה לו ביותר. אם יש לך בריחת אויר מהפה. תבקש גם לנסות מסיכת אף פה. חברה שתשאיל לך יותר מסיכות היא חברה עם שירות גבוה וזה גם שיקול ברכישת המכשיר. שים לב חברות רבות מחזיקות מסיכות מתוצרת יצרנים אחרים ולאו דווקא המכשיר שהן משווקות.
3. לגבי רכישה בחו"ל היא יותר זולה. אבל בשלב זה אתה זקוק לשירות ויותר תלותי כמשתמש חדש ואני לא בטוח שזה מתאים לך. זה גם ייקח יותר זמן. רכישה כזו מתאימה למשתמש ותיק שיודע בדיוק מה הוא רוצה.
בהצלחה ותמשיך לעדכן |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/10/2014 16:18:53 |
|
|
Menachem
חבר חדש מהשקית
20 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 10:32:38
|
תודה לאבי ויצחק על התשובה המהירה. כרגע יש לי מכשיר ומסיכה, כך שאין לי זמן גם להזמין לניסיון וגם להזמין מחו"ל אם כל אחליט. לשאלתך אבי, כן, אלמנט העלות הוא חשוב אך לא המכריע כאן, אני מוכן להשקיע כי זה יותר מדי חשוב.
יש לי בכל זאת עדיין שאלות, אשמח לקבל התייחסותכם: 1. האם צריך/חשוב לקבל דו"ח מפורט יותר ממה שקיבלתי של תוצאות הבדיקה במעבדת השינה? (רשמתי בפוסט המקורי שלי את התוצאה המלאה שיש בידי). קראתי בפורום שיש דו"ח מפורט, עם גרפים וכו' ושזה חשוב. האם זה נכון? ולאיזה צורך זה ישמש? 2. מבדיקת התאמת הלחצים כל מה שנאמר לי (בעל פה) על ידי הטכנאית הוא שבלחץ מתשנה שבין 4-14 היו כ-8 עד 9 הפסקות נשימה. שום דבר מעבר לזה. האם זה כל מה שאני אמור לצפות לו מהבדיקה?! זה מספיק, רציני? בשביל זה קופ"ח נותנת התחייבות?! 3. אני בכל זאת לא משתמש חדש, גם עם הפסקות יש לי בכל זאת "ותק" לא מבוטל לכן הזמנה מחו"ל עדיין על הפרק. השאלה בכל זאת, מתי אני זקוק לליווי וסיוע במשך הזמן מהחברה/הסוכן בארץ? האם אקבל מהם שרות גם אם המכשיר נרכש בחו"ל? אבי, אני מבין שאתה הזמנת בחו"ל, מה הניסיון שלך בנושא? תודה רבה ויום טוב
|
|
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 10:34:08
|
שלום רב מנחם היקר. לשאלותיך: 1) כן יש נציג של קלינטיקה בירושלים. הם באים כמה פעמים לירושלים, כולל במשגב לדך (בימי חמישי בלבד, יתכן שביום שאתה באת הם לא היו או שבהגרלה נפלת על חברת מקסימה). אשמח להפנות אותך לנציגה שלהם ולתת לך את הטלפון שלך כשאגיע הביתה. 2) אני רכשתי את מכשיר ה S9 AUTOSET של RESMED. לדעתי ולדעת רבים מהאתרים בעולם, הוא המכשיר המתקדם, השקט, האיכותי והטוב ביותר שיש! רכשתי אותו כולל 2 מסכות (N10 של RESMED ו COMFORT CLASSIC של RESPIRONICS), כולל מכשיר הלחות HI5 , כולל צינור מחומם חכם (אך ורק למי שמשתמש במכשיר הלחות), כולל 12 פילטרים להחלפה (צריך להחליף בממוצע כל חודש חודשיים תלוי לפי איכות האוויר באיזורך ועוד כמה תנאים), כולל חוטר עם מברשת לניקוי הצינורות, כולל מגבונים לניקוי המסכות, כולל מתלה בצרת קולב בשביל ניקוי הצינור וייבושו. רכשתי אותו מחו"ל מהאתר CPAP.COM, ושלחתי אותו לארץ דרך הדודים שלי שגרים בארה"ב (אין אפשרות לשלוח ישירות לישראל, ההזמנה מתבטלת). עלה לי 1100 דולר! שילמתי עוד 220 ש"ח מע"מ. זהו! על זה יש לי החזר של קופת חולים מאוחדת 50 אחוז (כלומר שבפועל שילמתי בערך 550 דולר). 3) במקרה שלך ואולי יסלחו לי חברי, הייתי מייעץ לך כן לרכוש מהארץ. בארץ המכשיר הזה+מכשיר לחות+מסיכה אחת (לא חייבים 2 על ההתחלה)+ צינור החימום,+כמה פילטרים ספייר, יעלה לך: 8000 ש"ח. לאחר החזר מהקופה: 4000 ש"ח. כלומר בשביל עוד 1000-1500 שקל, שווה לך לנות בארץ, גם בגלל האחריות (בארץ נותנים 5 שנים, באתר בחו"ל רק שנתיים, למרות שתיאורטית המכשיר לא מתקלקל),גם בגלל השירות הצמוד שאתה צריך במיוחד בפריקת הכרטיס הבנת התוצאות וכו'.., ובטח ובטח בהכוונה, בהתאמת לחצים, בבחירת מסיכה ובכלל בייעוץ שוטף. אני מאד הייתי מרוצה מהם בשלוש שבועות בהם הם הלוו לי את המכשיר ונתנו לי כמה מסכות לבדוק. פשוט החלטתי לרכוש בסוף לרכוש מחו"ל בגלל כמה סיבות. בברכה, עמרם |
|
|
Menachem
חבר חדש מהשקית
20 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 12:01:35
|
תודה עמרם, נעזרתי רבות בפוסט המקורי שלך, אותו גיליתי במקרה ממש רק היום בבוקר. כבר יצרתי קשר עם הנציגה של החברה בירושלים, וקבעתי למחר. לי נאמר שההשתתפות העצמית שלי היא 2300 והיתר מקבל מהקופה. אז הם לא מחזירים על הכל? איך הגעת למחיר של 800 ש"ח בארץ? לדעתי אפשר חלק מהרכיבים להזמין מחו"ל במקום לקנות אותם בארץ וזה יוזיל את עלות החבילה. כלומר לרכוש את המכשיר+המסכה+מעשיר לחות וצינור, והיתר (אם צריך), להזמין מחו"ל. הבנתי מהחברים בפורום שאת כל הנתונים אפשר לראות בצורה נוחה במכשיר עצמו ולא צריך בשביל זה את החברה. זה לא ככה? אם מותר לשאול, מה תעשה אם תצטרך את השירות בארץ, לממש את האחריות למשהו וכו'? תודה על ההתייחסות שלך, מאוד מחמם את הלב העזרה ההדדית והאכפתיות פה בפורום :-)
|
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 12:04:49
|
לשאלותיך:
1. רצוי מאד לקבל דוח מפורט יותר ממעבדת השינה. הוא יוכל לשמש את הרופא שלך בהמלצות ומעקב אחר הטיפול.נהוג גם לקבל שיחת ייעוץ עם רופא המעבדה.
2. רופא המעבדה אמור לאשר את יעילות השימוש במכשיר. במקרה זה חשוב לשמוע גם את התחושה הסובייקטיבית שלך.
3. היבואן בארץ לא מעניק בדר"כ אחריות על הזמנה מחו"ל. אתר CPAP.COM גם לא שולח מכשירים של RESMED לישראל כי יש יבואן בלעדי. מה שעמרם עשה הוא משלוח דרך קרובים שלו בארה"ב. משאלותיך אני מקבל תחושה שאתה עדיין "משתמש חדש" שזקוק לייעוץ ותמיכה ולכן המלצתי לך לבצע קנייה בארץ. כמובן שזה לשיקולך כי אכן המחיר בארה"ב זול באופן משמעותי.
|
|
|
Menachem
חבר חדש מהשקית
20 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 13:29:04
|
לעומת הניסיון שלך ושל ותיקים אחרים כאן אני אכן כמו תינוק. יחד עם זאת, כל נושא האפשרות לייבא את המכשיר הוא חדש לי לחלוטין, לכן אני שואל אתכם. זה לא אומר אוטומטית שצריך להגיע למסקנה שעדיף לקנות בארץ. מצטער עם השאלות שלי מבלבלות את המוח... כתבתי כבר שאין לי בעיה להזמין מחו"ל, יש לי כתובת בחו"ל והמשלוח לארץ לא בעיה. ברור לחלוטין שהיבואן בארץ לא יעניק את האחריות על מה שנרכש בחו"ל, אז שאלתי את החברים שכבר הזמינו, עמרם ואבי למשל, מה הם עשו/מתכננים לעשות במקרה שיהיה צורך לממש אחריות? |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 14:01:11
|
מנחם אנו רוצים רק בטובתך ואין שום בעיה עם שאלותיך אנו שמחים עליהם
לעניין קניית המכשיר נראה לי שאתה עדיין לא סגור על דגם המסיכה.
היבואן בארץ יכול אולי לתת לך מסיכות לנסיון ולהחליף דבר שבחו"ל לא יעשו עבורך
אתה זקוק לתמיכה בקריאת נתונים מהמכשיר ופענוח וגם בזה אולי יעזור לך היבואן.
כדאי לברר הכל ואז להחליט
|
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 14:11:16
|
מנחם, הסיכוי שהמכשיר יתקלקל הוא קלוש מאוד, הספק אולי יכול ללכת. בכל 20 שנות השימוש הלך לי פעם אחת ספק של RESPRONICS ועלה לי 120 או 200 ש"ח להחליף. המכשירים של היום אמינים מאוד. במקרים חריגים תוכל להפעיל את האחריות באמצעות משפחתך בחו"ל. האינפורמציה שאפשר להוריד במכשיר S9 היא גדולה, מגוונת ומועילה. ע"פ קריאת הנתונים תוכל לכוון מחדש ולתקן בעיות בשינה. אם אינך בקי, יתכן שבתחילה אולי תדרש לעזרה של הפורום. כנ"ל המסכה, רק אתה יודע מה מתאים לך ואיזה מסכה תתלבש עליך כמו כפפה ליד. נראה לי שהמחיר שעמרם שילם דומים לאלו מהאתר שציינתי קודם. עמרם הוא משתמש חדש ובכל זאות רכש מחו"ל. בסיכומו של דבר, אנחנו יכולים לתת הרבה עצות, אך אתה הוא שצריך להחליט ולשאת בתוצאות ובהוצאות. |
|
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 15:11:56
|
היי מנחם! אני שמח שקבעת עם קלינטיקה! לגבי שאלתך על המחיר: 1) בקופות החולים מאוחדת ישנן 2 שיטות לרכישה. דרך התחייבות של הקופה (טופס 17), או החזר לאחר הצגת חשבונית וקבלה מקורית של 50 אחוז מהמחיר שרשום על החשבונית/קבלה. 2) במסגרת מודל ההתחייבות, ישנם רק כמה דגמים של RESMED שהם הבסיסים ביותר (דגמי ESCAPE) או לחץ קבוע או אוטומטי. וכן או עם מסיכת נחירונים או עם מסיכה אפית. שים לב! דגם RESMED S9 ELITE ובטח ובטח שהדגם שעליו דיברנו בשרשור זה: RESMED S9 AUTOSET (הדגל של החברה, המכשיר הכי יקר והכי מקצועי), לא משתתפים במכרז מול מאוחדת במסגרת מודל ההתחייבות שעליה כתבת מקודם שעולה 2300-2600 ש"ח (תלוי לפי הדגם והמסיכה). 3) במסגרת מודל ההחזר מהקופה, תוכל לקנות כל מכשיר מכל חברה כולל מסיכה ומכשיר לחות, ולקבל החזר של 50 אחוז. התקרה המקסימאלית להחזר מגיעה בערך ל 6000 שקל. 4) מכשיר ה RESMED S9 AUTOSET עולה בקלינטיקה 6500 ש"ח כולל מסיכה אפית, תוסיף עוד 500 ש"ח לצינור החימום החכם עבור מכשיר הלחות, עוד 1000 ש"ח למכשיר לחות עצמו, ובערך 100 שקל לכמה פילטרים. כולל איזה הנחה של 100-200 שקל. ויצא לך 7900-8000 ש"ח. על זה תעשה 50 אחוז הנחה. יוצא 4000 ש"ח. 5) לגבי הנתונים, לא כל הנתונים אפשר לראות דרך המכשיר, וחלק מהם אפשר לראות רק אם נכנסים למצב מתקדם במכשיר, שכדאי שיהיה לך רקע טכני והבנה מה עושה כל פונקציה. ולכן יש את התוכנה שבה אפשר לראות את כלל הנתונים. אבל! כפי שהמלצנו לך כאן. נראה לנו שלך יתאים דבר להעזר בקלינטיקה ובסוכנים שלה, שיתנו לך שירות, תמיכה ואחריות לאורך 5 שנים. בהצלחה חבר!
|
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 15:50:52
|
עמרם, בהמשך להסבר החזרים מהקופה שהסברת להלן, האם אתה בטוח במאה אחוז שאפשר לרכוש מכשיר ב-12000 ש"ח ולקבל 50% מזה כלומר 6000 ש"ח החזר, או שעלות מכשיר עד 6000 ש"ח מכסימום כלומר לקבל 3000 ש"ח מכסימום.
|
|
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 17:07:42
|
אבי, בזמנו עשיתי סימולציה עם הסניף של קופת החולים מאוחדת שמטפל בי. הזנו כל מיני סכומים וראינו שהחזר שהמחשב מחשב מגיע למקסימום 5900 או 5999 כמדומני.
|
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 19:08:42
|
אם כך, זה ההחזר הכי גבוה בין כל קופות החולים למיטב ידיעתי. בכללית מקבלים פחות! |
|
|
Menachem
חבר חדש מהשקית
20 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 20:39:17
|
ערב טוב ותודה לשניכם על התשובות. מחר אני אמור לקבל לניסיון את המכשיר, אחרי התנסות בפועל אהיה יותר חכם מכל הבחינות, גם אבין יותר איך מוציאים נתונים וכו'. זה לא נראה לי תורה מסיני, גם העניין התקנת התוכנה במחשב לא מפחיד אותי. הרעיון של הזמנה מחו"ל לא ירד מהפרק מבחינתי, לפחות בשבלב זה. בכל זאת מדובר בסכום מאוד משמעותי. בקיצור, אחזור עם התרשמויות וכמובן עם שאלות אם יתעוררו... שוב תודה על הנכנות לעזור.
|
|
|
Menachem
חבר חדש מהשקית
20 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2014 : 16:02:56
|
שלום חברים, זהו, בשעה טובה קיבלתי היום לניסיון את המכשיר + התקן לחות + מסכה SOFTGEL. מקווה מאוד ללילה טוב ושקט באמת... עלה בדעתי שאפשר בעצם לקנות את המכשיר עצמו אצל החברה בארץ כדי ליהנות מהשרות והאחריות, ולרכוש מסכה + מכשיר לחות + צינור + פילטרים דווקא בחו"ל. לפי החישוב שלי אני מקבל את החבילה המלאה, כשהעלות לי אחרי השתתפות הקופה היא ס"ה 3000 ש"ח, הפרש קטן יחסית לעומת הרכישה של הכל בחו"ל. מה אתם אומרים?
|
|
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2014 : 17:44:42
|
מנחם ידידי, הבהרה חשובה! 1) אתה לא יכול להשתמש בשני השיטות גם דרך טופס 17 וגם דרך החזר של 50 אחוז. 2) אם השתמשת בשיטה של קבלת החזר של 50 אחוז, ורכשת בארץ את הדגם הכי מתקדם של RESMED או כל מכשיר CPAP אחר לצורך העניין. לא תוכל לקבל החזר נוסף על אביזרים כמו מסכות, מחזיר לחות,צינורות וכו'... ובכלל כשקונים את מכשיר ה CPAP כדאי לקנות ממקום אחד ושהיה רשום שהכל זה בעצם חבילת CPAP. כי קופת החולים לא מכירה בכך שמכשיר הלחות והצינורות וכו'.. זה אביזרים שבאים בנפרד, מבחינתם זה אביזרים חיצוניים. אבל כשזה רשום בחשבונית כחבילה, אזי זה מוכר בערכה מלאה שעליה יש החזר. 3) פעם בשנה אתה רשאי לרכוש אביזרים מתכלים (מסכות, צינורות, פילטרים, חלקי חילוף למסכות, אבל לא מכשירים , זה פעם ב 5 שנים) כאשר במאוחדת זה 30 אחוז החזר ובקופת חולים כללית זה החזר מלא (עד 1000 ש"ח תקרה כמדומני). יום טוב ושבת שלום! |
|
|
Menachem
חבר חדש מהשקית
20 הודעות |
נכתב ב - 06/12/2014 : 20:18:29
|
תודה רבה, הבהרה חשובה. אצטרך אם כך להחליט אם אני מזמין הכל בארץ או בחו"ל. דרך אגב, השתמשת כבר במסכה N10? איך אתה מתרשם ממנה? |
|
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 06/13/2014 : 10:57:25
|
היי מנחם! מסכת ה N10 AIRFLOW זוהי מסכה אפית (לא נחירונים, אלא מסיכה שמתלבשת על כל האף בלי הפה, כמו מה שקיבלת מקלינטיקה לניסיון). זוהי מסיכה מאד חדשה ומתקדמת של חברת RESMED. כמעט שלא מרגישים אותה. ההוצאה/חיבור של הרצועות היא ע"י מגנט (מדהים כמה שזה נוח)ולא ע"י תופסני חגורה (כמו במסיכה שיש לך כרגע) או סקוטש. האפון שיושב על האף הוא קטן יחסית לשאר המסיכות ויושב ממש כמו אפון של ליצן. לטעמי זה נוח בצורה יוצאת מן הכלל! היא כמעט שלא מורגשת על הפנים. חוץ מאשר החלק התחתון של האפון שיושב באזור השפם/שפה עליונה. הוא קצת מציק אבל ברוב המסיכות זה ככה. צריך להתרגל ולשחק עם כיווני הרצועות למעלה ולמטה. שלא יהיה מחזק מידי אבל לא משוחרר מידי. האינדקס הכי טוב לבדוק איך המסיכה יושבת על הפנים, הלחץ שהיא מפעילה על הפנים, והאם יש בריחות אוויר, זה רק כשאתה שוכב על המיטה והמכשיר עובד ולחצת על כפתור ה START כדי שאוויר יתחיל לצאת... תבדוק את המסיכה טוב טוב כשאתה על הגב וכשאתה מסתובב לשני הצדדים. אסור שיהיו בריחות אוויר! וכמובן שלא יהיה לוחץ מידי או משחורר מידי. קניתי בנוסף מסיכת COMFORT CLASIIC של רספקוניקס. משום מה הלילה האחרון ניסיתי אותה ולא הסתדרתי איתה. המסיכה לחצה על הפנים ובמיוחד על השפה העליונה/אזור השפם, ולא משנה כמה שיחקתי לא הגעתי לתוצאה הרצויה. בנוסף התחילו בריחות אוויר והרגשתי גם מים מהמכשיר לחות על גבי הפנים שלי. השיא היה ב 2 בלילה כשהתעוררתי בגלל זה. היה 12 M/L של בריחת אוויר. ובכלל היו לי הפרעות שינה רבות שהמכשיר התמודד איתם. (בהצלחה רבה, ה AHI היה 0.2). בכל מקרה החלפתי חזרה בשתיים בלילה למסיכה של ה N10 של RESMED, ותשקט הארץ, כמו שאומרים. בעיקרון אני בימים האחרונים מצונן עם שיעולים יבשים ולעיתים ליחה. יתכן שזה לא היה המצב האופטימאלי לשינה. אבל עדיין... ולצערי אני לא יכול להחליף את המסיכה, כי זה נקנה בחו"ל. (אמרתי לך שיש יתרון ברכישה בארץ). מה שמוזר שבעקבות ההמלצה של יצחק מנהל הפורום ניסיתי את מסיכת ה COMFORT CLASSIC של רספקוניקס דרך חברת קלינטיקה בתקופת הניסיון שהיה לי לפני חודש(בהתחלה היא לא רצתה לתת לי כי זה חברה מתחרה והם מעדיפים שיתנסו רק במסיכות שלהם), ואז דווקא היא תיפקדה בסדר גמור ולא היו בעיות איתה ובעקבות זה קניתי אותה (הייתה במחיר מצוין של 40 דולר מהאתר בחו"ל). את האמת, אני לא יודע מה קרה הפעם??! מקווה שנתתי לך עוד אור על הדברים שמח לעזור. עמרם
|
נערך על ידי - azrco בתאריך 06/13/2014 11:00:40 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/13/2014 : 13:47:42
|
אני אישית מאד אוהב את ה- COMFORT CLASSIC אבל זה באמת עניין אינדבידואלי
מוזר שהיא הייתה נוחה לך בניסיון ועכשיו לא