מצ"ב 2 עבודות המראות שטכנולוגיית הפחתת הלחץ בנשיפה = בטיבה לטיפול סיפאפ קונבנציאונאלי וכמובן משפרת את ההעינות של המטופל לטיפול. כאמור אלה הם 2 מתוך מגוון של דעות לכאן ולכאן אבל ניתן לעשות בהם שימוש מול נציגי הקופה מאחר ויש להם תוקף מדעי. יחד עם זאת הייתי נזהר מלהיות כל כך נחרץ בנדון מאחר וטכנולוגיה זו עדיין יחסית חדשה ולא כל היצרנים אימצו אותה (ולא בגלל "האתגר" הטכנולוגי) כולל יצרנים מובילים בתחום. אני אישית כמשתמש סיפאפ "לא סובל" את הפונקציה הנ"ל מאחר והיא גוררת רעש שהוא פחות מונוטוני ממכשיר בלחץ קבוע (העליות והירידות "השינויים" בלחץ לא עושים לי טוב)לטעמי הSPIRIT II עושה את זה טוב יותר ו"חלק" יותר מהרספירוניקס AFLEX (פחות מפריע). בכל מקרה אני בדעה שהבעיה עם החלטת קופת החולים איננה בחירתם ואו אי בחירתם בטכנולוגיה כזו או אחרת בהצע שלהם למבוטחים אלה שלילת זכות הבחירה! בברכה ארז
מס עובדות אודות טכנולוגיית ההפחתה בזמן הנשיפה במכשירי CPAP
טכנולוגיית ההפחתה בזמן נשיפה קיימת לפחות 6 שנים בשוק ה CPAP העולמי.
במקור כפי שידוע לי פותח המנגנון על ידי צוות מחקר ופיתוח של חברת Tranquillity שמאוחר יותר נרכשה על ידי חברת רספירוניקס.
לאחר הרכישה המצויינת מעלה פותח מנגנון ה C FLEX של חברת רספירוניקס במכשירי CPAP קבועים וגם במכשירי CPAP אוטומטים כאופצייה לשימוש נוח יותר במקביל לשיטה המסורתית.
לפני כשנתיים הושק מנגנון ה A FLEX על ידי חברת רספירוניקס, שוב כאופצייה במקביל לאופציות תכנות אחרות שקיימות במכשירי ה CPAP לצורך הרחבת האופציות למשתמש בבואו להסתגל ל CPAP
כיום כפי שידוע לי רוב החברות הולכות לכיוון הזה וגם כן מציגות בחלק מהמכשירים שלהם מנגנוני הפחתה דומים עקב הצלחת השיטה: לדוגמא חברת רס מד שהיתה השנייה אחרי רספירוניקס בהשקת מנגנון הפחתה וככל הידוע לי כיום גם חברת פוריטן בנט, וחברת ווינמן מציעות טכנולוגיות דומות.
למיטב ניסיוני אופציית הפחתת הלחץ בזמן נשיפת האוויר החוצה מקלה משמעותית כפי שציין עמוס ואחרים בעיקר ללקוחות/משתמשים חדשים בבואם להסתגל למכשיר CPAP. אך בפירוש גם ללא מעט משתמשים ותיקים אשר מעוניינים לפתור את דום הנשימה שלהם במינימום לחץ(גם בזמן נשיפת האוויר).
איתי-כבר יש לי. מקורב לצלחת נשאר לי מכשיר ממישהו שנפטר ותרם לי.לא צוחק. 7400 של הלסדיין והוא נהדר! גדול,ספיקה גדולה,הפחתת לחץ אירודינמית ולא אלקטרונית-על ידי יצירת טורבולנציות שהופכות לזרימה למינרית וחוזר חלילה .לחץ 8 וזהו.לא אוהב את כל הגדגטים הקטנטנים המודרנים. אני גם מחזיק אופנוע אספנות ב מ וו R27 מודל 1961 .ומבסוט חלאס.
לצערי אני מסכים עם ארז בנושא המאבק מול מכבי.לא כדאי לרכז את כל הבעיה בצופציק הקטן. מכבי יכולה לפעול מיזמתה רק לשיפור המצב ולא להרעה. שיפור זה הגדלת ההיצע ולא צימצומו.הגדלת התחרות ולא כפיית ציוד מסוים. מי שרוצה שיקח בתודה את ההצעה של המכרז ובלבד שיעשה זאת מרצונו החופשי ואם לא רוצה-שיאפשרו לו ויידעו אותו שמותר לו לפעול כמו בעבר-אפילו קיבלו בעבר החזר על יבוא אישי!!!!!!!