שלום לכולם כמשתמש חדש הן בפורום והן ב CPAP ראשית אנצל הזדמנות זו עבור הכרת תודה לעמוס פורת. כיוון שהייתי מבולבל מכמות המידע פניתי אליו ישירות והוא קודם הרגיע...ואח"כ שיתף אותי במידע מדויק מהימן ויעיל ועל כך אני מודה לו.
ההחלטה להשתמש במכשיר CPAP לנסיוןבאה לאחר שהורדתי במשקל רצתי בליסוף נסיתי התקן דנטלי וכלום לא עזר. קיבלתי מכשיר נסיון ונקבע לי לחץ עבודה של 8.5 (זה גבוה ? נמוך? ממוצע?)המכשיר היה עם ויסות אוטומטי והלילות הראשונים היו סיוט (יש לי תמיד נחיר סתום)עליתי על רעיון לשים טיפה אוטריוויןואכן היה יותר קל. הבחור קיבע לי את זה ללחץ קבוע ושוב הלילה בקושי הצלחתי לישון. בכל מקרה אני אבקר בפורום ואנסה לרכוש מידע דרכו. אשמח לקבל רעיונות תגובות וכו' תודה
יוסי, האם המכשיר שקיבלת עבד כאוטומטי או ניקבע לו לחץ קבוע של 8.5 ?? ההבדל הוא משמעותי, כי האוטומטי מאפשר לך לישון ברוב הזמן עם לחצים נמוכים יותר ומעלה את הלחץ באופן אוטומטי רק כאשר נדרש. אתה חייב לנסות מספר מכשירים ומסיכות עד שתמצא את המתאים לך.
יוסי, גבוה,נמוך זה ענין אישי. אני חושב ש 8.5 איננו גבוה. אצלי, נימדד במעבדת השינה לחץ 17. המכשיר האוטומטי שלי עושה את עבודתו וגורם לי לישון ברוב הזמן בלחץ 6 בעוד שהלחץ המכס' שנימדד ב 90% מהזמן = 8. אף פעם אינני עובר את ה 11.
מתשובתך הבנתי שניתן לך מכשיר אוטומטי. אני צודק?? יתכן שנתנו לך מכשיר אוטומטי אבל קיבעו אותו בלחץ 8.5??
על פי תאורך המושג קיבוע לא ברור. את המכשיר האוטומטי מכוונים לתחומי לחצים לדוגמא: בין 4 ל 17. המכשיר עצמו מכוון את הלחץ הנדרש למשתמש על פי אלגוריתם שהוא דוגם מאופן נשימתך. לחץ זה יכול לנוע לדוגמא בין 7 ל 11.
קיבוע במשמעות שניה: יש קיבוע שהופך את המכשיר האוטומטי למכשיר בלחץ קבוע. קובעים את הלחץ המינימלי והמקסימלי שהמכשיר יכול לפעול לערך אחד. לדוגמא: 8.5. המכשיר יהיה מקובע על 8.5 ולא משנה מה שידרוש אופיין הנשימה. זה פשוט בזבוז של אפשרויות המכשיר האוטומטי.
עמוס פורת
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 11/27/2008 19:34:24
רובין\ עמוס ניתן לי מכשיר לשבוע נסיון והוא אכן אוטומטי לאחר פריקת הנתונים הסוכן תיאר לי שלחץ העבודה הכדאי עבורי הינו 8.5 והפך את המכשיר(את אותו המכשיר) למכשיר בלחץ קבוע-על מנת לבחון האם אני אוכל להסתדר איתו ולאחר שבוע הוא ימליץ לי מה לרכוש (אוטומטי או בלחץ קבוע) שוב תודה רבה
יוסי, לא ראיתי את הנתונים שסיפק המכשיר כאשר עבד במצב אוטומטי. אבל אני משער שהלחץ המכס' שדגם אצלך היה פחות מ 8.5. עתה לאחר שהתנסית בשינה גם עם לחץ קבוע של 8.5 תוכל להחליט מה נוח לך יותר. אוטומטי או לחץ קבוע........