| מחבר |
נושא  |
|
|
sapanit
חבר חדש מהשקית
13 הודעות |
נכתב ב - 04/27/2008 : 10:56:24
|
רציתי לשתף אתכם במשהו שקרה לי השבוע. הזמנתי 3 זוגות חברים לארוחת ערב. במהלך הארוחה אחד האורחים סיפר שהוא משתמש בCPAP עקב בעיית דום-נשימה. הוא דיבר בגילוי לב על התהליך בו גילה שהוא זקוק לזה על הפתרון שהוצע לו, על ההסתגלות וכולי, כאשר אני מחזקת את דבריו ומעירה גם כן את הערותיי. לפתע קם אחד האורחים (דרך אגב ,אדם שאני מעריכה, והוא לא אדם טיפש) וטען שהבעיה שלנו היא שאנו "היפוכונדרים". אנו משתמשים במסכה בגלל פחד והבעיה איננה בעיה אמיתית. הוא השווה את הבעיה לבעיית פרוסטטה שיש לו, בגינה הוא קם לשירותים 6-7 פעמים בלילה וטען ש"אימן את עצמו" בבוקר לא להרגיש עייף. כל ההסברים שלנו שהבעיה הינה אמיתית ויש חשש לדום-לב ושבץ מוחי לא הועילו. הוא נותר בשלו. הסברנו לו שאין מה להשוות בין קימה של 6-7 פעמים לבין דום נשימה של 200 פעם בלילה... בשלב מסוים הוא החליט שמדובר ב"קוצר נשימה". שוב הסברנו לו את הטעות. אשתו אגב, סיפרה באותו מעמד שהיא נוחרת קשה , מרגישה בבוקר יובש בפה ועייפות במשך היום (תופעות שכולנו מכירים, לא כן?), אבל הוא עדיין לא חושב שהיא צריכה בירור כלשהו.... מה דעתכם, האם מדובר ב"אטימות" או בפחד שמה אשתו תזדקק גם היא ? האם יתכן שרוב האנשים שאינם משתמשים ואינם מכירים את התופעה עשויים לחשוב כמוהו? קצת מטריד אותי העניין הזה.
|
|
|
דורון ה
חבר חדש

63 הודעות |
נכתב ב - 04/27/2008 : 11:26:12
|
| יש אנשים שכך מתמודדים עם בעיות אם לא מדברים עליהם הם לא קיימות וזהוא!, כמו כן הוא אולי לא טיפש אבל בור, פשוט חוסר ידע תפנו אותו לאינטרנט אם הוא יודע מה זה..שיחפש בעצמו מידע :) |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 04/27/2008 : 12:15:03
|
בפורום הזה כנראה לא תמצאי תמיכה לדעותיו. האיש אינו רופא, לא מכיר את הבעיות ואת המנגנון המכני העומד אחרי הבעיה. מעניין אם ילך לו הקלטש באוטו, האם ישכנע את המנוע לעשות תרגילי הנעה? הוא כך החליט ואיש לא יזיזנו מדעתו. גם אלף מאמרים בנושא. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 04/27/2008 : 12:34:02
|
אני בדר"כ מתבטא בנימוס ובשפה רהוטה. הפעם אחרוג ממנהגי, כי הסיפור שלך הצליח "לשרוף לי את הפיוזים".
קם אדם, שאין לו מושג ירוק בנושא שהוא מדבר עליו, יש לנו עיניין עם בור שמתנשא ומעז לקבוע קביעות ולהשמיץ. באיזו זכות!?
האמירה שלו באה מאותו המקום שבאה האמירה הטוענת שבחורה עם מחשוף אשמה באונס שלה. או ששמן אשם בשומניו.
האיש או מטומטם, או שרלטן, או שניהם !
דבריו אינם ראויים לתגובה. אני אשאר בצד הקורקטי אם אומר של -OSA ולטיפול בו, יש סימוכין מדעיים ואילו דבריו מסתמכים על השערה/ דיעה אישית חסרת ידע וחסרת תוקף מדעי.
אגב, ניראה אותו "מאמן עצמו" להתאפק ולא לרדת בלילה לשירותים...הוא פשוט מחליט במה הוא "מאמן עצמו". אולי העייפות דומה לחוסר היכולת שלו להתאפק ?!
ואת, כדאי שתשקלי שנית את דעתך עליו, כיוון שמי שמתנהג ככה בעניין אחד, מתנהג כך מן הסתם גם בעיניינים אחרים.
סליחה על הבוטות, הצלחת להרגיז אותי. |
נערך על ידי - מנחם בתאריך 04/27/2008 15:44:43 |
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 04/27/2008 : 15:24:14
|
שלום חברים, זוהי הנקודה שגורמת לי להרים ידיים נוכח הבורות בציבור בקשר לבעיות הדום נשימה ,גם לי אמרו שאני: מוצאת שם יפה יותר לנחירות, שאני מפונקת,והכי גרוע ש"שכל העולם בגילנו נוחר" ורק אני הלכתי לבדיקות..... גם לטיפול יש להם עצות מלוא הסל ...תתעלמי -אין לך שום דבר , גם אני קמ/ה בלילה ,תלכי לישון מוקדם וכו.... נחמתי היחידה היא שישנם אנשים אחרים , שזיהו אצלם תסמינים דומים והלכו לבצע את הבדיקה במעבדת השינה . קשה הבעיה שבעתיים למי שאין לו בן זוג(כפי שחלקתי עמכם תחת הנושא יאוש וצער) מפני שאז ,נוסף על הבעיות הרגילות בהתאמה בגילנו ,צריך לחשוב גם מה תהא תגובתו למסכה ולמכשיר ,ואני אפילו לא מעזה להתחיל ולחפש "מלאך" כזה שיעמוד בתנאים . ולכן לאותו אורח שסיפר בגילוי לב על המסכה והמכשיר הייתי אומרת, שיתנחם שזוהי בעייתו היחידה בקשר לדום נשימה ושאינו צריך בנוסף לחפש לו בת זוג. והכי חשוב הייתי ממליצה לו להכנס לפורום הזה ,ולשאוב מידע עדכני, עידוד וחום,כמו שקבלתי אני . לדעתי באוכלוסיה יש עוד הרבה אנשים שסובלים מהבעיה ואינם מודעים לחומרתה ולדרכי גילוייה ,ורק נרתעים ומדחיקים בגלל המסכה והמכשיר. הרבה בריאות לכולם , הראלה.
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 04/27/2008 : 22:42:11
|
אל תרדו כל כך על המסכן! לא מזמן-לפני 20-25 שנה אני זוכר רופאים מכובדים אומרים אותו דבר ! מנהלי מחלקות ואפילו פרופסורים לאף אוזן גרון לעגו במרומז ובעדינות לנודניקים האלו שבכלל לא למדו רפואה ( אני בא מפסיכולוגיה וכנ"ל מורי ורבי פרופ פרץ לביא שאכל את הלב והרבה קש ) ומודדים כל מיני מדידות בלילה ואחר כך חושבים שהפיתרון הוא לישון עם קומפרסור כל הלילה ! באחת ההרצאות קם פרופסור מכובד וטען שאשתו זיהתה אצלו מאות הפסקות נשימה שהסתיימו בנחירה והוא חושב את עצמו לאדם בריא לחלוטין בלי שום סיכון! לאחר מספר שנים נפטר הנ"ל מהתקף לב בשינה ! אז לוקח זמן להחדיר מודעות לתסמונת ויותר מכך-לשכנע ביעילות טיפול! תנו לבחור קרדיט- הוא מנסה להשתחרר מחרדה באמצעות הכחשה והדחקה - מסכן. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
| |
נושא  |
|
|
|