שלום רב אני צריך קצת עצות אני בן 45 וסובל מדום נשימה חמור בבדיקה שערכתי לפני שנה נצפו 248 הפסקות ב-6 שעותוירידה ברמת המצן ל 80% לפני שנה ניסיתי סיפאפ ונקבע שאני צריך קבוע בלחץ 6 עד היום לא קניתי ועכשיו אני מנסה שוב. קצת עצות ושאלות : 1.האם יתכן שאניבולע אויר בלילה עם המכשיר כי אני לא רגיל אליו ? אולי בהתחלה. יש להתרגל למסכה ולמכשיר לאט לאט.
2.האם יתכן שמתעוררים בלילה עם תחושה שהאויר לוחץ בחזה? אינני יודע, לא חוויתי את זה
3.אם המכשיר דוחף אויר בלחץ קבוע האם הוא לא מקשה על הגוף להןציא אויר בעת הנשיפה ? הרי כל פעולת הנשימה נעשית דרך הנחיריים ? לצורך כך מותקן במכשירים מערכת EPR (RESMED ו C-FLEX ב RESPIRONICS. בזמן פליטת האויר יורד הלחץ ומקל על הנשימה
4. האם עדיפה מסיכה רק של האף ? יש שתי סוגי מסכות: מסכת אף או נחירונים. צריך לנסות ולראות מה נוח יותר..
5. מה זה מעשיר לחות ? מעשיר לחות הוא מיכל מים מחומם לטמפרטורה מבוקרת שבו האויר הנכנס לנחירים מקבל לחות כדי למנוע תחושה של יובש בפה ובגרון. צריך לנסות ולבדוק האם יש לך צורך בזה..
6. איך מתרגלים לישון עם המכשיר? תנוחות ? זמנים קצרים וכו ?
קח לניסיון מכשירים ומסכות מכמה חברות מנסים ומתעקשים. מחליפים בעיקר מסכות וגם מכשירים ולפי הנוחיות קובעים מי המתאים. תודה , מוטי