מחבר |
נושא  |
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 05/09/2014 : 23:29:07
|
היי עמרם,
אם המסיכה שלך היא אפית אכן המכשיר אמור להיות מכוון ל- NASAL
ה- AHI שלך בסדר אבל ההרגשה הסובייקטיבית לא טובה
ייתכן שזה בגלל החלפת המסיכה וייתכן שבגלל שלא השתמשת במעשיר לחות.
תנסה כל פעם לשנות אחד משני מרכיבים אלה בכדי לגלות ממה נובע ההבדל בהרגשה.
אני ממליץ מאד למתחילים לנסות מסיכה בשם COMFORT CLASSIC של רספרונקס.
מסיכה מאד קלה ופשוטה ורוב החברות מחזיקות אותה.
תנסה אותה
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/10/2014 : 23:07:39
|
שלום חברים יקרים ותודה על התשובות! בעקרון עשיתי הזמנה באתר CPAP. הזמנתי: 1) S9 AutoSet™ CPAP Machine - 724$ 2) S9™ Series H5i™ Heated Humidifier with Climate Control- 159$ 3) AirFit™ N10 Nasal CPAP Mask with Headgear- 99$ 4)ClimateLine™ Tubing for S9™ and H5i™ Climate Control System - 40$ 5)$Disposable HypoAllergenic Filters for S9 Series CPAP Machines (6 pack)-11.95 6)The CPAP Tube Brush Second Gen- 0.01$ 7)Citrus II CPAP Mask Wipes - 0.01$ 8)Return Insurance For AirFit™ N10 Nasal CPAP Mask with Headgear 0.0$ TOTAL= 1,033.97$ מה אתם אומרים על ההזמנה, על המחיר ובמיוחד מה דעתכם על המסיכה הזאת? מישהו שמע עליה? הבנתי שהיא חדשה- שיא הטכנולוגיה: http://www.cpap.com/productpage/resmed-airfit-n10-nasal-cpap-mask-headgear.html שבוע טוב! |
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/11/2014 : 08:46:12
|
כל הכבוד, שפקחת עיניים בנושא הזה, (כאמור, לי נפתחו מזמן, בדיחה אישית שבינינו) אני הייתי מזמין עוד 2 חבילות פילטרים, זה לא מתקלקל וודאי יהיה לך שימוש בזה. כמוכן תשקול לצרף אפית נוספת לחלקי חילוף. http://www.cpap.com/productpage/resmed-airfit-n10-nasal-cushion.html אגב, אם יצחק ממליץ על המסכה שציינת, כדאי לרכוש גם אותה במחיר המצחיק שזה נמכר (בתוספת, לא במקום). את הטופס עבור המרשם, ניתן להוריד בעמוד של האתר CPAP למטה בצד שמאל, מופיע Standard RX Form - רופא המשפחה חתם (+חותמת!) על הטופס אחרי שמלאתי אותו באנגלית כמובן. לדעתי, עשיתה עיסקה טובה. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
נערך על ידי - avis בתאריך 05/11/2014 08:48:46 |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 05/11/2014 : 08:55:35
|
שלום עמרם,
אין ספק שהמחירים זולים בהרבה מהמחירים בארץ ומבחינה כלכלית נטו זו עסקה טובה. שים לב שכנראה שלא תקבל אחריות ותמיכה בארץ מהיבואן. עם זאת, בעיקרון מדובר במכשיר שאינו אמור להתקלקל בשנים הראשונות אני קצת נרתע מהזמנת מסיכות מבלי לנסות אותן קודם (כולל המסיכה שאני המלצתי) כאמור נושא המסיכה הוא מאד אינדיבידואלי. אבל אם אין לך אפשרות לנסות וממילא מקבלים החזר מהקופה על רוב הסכום ייתכן שזה משתלם. שיהיה בהצלחה! |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 05/11/2014 08:56:24 |
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/11/2014 : 18:03:42
|
נראה לי שעשיתי טעות פטאלית! כפי שכתבתי, לקחתי לבדיקה את המסיכה RESMED SOFT GEL. והחזרתי את כל שאר המסיכות. היום בבוקר, קמתי עם חניכיים עליונות נפוחות ויתכן אף דלקתיות! הרגשתי שוב שהמסיכה הזאת יושבת לי עם הג'ל חזק על השפה העליונה, למרות ששחררתי כמה שיכלתי לפני שנרדמתי. יש מצב שזה נגרם מזה? אולי זה גם נובע ממכשיר הלחות? עכשיו אין לי מסיכה אחרת להחליף!  קלינטיקה מגיעה רק ביום חמישי לירושלים (זה גם היום שאני מחזיר כבר את כל הציוד שהלוו לי לניסיון) מה עושים?! עמרם |
נערך על ידי - azrco בתאריך 05/11/2014 18:05:39 |
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/12/2014 : 07:17:55
|
לעזעזל המסכה הזאת!! בגללה הלילה לא ישנתי עם מכשיר CPAP. היא לחצה לי על הצורה של השפה העליונה (בטוח שבגלל זה התנפחו לו החניכיים יום קודם). התחילו להיות בריחות אוויר מכל כיוון. פתאום לא הבנתי איך היא יושבת על הפרצוף. הרצועות לחצו. בקיצור זוועות עולם! עכשיו אין לי מסיכה אחרת. אשתי על הבוקר אמרה לי שנחרתי חזק. ואני מרגיש גם את זה מבחינת עייפות. מקווה שאמצא סוכן עכשיו בירושלים שיחליף לי את המסיכה... :( |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/12/2014 : 21:50:47
|
חבל שאני בחו"ל ולא יכולתי לענות לך או לעזור לך. אל תלחץ ותפעיל את הראש. הרצועות לא צריכות ללחץ חזק והמסכה צריכה להתאים כמו כפפה בלי לחץ. תדאג שהצינור יהיה צמוד לגוף שלך אם נוח לך שהוא בא מלמטה. כך שינוע איתך בלילה ולא ימשוך אם יפעיל כח על המסכה. היה כדאי אם אדם כלשהו חיצוני היה עוזר לך להתאים לך אותה לפנים התאמה ראשונה. אבל רק אתה יכול להרגיש איך זה מונח עליך בנוחיות ועם מינימום בריחת אוויר. אגב, יש מידות - S L M - ודא שזה הגודל שלך, מסכה לא מתאימים בלילה אחד. מחזיק לך ידיים שתצליח. אגב, אם יקחו לך את המכשיר, בדוק עם יד שרה שיתנו מכשיר בהשאלה. אם אין בסניף שלידך מכשיר, תגיד להם שיבררו באיזה סניף יש. אם הייתי בארץ, הייתי משאיל לך את המכשיר ספייר שיש לי. |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 05/16/2014 : 17:47:39
|
דיברתי איתו בטלפון לפני כמה ימים והוא אמר לי שהישיג מסיכה אחרת והוא עושה את ההזמנה מחו"ל נקווה שימשיך לעדכן בשלומו |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 05/16/2014 17:48:28 |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/17/2014 : 14:24:20
|
תודה, עמרם פנה אלי אבל אני עדיין בחול ולא יכולתי לעזור לו. |
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/21/2014 : 16:48:50
|
שלום חברים! הכל בסדר בינתיים אני בלי מכונה (הייתי צריך להחזיר לקניטיקה), וגם דרך יד שרה לא הצלחתי כי הם נתונים מכשיר בלחת קבוע ללא מסיכה. הדברםי נשלחו אלי ב 15 לחודש ע"י הדודים שלי, כמובן לפי ההוראות שכתבתם פה. בעיקרון אמרו להם שזה עד 6 ימים יגיע. לפי מעקב חבילות בדואר האמריקאי זה נשלח מוודמיר ניו-יורק ב 15 לחודש ו ב 17 זה יצא לארץ. לא מבין איפה זה או מה קורה אם זה?? לפי האתר בדואר בארץ זה נשלח מארה"ב ב 17 לחודש וזהו! איך אפשר לבדוק, כדאי להתקשר למכס ואם כן מה המספר? (אולי כדאי לא לעורר שאלות מצידם) אשמח לעצתכם! עמרם |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/21/2014 : 19:02:02
|
עמרם, חזרתי לארץ, רוצה מכשיר בהשאלה? יש לי מכשיר RESPERONICS משמש אותי כספייר. |
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/21/2014 : 19:55:24
|
רק רציתי להביע את הערכתי לאבי שהתקשר ויצא מגדרו לעזור לי בעניין השאלת מכשיר (בסוף לא יצא לפועל כי מתברר שאין לאבי מסיכה אפית בשבילי ולי אין מסיכות בבית) ובנוסף מידע על המשלוח לארץ. ממש ריגש אותי הדאגה והאיכפתיות. וכמובן הערכתי הגדולה גם צחי מנהל הפורום שייעץ לי וענה על שאלותיי תמיד. וכמובן לשאר החברים בפורום. אחלה קהילה יש לנו :) עמרם |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 05/22/2014 : 09:14:10
|
היי עמרם,
יש לי מסיכה של RESMED מסוג MIRAGE שאני לא משתמש בה. אתה מוזמן לקחת אם אתה רוצה אני תל אביבי |
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2014 : 20:12:00
|
שלום חברים יקרים!! נעלמתי טיפה אך הנני כאן! תודה שוב לאבי שדה על הדאגה לשלומי :) לשמחתי היום בצהריים קיבלתי את הפתק המיוחל, וסוף סוף לאחר כמעט חודש מרגע ההזמנה (כולל השליחה ע"י הדודים שלי), קיבלתי את הציוד. שילמתי מע"מ 221 ש"ח, כי הם חישבו שערך המכשיר המוצהר הוא ערך המכשיר האמיתי (350 דולר), ולכן לפי החישוב זה יוצא 221 ש"ח. וזהו, ללא תשלום עבור המכס! גם על זה יש לי השגות למה אני משלם מע"מ על מכשיר רפואי משומש ועל כמה בגדים משומשים לילדים שלי (דחפו על מנת לרפד את הקופסה). אני עכשיו לומד להגדיר את המערכת ולכוון את טווח הלחץ האוטומטי וכו'.. תודה לכולם על הכל! בברכה, עמרם |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2014 : 21:23:18
|
שמחים לשמוע עמרם שהיה המון בהצלחה עם המכשיר החדש!!! |
 |
|
Menachem
חבר חדש מהשקית
20 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2014 : 10:54:50
|
איזה מקרה, המון תשובות קיבלתי רק מקריאת התכתבות הזאת עם עמרם... גם ירושלמי, גם מדבר על אותו מכשיר... גם גיליתי שאפשר היה לקבל את המכשיר S9 לניסיון ולא זכיתי... |
 |
|
txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות |
נכתב ב - 06/29/2014 : 17:06:53
|
שלום,
ברצוני לצרף עוד דעה לנושא: CPAP *עם או בלי* מכשיר לחות.
הדבר הקובע הוא כמובן נוחיות המשתמש. הניסיון שלי ושל עוד שני חברים, כל אחד מעל 10 שנות CPAP, הוא שמכשיר לחות איננו נחוץ לאנשים רבים, אף כי החברות המשווקות "דוחפות" מכשירים אלה.
למכשיר לחות יש חסרונות מובנים אותם קשה לנטרל. [א] חיידקים. סביבה לחה מעודדת התפתחות חיידקים [בקטריות] ואלה כמובן אינם מוסיפים בריאות. לפיכך במכשיר עם רטיבות יש חובה להקפיד על ניקיון ותנאי היגיינה מחמירים. צריך לזכור שהמשתמש איננו יכול לקבוע, או אפילו לדעת, אילו חיידקים יבחרו להתיישב במערכת המכשיר והצנרת שלו, יתכנו גם חיידקים ממש גרועים. זה סיכון שחייבים לקחת בחשבון. [ב] תנאי האקלים באגן הים התיכון בדרך כלל אינם מצדיקים הוספת לחות לאויר אותו אנו נושמים - זה בהחלט לא נכון לגבי צפון ארה"ב, קנדה ומדינות קרות אחרות. אבל אצלנו הלחות באה חופשי עם האויר. [ג] מצד שני, אויר שעבר מזגן הוא יותר יבש מהאויר הטבעי שבסביבה. במבני ציבור בהם פועלות מערכות מיזוג אויר מרכזיות נהוג להוסיף לחות לאויר הממוזג; אני מניח שהדבר נכון לגבי מרבית בתי המלון המודרניים ובתי חולים [מקווה שלא תזדקק להם]. במידה והמשתמש ישן בבית ממוזג אויר צריך לקחת זאת בחשבון. [ד] למכשיר נשימה עם תוספת לחות יש עלויות נוספות מעבר למכשיר רגיל. פרט למכשיר הלחות עצמו כעת מודרני להשתמש בצינור אויר מחומם ו"להלביש" מעיל על הצינור. בנוסף, צריך להחליף את מיכל המים מידי תקופה.
אם המגבלות והטירטור הנ"ל פחות משמעותיים מהנוחיות שהלחות נותנת, אזי מכשיר לחות צריך לעניין את המשתמש. בהרבה מקרים זה לא כדאי. בברכה, דמ
|
הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית. |
 |
|
נושא  |
|