| מחבר |
נושא  |
|
|
oren1602
חבר חדש מהשקית
Israel
29 הודעות |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 04/24/2008 : 09:54:08
|
| ראה את התגובות בכתבה ותופעות הלוואי בתרופה. האם זה כדאי? |
עמוס פורת
|
 |
|
|
oren1602
חבר חדש מהשקית
Israel
29 הודעות |
נכתב ב - 04/24/2008 : 10:35:35
|
| לא הבנתי מה תופעות הלוואי? |
 |
|
|
mochik15
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
נכתב ב - 04/24/2008 : 11:47:33
|
| לפי מה שהבנתי הכדור לא פותר את בעיית הדנ"ש עצמה אלא עוזר לפתור את בעיית הישנוניות כך שמי שייקח את התרופה אולי יהיה עירני יותר במשך היום אולם בעיית הדנ"ש עצמה תמשיך ולכן מי שישתמש בכדור עדיין יהיה חשוף לסיכוניים הבריאותיים שהדנ"ש גורם כמו: לחץ דם גבוה וכ"ו. בכל מקרה מה שכתוב בכתבה שהכדור מיועד למי שכן משתמש בסיפאפ ועדיין מרגיש ישנוני במשך היום. הכדור יכול להיות טיפול משלים לסיפאפ ולא תחליף. |
 |
|
|
oren1602
חבר חדש מהשקית
Israel
29 הודעות |
נכתב ב - 04/24/2008 : 12:00:47
|
אני מסכים איתך.השאלה איזה תופעות לוואי הוא גורם?
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
|
|
oren1602
חבר חדש מהשקית
Israel
29 הודעות |
נכתב ב - 04/24/2008 : 15:40:52
|
תודה,רובין. אבקש מרופא המשפחה לניסיון. למרות השינה עם הסיפאפ,אני מתעורר לעיתים עייף ועם כאבי ראש של עייפות. אדווח בעתיד עם זה פתר את הבעייה,או עם תופעות הלוואי לא משתלמות.
אורן |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 04/24/2008 : 21:07:31
|

|
עמוס פורת
|
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 04/24/2008 : 23:14:38
|
מקבילה יותר מפורסמת וידועה למשפחת תרופות זו (ממריצות, מעוררות, סטימולנטיות) - הינה התרופה "ריטלין" (מתילפנידט)
ואכן משתמשים בה לעתים גם לנרקולפסיה (התמוטטות לשינה בזמן עירות)
כמובן שאין קשר לדנ"ש - לא ישיר בכל אופן מדובר בתרופה ממריצה איזור מסויים במוח שגורם לעוררות וגורם לנו לפעול ברמת גלי מוח מסוג בתא- סוג של עוררות המתאימה לרמת תיפקוד עירנית כמו למשל ריכוז, לימודים. (להבדיל מגלי חלימה או איסטרון או עייפות או שינה עמוקה שתדריהם שונים מבחינת המדידה MHZ)
לכן לפני שקופצים על תרופה זו, קיימת חלופה זולה ושכיחה שנמצאת בסל וגם להתוויה זו. אבל בשום מקרה זה לא להתוויה של דנ"ש.
וטבע (מי אם לא טבע כפי שכתבה עדנה) אכן היא שתפתח התרופה לאחר פג זמן הפטנט שלה. זה פרסום די ותיק כבר האמת. במקרה נושאי קשב וריכוז מאוד מעסיקים אותי לכן אני יודעת על פרסום זה לפחות מלפני שנה או יותר, כיוון שבין יתר התוויות כמובן כתרופה מעוררת משתמשים בה, אם כי הרבה פחות מריטלין ואמפיטמינים אחרים כגון אדרל, לטיפול בהפרעת קשב וריכוז בעיקר במבוגרים, כיוון שאין עליה די מחקרים בילדים (וכאמור טווח תופעות לוואי רחב במיוחד בנושא כבד).
|
 |
|
|
mochik15
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
נכתב ב - 04/26/2008 : 23:59:09
|
שלום חגית
אני עדיין בתקופת ההסתגלות למכשיר הסיפאפ אולם אני כבר מרגיש את השינוי בתפקוד הקוגנטיבי שלי. האם תוכלי לספר לי יותר בהרחבה או להפנות אותי למקורות מידע המפרטים לעומק את הקשר שבין הדנ"ש לבין בעיות ריכוז/קשב ושאר הבעיות הקוגנטיביות שנגרמות עקב הדנ"ש ? הנושא הזה מעניין אותי מאוד ומטריד אותי מאוד משום שאני נמצא במהלך כתיבת התיזה וכמו שגיליתי קיימת מודעות נמוכה מאוד לנושא בקרב אנשים בכלל ובקרב האוניברסיטה (חיפה) בפרט. כאשר פניתי אליהם בבקשה כלשהי שנבעה מבעייתי הם גילו אטימות שנובעת לדעתי מבורות בנושא. תודה mochik |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 04/27/2008 : 16:33:21
|
לפעמים יש לי תקופות שאני מרגיש ישנוני. בעדיפות ראשונה אני מנסה לישון בין חצי שעה לשעה. בעדיפות שנייה - עולה על ההליכון והאופנים - זה מעיר. ואם אני לא יכול לעשות את שני הדברים, אני שותה קפה. ראיתי שכאשר אני ישן מספיק שעות בלילה (כמובן עם ה CPAP). אינני עייף ביום. יש הרבה אנשים שלוקחים תרופות הגורמות לנמנום (הרגעה, כנגד לחץ). יש לזה השפעה לא מבוטלת. תרופה, עם כל תופעות הלוואי שלה ומי יודע מה עוד לטווח רחוק, תהיה אופציה אחרונה. |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 04/27/2008 16:35:21 |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 04/27/2008 : 17:23:17
|
מסכים עם כל מילה עמוס...אך ייתכן ופרמקולוגים מנוסים יחלקו עלינו ויקראו לנו - שמרנים.... |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 04/27/2008 : 22:26:54
|
תרופות הן נושא לרופאים ולא לפורום משתמשי CPAP עם כל הצער בדבר...... |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |