סיפאפ פורום ישראל - לא מבין על מה המחאה נגד "מכבי"
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 לא מבין על מה המחאה נגד "מכבי"
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 2

cpapman
חבר חדש

52 הודעות

נכתב ב - 11/21/2008 :  17:52:14  Show Profile
אם באמת מדובר על כך שהמבוטחים לא יצטרכו להוסיף כסף מכיסם לשם קבלת מכשיר- מדובר בהשג של הקופה.

נכון להיום, חולים שלחלקם פשוט אין כסף, נאלצים להוסיף אלפי שקלים בכדי לרכוש מכשיר. לרוב- יותר ממחירו של מכשיר חדש בחו"ל.

המכשיר שנבחר מעולה בעיני, אני משתמש בו בהנאה, שקט, איכותי, והשבוע יוצאת עבורו תכנת מעקב חדשה שתאפשר לאיש הצוות הרפואי שליטה מרחוק על הפרמטרים של המכשיר.

נושא הפחתת הלחץ בנשיפה שולי בעיני. מי שזה קריטי עבורו מבחינה רפואית (חולי אסטמה קשים למשל)- יקבל bipap.

לדעתי המחאה שלכם קשורה בסימפטיה שכל אחד פיתח למכשיר, אבל מדובר רק באביזר בריאות. לא מדובר בטלפון סלולרי או מכונית.

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 11/21/2008 :  20:06:17  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
האם ניסית להשתמש במכשיר עם הפחתת לחץ שקבעת עליו דיעה כה נחרצת?
אני ניסיתי וההבדל הוא מהותי.
וכל משתמש חדש ירגיש בהבדל ולא יצטרך להילחם בשנתו כנגד הלחץ בנשיפה.
זו אחת הסיבות שיותר מ 50% לא מתרגלים ל CPAP.
ואיכות השינה שלי משפיעה עלי לכל היום. לא צריך להיות חולה אסטמה, מרגישים את זה היטב.
אתה כבר התרגלת למכשיר שלך לכן אין לך בעיה.
זהו אביזר קריטי שמוכנס לכל מכשיר חדיש שהחברה מצליחה לפתח.
ההשג של הקופה הוא שהיא מקבלת מכשירים יותר בזול אבל המכשירים נמצאים בפיגור התפתחותי לעומת אלו החדשים.
כי בסך הכל CPAP זה מדחס אויר. למה שלא תסתפק במדחס פשוט וזול?
דרך אגב, יש לי כזה ישן תוצרת רסמד, בלי EPR.
אתה יכול לקבל אותו ממני בזול מאוד. ב ח י נ ם!!!!!!!
אולי תציע אותו למכבי, הם ישמחו לחסוך כסף על גב הלקוחות. זה נהדר עבורם שאתה מצטרף אליהם. הם לא חלמו על תמיכה כזו.

עמוס פורת

נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 11/21/2008 20:10:11
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 11/21/2008 :  20:26:14  Show Profile
עם כל הכבוד לcpapman כנירא אין לו מוסג בcpap על אף השם שלו לי אישית לא היה בעיות עם המכשירים החדשים, אבל הנסיון שלי עם מספר אנשים אחרים מאוד חשוב מה שאתה כותב.
עמוס בהצלחה במאבק אל אף שאני חושב שזה עבוד.
אני מאמין שעם היו הרבה תלונות על הספקים "החדשים" וקריאות שרות החברות אילו יפלו.
זה היה רמז קטן איך לנצח את מכבי

למעלה

cpapman
חבר חדש

52 הודעות

נכתב ב - 11/21/2008 :  21:25:00  Show Profile
בואו לא נרד לפסים של עד כמה אני מבין ב cpap, בואו נגיד שלא כדאי לפתוח בדיון הזה. אני עדיין סבור שעדיף לתת מכשיר בסיסי יותר בחינם ליותר אנשים, מאשר לרצות חבורה של "פריקים" לנושא. ה intellipap מכשיר מעולה ומספיק שתציצו ברשימת התגובות עליו ב cpap.com מכשיר מצויין במחיר טוב:

http://www.cpap.com/cpap-machine/devilbiss-intellipap-auto-adjust-cpap-machine.html

המטרה של מכבי- לממן באופן מלא את ה cpap ברוכה בעיני. במיוחד לאור המשבר הכלכלי המתקרב.
כבש תוך זמן קצר את המקום השני במכירות האתר הזה

http://www.cpap.com/brandChartLines.php?TableLinkName=machines-individual-AUTOCPAP
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 11/21/2008 :  22:29:03  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
למכשיר אין התקן הפחתת לחץ. אני חושב שזה MUST, אתה חושב שזה מותרות.
אני היום לא ממליץ לאף אחד לרכוש מכשיר ללא ההתקן. זה מקל על החיים וזה לא סתם קישוט.
קישורים לא יעזרו לי. בעבר גם אני התרגלתי לישון בלי זה.
נישאר חלוקים, אבל ההבדל בינינו הוא שאתה לא ניסית בכנות מכשיר כזה, ואילו היית משתמש חדש היית מברך שקל לך להסתגל למכשיר.
כנראה שנישאר חלוקים.

עמוס פורת
למעלה

cpapman
חבר חדש

52 הודעות

נכתב ב - 11/21/2008 :  23:04:42  Show Profile
אני לא מתווכח על האם המכשיר שלך טוב יותר או לא, זה מיותר. אני מתווכח על העובדה שבעיני מדובר ביתרון משמעותי שחולה עם OSA פשוט יקבל מכשיר בחינם מהקופה שלו. בניגוד למצב האבסורדי הקיים כעת. אפשר לדעת כמה עלה לך המכשיר? האם אתה חושב שאב למשפחה בת 4 ילדים, המשתכר משכר מינימום יוכל לקנות כזה? ואם לא, האם אתה חושב שמגיע לו לסבול מכל המחלות אותן פירטתם בראש הפורום כאן?
למעלה

הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות

נכתב ב - 11/21/2008 :  23:44:04  Show Profile
כמה שאתה תמים מר cpapmen מכשיר בחינם ממש ...ואתה תראה עוד איך מכבי תגבה ממך כמו גדולה מס השתתפות ,מס ברצון ומס בששון , ולכן מה שיקרה הוא שגם תשלם וגם תתפשר על מכשיר מיושן .נחיה ונראה ,כך היה עם צילומי הרנטגן וגם עם רופא מקצועי ועם התרופות .
ההסתגלות ל-cpap היא כל כך קשה שרבים לצערי מוותרים על השימוש בו,אם כן מה הועילו חכמים בתקנתם??? יקנו/או שיקבלו כטענתך מכשירים ולא ישתמשו , אז מה זה שווה???
הרי המטרה העיקרית היא השימוש במכשיר ולאפשר ע"י חידושים טכנולוגיים הסתגלות מהירה למספר רב יותר של חולים.
שבת שלום,הראלה.

נערך על ידי - הראלה בתאריך 11/21/2008 23:48:35
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  09:29:42  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
אני מסכים אתך שיש יתרון ציבורי במכשיר להמונים חינם.
אין לי בעיה שמכבי תספק את המכשיר שאתה חובב ואתה מרוצה ממנו לכל דיכפין שידו איננה משגת.
אם אני רוצה אפילו להוסיף על חשבוני סכום מסויים, כדי שאוכל לרכוש גם מכשירים או מסכות מתקדמים.
גם לזה מכבי מתנגדת.
שים לב מה שכתבתי במכתב:
"אני מבקשים, כחברי מכבי, שלא להרע לנו את תנאי הרכישה של מכשירי ה CPAP כפי שהיה הדבר עד היום, ולאפשר לחברים הנזקקים לרכוש את הציוד המתאים להם (בנוסף לציוד זכייני המכרז) תמורת ההשתתפות שהייתה נהוגה עד היום."

עמוס פורת

נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 11/22/2008 09:30:44
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  11:10:38  Show Profile
1. מי קבע שאין השתתפות עצמית ומי קבע מה גובע מחירו בקופה, מחיר שהקופה תיקבע לבד. זה מחיר כולל 3 מסכות (כל שנה מסכה חדשה) ודוגמה אצלי המסכה כבר מחזיקה לפחות שנתיים אז...

2.במחיר השתתפות עצמית כיום של המכשיר של עמוס, אפשר לקנות מכשיר חדש מהדגם שהוזכר - אז עם אתה דואג כל כך למי שאין לו כסף (דבר אשר אני בכלל לא פוסל ואני מעריך את זה מאוד) אז הקופה יכולה להגיד מחיר מינימום ללא השתתפות עצמית ולתת חינם מכשיר זה, ומעל המינימום היה השתתפות עצמית.

נו אז מה דעתך על רעיון זה???

(וכדרך אגב בשיטה החדשה שלהם הם חוסכים כסף רב על החולה וירידה באכות הטיפול)

למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  11:46:14  Show Profile
דברי cpapman מדהימים בעייני.

א"נ. האם עולה על דעתך לקנות היום מקרר רגיל משנות ה-60 או שתקנה no frost? אגב מקרר רגיל עושה את העבודה טוב והוא זול יותר !!!

האם תקנה היום נורת ליבון רגילה, או שמא תעדיף את נורות הניאון מאריכות הימים והחסכוניות? אגב, נורת ליבון עושה את העבודה טוב והיא זולה יותר!!

האם תעשה שימוש בפלפון גדול ומגושם של פעם (זוכר?), או שמא תשאף למכשיר דיגיטלי, קל, זריז ומשוכלל, גם אם הוא מעט יקר יותר.

פעם (לא מזמן), היו פותחים את הבטן, ע"מ לשלוף אבן מהכיליה. היום באמצעות גלי קול וליזר, או ציסטוסקופיה מהפין, עושים זאת בלי לפתוח את הבטן. התסכים לניתוח, רק כיוון שהוא זול יותר ויעיל באותה המידה?! התסכים שבחדר הניתוח יעשו שימוש במכשירים ישנים וטובים, או שמא תרצה שהמנתח יעשה שימוש בציוד המשוכלל ביותר, אפילו אם הוא יקר יותר?!

המכונה שמכבי מציעה ישנה. כן היא עובדת, אבל היא מדור ישן מאוד. מי שרוצה לסוע בסוסיתא, זה בסדר מבחינתי. אך יש לשאוף לשימוש במכשיר משוכלל ואני מצפה מהקופה שלי שתיתן לי את הטוב והמשוכלל ביותר.

EPR ודומיו אינם מותרות. הם קריטיים ונחוצים מאוד. הם מקלים את השימוש, משפרים את איכות החיים, גורמים לכך שיותר אנשים ישתמשו ומקלים על הנשימה. אנשים העושים שימוש במכשירים בטכנולוגיה החדשה, מדווחים שהריאות שלהם מתאמצות פחות. האם עובדה זו, היא קלת ערך בעיינך?!

ולשיא החוצפה, כשהם "מוסיפים חטא על פשע" הם מגיעים, כאשר הם לא מאפשרים למעוניינים, (כך אני מבין, ותקנו אותי אם אני טועה), לשדרג למכשיר טוב יותר. בבחינת תחנקו עם מה שבחרנו עבורכם ...

ימי ספרטה חלפו מהעולם וסגפנות איננה נחוצה ואיננה ראוייה.
אגב, לא אתפלא, אם מישהו שם בשלב ההגדרה, פשוט טעה ופיספס, עקב שיכחה או חוסר ידע והיום, במקום להודות בטעות ולתקנה, הם מתבצרים בדעתם הלא הגיונית.

זה פשוט לא הגיוני להגדיר מכונה ישנה. הם היו יכולים להשיג עיסקה טובה גם עם מכונה משוכללת יותר !!!

כך או כך, שיתביישו במכבי!

נערך על ידי - מנחם בתאריך 11/22/2008 11:56:49
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  13:33:33  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
מנחם ידידי,
לא יכולתי להגדיר זאת רהוט יותר!!
עמוס

עמוס פורת
למעלה

דגן
חבר פחות חדש

127 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  15:47:43  Show Profile
מנחם אני מסכים אם כול מה שאמרת חוץ מהנושא של המכונה המכונה היא מדור חדש רק שאין לה התקן הקלה לנשיפה
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  16:51:05  Show Profile
שלום,

ציטוט ממנחם:
אגב, לא אתפלא, אם מישהו שם בשלב ההגדרה, פשוט טעה ופיספס,
עקב שיכחה או חוסר ידע והיום, במקום להודות בטעות ולתקנה,
הם מתבצרים בדעתם הלא הגיונית
.

שלב ההגדרה?
הרי זה שלב כתיבת המכרז.
מפרט הסיפאפ במכרז של מכבי נכתב ע"י מומחה. האיש הזה
ידע היטב למה הוא מכוון וכל היתר הם פקידים שכנראה אינם
מבינים את הקטע הטכני ואינם יכולים או רוצים להתערב.
מה שחשוב זה שמכבי, בעזרת המכרז הזה, תחסוך כספים וזה
כנראה מקדש לה את כל האמצעים.
איכות הטיפול ונוחיות המבוטחים...........?????????

חברים יקרים, איתי צודק. אף אחד לא יזכה לקבל מכשיר בחינם.
אפילו כדור נגד כאבי ראש אין בחינם. אז סיפאפ???
לעולם לא תדעו וגם משרד הבריאות לא יודע כמה באמת משלמות
קופות החולים עבור הציוד והתרופות שהן מספקות למבוטחים.
בכמויות שהן קונות, הן זוכות להנחות ולמחירים מיוחדים
המוגדרים על ידיהן כסוד מקצועי.
אנו המבוטחים בד"כ לא נהנים מההנחה הזו וממש לא יודעים באם
אחרי המחירים שאנו משלמים, אולי אפילו נותר רווח בידי הקופות.

בברכה

נערך על ידי - n/a בתאריך 11/22/2008 19:21:21
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  17:36:04  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
מסכים לרבים שניסחו יפה וברור.
אם באמת יקבלו מבוטחים סיפאפ בסיסי בחינם - אני חושב זה שיפור למצב הקיים.
אבל אני לא חושב שזו הכוונה כיוון שזה יגרום להמוני סיפאפים להגיע לפצינטים שלא מסתגלים -אולי עקב איכות המכשיר או עקב השירות וההדרכה , והמכשירים ישכבו בארון וגם המטופלים בסוף .........
לדעתי-והזמן יוכיח-המטופלים ישלמו השתתפות דומה למה שמשלמים היום ויקבלו מכשיר ושירות נחותים ואפילו אם ירצו לשדרג -לא יתאפשר להם לקנות בכספם את השידרוג !!
זה המצב הבלתי נסבל בו הקופה כופה על המבוטח הסדר שלא היה קודם .
אם אין זה כך - על הכיפק !!
נחיה ונראה
יעקב זומר
חבר מכבי שמנמן שבעתיד בטח יזדקק לסיפפ !!!
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  18:03:25  Show Profile
רובין ידידי היקר!

נער הייתי וגם זקנתי. אני בעבודתי פוגש כל הזמן "מומחים". חלקם מהשורה הראשונה במדינה. חלקם זכו בפרסים בין לאומיים (אדריכלים, אומנים וכו').

כשאתה מכיר את החברה הנ"ל, אתה נחרד לא אחת מהשיטחיות ומהחפיפיות ולא אחת מהנתק שלהם מהשטח.

לו ידעת כמה אנרגיה אני מוציא ע"מ להניע אותם מהרעיונות המטורפים ו/או ההזויים ו/או התלושים והלא ראליים שהם מעלים חדשות לבקרים.

ולשיא מגיעים כאשר פוגשים את קברניטי המדינה ובהחלט יוצא לי לא אחת לעבוד מול חלק מהם. כבר קרה לי שבעקבות מפגש כזה נדדה שנתי ...

ודי חכימא ברמיזא .

עכשיו מה תגיד?!...

ומילה לידידנו דגן: מכונה שאין לה את פונקצית ההנחתה נחותה ושייכת לתפיסה שכבר עברה מהעולם !!!

נערך על ידי - מנחם בתאריך 11/22/2008 18:05:45
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  18:04:34  Show Profile
שלום יעקב

נהדר, נהדר.
אני נהנה מחוש ההומור שלך ובמיוחד מזה:
שזה יגרום להמוני סיפאפים להגיע לפצינטים שלא
מסתגלים -אולי עקב איכות המכשיר או עקב השירות וההדרכה ,
והמכשירים ישכבו בארון וגם המטופלים בסוף .........

שמח לראות אותך בפורום
בברכה
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  18:06:38  Show Profile
רובין כתבתי לך.......
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  18:11:41  Show Profile
מנחם
מה????
לא הבנתי.

בברכה
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  18:16:27  Show Profile
יעקב זומר כחבר מכבי שמנמן שלום
אני מאמין שגם בעתיד אתה תסיג מכשיר בחינם

למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  19:06:05  Show Profile
רובין,

התייחסתי לדבריך והם מופיעים מעל הדברים שכתבת לזומר. כניראה שהיינו מסונכרנים במהלך ההקלדה.

פשוט התרשמתי שלא קראת את דברי המתחילים באימרה: "נער הייתי וגם..."

נערך על ידי - מנחם בתאריך 11/22/2008 19:07:27
למעלה

משה 10
חבר חדש מהשקית

25 הודעות

נכתב ב - 11/22/2008 :  22:52:03  Show Profile
בס"ד

מר cpapman היקר שבוע טוב.

ראשית אין מתנות חינם ואף אחד מעולם לא קיבל מתנה ממכבי בחינם.
שנית , גם אם אני צריך בדיוק את המכשיר שמכבי מציעה ב"חינם" אני עומד על כך שיאפשרו לי לבחור את המכשיר ובטח גם את המסיכה (לא שמעתי תגובות בנושא המסיכה , אני מקווה שזה כן ניתן לבחור).
אגב אני משתמש כבר 7 שנים באותו מכשיר וטרם רכשתי חדש למרות שאני זכאי, רק בגלל שלא מצאתי מכשיר ומסיכה שמתאימים לי. מה דעתך יקרה עכשיו?
כמו כן ניסיתי לדון בפורום בנושא שימוש במכשיר בשבת. לידיעתך לא כל מכשיר ניתן לשימוש בשבת , האם במכבי חשבו על כך ? לא נראה לי.
אפרופו בנושא זה , אם למשל הינך נזקק לחגורת גב וקיבלת מרשם מהרופא הינך רשאי לרכוש את החגורה הרצויה במחיר מלא ולקבל אח"כ זיכוי בהתאם לסוג החברות שלך בקופה , או לרכוש במחיר מצחיק חגורה ישירות מבית המרקחת של מכבי. זו גישה נכונה. מדוע לא לאמץ גישה זו גם לגבי ה cpap ?
ובא לציון גואל....

משה
למעלה
דף: מתוך 2 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף הבא
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.