| מחבר |
נושא  |
|
|
דורון ה
חבר חדש

63 הודעות |
נכתב ב - 04/22/2008 : 11:54:11
|
לאחרונה יש לי בעיות להרדם גם עם או בלי ה CPAP מרגיש איך שאני מתחיל להרדם וחולם מתעורר מייד גם שהאף פתוח לרווחה (אולי דום נשימה מרכזי?? ),כבר יש לי סטטיסטיקה של חצי שנה על המכשיר כוונתי את המכשיר לממוצע של הלחץ החצי השנתי 6.8 ליום אחד בלחץ קבוע כך שיהיה לי יותר קל בנשיפה גם לא עזר וחזרתי למצב אוטומאטי יש לציין שהיה לי לילה אחד שבו ישנתי טוב וכל הפרמטרים היו טובים גם לחץ נמוך וגם הפסקות נשימה asi 5 hi= 4 ai=1 למחרת הלחצים והתוצאות היו גבוהות , בבדיקה אצל רופא אלרגולוג התגלה שאני אלרגי לדשא ונתן לי טיפול של תרסיס + כדורים , היום אני הולך שוב לרופאת המשפחה לראות מה אפשר עוד לעשות אני מיואש אבל לא מתכוון לוותר, |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 04/22/2008 : 17:18:21
|

שלום דורון קשיי הרדמות יכולים להגרם גם כתוצאה ממתח נפשי/ דאגות וכד'. תתיעץ עם הרופא שלך בקשר לכדורי שינה שאינם ממכרים, היום כבר יש כאלה. יש גם תכשירים מחומרים טיבעיים כדוגמת "רגיעון". כוונתי בנ"ל, לשימוש במשך תקופה קצרה, עד שתחזור ותתרגל להרדם בקלות. איזה מכשיר יש לך?? ואיזו מסיכה??
מה פרוש : ממוצע של הלחץ החצי השנתי 6.8?? מהיכן הנתון הזה??
יותר מעניין מהו הלחץ המכס' שפיתחת באותה חצי שנה. אתה צריך לאפשר למכשיר שלך לבצע את עבודתו. אם לדוגמה הלחץ המכס' שלך הוא 10-11 ובמצב הזה, באוטומטי, מתקבלים לך נתוני שינה טובים,אזי כדי לחפש את הלחץ הקבוע המתאים לך, אתה צריך להעביר למצב סיפאפ קבוע ולהתחיל בשינה בלחץ 11-12 ואז לבחון את הנתונים שנירשמו באותו הלילה. אם הם טובים, תוכל בלילה הבא לרדת מעט בלחץ (0.5-1 סמ" ) ושוב לבחון את הנתונים של הלילה . בשלב מסוים יתחילו להרשם הפסקות שינה חלקיות/מלאות בכמות שמעל/קרוב למותר. מכאן תחזור ותעלה את הלחץ בהדרגה עד שתגיע ללחץ שיביא לך שינה טובה ללא הפרעות כלל או רק מעטות ברמות המותרות. התהליך המתואר נימשך מספר ימים ואינני ממליץ לך לעשות אותו לבד בלי השגחה וליווי של מומחה.
בברכה 
|
 |
|
|
דורון ה
חבר חדש

63 הודעות |
נכתב ב - 04/22/2008 : 18:15:05
|
| המכשיר שלי הוא S8 אוטומאטי (והנתון הוא מהתצוגה של המכשיר), יש לו EPR רק במצב רגיל, לכן ניסיתי מצב CPAP , אני משתמש כבר במכשיר כ חצי שנה עם עליות ומורדות בעיקר בעיות עם אף סתום חלקית או מלא , לאחרונה היתי מקורר בנוסף וישנתי ללא מכשיר/ או רק חלק מהלילה , אם יש לי מתח אז יכול להיות שרק מבעיות השינה.. אף פעם לא היתה לי בעיה להרדם להיפך מייד הייתי נרדם מרוב עיפות , מקווה שיהיה טוב ננסה שוב הלילה . |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 04/22/2008 : 18:47:30
|

שלום דורון מה שאתה קורא בבוקר מהצג של ה S8 זה לחץ מכס' שנירשם ב 95% מהזמן של הלילה/השבוע/החודש..... במילים אחרות : הלחץ הזה היה פותר לך את כל הבעיות ב 95% מהזמן המדוד. אין זה הלחץ המכס' המוחלט ובוודאי לא הממוצע. אתה צריך תוכנה כדי להוריד נתונים ולקרוא בדף הסטטיסטיקה את הלחץ המכס' והממוצע. בעזרת התוכנה תוכל גם לראות גרפים המתארים את מהלך הנשימה במהלך השינה לאורך הלילה. צריך להיות איש טכני כדי להבין את שלל הנתונים.
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 04/22/2008 18:57:24 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 04/26/2008 : 07:47:39
|
לאלרגיה- הקפד על מסננים נקיים.אפשר גם לנסות מסנן יציאה אנטיבקטריאלי . גם מעשיר לחות עוצר אבקנים של דשא -הם נשארים במים אבל צריך להחליף מים כל יום. יש חיסונים לאלרגיה - ביחידת הריאות והאלרגיה באסף הרופא (פרופ יצחק כץ) ואחרים מבצעים איבחון וחיסון נגד אלרגיה .http://www.allergysite.co.il/default.aspx?siteid=30&pageid=455&lang=1
יש גם ערימה של חברה על הדשא...... |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 04/26/2008 : 07:49:18
|
| שכחתי לציין למען גילוי נאות- אני עובד גם באסף הרופא במרפאת הסיפפ של מעבדת השינה - השייכת ליחידת הריאות והאלרגיה. |
 |
|
|
דורון ה
חבר חדש

63 הודעות |
נכתב ב - 04/26/2008 : 12:16:57
|
תודה לכולם,
אכן יש לי מעשיר לחות , אני אמלא אותו בכמות שתספיק ליום ואשטוף אם הוא עוצר את האלרגנים, זה נכון לכל מעשיר לחות? גם של S8? יש לי תור נוסף לרופא האלרגולוג במאי יתכן ונעשה חיסון ואני קובע תור גם ל אאג נוסף , מירב הבעיות שלי הם מהאף , נראה לי שהוא רגיש ללחץ של ה CPAP וזרימת האויר במיוחד כעת שהייתי מקורר בשבועות האחרונים , אני ישן ללא המכשיר או שמוריד אותו לאחר כשעה שעתיים , הגדלתי את זמן ההסתגלות ל 45 דקות וזה עזר להרדם אבל במהלך השינה נסתם האף הסורר , תראו מה אף קטן יכול לעולל.. :) |
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 04/26/2008 : 15:13:17
|
דורון שלום
אני יכולה לספר על נסיוני בנושא נזלות כתוצאה מאלרגיה. פניתי בשעתו לרופאים שונים וקבלתי תרסיסים שלא הפסיקו את בעית הנזלת. כאשר הופנתי ..סוף סוף..למחלקת אלרגיה ..בא ישועה לגואל. לאחר טסט פשוט
הובהר למה אני אלרגית ניתנו לי חיסונים , והנזלת חלפה.
בעיה נוספת שציינת, נושא נשיפת אוויר. אני משתמשת במכשיר של מדטכניקה REMSTAR AUTO M SERIES ובעית נשיפת האוויר נפתרה.
בלילה אני נחה מקשיי הנשימה של היום - וטוב לי.
כל טוב
עדנה בר |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 04/26/2008 : 17:32:23
|

שלום עדנה האם הסיפאפ שלך אוטומטי?? במה את משתמשת?? A או C FLEX ?? באיזו דרגה ??
בברכה  |
 |
|
|
דורון ה
חבר חדש

63 הודעות |
נכתב ב - 04/27/2008 : 08:24:24
|
הלילה סוף סוף ישנתי לילה שלם עם המכשיר , אמנם לא נרדמתי מיד כי לא הייתי עיף (ישנתי על הספה בסלון בצהרים) האף היה פתוח ותוצאות היו מעולות לחץ =6 hai=6 ai=0.1 hi=5.9 כך ששוב המסקנה שלי שכשהאף שלי פתוח כל הפרמטרים מצוינים, אין שום קושי לנשום ולנשוף , הייתי ממליץ להכניס לכללים למשתמש מתחיל לודא שהאף פתוח לחלוטין לפני השימוש ב CPAP ובמידה ולא להבדק ע" אאג ואלרגולוג במידת הצורך , לדעתי רוב בעיות הנשימה שלי בלילה נבעו מאף סתום חלקית פחות או יותר או חסום לגמרי. מקווה שאני אצליח לישון כך כל השבוע וכל הזמן , כמו שנאמר ברוך השם שאני נושם.. (במיוחד בלילה) :) |
נערך על ידי - דורון ה בתאריך 04/27/2008 09:41:12 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 04/27/2008 : 22:31:30
|
צודקת 100 אחוז אלף בית להתחלת סיפפ זה אף פתוח!! נשמע מובן מאיליו אבל המון מנסים לפתוח את אפם בעזרת לחץ האויר וזה לא עובד ! דבר שני- לנסות אם המסכה כפי שהיא מורכבת לא גורמת לחסימה חלקית של האף - זאת ללא צינור וללא מדחס כלל! רק מסכה ורצועות! אם יש אפילו שמץ של חסימה - להחליף מסכה לגדולה יותר או לאחרת ולשחרר קצת רצועות!
|
 |
|
|
דורון ה
חבר חדש

63 הודעות |
נכתב ב - 04/28/2008 : 09:58:30
|
לדעתי זה גם תנאי לבדיקת מעבדת שינה לשאול ולודא שאין בעיות עם אף סתום, אני כיום לא יודע עד כמה היתה הבדיקה שלי מדויקת כי תמיד היו לי בעיות עם אף סתום חלקית שלא יחסתי להם חשיבות מיוחדת ,המסיכה בסדר גם ללא המדחס והרצועות לא לוחצות מדי כי הלחץ שלי נמוך (6 הלילה) ואין דליפות הלילה כנראה הורדתי את המסיכה כעבור 4 שעות וב4 בבוקר שוב שמתי את המסיכה לשעתיים , התוצאות היו טובות ha1=6.8 hi=6 a1=0.8 מחליף מים במעשיר כל לילה . |
נערך על ידי - דורון ה בתאריך 04/28/2008 10:01:09 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 04/28/2008 : 20:32:24
|
לעיתים ממליצים לנסות סיפפ עם טיפות אף כמו אלרין או אוטריבין.כמובן לטסט בלבד ולא לשימוש כרוני. אם יש שיפור דרמטי אז מבינים שצריך להתמקד בבעיית האף הסתום . וכמו שאמרתי - אף פתוח הוא תנאי הכרחי - אבל לא מספיק- לטיפול סיפפ מוצלח.( מעשיר לחות ומסננים טובים יכולים למנוע גודש באף וכך הם מסייעים לטיפול) |
 |
|
| |
נושא  |
|