| מחבר |
נושא  |
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 10/23/2007 : 19:04:00
|
| הבהרה: הפסקות נשימה ממקור מרכזי, הן הפסקות נשימה שמקורן במוח. בדר"כ לא מטפלים בהן. יש מכשיר, שלא נימצא בסל והוא מאוד יקר, המטפל בהפסקות אלה ומומלץ ע"י הרופא לעיתים רחוקות. זו החלטת רופא. ככל שאני מבין, 3-4 הפסקות כאלה במהלך השינה, אינן מצדיקות התייחסות מיוחדת. |
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 10/23/2007 : 23:20:29
|
מאיר שלום
אם אתה חבר קופת חולים כללית תוכל לקבל החזרים חלקיים עבור רכישת מכשיר ומסכת CAPA המשווקים על ידי החברות שכתבתי לך את כתובתם ומספרי הטלפון שלהם.על פי ניסיוני טוב לקנות , בעיקר משתמש חדש, אצל סוכן,ולא באינטרנט.
תוכל לקבל מכשירים ומסכות לניסיון, כך שתלמד על פי נסיונך ,איזה מכשיר ומסכה טובים לך. באסותא נתנו לך המלצה, אך הבחירה היא שלך. אתה תשתמש בעכשיר חמש שנים עד להחלפתו.
בהצלחה עדנה בר |
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 10/31/2007 : 09:11:22
|
עדכון לחברים, סיימתי הניסוי באסותא עם מכשיר אוטומטי GoodKnight 420E .התוצאה הייתה לחץ ממוצע של 5.5 ס"מ, לחץ מרבי של 9.0 ס"מ וההמלצה נכתבה לרכישת מכשיר אוטומטי. אני מתכוון לנסות מיכשור של מדטכניקה ושל קלינטיקה לפני החלטת רכש והתחלתי עם מדטכניקה. יצרתי קשר עם אייל ירימי ממדטכניקה(היי אייל!) והוא, בסבלנות הסביר כל הטעון הסבר ונתן לי מכשיר Remstar Auto M עם מסיכת נחירונים ComfortLife ומסיכת אף Comfort Classic לנסיון של כ-3 שבועות תוך פגישות שבועיות איתו לשם דיווח ושיפור. אייל אומר כי זו תקופה מינימאלית לקבלת מסקנות משמעותיות. לילה ראשון עם מסיכת הנחירונים לא היה פיקניק, עם התעוררויות רבות, שכן כנראה צריך להתרגל לפלישה זו לתוך פנים האף אולם בנוסף, אישתי מתלוננת כי זרם האוויר העודף מהמסיכה נושב ישר לפרצופה ושזה יעלה לי הון בקרם לחות עבורה בדיוטי פרי... שאלתי לפורום: מה נסיונכם עם מסיכת ComfortLife ועם Swift של קלינטיקה ואם מישהו יכול להשוות בינהן? תודה
|
מאיר |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 10/31/2007 : 13:05:05
|
מאיר
אני מניח שאתה מתכוון למסיכת קומפורט לייט 2 . אבקש להביא לידיעתך כי היא מופיעה במבנה נוסף והוא עם בועה קטנה - במקום הנחירונים, (בשלושה גדלים אפשריים), על האף. מציע לך להתייעץ עם אייל גם בהקשר לבועה הזו. לכל מסיכה היתרונות והחסרונות שלה. ההסתגלות היא אישית ויהיה קשה להמליץ לך על אחת שטובה יותר מהאחרת. גם הסוויפט "משפריצה" ויש לה גם חסרונות נוספים שתגלה אחרי השימוש, אך יתכן שהם לא יפריעו לך.
בהצלחה ! |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 10/31/2007 : 19:30:00
|
quote: Originally posted by מאירר
עדכון לחברים, סיימתי הניסוי באסותא עם מכשיר אוטומטי GoodKnight 420E .התוצאה הייתה לחץ ממוצע של 5.5 ס"מ, לחץ מרבי של 9.0 ס"מ וההמלצה נכתבה לרכישת מכשיר אוטומטי. מכשיר אוטומטי יקר בהרבה ממכשיר לחץ קבוע... מהנתונים שאתה מספק, ניראה לי שאינך מקרה חמור. האם בדקת אפשרות של סד דנטלי?? סד יפתור לך גם את בעית הנשיבה המתוארת למטה.
אני מתכוון לנסות מיכשור של מדטכניקה ושל קלינטיקה לפני החלטת רכש והתחלתי עם מדטכניקה. מצוין. יצרתי קשר עם אייל ירימי ממדטכניקה(היי אייל!) והוא, בסבלנות הסביר כל הטעון הסבר ונתן לי מכשיר Remstar Auto M עם מסיכת נחירונים ComfortLife ומסיכת אף Comfort Classic לנסיון של כ-3 שבועות תוך פגישות שבועיות איתו לשם דיווח ושיפור. אייל אומר כי זו תקופה מינימאלית לקבלת מסקנות משמעותיות. אייל צודק. קומפורט קלאסיק: מסיכת אף מצוינת. קלה, זולה ושקטה. דלפה לי באזור העיניים ונאלצתי לוותר עליה. קומפורטלייט 2:מסיכה שגרמה לי סבל רב ושמחתי להחזיר אותה. סוויפט: מסיכת נחירונים מצוינת. קטנה, קלה אבל נושבת חזק מאוד.קצת בעייתית בשכיבה צידית. מסיכה מעניינת שכדאי לבדוק: מסיכת אף JOYCE . משווקת ע"י מדיקוויפ ואחרים. אני אישית משתמש באקטיבה + S8. לילה ראשון עם מסיכת הנחירונים לא היה פיקניק, עם התעוררויות רבות, שכן כנראה צריך להתרגל לפלישה זו לתוך פנים האף אולם בנוסף, אישתי מתלוננת כי זרם האוויר העודף מהמסיכה נושב ישר לפרצופה ושזה יעלה לי הון בקרם לחות עבורה בדיוטי פרי... שאלתי לפורום: מה נסיונכם עם מסיכת ComfortLife ועם Swift של קלינטיקה ואם מישהו יכול להשוות בינהן? תודה העיקר, אל תתיאש, תמשיך לנסות עד שתמצא את הציוד המתאים לך.
בברכה
|
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 10/31/2007 : 19:30:26
|
אני משתמש בקומפורט לייט 2 ואני מרוצה מאוד. בגדול, לכל המסכות יש יציאת אויר. אין סיבה שתישן דווקא בכוון אשתך. אלא אם כן , זה הצד המועדף עליך. אפשר גם להניח את השמיכה בינכם או מחיצת קרטון. זה לא אידיאלי. אני מסכים (כי גם אשתי התלוננה....) אני מניח על ראשי את הסדין ואז, בימים קרירים אלו זה אפשרי. אופציה אחרת זה מסכת מירז' אקטיבה של רסמד. כדאי לנסות היא נוחה ומתיזה פחות אויר. יש קצת בעיה עם הצד. יש לך אפשרות לקבל את עצתו של מנחם, אבל זה לא ישנה את זרית האוויר. חשוב שתקבל מאייל נחירון מתאים. הוא הציע לי בזמנו: S,M, L או 1,2,3,4
החסרונות של סוויפט הם על פי ניסיוני, שאפשר לישון על צד אחד בלבד, אלא אם כן מפרקים את הצינור ומחליפים צד, וזו לא פעולה שמבצעים באמצע שינה. החסרון השני הוא שהמסכה מהודקת לנחיר דרך הרצועה. לי זה גרם צריבות ופצעונים. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 12/09/2007 : 11:52:38
|
חברים, נעדרתי ארוכות אך לא התבטלתי. לאחר נסיונות עם שני דגמים של מכשירי BREAS ועם המכשיר האוטומטי של Tyco (אלה המכשירים היחידים שמספקת אסותא שם ביצעתי בדיקת השינה - ראו במהלך השרשור), פצחתי בניסוי ארוך עם מכשיר Remstar Auto M החדש של רספירוניקס-מדטכניקה (קטן המימדים) ועם מכשיר S8 של רסמד-קלינטיקה. שני המכשירים מעולים אולם ההחלטה הסופית שלי הייתה לרכוש מכשיר Remstar M אוטומטי עם מסיכת נחירונים סוויפט 2 ללא מעשיר לחות בשלב זה. נימוקים: 1.למרות שה-S8 קטן מימדים יותר ואינו צריך טרנספרמטור חיצוני מגושם כמו ה Remstar, גמישות התצורות שמציע ה Remstar בגלל מנגנוני C-Flex ו - A-Flex המצויים בו בשלוש עוצמות כל אחד, מאפשר למשתמש להגיע לתצורה מיטבית של נוחות נשימה. 2. בשימוש בלחץ קבוע (לא אוטומטי) בו מצוייד S8 גם הוא במנגנון הקלה על נשיפה, הביצועים של שני המכשירים די זהים אולם גם בתצורה קבועה זו, מבחינתי יש יתרון רציני ל Remstar משום הגמישות המוזכרת למעלה שאיפשרה לי (אני רגיש מאד, מסתבר, לקושי בנשיפה) להגיע לתוצאה אופטימלית, שהיתה C-Flex בעוצמה 2 . מנגנון ה A-Flex, החדיש יותא, לא נשא חן בעני משום "פספוסים" בתיזמון של מעבר מנשימה לנשיפה שלא תאמו את התזמון בפועל. 3. במצב אוטומטי אין ל S8 מנגנון הקלה בנשיפה ואילו ל Remasar יש ומבחינתי זה יתרון מכריע. 4. התרשמתי (ואני מדגיש כי הדבר סובייקטיבי ויכול להיות שונה מאד ממשתמש למשתמש) כי האלגוריתם האוטומטי של Remsatr עדיף ונוח לי יותר. המכשיר הגיע ללחצים מקסימאלים נמוכים יותר וחזר מלחצים גבוהים ללחץ נמוך מהר יותר כשהנשימה הוסדרה. מבחינתי זה יתרון רציני, משום שמסתבר עוד כי אני ממש לא אוהב לחצים גבוהים לאורך זמן כאשר אני ישן. 5.תשומת הלב, הידע והאמפטיה למטופל שהופגן והסבלנות לנסות תצורות שונות ומסיכות שונות במדטכניקה (אייל ירימי) היה למופת וטוב מזה של קלינטיקה למרות שאין לי כל טענות לטיפול של קלינטיקה. לא הרגשתי כל לחץ זמן מצד אייל ירימי לסייים ןלהחליט אלה רצון להגיע למסקנות יעילות. 6. ניסיתי מסיכות אף ומסיכות נחירונים ןבחרתי בסוויפט 2 משום שהיא הקלה ביותר והנוחה ביותר, מבחינתי, לנשימה ונשיפה קלות. מסיכת הנחירונים של רספירוניקס מדגם אופטילייף 2 נוחה מבחינת הישיבה על הפנים ןמבחינת פשטותה אולם התרשמתי כי מעבר האוויר בה קשה יותר מזה של סוויפט 2 . אייל ירימי לא התווכח כלל וסיפק מייד מסיכת סוויפט 2. 7. מסיכות האף למיניהן גרמו לי לפצעי לחץ ולדליפות לא נעימות לעבר העיניים. אני עדיין מתכוון לנסות מסכת Full Face משום שאני מתרשם כי פי נפתח בשינה תדיר. 8. היכולת של S8 להראות על הצג נתוני שינה של הלילה האחרון, AI, HI ולחצים עד 12:00 בצהריים של הבוקר שאחרי הוא יתרון בעיני על הקשיחות של רספירוניקס, המאפשרת צפייה על הצג של ממוצעים שבועיים וחודשיים בלבד וללא הפרדה של HI ו-AI אולם כאמור, אפיינים אחרים של Remsatr שבעיני ולטעמי הוו יתרונות - הכריעו הכף מבחינתי, לטובת רספירוניקס-מדטכניקה.
זהו בשלב זה, אשמח לענות על כל שאלה, אם החסרתי דבר, ונראה כיצד יתקדם הטיפול לאורך זמן.
תודתי העמוקה למשתתפי ומתחזקי הפורום שללא עזרתם לא הייתי מצליח לנהל הנסיונות ולהגיע למסקנות באופן היעיל והמושכל כפי שעשיתי. יישר כוח!
מאיר
|
מאיר |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/09/2007 : 16:24:39
|
שלום מאיר.
ברכות לרגל רכישת הציוד.
אבקש הסבר למודגש באדום: 2. בשימוש בלחץ קבוע (לא אוטומטי) בו מצוייד S8 גם הוא במנגנון הקלה על נשיפה, הביצועים של שני המכשירים די זהים אולם גם בתצורה קבועה זו, מבחינתי יש יתרון רציני ל Remstar משום הגמישות המוזכרת למעלה שאיפשרה לי (אני רגיש מאד, מסתבר, לקושי בנשיפה) להגיע לתוצאה אופטימלית, שהיתה C-Flex בעוצמה 2 . מנגנון ה A-Flex, החדיש יותר, לא נשא חן בעיני משום "פספוסים" בתיזמון של מעבר מנשימה לנשיפה שלא תאמו את התזמון בפועל.
אני ניסיתי את ה-C FLEX ולא היה לי נוח, מכיון שקצב הפעולה שלו לא תאם את קצב הנשימה שלי. האם זו התופעה שאתה חווית עם ה- A FLEX ?? האם קצב הנשימה שלך כן תאם לקצב ה- C FLEX ?? את ה-A FLEX אינני מכיר. תוכל לפרט את פעולתו?? האם זה או ה- C-FLEX או ה-A FLEX ?? צריך לבחור?? או ששניהם פועלים בעת ובעונה אחת??
בברכה |
נערך על ידי - n/a בתאריך 12/09/2007 19:19:40 |
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 12/10/2007 : 12:32:21
|
A-Flex מבצע הפחתת לחץ בסוף הנשימה, לקראת הנשיפה, כמו C-Flex, אבל אמור לבצע זאת ברכות רבה יותר גם במעבר מנשימה לנשיפה וגם מנשיפה לנשימה. לדעתי A-Flex פעיל רק במצב אוטמטי (ומכאן שמו). למרות התיאוריה, הפספוסים בתיזמון של A-Flex במקרה שלי היו לא נעימים (הפחתת לחת מורגשת כאשר אני עדיין בנשימה והגברת לחץ כשעדיין אני בנשיפה) ההחטאה של תיזמון המעברים היא לחלקי שנייה אבל מפריעה מאד (לי על כל פנים). כאמור, C-Flex עוצמה 2 נוחה לי ביותר בברכה מאיר |
מאיר |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 12/13/2007 : 21:44:22
|
היי מאיר
תודה רבה על המחמאות,