מחבר |
נושא  |
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/02/2014 : 16:19:38
|
שלום רב לכולם! לאחר שקראתי כמה ימים פוסטים נרחבים בפורום וכן באתרים בחו"ל, קיבלתי המון ידע על עולם ה CPAP. כל הכבוד על הפורום הנהדר הזה  אני בן 34, שמן יחסית (אבל למזלי גבוה). מגיל קטן היה לי בעיות שינה (גם שהייתי יותר רזה) ואובחנתי במעבדת שינה של תל השומר בגיל 21 כסובל מנחירות והפסקות נשימה חלקיות עם ירידות חמצן למינימום. כמדומני טענה רופאת א.א.ג שיש לי פוליפ באף שמפריע לנשימה וגורם גם לנחירות. בנוסף אני מאובחן כ ADHD ולאחרונה גם עם מחלת כבד אוטואימיונית שנקראית PBC שגם גורמת לעייפות נוראית. לא טיפלתי בעניין וכך עברו השנים. לצערי אבי ז"ל, שהיה אדם שמן מאד, נפטר מדום נשימה (הלך לישון ולא קם). לכן הרופאים שמטפלים בי בגלל סיבות רפואיות נוספות, חוששים שחס ושלום לא אגיע למצב של אבי ולכן הפנו אותי שוב למעבדת שינה. הפעם עשיתי אבחון במעבדת השינה של משגב לדך בירושלים. התוצאות לא הפתיעו. דום נשימה ברמה בינונית (ממוצע של 15 הפסקות נשימה לשעה)כאשר הסטורציה הגיעה ל- 80 אחוז. מנהל המעבדה ד"ר קאהן קלמנט, המליץ על CPAP. מי שקיבל אותי במקום היה נציגה של קלניטיקה. נתנו לי את המכשיר האוטומטי של RESMED S9 AUTOSET, יחד עם מסכה בסיסית ULTAR MIRAGE 2. לאחר הסבר מצד הסוכנת, נשלחתי לביתי עם הציוד. השבוע הראשון היה פשוט מדהים! נרדמתי מאד מהר, אשתי טענה שלא היו נחירות וגם המכשיר שקט. ובאמת שקמתי בבוקר, מלבד עייפות בוקר טבעית לכל אדם, היום שלי היה נפלא! ללא נפילות עייפות ונמנום, ללא כאבי ראש, וכל התופעות הידועות. עבר שבוע. אתמול הייתי שוב בפגישה במעבדה עם הנציגה שלאחר שבדקה את הנתונים מהכרטיס, טענה שהנתונים מדהימים! ה AHI הכי נמוך היה 0.1 והכי גבוה 0.7. בנוסף הלחץ שלי בחצי שעה הראשונה עמד על 6 והכי הרבה הגיע ל 9 או 10 כמדומני. בהתחלה המליצה לי שיתכן שכדאי לי מכשיר עם לחץ קבוע עקב הנתונים הללו, אבל אם אני מתכוון להרזות ולעשות פעילות גופנית, עדיף את האוטומטי. מה שכן, עקב זה שאני סובל מנזלת אלרגית-כרונית מילדות, ביקשתי לקחת לבדיקה גם את מכשיר הלחות לראות האם הוא יעזור לי שלא יהיה לי אף סתום במהלך הלילה. בנוסף ביקשתי לנסות גם את מסכת הנחירונים SWIFT. חיברתי את הכל והלכתי לישון עם מסכת הנחירונים. חזרתי למסכה האפית. פה חשוב לי להגיד שבמהלך ההתנסות במכשיר במהלך השבוע האחרון, כל פעם לפני שאני הולך לישון אני מזיז את המסיכה כמה דקות על הפרצוף, מזיז את הרצועות וכו'...כי אני לא מרגיש שזה אוטם לגמרי. לדוגמא, אם אני יושב על המיטה ומזיז את הראש כלפי מטה, המסכה נהיית רפויה ויש בריחת אוויר. רק אם אני שוכב על הגב אני מרגיש שהיא נמתחת על הפנים כמו שצריך (אך לפעמים יש לחץ חזק על השפה העליונה של הפה) אבל בתזוזות לצד שוב יש טיפה ריפיון. בכל מקרה הפעם לאחר שחזרתי למסכה האפית כי מסיכת הנחירונים חירפנה אותי,הידקתי את הרצועות על הראש דבר שגרם לי ללחצים בשכיבה, ולכן שוב שיחררתי מעט, שוב הידקתי, שוב שיחקתי איתה על הפנים. אבל ההרגשה הייתה ששיניתי את כל האיזון הטוב יחסית שהיה לי במהלך השבוע האחרון ושבטח לא אשן טוב. אשתי טענה בבוקר שבמהלך הלילה המסיכה הרעישה כמו רעש של נחירות. מצד שני, AHI במכשיר הראה 0.7 שזה נתון מצויין . בעיקרון יום חמישי הבא, תם תקופת הניסון של השבועיים ואני צריך להחליט על מה אני הולך. כל מה שעברתי עד עכשיו גרם לי לכמה תהיות ושאלות: 1) האם נתוני ה AHI באמת מדוייקים, יתכן שירדתי מ 15 הפסקות נשימה לשעה לפני ה CPAP, ל 0.1-0.7 ללילה??? במיוחד שכתבתי לכם שהיו מקרים שהרגשתי שהמסיכה לא יושבת טוב על הפנים ויש בריחת אוויר וכו'.. 2) האם באמת מכשיר הלחות יסייע לי? יתכן שאוכל אך לפתור את הבעיה ע"י ספריי של אבאמיס. 3) אולי כדאי לנסות עוד מסכות, נגיד ה EASYLIFE ששמעתי פה שהיא מצויינת (השאלה אם יתנו לי לנסות אותה), או דגם מתקדם של RESMED כמו MIRAGE ACTIVE או SOFTGEL וכו'.. ? 4) אני תמיד הולך מכות עם הצינור במהלך הלילה. יש הצעות לייעול? 5) בעיקרון קיבלתי מחירון של מאוחדת מהסוכנת . שם כתוב שהמחיר של AUTOSET עם מסיכה אפית עולה 2300 ש"ח השתתפות עצמית (למאוחדת עדיף/שיא). לשאלתי למה כתוב למעלה בפירוט של סדרת S9 שיש גם מכשיר לחות, היא גמגמה ואמרה שבעיקרון מאוחדת לא יודעת שזה לא חלק אינטגראלי מהמכשיר ולכן אם אצטרך גם מכשיר לחות, נסתדר. השאלה היא מה דעתכם? ואם ארצה לקנות גם צינור חימום, מאוחדת תשתתף?
זהו, אשמח לקבל חוות דעתכם על סיפורי האישי ותשובות לשאלותיי  בברכת שבת שלום, עמרם כהן
|
נערך על ידי - azrco ב 05/02/2014 16:36:20 |
|
dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 05/02/2014 : 17:34:05
|
עמרם, העצה היחידה שאתן לך, נסה מסכה שבה הצינור מגיע מהמצח ולא עם סביבל מקדימה (מסכה עם סביבל מושכת כלפי מטה ואז אתה מושך את רצועות הפנים ונוצר לחץ על השפה בין האף לפה), כאשר הצינור מגיע מהמצח הרבה יותר קל לשלוט בו בזמן היתהפכתך - (אצלי הצינור קשור מעל מנורת הלילה ואין לי בעיה להיסתובב). אני לא הצלחתי להיתרגל למעשיר אדים ואת בעית הנזלת אני פותר בעזרת מישחת מנטה כלשהי עפ"י עצת הרוקח. הפרמטרים מצביעים על שיפור ניכר - ממש לא חשוב מה כתוב, חשוב איך אתה מרגיש (בדרך כלל שני הדברים הולכים יחד), לדבריך הרגשת מצויין במהלך היום וזה מה שחשוב לא מה שכתוב במכשיר. משהו נוסף - אני החלפתי קופה המתחרים נתנו יותר. שבת שלום
|
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 05/02/2014 : 21:08:29
|
שלום עמרם וברוך הבא לפורום
טוב שקראת ולמדת על התופעה ואני שמח לקרוא כי מצאת את הפורום שלנו מועיל ומעניין
גם אני בתחילת דרכי מצאתי אותו חשוב ביותר וקיבלתי בו ידע ותמיכה ולכן נהייתי בהמשך מנהל הפורום.
לשאלותיך:
1. נראה אכן שהטיפול במכשיר אפקטיבי ויעיל עבורך וזאת הן מבחינת קריאת התוצאות של המכשיר - AHI נמוך והן ההרגשה הסובייקטיבית הטובה שלך. בהחלט יש לתת אמון בתוצאות.
2. לגבי מסכות חשוב מאד לנסות כמה שיותר סוגי מסיכות ולשחק עם הרצועות וההתאמות בכדי להגיע לנוחות מקסימלית. זה מאד חשוב. תמשיך לנסות מסיכות.
3. מכשיר - ממליץ לך על אוטומטי תמיד אפשר להשתמש בו גם בלחץ קבוע בהמשך אם רוצים.
4. צינור - יש להעביר אותו מאחורי גב המיטה כך שיגיע מלמעלה. כך לא יסתבך ולא יפריע לך בכלל.
5. מעשיר לחות וצינור מחומם - לא בטוח שצריך אותם אם נוח לך בלי חבל על הכסף. לדעתי צריך אותם יותר אם משתמשים במסיכת נחירונים או באקלים קר ויבש.
6. לעבור קופ"ח לא יעזור לך מידית כי יש בדר"כ תקופת אכשרה (צריך לבדוק). תבדוק מה העסקה הכי טובה שתוכל לקבל בקופה שלך.
בהצלחה ותמשיך להשתתף בפורום שלנו !
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 05/03/2014 21:55:23 |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/03/2014 : 02:22:36
|
עמרם ברוך הבא, מסכים עם יצחק בקשר למסיכה ומכשיר אבל לא מסכים בנושא מעשיר וצינור חימום. אני בהחלט חושב שזה יכול לעזור לך אם תשתמש באוויר חם, לי זה עוזר מאוד. לכן אם אין בעיה כספית מיוחדת, אני ממליץ. אם לא יהיה לך נוח עם הצינור מלמעלה אתה יכול לנסות מלמטה ולחבר אותו עם מהדק לבגד בהמשך לגוף למטה כך שלא יימשך בזמן תנועה ולא יזיז את המסכה. כתבתי על זה פעם ואפילו שמתי תמונות על צורת חיבור המסכה והרצועות. בכל אופן עקומת הלימוד תמשיך לעלות עם כל עצה והתנסות. כמוכן יש מסכה ללא רצועות, אני משתמש בה ונהנה. תוכל לקרוא על זה בחלום הרטוב של כל סיפפניק. שאלותיך ותגובותיך יקדמו אותך ביחד עם הרצון העיקשות וההתמדה שלך. אגב, נושא מציאת מסכה מתאימה, רק אתה בעצמך עליך לעמול לבד על מציאת מסכה שמתאימה לך, אחרים יכולים להיות רק משדכים למצוא לך כלה, אבל רק אתה יודע מה מתאים לך וריך לחיות עם זה. אף שדכן לא מכיר אותך יותר טוב משאתה מכיר את עצמך. היתרון במסיכה הוא שאפשר להחליף מתי שלא נוח איתה וכל שנה מגיע לך החזר מהקופה. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
נערך על ידי - avis בתאריך 05/03/2014 11:42:53 |
 |
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 05/03/2014 : 11:37:56
|
צריך להמציא מכשיר CPAP קטן מאוד שיושב על המסיכה ישירות עם סוללות נטענות.... |
 |
|
עדנה
חבר פחות חדש

147 הודעות |
נכתב ב - 05/03/2014 : 15:00:31
|
עמרם שלום,
אני מחברת 2 צינורות יחד עם מחבר - כך יש לי מרחק מהמכשיר ואפשרות תמרון
נוח יותר עם הצינור.
את בעית חימום האוויר בחורף פתרתי על ידי תנור צלעות ...אך... מי חושב היום על קור החורף ???
אני עברתי לאורך הדרך מסכות רבות ,כל המסכות הכבידו עלי מאוד - עד שהגעתי
למסכה אשר מונעת בריחת אוויר ,קלה על הפנים מסכת easy life זו מסכה הבנויה משתי מסכות קלות ,אם בורח האוויר מאחת מהן ,המסכה השניה לוכדת את האוויר.
בהצלחה
עדנה |
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/03/2014 : 22:55:19
|
שבוע טוב חברים יקרים!  תודה רבה על התגובות המהירות ועל ההשקעה בתשובות. הלילה האחרון מהווה בדיוק את הדוגמא למה קשה לי להבין את תוצאות ה AHI שהמכשיר נותן. הלכתי לישון בשעה 10 בלילה ערב שבת. את האמת לא בצורה הכי בריאה כי זה היה חצי שעה אחרי סיום ארוחת השבת העמוסה כל טוב. כידוע ממש לא בריא ללכת לישון ככה על בטן מלאה ללא הפסקה של שעה וחצי לצורך עיכול .בכל מקרה, המכשיר כמובן נדלק בשעה שכיוונתי אותו (אני משתמש בשעון שבת בשקע, עקב היותי אדם חרדי), שמתי את המסיכה על הפנים וראיתי שהיא יחסית יושבת טוב על הפנים, הלכתי לישון. קמתי בלילה כמה פעמים, כנראה גם מהחום/לחות שהייתה (אני ירושלמי, הלחות פה מתרכזת בעיקר בלילה) וגם מהאוכל שהכביד. הפעם גם השינה הייתה לא חזקה בניגוד לשבוע האחרון שהייתי ממש כמו בול עץ, ושמעתי במהלך הלילה את הילדים הקטנים שלי בוכים כל אחד לפי תורו ובקשתו. בבוקר אשתי טענה שממש שמעה שנחרתי או שהמכשיר הרעיש, בניגוד לשבוע האחרון (שוב כפי שציינתי בפוסט הקודם, זה כנראה התחיל מאז שאני ישן עם מוסיף הלחות) כשיצאה שבת, בדקתי את התוצאות במכשיר, והוא הראה שישנתי 9.2 שעות במהלך הלילה (הוא מבחינתו מחשב כמה זמן הוא היה דלוק ברצף) ו AHI היה 0.3 . שוב , לי זה נראה תמוה מאד כזה נתון מצוין לעומת איכות השנה הזיפת שהייתה לי.  1) לגבי המסיכות אשמח לדעת, האם יש אפשרות לקבל לניסיון את מסכת ה EASYLIFE, הרי זה של חברה מתחרה. 2) איך קוראים למסכה שהצינור שלה בא מהמצח? 3) לגבי מכשיר הלחות, הכיוון הוא שכן כדאי לרכוש אותו יחד עם צינור החימום. אל תשכחו שאני ירושלמי והקור כאן בחורף (בלילה הוא יורד למינוס בהרבה מקרים) ביחד עם שלג מידי פעם זה משהו ספיישל , בכל מקרה אני רוצה לנסות עוד יום אחד איתו, ואז שלושה ימים בלי. לראות האם ההבדל מורגש (לטובה או לרעה). לצערי אין לי את הצינור חימום להתנסות ולכן איני יכול לגמרי לחוש את ההבדלים. 4) לגבי הקופת חולים. כפי שכבר ציינו, יש תקופת אכשרה. וכמדומני, בתקנון של כללית, לא ראיתי את מכישר ה RESMED S9 AUTOSET רק את ה VINTAGE או ה ESCAPE, וכן את המתחרים: REMSTER PLUS ו AUTO. יש אפשרות לקנות באופן פרטי מה שלא בהסדר, אבל אז זה עד 75 אחוז או 1900 ומשהו. ראו כאן פרטים: https://mushlam.clalit.co.il/form/gold.pdf (חפשו את המילה CPAP). 5) אשמח לדעת עוד 2-3 מסכות שאתם ממליצים לבדוק. ובכלל איך אפשר לבדוק לפני קניה, או אחרי. גם אל תשכחו שאני צריך להחזיר את המכשיר יום חמישי הקרוב, לאחר שעברו השבועיים. 6) איך אתם מצליחים להסתדר אם מסכת נחירונים? זה פשוט גמר אותי, צרב לי בטירוף!! 7) דבר אחרון ברשותכם, מה לגבי שנת צהריים? האם אתם משתמשים במכשיר? יש עניין בכך? כי השנת צהריים לדוגמא בשבת האחרונה הייתה פשוט זוועה! התעוררתי מלא פעמים, וכשקמתי הרגשתי פשוט סליחה על הביטוי כאילו דרסה אותי רכבת! כל השרירים כאבו ביחד עם עייפות נוראית שלא עזבו אותי לפחות כמה שעות!
תודה על כל תשומת הלב וסליחה מראש על הכתיבה הארוכה וההסברים המפורטים של כל צעד ומשעול, אני מתרגש מהיכולת להביע את רגשותי והרגשתי כאן ולקבל על כך מענה מקצועי ממכם! ישר כוח! |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/04/2014 : 09:12:21
|
עמרם שלום, האמת שהתפלאתי מאוד שהצלחת לישון ישר בשבוע כל כך טוב. בדרך כלל יש בעיות בהתחלה ורק לאחר זמן מתרגלים וישנים טוב, ועובר עוד זמן עד שישנים טוב מאוד. אצלך זה הפוך, אולי לא הפוך, כי בשבוע הראשון התרגלתה לישון כל כך טוב שלאחר מכן כל שינה אחרת היא גרוע, אפילו אם היא יותר טובה מהשינה ללא מכשיר. במשך הזמן, כמוני, לא תדע איך לישון בלי המכשיר. סבלנות והתמדה הם המפתח להצלחה. לא נראה לי שיש ערך למעשיר לחות ללא צינור חימום, אומנם הטמפרטורה המכסימלית שאפשר לכוון את המכשיר היא עד 30 מעלות אבל יש לצינור המאים אפקט שמירת החום. בשונה לערים שליד הים, הפרש הטמפרטורה בין היום והלילה הוא גדול. לדעתי אתה עושה נכון אם אתה חושב ללכת על מעשיר בתנאי שהוא עם צינור מתאים. לי זה עוזר מאוד לנזלת אלרגית שיש לי. אני קבלתי החזר על מכשיר RESMED 9 מקופת חולים כללית, אותם לא מענין איזה מכשיר רכשתה. צריך להגיש חשבונית מסודרת לקופה ולמושלם, ובתוך חודש אתה מקבל כסף משני מקומות- בסביבות 2000 ש"ח מהקופה ועוד משהו דומה מהמושלם. זה מה שהיה איתי לפני שנה. אם אני לא טועה, המכשירים שמופיעים באתר הקופה הם הסכמים של החברות הללו שיש עם הקופה, בכדי להקל על פרוצדורת התשלום שהן עושות מול הקופה. מסכות יש בעיה לקבל בהשאלה מחברות, לא נתקלתי בחברות שמשאילות מסכה, לדעתי מסכת נחיריים לא מתאימה ל"מתחילים" כדאי אפית, במבחר האפיות יש עם ג'ל ועוד מספר סוגים שתוכל לקרא עליהם ולראות תמונות ורצועות שלהם באתרי האנטרנט. (אם אתה רגיל לנשום מהפה, תצטרך מסכה על כל הפנים) אורך חיים של מכות כאלו הוא כשנה, שנה + והקופה מאשרת החזר על מסיכה כל שנה. (אם אני לא טועה - 800 ש"ח) אני ישן כל יום צהורים ולא יכול בלי המכשיר. זה שנאלצת ללכת לישון מייד לאחר הארוחה, פגעה בשינה שלך, משם כל הבעיות, זה שהמשיר התחיל לעבוד לא אומר שאתה צריך ללכת לישון בכל מצב. שים לב, המכשיר יכול להדלק על שעון שבת, אבל המאוור לא חייב לעבוד עם הדלקת המכשיר, יש לו מנגנון הפעלה וכיבוי אוטומטי, לדעתי כל רב שיבחן את הנתונים הללו, יתן לך אישור להשתמש במנגנון האוטומטי, זהו מכשיר רפואי ומציל חיים שאפילו בכיפור תקבל אישור, בדיוק כמו תרופות. בכל אופן, הרב שלי מאשר לי להשתמש בו בכיפור ובשבת. ואם לא היה מאשר, הייתי מחליף את הרב ולא מוותר על החיים שלי. בהצלחה חבר, |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 05/04/2014 : 12:13:37
|
שלום שוב עמרם,
קיבלת אכן עיצות טובות מאבי.
עוד כמה נתונים:
1. אתה יודע שלא הולכים לישון על בטן מלאה. אז למה לעשות זאת???. חבל להרוס את הלילה. או להקדים את הארוחה, או ללכת לישון יותר מאוחר, או לאכול מאכלים יותר קלים.
2. נתקלתי בתופעה של כאלו שישנים טוב יותר, דווקא, בימים הראשונים עם המכשיר. הדבר נובע מתשישות וממחסור שינה אדיר לפני כן שנגרם מהפסקות הנשימה בשינה בעבר. כנראה לא ישנת לילות רבים היטב. ובלילות הראשונים אתה פשוט עייף וגמור כל כך שהמכשיר לא מפריע לך ואז סוף סוף אתה ישן טוב. דווקא בהמשך שהגוף קצת מתאושש מרגישים יותר במכשיר ובמסיכה.
3. חשוב לישון גם בצהריים עם המכשיר. שים לב שינה, ללא המכשיר, לסובלים מהפסקות נשימה בשינה, מעייפת את הגוף ולא מחדשת ומרעננת אותו.
4. זה שיש תוצאות טובות, דהיינו AHI נמוך, יכול להעיד אחד מהשניים: או שמהכשיר עובד כמו שצריך. או הפוך שאתה פשוט לא ישן. כי כשערים או לא ישנים שינה עמוקה אין הפסקות נשימה (כך גם בעירות הרי אין הפסקות נשימה).
5. לנסות עוד מסיכות. אין ברירה. נחירונים רק אחרי שמסתגלים. לנחירונים קשה הרבה יותר להסתגל.
6. כאמור אני לא משתמש במעשיר לחות מחומם ולכן דעתי שונה משל אבי. אבל אין כאן אמת אחת. צריך לנסות בלי ועם ולראות מה יותר נוח לך אישית. יש גם הבדלים בתחושה בין הקיץ לחורף.
7. בענייני דת לצערי אין לי ידע נוסף 
בהצלחה ותמשיך להתמיד ולנסות עד שתסתגל לחלוטין ותהנה מהמכשיר
|
נערך על ידי - יצחק בתאריך 05/04/2014 12:19:31 |
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/04/2014 : 16:07:57
|
תודה תודה תודה! כל כך הרבה ידע והכוונה קיבלתי ממכם שזה פשוט מדהים!!! 1) אתחיל לישון צהריים עם המכשיר. זה קורה בעיקר בשישי, שבת, חגים. בימי חול אין לי זמן, וגם עכשיו עם המכשיר, אין לי עייפות וצורך כמו פעם! 2) אנסה לבדוק איך אפשר לחוש לפחות פיזית את מסיכת ה-EASYLIFE , נשמעת אחלה מסכה! 3) הלילה ישנתי דווקא מצוין, קמתי רענן- AHI 0.3. וגם עכשיו שאכלתי דברים כבדים כמו פלאפל ופיתות וחומוס, זה ממש לא הפיל אותי לקרשים. גאוני!!  4) אנסה לישון כמה ימים בלי מכשיר הלחות (למרות שאין לי את הצינור המחמם) נבדוק איך משפיע. 5) אבדוק מול מאוחדת מה הם נותנים לי על החבילה שאני רוצה לקחת ואעדכן אתכם .
בברכה, עמרם
|
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/07/2014 : 19:06:05
|
אולי תעשה כמוני, תלך למשרד בסניף קופ"ח שלך ותשאל. לפני שנה, נגשתי עם החשבונית למשרד בסניף שלי בקופ"ח כללית, הפקידה הנחמדה הסבירה לי שמגיע לך 1940 ש"ח, (אם אני זוכר נכון) על המקום נתנה הוראה לזכות אותי בכרטיס אשראי, לקחה את החשבונית צילמה אותה ודאגה שהיא תשלח למושלם מהם לאחר זמן מהקבלתי עוד סכום דומה. בלי קשר מאיזה חברה רכשתי. (הצגתי חשבונית רכישה מחו"ל על שמי) כתבתי על זה בפרוט בפורום. אלו שבמאוחדת יכלים לעזור לך יותר. בהצלחה
|
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/07/2014 : 19:25:06
|
זהו שגם הפקידים בסניף לא הצליחו להבן לגמרי את החישוב! היא עשתה סימולציה במחשב לסכומים שונים, ותכלס יצא 50 אחוז. אבל לפי פוסט מסויים שחחישב פה החזרים לפי מאוחדת: http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=10602 יצא לי שהמכשיר ה ESCAPE AUTO פלוס מכשיר לחות פלוס צינור חימום פלוס מסכת ג'ל מגיע ל 7000 (עם הנחה קטנה) יעלה לי בפועל 3000 שקל בגלל שיש יחס שונה בין חלקי ההחזר מהבסיס ע"פ חוק ומהשב"ן. גם אני מקווה שלא יעשו לי בעיות עם החשבונית בגלל ה- האביזרים הנוספים.
|
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 05/07/2014 : 19:36:21
|
אני לא מכיר את שיטת ההחזר במאוחדת.
אם אין תשובה ברורה תדרוש תשובות ממנהלת הסניף שלך ואם היא לא יודעת שתפנה להנהלה או שתפנה במכתב בעצמך.
אני חוזר שוב על דעתי שצינור החימום והמעשיר הלחות אינם חובה
נסה עם ובלי ואז תחליט אם אתה צריך אותם. |
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/07/2014 : 20:16:04
|
תודה על התשובות. בעיקרון דווקא אני נוטה ללכת על הלחות והחימום. במיוחד בשביל החורף. רק עוד שנה מהיום אוכל לקנות שוב אביזרים, ואז זה שוב הקיץ. ועכשיו זה ההדמנות, במיוחד אם הסוכנת תרשום את זה כערכת CPAP (קראתי שככה נוהגים לעשות לפי איזה פוסט כאן). באמת נתתי למזכירה הרפואית רשימת שאלות. כולל מה יקרה אם אקנה דרך ההתחייבות במחיר של 2600 ש"ח (המכשיר פלוס מסכה משודרגת של הג'ל, קלינטיקה מתייחסים לזה כאילו זה מסכת נחרונים כי זה קוד שמאושר מול מאוחדת). אבל אז כל אביזר יעלה בנוסף ואצטרך לשלם עליו מחיר מלא. שאלה נוספת מה הוא ההחזר על מסיכות ומצורים מתכלים פעם בשנה ומה זה כולל (איזה סוג אביזרים)? |
נערך על ידי - azrco בתאריך 05/07/2014 20:17:24 |
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/08/2014 : 15:24:11
|
היום שוב באתי למפגש עם הסוכנת. היא נתנה לי שבוע נוסף ניסיון ואת המסיכה של ה SOFT GEL לבדיקה (במדידה שעשיתי שם, היא הרגישה נפלא!) . כשבאתי לצאת, פגשתי את הסוכן של חברת מקסימה. הוא נתן לי מחירון שלהם והתחלנו לדבר קצת. בעיקרון הוא המליץ לי על מכשיר שהם משווקים שנקרא Hoffrichter point 2. הוא טען שזה מכישר גרמני מעולה. יותר טוב מהצרפתי שהוא משווק. מה שכן הוא טען שהוא נותן בדיוק את אותן פונקציות כמו ה RESMED S9 AUTOSET (הדגם הכי משוכלל שלהם). יש לו נתונים מלאים, חיישני הפסקה והתחלה לנשימה עם רמת דיוק אף יותר טובה ע"י שאפשר גם לכוון את מרווח הזמן מההדלקה או הכיבוי מרגע שזוהה שהמסיכה הולבשה או הוסרה. יש לו את כל המנגונים שיש במתחרה. וכן במחיר גם כלול המכשיר לחות (בשונה מ RESMED שצריך לשלם בנפרד). לטענתו דרך אגב, הצינור חימום זה הבל הבלים. תכלס אפשר להשתמש בתנור לחמם את החדר, או שרוול פליז שמולבש על הצינור. אשמח לשמוע את דעתכם על טענותיו, וכן על המכישר שהוא מציע ביחס ל RESMED S9 ESPACE AUTO או ה AUTOSET. |
 |
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/08/2014 : 22:54:55
|
רסמד הרבה הרבה הרבה יותר נפוץ בארץ.על הופריכטר שמעתי אבל לא ראיתי.אולי הוא בסדר. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 05/09/2014 : 14:06:08
|
לא מכיר את המכשיר של הופריכטר ואם גם זומר לא מכיר לא בטוח שהוא מוכר בכלל בארץ
ממליץ לך לעשות חיפוש עליו בפורומים בחו"ל. כולל בגרמניה. אפשר להשתמש בגוגל טרנסלייט היום ופשוט לתרגם עמודים שלמים באינטרנט לעברית או אנגלית.
|
נערך על ידי - יצחק בתאריך 05/09/2014 14:07:05 |
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/09/2014 : 14:45:55
|
משהו הזוי עבר עלי הלילה! ישנתי עם המסיכה של ה SOFT GEL פעם ראשונה. אך החלטתי לנסות אותה בלי מכשיר הלחות (במהלך התקופה האחרונה ישנתי כמה וכמה פעמים ללא מכשיר הלחות ולא הייתה בעיה). ישנתי שינה חזקה מאד. הייתי סופר עייף (הלכתי לישון ב אחת בלילה אחרי פגישה עסקית מאד ארוכה ומתישה). התעוררתי בבוקר בשעה 7 וחצי, התיישבתי על המיטה והרגשתי יובש אדיר בפה (דבר שלא היה לי עד עכשיו עם ה CPAP),הרגשה עמומה של כאב ראש, וכאבים בתוך הנחירים. לא הצלחתי להרים את עצמי מרוב עייפות. חזרתי לנמנם עד שנרדמתי חזרה עד 9 בבוקר. קמתי עם כאב ראש אדיר על סף המיגרנה. לקחתי כדור נגד כאב ראש. ושוב הרגשתי עייפות חזקה מאד. הלכתי שוב לישון וקמתי סופית ב 10:40. יתכן שמשהו עובד עלי (איזה וירוס או משהו), או הצטברות של עייפות מטורפת. אך מצד שני, המכשיר אמור למנוע כאלו מצבים. אשמח לדעתכם? עמרם |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/09/2014 : 15:10:55
|
עמרם, במכשיר RESMED יש הגדרה לסוג המסכה שאתה משתמש בה, אפית, נחיריים או פנים. יתכן שהכוון הוא לא מוגדר למסכה זו. במקרה זה הלחצים משתנים ואתה לא מקבל את הלחץ האמיתי שנדרש לך. יתכן גם שהתחלתה להתרגל למעשיר, התופעה שאתה עם פה יבש, מצביעה על בריחת אוויר כתוצאה מפה פתוח. הכאב ראש והעייפות דומה לאי התאמת לחצים, תוריד נתוני שינה מהמכשיר ותשווה לשאר הלילות. יש לך יתרון במכשיר שאפשר לנתח כל רגע ורגע במהלך כל השינה. גם לנו זה קורה פעם בכמה שבועות, חודשים יום כזה אבל ככל שיחלוף זמן השינה תשתפר משמעותית. החלפת רב או שהרב אישר לך להפעיל את המכשיר בשבת?
|
 |
|
azrco
חבר חדש מהשקית
Israel
24 הודעות |
נכתב ב - 05/09/2014 : 15:36:21
|
לגבי הרב, בינתיים הכל בסדר! :) בעיקרון שינתי את ההגדרה במכשיר אתמול למסכת: NASAL. אבל מסכת ה SOFT GEL היא בדיוק זאת, לא?! זה היה מוגדר לפני זה: PILLOW. אולי זאת הייתה הבעיה??? מה שכן, המכשיר הראה 0.4 AHI. אשמח לדעת עם איזה תוכנה להשתמש על מנת לקרוא את הנתונים? יש לינק להורדה? בברכה עמרם
|
 |
|
נושא  |
|
|
|