מחבר |
נושא |
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 06/13/2014 : 16:25:55
|
זה קורה לי בכל פעם שהתרגלתי למסכה חדשה שהיא יותר נוחה מהקודמת, קשה לי לחזור אחורה למשהו שהוא פחות נוח, הכל יחסי כמובן. בפעם האחרונה זה היה לפני מספר שבועות כאשר הייתי בחו"ל ונדרשי להשתמש במסיכה ספייר שעד לא מזמן הייתה גם המסכה הראשית שלי, סוג מסיכה שהשתמשתי בו לפחות שנתיים, עם רצועה אחת, לא לוחצת ולא משאירה סימנים, לא האמנתי שארגיש בהבדל בינה לבין החדשה. אומנם הצלחתי לישון איתה, אבל ההבדל היה מורגש מאוד. כבר ציינתי שעם כל המסכות שניסיתי בחיים שלי יכולתי לשחק סימני דרך מרחובות עד אילת. זקן אבל ישן טוב,
|
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
נערך על ידי - avis בתאריך 06/13/2014 16:27:12 |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש
Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 06/14/2014 : 09:37:51
|
היי AZRCO יש לך במקרה קישור למסיכה שציינת N10 AIRFLOW ? תודה |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
|
Menachem
חבר חדש מהשקית
20 הודעות |
נכתב ב - 06/18/2014 : 09:22:20
|
שלום חברים, ותודה רבה על התגובות הנוספות. לך עמרם תודה מיוחדת, למדתי ממך הרבה (למרות שאני משתמש ותיק...) אז לגבי החוויות שלי עם המכשיר מיום חמישי כשקיבלתי אותו: בלילה הראשון ירדתי מ-75 הפסקות נשימה (!) ל-6.4. אחרי זה, בכל הלילות התוצאה היא מתחת ל-5, לפעמים אפילו 3. לפחות מזה לא הגעתי, אבל הבנתי שזה בסדר גמור. מהידוע לכם, האם זה נכון או שיש דרך להוריד את זה עוד יותר? ואיך? השינה באמת יותר עמוקה ואני מתחיל להרגיש שאני פחות עייף מקודם. ב-2 הלילות הראשונים ישנתי בלי מכשיר הלחות, קמתי עם פה יבש ואז בלילות הבאים אני עם מכשיר הלחות והכל בסדר. המסיכה שיש לי עכשיו, ה SOFT GEL נוחה לי, אבל פה ושם יש כנראה בכל זאת בריחת אוויר כי אשתי שומעת ואז היא מעירה אותי. אני מסדר את המסיכה קצת או משנה תנוחה וזה מסתדר. ה N10 נשמעת אחלה מסיכה, והייתי רוצה לנסות אותה. מחר יש לי פגישה עם הסוכנת ואני אבקש. היו לי בעבר כמה מסיכות של RESPIRONICS ולא היו לי נוחות כל כך. עניין נוסף: לגבי נתונים נוספים שלא ניתן לקבל במכשיר עצמו: התקנתי את התוכנה RESCAN (נדמה לי שזה השם), של RESMED אבל אין לי מושג איך אני קורא את הנתונים. גם נעלו לי במכשיר את כל האופציות לשנות משהו, אז אני תלוי לגמרי בסוכנת עכשיו, וזה בדיוק מה שאני לא רוצה. מישהו יכול לייעץ בקשר לזה? אני בטוח לגמרי שזה המכשיר הנכון, אבל ההפרש בין מחיר הרכישה של כל החבילה בארץ לעומת עלות הרכישה בחו"ל די מרתיע... אני מתלבט.
|
|
|
Menachem
חבר חדש מהשקית
20 הודעות |
נכתב ב - 06/19/2014 : 17:55:14
|
אחרי שבוע שימוש ב S9, בדקו היום את הנתונים והתוצאה השבועית היא ממוצע 4 AHI, חסימות 0.9, בלחצים עד 12, אבל יש בריחת אוויר. אני לא כל כך מרגיש את זה אבל אשתי מעירה אותי מידי פעם כי יש רעש, או שהפה פתוח קצת. לקחתי לניסיון מסיכה FACIAL מסוג MIRAGE QUATTRO, אני בכלל לא בטוח שאצליח להתרגל... רציתי לשאול, לפי התוצאות המכשיר עושה את עבודתו. נאמר לי שבריחת האוויר שנרשמה לא משפיעה על אפקטיביות הטיפול, אשמח לשמוע מכם. אם זה רק עניין של קצת רעש אוכל לחיות עם זה, העיקר הרי זה שמבחינה רפואית הכל בסדר. שאלה נוספת: ביקשתי היום לנסות את המסיכה N10 שעמרם המליץ עליה, נאמר לי שלא מכירים מסיכה כזאת (?), לכאורה זה לא שלהם... כבר חשבתי שאני מתבלבל, אבל בדקתי באינטרנט כשחזרתי הביתה וזה כן של RESMED. הסוכנת של קלינטיקה עשתה רושם אמין באופן כללי והשרות טוב, אבל התשובה הזאת ממש לא מריחה לי טוב. עמרם: על סמך מה החלטת להזמין את ה N10, האם ניסיתי אותה קודם? איך? אשמח לעצה בעניין. תודה לכולכם על תשובותיכם, זה מאוד עוזר.
|
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/19/2014 : 18:57:55
|
שלום מנחם,
תוצאות השימוש במכשיר מבחינת הפסקות נשימה מראות שהטיפול אכן אפקטיבי.
המכשיר האוטומטי יודע להתגבר על בריחת אוויר באמצעות הגברת הלחץ עד גבול מסויים.
מה שיעור בריחת האוויר שלך? אגב אם בבוקר המכשיר מראה פרצוף ירוק מחייך זה בעיקרון אומר שבריחת האוייר במסגרת התקין.
למסיכת פנים מלאה הרבה יותר קשה להסתגל.
לגבי ה- N 10 היא עדיין חדשה וייתכן שהיבואן בארץ עדיין לא קיבל אותה. |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
|
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 06/22/2014 : 20:04:34
|
היי מנחם! יצחק ענה בצורה מדוייקת. קודם כל לא בהכרח שמסיכת פנים מלאה היא הפתרון היחידי. יתכן שאולי דווקא אתה תסדר עם מסיכת נחירונים (נגיד ה SWIFT FX), למרות שבד"כ מסיכות נחירונים הם למתקדמים ולא כולם מסוגלים להתמודד איתם. היתי מנסה גם עוד כמה מסיכות אפיות כמו ה- MIRAGE MICRO, ואחרות... לגבי ה N10, זה מסיכה חדשה מאד שבארץ עוד לא שווקה. דרך אגב הבנתי שלא כל היצע המסיכות שיש ברסמד העולמי הם משווקים גם בארץ. לתשומת ליבך! יום טוב |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
|
נושא |
|