מחבר |
נושא  |
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 02/08/2013 : 10:17:18
|
כל אלו שסובלים מסמנים של הרצועות - מפנה אתכם להודעה שכתבתי על רצועות למסכה |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
נערך על ידי - avis בתאריך 02/08/2013 10:18:19 |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 02/08/2013 : 12:44:25
|
אין לי סימנים מהרצועה יש לי סימנים מהסיליקון של המסיכה |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
David78
חבר חדש מהשקית
Israel
10 הודעות |
נכתב ב - 02/08/2013 : 17:09:02
|
בתור מתחיל, אני עם הנחירונים והמסיכה עדיין לא נוחה – כאביים בנחיריים – אבל אני אתן לזה את תקופת ההסתגלות. המסיכה האפית נראית לי נוחה יותר, כיוון שהיא לא צריכה להיכנס ממש לאף. אני משתמש במילה "נראית" כיוון שטרם התנסיתי בה (רק מדדתי אותה דקה, וזה לא היה בשינה). אני סבור ששבוע הבא אנסה גם אותה.
קטע מוזר - לפני יומיים הוספתי מעשיר לחות, וכן העלו לי את הלחץ מ 3-7 ל 3-8 . מאז השינה שלי פחות טובה! במצב של לחץ 3-7 ללא מעשיר לחות, מספר תופעות ה apnea שלי היה 8.5 בשעה. ובלחץ החדש (3-8) עם מעשיר הלחות, מספר תופעות הapnea עלה ל 10.5 בשעה.
האם מישהו הצליח לרדת למספר של 4 תופעות בשעה ומטה?
|
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 02/08/2013 : 20:34:01
|
דוד, אני מציע לך כאמור לנסות להסתגל למסיכה אפית.
ההסתגלות אליה יותר קלה בשלב הראשון. |
 |
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 02/08/2013 : 20:41:27
|
דעתי שונה משל יצחק אבל ליצחק יש נסיון רב שנים. למען גילוי נאות - אני קניתי שתי מסכות (אחת אפית והשניה נחירונים) ואני משתמש רק בנחירונים מהרבה שיקולים שפורטו כאן. יצחק ניסה נחירונים ולא הסתגל ומשתמש באפית.
אני לא אוהב שמרפים את ידי אלו שמנסים נחירונים - צריך לקבל החלטה רק לאחר תקופת ההסתגלות ולא לוותר מראש כי מישהו כאן בפורום לא הסתגל.
דוד - בהתחלה יש כאבים באף. זה לוקח כמה ימים עד שהאף מסתגל. לי היו כאבים חזקים במשך מספר ימים, אצלי מדובר היה בכאבי הסתגלות שלא הייתה להם שום השפעה רפואית.
בחורף יש גם קצת רגישויות ויובש - אם יש מעשיר לחות אז זה אמור לפתור בעיות אלו. את ההחלטה לגבי מה עדיף תיקח רק אחרי תקופת ההסתגלות.
|
נערך על ידי - אפנאי בתאריך 02/17/2013 16:25:55 |
 |
|
David78
חבר חדש מהשקית
Israel
10 הודעות |
נכתב ב - 02/09/2013 : 11:41:43
|
למכשיר קוראים sleepCube והוא מחברת DevilBiss (בתוספת מעשיר לחות). המסיכה היא מסכת נחירונים (שמה opus מחברת fisher & paykel) קיבלתי אותם לניסיון.
קיימת בניתוח המדדים הבחנה בין תופעות Apnea/HypoPnea (אינדקס AHI) לבין NonResponding event כאשר הבנתי שהאחרון מדבר על חסימות מרכזיות.
מסיבה כלשהי אני לא מצליח לרדת אל מתחת לעשר תופעות Apnea בשעה.
דבר מוזר נוסף הוא שבמעבדת השינה דווח לי כי אין לי תופעות חסימה מרכזיות, ואילו כאן אני רואה שהמדד NonResponding event קפץ ל15 בשעה. לסיכום - 10תופעות Apnea בשעה, ו 15 תופעות NonResponding event בשעה. המכשיר נמצא על הרצפה. לא מבין למה אני לא מצליח לישון כמו שצריך. |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 02/09/2013 : 18:04:57
|
כמה עיצות:
1. תבקש מהטכנאי שסיפק לך את המכשיר, ורצוי גם ממעבדת השינה שלך, או מרופא שינה פרטי לנתח את תוצאות השימוש במכשיר באופן מקצועי.רצוי תוצאות של שבוע.
2. האם אתה משתמש בלחץ קבוע או אוטומטי?. בהנחה שבאוטומטי. יש אנשים שרק בלחץ קבוע המותאם להם אישית על ידי מעבדת השינה. מגיעים לתוצאות טובות. גם בלחץ אוטומטי ניתן לשנות את טווח הלחצים.
3. האם אתה משתמש במנגנון הפחתת לחץ בנשיפה?. ניתן לשנות גם הגדרות אלה.
4. אם אתה מרגיש חוסר נוחות עם המסיכה נסה מסיכות נוספות.
5. נסה לפחות מכשיר אחד נוסף.
|
נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/09/2013 18:05:50 |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 02/12/2013 : 13:07:05
|
חברים שלום,
מי יכול להפנות אותי לפרטים על מסכת בד שדויד מציין בנושא. אף פעם לא שמעתי על זה ואשמח להכיר ולהתעדכן, אני מוכן תמיד ללמוד ולהכיר דברים חדשים. |
 |
|
David78
חבר חדש מהשקית
Israel
10 הודעות |
נכתב ב - 02/14/2013 : 08:52:50
|
הי אבי, חפש SleepWeaver. הם מציעים התנסות. אני עוד לא התנסתי בזה - אם אתה מנסה אני אשמח שתאמר מה התחושה לגביה. אני רק עם הנחירונים בינתיים ...שלא עושים את העבודה  |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 02/14/2013 : 19:09:35
|
דויד - הנחירונים יכולים להתאים רק למי שמוכן לעבור תקופת הסתגלות של מספר ימים ומבין איך משתמשים בהם (לא אמורות להיות דליפות וכד׳). אם אתה לא מסתדר עם נחירונים פשוט תנסה מסכות אחרות חבל שתתענה לשווא.
אני משתמש בנחירונים בגלל שהמסכה האפית עשתה יותר רעש, הייתה יותר מסורבלת והרגשתי קלסטרופוביה איתה. הנחירונים החדשים עשויים עם דפנות כפולות והלחץ הטיפולי אמור להיות יציב יותר ובממוצע נמוך יותר. בנוסף, לאפית הרגילה יש אינסוף חלקי חילוף וצריך שעות של התעסקות עם הנקיונות. היה לי גם קשה לישון על הצד עם האפית ובבוקר הייתי קם עם סימנים על הפנים שלא עברו במשך מספר שעות.
כל העולם הולך לכיוון של קטן יותר, יעיל יותר, מתוחכם יותר. לא רציתי להישאר מאחור 
הייתי ממליץ לכל מי שמתחיל עם מסכות שיתחיל עם הנחירונים.
|
נערך על ידי - אפנאי בתאריך 02/14/2013 23:53:01 |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 02/17/2013 : 16:16:40
|
תודה דוד ויצחק בכוונתי לנסות את הבד, מובן שאעדכן לאחר הרכישה. |