סיפאפ פורום ישראל - נחירונים או מסיכת בד? ומה עם מוסיף לחות?
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 נחירונים או מסיכת בד? ומה עם מוסיף לחות?
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 2

David78
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 02/04/2013 :  16:33:55  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכולם, היום אני מתחיל לראשונה להשתמש במסיכת CPAP. רציתי לדעת אם יש במשתמשים, כאלה שניסו גם מסיכת בד וגם נחירונים, ולשאול איך הם הרגישו עם האפשרויות: מבחינת נוחות/אפקטיביות.

דבר שני רציתי לדעת אם יש מישהו שמשתמש במוסיף לחות. אם כן.איך הוא הגיע למסקנה שהוא צריך, והאם זה אכן שיפר לו את איכות השינה.

בתודה,
דוד.

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 02/04/2013 :  19:40:04  Show Profile  Reply with Quote
מסכה - נחירונים זו הבחירה האולטימטיבית (קח בחשבון תקופת הסתגלות קצרה).
מעשיר לחות - בהתחלה הייתי סקפטי והיום אני מבין שזה משפר את איכות חייך (בייחוד אם יש לך נחירונים).
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/04/2013 :  19:53:23  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
מסיכות פשוט מנסים כמה ימים ואז מגיעים למסקנה אם נוח או לא

לכל אחד מסיכה אחרת שהיא הנוחה לו ביותר והדבר אינדבידואלי

לגבי מעשיר לחות שוב, מנסים בלי, אם נוח אין טעם לנסות מעשיר לחות

אם מרגישים יובש בפה, קור או גירוי בנחיריים או חוסר נוחות, מנסים עם מעשיר לחות (אפשר לנסות גם בכמה דרגות חום) ומגיעים למסקנה מה יותר נוח.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

David78
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 02/05/2013 :  00:02:55  Show Profile  Reply with Quote
אפנאי ויצחק תודה רבה. אני כרגע מתחיל עם נחירונים ללא מעשיר לחות.
דרך אגב, את המכשיר עצמו אתם שמים על כיסא, רצפה או על המיטה לידכם? (אני חושש שכיוון שאני לא רגיל לעניין, אני עלול לזוז בצורה כזאת שהמכשיר יפול על הרצפה).
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/05/2013 :  08:53:50  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אכן המכשיר יכול להיות על שידה ליד המיטה.
רצוי להעביר את הצינור , דרך גב המיטה, אם יש, כך שיגיע מלמעלה, זה בדר"כ יותר נוח

למעלה

David78
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 02/05/2013 :  14:47:17  Show Profile  Reply with Quote
שמתי את המכשיר על הרצפה. באמצע הלילה חששתי שאולי אבק מהרצפה יגיע אלי אז שמתי אותו על כיסא שלידי.

הנחיריים שלי קפאו באמצע הלילה! פשוט ככה.. וגם נוצרה נזלת מימית (נזלת אלרגית).

לסיכום..נכון לעכשיו אני הרבה יותר עייף משינה ללא המסיכה. כדאי לפעול בצורה כלשהי או פשוט להסתגל לעניין?
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/05/2013 :  15:06:36  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
למסיכת נחירונים במיוחד בחורף, קשה הרבה יותר להסתגל

היא מזרימה את האויר ישירות לנחיריים וזה גורם לגירוי.

תנסה כמה אפשרויות:

1. תנסה מסיכה אפית
2. תנסה נחירונים עם מעשיר לחות המחמם את האויר.

למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 02/05/2013 :  18:04:35  Show Profile  Reply with Quote
אני הייתי מתעקש על נחירונים.
אני גם התחלתי בפברואר והיה לי קשה להסתגל למשך מספר ימים.
מסכים שמעשיר לחות יעזור בחורף.

אם מדובר בקשיי הסתגלות אז אל תוותר - אף מסכה לא משתווה לנחירונים (אתה תודה לי אח"כ).
יש כאן בחור בשם ברק שהתחיל באפית ועבר לנחירונים (וממה שהבנתי הוא מאוד מבסוט).

הערה אחרונה - (לאחר שנה של שימוש בנחירונים) הייתי לפני מספר שבועות בהולנד בטמפרטורות מתחת לאפס ולא לקחתי את המעשיר לחות (משיקולי מזוודה) והסתדרתי מצוין (למרות האויר הקר).

לא לוותר.

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 02/05/2013 21:13:59
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 02/05/2013 :  22:43:19  Show Profile  Reply with Quote
משץמש ותיק - אם הלחץ שלך הוא מעל 12 נחירונים עלולים לגרום לגירוי עד דימום, מעשיר לחות עם נחירונים עדיף בלחץ גבוהה זה מה שמנע ממני דימום בלחץ של 9 עד 16 צניסיון של 18 שנה - אצלי המכשיר שנים כבר על הרצפה מעט מתחת למיטה

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 02/05/2013 22:45:26
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 02/06/2013 :  10:54:24  Show Profile  Reply with Quote
משתמש ותיק - זו לא שמועה חבר, לי זה קרה (הדמום) עם מסכת נחירונים ComfortLite 2 כיום אני משתמש עם מעשיר לחות עם מסכת נחירונים Swift LT והבעיה לא קיימת - לחץ 9 עד 18 !

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 02/06/2013 11:44:27
למעלה

biohazard
חבר חדש

86 הודעות

נכתב ב - 02/06/2013 :  11:34:36  Show Profile  Reply with Quote
אני עדיין חושב שנחירונים זה גרוע ביותר. מסכה עדיף בהרבה.

מכשיר: Weinmann SOMNObalance
מסיכה: Weinmann Joyce
מסיכה נוספת: Respironics Comfort Classic
למעלה

Avi_G
חבר חדש מהשקית

Israel
31 הודעות

נכתב ב - 02/06/2013 :  12:32:28  Show Profile  Reply with Quote
אני משתמש כ-4 חודשים ב-CPAP עם מעשיר לחות. התחלתי עם מסיכה (בתקופת הניסיון), לאחר יומיים עברתי לנחירונים ומאז אני שם. המכשיר עומד על קצה השידה ליד המיטה והרחקתי אותו לשם לאחר הדיון על הקרינה שהתנהל בפורום. אין לי בעיות מיוחדות עם נחירונים אבל אפנאי צודק: צריך להתרגל.

אבי ג.
למעלה

n/a
deleted

272 הודעות

נכתב ב - 02/06/2013 :  23:17:51  Show Profile  Reply with Quote
בין מסכות הנחירונים יש כאלה עם צינור צדדי או אמצעי. יתכן שסוג אחר של מסכה נוח לך יותר.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/07/2013 :  00:34:48  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
זהירות עם דימומים אם לוקחים אספירין או מונעי קרישה!!!!!!!

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 02/07/2013 :  08:15:47  Show Profile  Reply with Quote
מי שסובל מדימומים אולי נחירונים לא מתאימים לו ובכל אופן הוא חייב להתייעץ עם רופא מתאים.
המסר הוא פשוט - מי שמנסה נחירונים שיבנה על תקופת הסתגלות של עד שבועיים ורק לאחר מכן יחליט מה טוב עבורו.
לא להתרגש בימים הראשונים בהם האף מסתגל לכריות שמזרימות לתוכו אויר בלחץ.
אין ספק שלמי שבפעם הראשונה מנסה נחירונים בשיא החורף תתוסף גם חווית אויר קר ואולי יובש - מעשיר לחות עוזר מאוד. אני לנסיעות קצרות למדינות הרבה יותר קרות לא לוקח את המעשיר (משיקולי מזוודה והתעסקות עם המעשיר). 

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 02/07/2013 08:17:49
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 02/07/2013 :  08:54:36  Show Profile  Reply with Quote
חברים, מסכה ונוחות זה עניין אינדיבידואלי מאוד, לאחד זה כך ולשני זה אחרת, מבנה הפנים, האף, הגודל, סיבולת רגישות בחלקים שונים בפנים, צורת שינה , כרית - כל אלו משתנים חשובים ושונים אצל כל אחד.
לכן כל המלצה היא בגדר המלצה ועל המשתמש להחילט לבד מה נוח לו,יש כל כך הרבה סוגים בחברות השונות שיכולים להתאים למגוון רחב של משתמשים, לכן אין טעם לתת המלצות,

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/07/2013 :  11:14:36  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by avis

חברים, מסכה ונוחות זה עניין אינדיבידואלי מאוד, לאחד זה כך ולשני זה אחרת, מבנה הפנים, האף, הגודל, סיבולת רגישות בחלקים שונים בפנים, צורת שינה , כרית - כל אלו משתנים חשובים ושונים אצל כל אחד.
לכן כל המלצה היא בגדר המלצה ועל המשתמש להחילט לבד מה נוח לו,יש כל כך הרבה סוגים בחברות השונות שיכולים להתאים למגוון רחב של משתמשים, לכן אין טעם לתת המלצות,

מסכים מאד עם הדברים

לכן בדיוק חשוב להתנסות עם מספר רב של מסיכות עד למציאת המסיכה האולטימטיבית

למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 02/07/2013 :  15:43:24  Show Profile  Reply with Quote
המסר שלכם כללי מדי ולא ממש תורם לדיון.

אף אחד לא אומר שיש להשתמש במסכה אם היא לא נוחה

מה שכן נאמר הוא שע"מ להבין אם נחירונים נוחים או לא על המטופל לעבור מספר ימים של הסתגלות לנחירונים ובאותם ימים הוא יסבול מתופעות שונות כמו כאבים באף, רטיבות, רגישות, יובש וכד' (ובחורף מן הסתם התופעות בולטות יותר).
מטופל שינסה נחירונים עלול לחשוב שמדובר בתופעות קבועות שנובעות מהנחירונים ולוותר על השימוש במסכה (שהינה בעלת יתרונות על פני שאר סוגי המסכות).
זאת לטענתי, לקיחת החלטה פזיזה ולא מושכלת שמושתתת על אותם ימים ראשונים של ההסתגלות ולא על הנוחות / אפקטיביות של המסכה.
משתמשי CPAP לא יכולים להרשות לעמצם להיות חלשים.

רק לאחר אותה תקופת הסתגלות ניתן להגיע אל המסר הכללי שלכם ...
עוד מסרים שאתם יכולים להוסיף: "הכל בראי המתבונן"; "על טעם ועל ריח אין להתווכח" - שגם לא ממש מועילים לדיון .

שימו לב - הביקורת ברוח טובה נא לקחת ללב

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 02/07/2013 16:00:50
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/07/2013 :  17:36:41  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אין בעיה.

רק שלא ישתמע מדבריך שיש בכח לנסות להסתגל דווקא נחירונים.

מי שנוח לו עם מסיכה אפית יכול להישאר איתה

ומי שנוח לו עם מסיכת פנים מלאה יכול להשיאר איתה.

אין יתרון מובנה דווקא לנחירונים מלבד ייתרון אסתטי, שהיא תופסת פחות שטח פנים ולכן יותר "סקסית" וכן שהיא פחות משאירה סימנים על הפנים בבוקר.

מאידך היא כמעט תמיד כן מחייבת שימוש במעשיר לחות שזה חיסרון.אגב הן גם הרבה יותר יקרות ממסיכות אפיות בדר"כ.

לסיכום דווקא למשתמש מתחיל החווה קשיי הסתגלות רבים, הן נפשיים והן פיזיים, הייתי ממליץ דווקא להתחיל עם מסיכה אפית פשוטה שהינה יותר קלה להסתגלות.

לאחר מכן בהחלט אפשר לנסות גם מסיכות נחירונים.

נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/07/2013 17:39:11
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 02/07/2013 :  18:52:29  Show Profile  Reply with Quote
למען הסר ספק - לא דוחף בכח נחירונים (גם אין לי שום אינטרס כאן - אולי רק לאזן את הדעה החזקה של חובבי האפיות). בנוסף, מי שהנחירונים גורמים לו לבעיה רפואית חייב להפסיק מייד את השימוש במסכה ולעבור לאפית.

זה לא רק אסטתיקה.
אני גם חדש ובחנתי את שני הסוגים והעדפתי נחירונים.
הנחירונים הרבה יותר נוחים, פחות מסורבלים, יותר שקטים, פחות תחושת מחנק, יש פחות בעיות של דליפות, לחץ פחות תנודתי ואולי בממוצע נמוך יחסית לאפיות, הרבה פחות חלקי חילוף (יש היום מסכות עם רצועת סיליקון אחת).
אני בטוח ששכחתי עוד כמה יתרונות. למעשה אני לא מבין מדוע אנשים שיכולים להשתמש בנחירונים עדיין משתמשים במסכות אפיות (אולי בגלל הקשיים של תקופת ההסתגלות).
אה כן, טקס הנקיון של המסכה האפית אמור לקחת פי 5 זמן.

דרך אגב - רכשתי גם מסכה אפית (מסכת הג׳ל החדשה של רסמד) לגיבוי אבל בדיעבד זו הייתה הוצאה מיותרת (נראה לי שגם המחיר שלה היה מאוד גבוה).

בעבר חשבו שהלפטופ הוא המלך והיום אנשים קונים רק טאבלטים.
אנשים גם קונים מכוניות קטנות וזה לא קשור לאסטתיקה.
אין מה לעשות ואי אפשר לעצור את הקידמה.
לגבי מחיר - אני חושב שבזמנו היה פער של 100 או 150 שקלים אבל אולי אני טועה. בכל אופן הקידמה תגרום להורדת המחירים וגם לא חייבים לקנות רסמד.

זו גם שאלה מעניינת אם אתה לוקח 3 שנים כולל תחזוקה מי יותר יקרה (עם אינסוף חלקי החילוף של האפיות)?

לגבי מעשיר - מסכים איתך.

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 02/07/2013 19:20:50
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/07/2013 :  19:33:57  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by אפנאי

זה לא רק אסטתיקה.
אני גם חדש ובחנתי את שני הסוגים והעדפתי נחירונים.
הנחירונים הרבה יותר נוחים, פחות מסורבלים, יותר שקטים, פחות תחושת מחנק, יש פחות בעיות של דליפות, לחץ פחות תנודתי ואולי בממוצע נמוך יחסית לאפיות, הרבה פחות חלקי חילוף (יש היום מסכות עם רצועת סיליקון אחת).

אני משתמש במסיכה אפית (אגב הכי פשוטה)

אין לי דליפות
היא מאד מאד נוחה לי
היא מאד שקטה
אין לי תחושת מחנק
אין לי לחץ תנודתי והלחץ 95% שלי הוא בסביבות 10
אני לא משתמש במעשיר לחות

המסיכה שלי עולה גם 50% ממסיכת נחירונים.

הייתרון העיקרי של נחירונים בגינו ניסיתי להסתגל אליהם הוא הסימנים בפנים שמשאירה המסיכה האפית.

נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/07/2013 20:51:21
למעלה
דף: מתוך 2 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף הבא
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.