| מחבר |
נושא  |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 04/03/2008 : 13:54:22
|
אני מציע כהפסקה מתודית לויכוחים הלוהטים את הנושא.
בבלוג של ד"ר BREUS מפורסם מאמר הטוען שה CPAP מקטין את החשק המיני. ביחוד שנכנסים למיטה ופוגשים את בן הזוג שפניו כבולים במסכה. נראה לי שהדבר דומיננטי יותר אצל נשים (ויש עדות לכך גם בפורום הזה).
ה NATIONAL SLEEP FOUNDATION פרסמה נתונים שמתוך 10 זוגות שאחד מבני הזוג נוחר שלושה ישנים במיטות נפרדות. מאלו החיים יחד 25% סובלים מירידת חשק וכנ"ל גם 10% מהרווקים (לא ראיתי אם מדובר על נשים או גברים...) כותב המאמר מציע פתרון שהוא לוח זמנים לסקס....לא מקורי כל כך.
http://www.huffingtonpost.com/dr-michael-j-breus/cpap-cannot-p_b_94346.html
ראשי תבות של CPAP:
Cannot Possibly Act Passionate
בסגנון חופשי: לא תמיד אפשר להתלהב (כנראה מסקס) |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת ב 04/03/2008 14:02:20 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 04/04/2008 : 13:09:52
|
משעשע מאוד! למרות שבטח לא מצחיק את מי שאכן סובל מהעניין. אבל... ויש אבל:
אני משוכנעת שניתן תמיד להחליט שהסקס בא לפני חבישת המסיכה והצנרת ולא אחריה... וכשמדובר בזוגות שחיים יחד שנים הרי שמן הראוי לתת כבוד לאדם שאיתך ושסובל ממחלה ולכבדו, כי הוא לא אשם וכי גם אתה אולי יום אחד תזדקק לעזר רפואי כזה או אחר (לא שאני חושבת שכל בן / בת זוג נשואים מסוגלים לכך זה אכן דורש התעלות לא מעטה, הבנה וסובלנות גבוהה וכמובן... אהבה למי שאיתך כדי שתהיה מוכן לוותר למענו).
אז טוב- זה לא סקסי אמר כבר מנחם. וזה ברור למה. ולא תלך עם סיפאפ למדור היכרויות או לפגישה ראשונה. (מן הסתם) וזה נושא חשוב מאוד ואקוטי בגלל בעיקר הצעירים שנרתעים לדעתי מהמיכשור ולו בשל אי הנעימות הכרוכה בכך.
אישית דעתי שזה אכן מפריע עד מאוד ומהווה חסם בהחלט לכל אקט ספונטאני אבל ... לא הכל חייב להיות ספונטאני. (מי אמר?) אפשר לתכנן (לא נכנסתי ללוח הזמנים המוצע בפוסט שלך עמוס) אבל למשל, אפשר לגלות מקוריות ויצירתיות וכמובן- לחבוש את המסיכה אחרי ולא לפני...
ובעניין הביצועים והשיפור בהם- לטעמי האישי מהידע המחקרי שקראתי המכשיר אמור לשפר במובן, שאם ישנת טוב בלילה, הזרמת מספיק חמצן למערכות הגוף, סיפקת לו אנרגיה בכך שלא חסכת ממנו שעות שינה ולא עייפת את הלב שלך והריאות ומערכת החירום של גופנו בהתרעות שוא מיותרות על חנק אפשרי חלילה עקב דנ"ש במהלך שנתך ... אזי... יהיה לך כוח בבוקר שלמחרת, או במהלך יום או בערב שלמחרת... תהיה חדור רמות אנרגיה וחמצן גבוהות, מצב רוח טוב, כוח... מי אמר שסקס עושים רק בלילה ולאחר חבישת המסיכה? אפשר להשתמש במסיכה כדי לישון טוב ולהיות פנתר/ה בשעות הבוקר/ יום/ אחה"צ...
שנהיה בריאים ושנחזיק בזוגיות טובה עם ואף על פי הסיפאפ - אני מאמינה בכל לבי שזה אפשרי אם כי מודה שזה קשה ומאתגר, ותלוי בשניים ולא באחד מבני הזוג כי טנגו רוקדים בשניים...
(ותמיד אפשר לחשוב על הגרוע יותר- יש עזרים רפואיים ומצבים הרבה יותר קשים מסיפאפ שיכולים לשבש את חיי המין) |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 04/04/2008 : 13:44:31
|
אני מעריך שבגלל CPAP אף זוג לא התגרש. ואם הפסיקו לעשות סקס - לא מהסיבה הזו... בקשר לנחירות, לפחות ישנו במיטות נפרדות ואולי בחדרים נפרדים. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 04/04/2008 : 16:44:08
|
לאנשי הפורום הכותבים
איזו דרך יפה וחמודה לצאת מהפלונטר שהיה לנו בפורום.
חזרנו מעט לחיי יום יום,לבעיה חשובה לא פחות -סקס.
קצת צחוק חזר אלינו. אנחנו נותני עיצות לגבי התנהגותינו עם בן או בת הזוג
כאשר צינור המכשיר הנשימה חוצץ ביננו. רובינו נשואים שנים רבות
המכשיר CAPA הכולל הצינור מנוע רעש, נושאי שיחה חדשים ומרתקים קבלנו עם קנית המכשיר . (מקווה שלא יעלו את מחיר המכשיר כאשר סיפקתי מידע זה) על מה דברנו לפני שקנינו את מכשיר הCAPA?????
. כל זאת מראה עד כמה אנחנו אנשים אמיתיים וחמודים בפורום הזה.
אני תמיד מאושרת ,שהגעתי לקבוצת אנשים זו בפורום. קבוצה מגוונת. דעות האנשים שונות, ( ידועות לנו מראש).הגוון נותן לנו ענין...פלפל..
מה היינו עושים בלי איתי שלנו ? הכל היה יבש כאן..אגב איתי אני מקווה שאתה מתאושש מהמכה שקבלת. ראית שכולנו השתתפנו בכאבך , כאן בפורום ,כנראה שאתה חשוב לנו מאוד.
כייף לנו כאן ..תודו
עדנה בר
|
 |
|
| |
נושא  |
|