| מחבר |
נושא  |
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 10/17/2007 : 16:07:37
|
אנשים טובים, קראתי כל עמודי הפורום והשכלתי רבות אבל כמו שקורה לי הרבה, לבסוף הבנתי כי איני מבין דבר ומעשה שהיה כך היה: אובחנתי לפני כחודש כנהנה מדנ"ש של 16 אירועים בשעה (קל-בינוני) וניתן לי ע"י המרפאה מכשיר BREAS PV10i עם מסיכת אף סטמדרטית. בלילה הראשון נרדמתי יפה והתעוררתי לאחר שעתיים כאשר המכשיר בלחץ של 12 ס"מ מים ואני בקושי מסוגל לנשוף, מנופח כמו אבו נפחא מבוהל. נשארתי ער במשך כשעה ונשמתי כמו ילד טוב כך שהמכשיר יבין כי הכל טוב, ירגע ויפחית הלחץ אך הוא בשלו - מנפח בהיסטריה ב 12 ס"מ מים ללא שינוי גם כאשר לא היתה כל דליפה מהמסיכה למעט דליפת חריץ השיחרור המובנה במסיכה. איתחלתי מחדש, נרדמתי ולאחר כשעה התעוררתי כמיקודם, המכשיר נופח כמיקודם ואינו מרפה מהלחץ המרבי ובתור בונוס זכיתי בחינם גם בכאב ראש ומוח דחוס לכל היום שלמחרת. חזרתי למרפאה בצעקות חמס וניתן לי מכשיר BREAS iSleep 20i שהיה שקט יותר ואינטיליגנטי יותר בזמן השהיית האיתחול (כוון ל30 דקות השהיית איתחול, 4 ס"מ לחץ מינימאלי, 12 ס"מ מקסימאלי, תצורת iMODE .) גם במקרה זה התעוררתי לאחר כשעתיים וחצי מנופח ב 12 ס"מ מים לחץ מתמשך שלא פחת גם לאחר המתנה של שעה בנשימות למופת. בלחץ זה מאמץ הנשיפה בלתי ניסבל מצידי, הרגשת ניפוח בריאות ושינה אינה אפשרית. ראש הבטטה חזר גם הוא למשך הבוקר שאחרי. לפני שאני נוטש וחוזר להיתבוסס בהדנ"ש 16 שלי, אבקש מזיקני הפורום לנסות ולעזור בשאלות הבאות: 1.האם אין המכשירית האוטומטיים אמורים לעבוד בלחץ המינימאלי בדר"כ ולהגביר לחץ עד פתיחת החסימה רק כשקורית חסימה? אם לא ניצפתה דליפה והבן אדם נשם יפה - מדוע לא ירד הלחץ מייד לאחר שחש בנשימות טובות? 2. כיוון שנראה כי איני מסוגל לחיות עם לחץ גבוה מתמשך, האם המכשירים שסופקו לי פשוט אינם חכמים דיים ויש בשוק מכשירים המתאימים הלחץ ברמה של כל נשימה או נשיפה או לפחות כל דקה/דקותיים? קראתי אצלכם כאן על כל המכשירים אולם לא הבנתי פן זה עליו אני שואל. 3. כל תובנה אחרת בה רבותי יכולים להשכילני כך שאצליח להתגבר ולהסתגל?
כיוון שזה המכשיר השני שהפרפאה נותנת לי ועלי לחזור לשם בעוד שבוע - תשובה מהירה תעזור. תודה, מאיר
מאיר |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 10/17/2007 : 17:24:41
|
שלום למאיר,
אינני יודע אם לBREAS יש מנגנון העוזר בעת הנשיפה. החתונה עם המכשירים אינה חתונה קתולית.
אני יודע במפורש שלרספירוניקס REMSTAR M יש מנגנון שנקרא C-FLEX והיום כבר A-FLEX. בשינה עם מכשיר כזה אין "ניפוח" על פי הגדרתך, כיוון שבעת הנשיפה המכשיר, כשאין צורך בלחץ העודף, המכשיר מקטין אותו כך שתהיה נשימה חופשית.
אני ממליץ לך לנסות את המכשיר הזה ממדיטכניקה. כדאי לך גם לנסות את ה S8 של רסמד - קלינטיקה. אני משתמש בו ואינני מרגיש שום התנגדות לנשיפה.
בלחץ של 12 ס"מ, אני ממליץ לך לנסות את מסכת הנחירונים COMFORTLITE 2 של רספירוניקס ממדיטכניקה, במיוחד את אתה נוהג לישון על הצד. אני ישן אתה כעת ומאוד מרוצה.
מציע שתנסה ותכתוב לנו את התרשמותך. אני קורא לעוד גולשים להציע למאיר הצעות על פי ניסיונם הברוך.
את הטלפונים של הסוכנים תמצא בהודעת הקישורים.
בהצלחה!
עמוס
בהצלחה |
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 10/17/2007 17:28:26 |
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 10/17/2007 : 18:44:28
|
תודה לעמוס. הבנתי נושא הפחתת לחץ בשעת נשיפה ולא, ל BREAS אין פונקציה כזו. מעבר לכך,האם המכשיר שלך (S8 ) וזה של רספירוניקס מפחית לחץ הטיפול (גם בנשימה - לא רק בנשיפה) בין האירועים, לאחר שאיבחן נשימה תקינה, או מקיים לחץ טיפולי מתמיד? אם הלחץ מתמיד מה פשר כינוי מכשירים אלה כאוטומטים? שוב תודה, מאיר
מאיר |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 10/17/2007 : 20:09:29
|
אתה מתכוון לשאיפה. יש מושג שנקרא RAMP בו הלחץ עולה על פי הכונון הראשוני. בהתחלת השינה גם אין צורך בלחץ גבוה יותר.
כל העיקרון של המכשיר מבוסס על "על לחץ" בזמן השאיפה כדי למנוע צניחה של רקמות על הכניסה לחלל הגרון.מעבר צר של אויר גורם לנחירות ולדנ"ש.
המושג אוטומטי אומר שהמכשיר דוגם מספר פרמטרים בתצורת הנשימה שלך וקובע איזה לחץ אתה צריך כדי למנוע מצב של דום נשימה. הפעולה היא ON LINE ולכן אין מצב שיש לך עודף לחץ מיותר.
עד עכשיו לא ברור לי האם יש מנגנון כזה ב S8 . אני רק יכול להגיד לך מתוך ניסיוני שאינני מרגיש התנגדות בנשיפה.
בREMSTAR M במפורש קיים מנגנון כזה. |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 10/17/2007 : 21:58:30
|
שלום ובכן, ברוך הבא. 16 ארועים בדקה אינם לדעתי מצב חמור. לא פרטת: איזה סוג של ארועים (דום נשימה מלא או חלקי). לא נקבת מהו הלחץ המכסימלי שנימדד אצלך ומה הומלץ לך במעבדה.
אני ניסיתי את ה-BREAS iSleep 20i וניתקלתי באותה תופעה. אמנם לא הירגשתי בדליפת אויר מהמסיכה (JOICE), אבל החלפתי אותה באחרת, חדשה לגמרי, והתופעה הימשיכה. לא היתה לי ברירה אלא להגביל את הלחץ למכס. 11 סמ" מים וזאת לאחר שכבר ידעתי ממכשירים אחרים שניסיתי, שהלחץ המכסימלי הנידרש לי עם הסיפאפ הינו פחות מ-10 סמ". יש לציין שגם עם הסיפאפ מסוג GoodKnight 420E סבלתי מאותה תופעה. ספקי הציוד, לא ידעו לתת לי פיתרון, מה שהשפיע מאד על בחירת הציוד שלי.
אני משתמש ב- S8 וינטג' של רסמד, עם מסיכה "אקטיבה".
לשאלתך בקשר לציוד אוטומטי, אוכל להשיב מניסיוני, שאכן הוא אמור להתאים עצמו לצרכיך המישתנים לאורך השינה. אצלי הסיפאפ מכוון לתחום שבין 5 ל- 18 למרות שאינני עובר את ה- 11. ברוב הזמן הוא עובד באופן אוטומטי בלחץ 6 עד 8,שזה כנראה תחום הלחצים הרגיל אצלי.
ל-REMSTAR M של רספירוניקס יש תכונה הניקראת C-FLEX וזו מורידה את הלחץ של הסיפאפ בעת שאתה נושף ובכך מקלה את הנשיפה. לי אישית לא היה נוח עם התכונה הזו.
כדאי לך לנסות ציודים (סיפאפים ומסיכות) נוספים עד שתמצא את זה המתאים לך. אל תיכנע ללחצים של סוכנים או של מעבדת השינה. רק אתה ועל פי נסיונך בלבד תוכל להרגיש מה המתאים ביותר עבורך. כפי שקראת בפורום, בודאי כבר הבנת שהבעיה העיקרית הינה דווקא למצוא את המסיכה הנכונה. אל תהסס לנסות מסיכות. אותן אתה מצמיד לפנים ודרכן אתה נושם. המסיכה הינה הבסיס להצלחה או כישלון.
מאחל לך הצלחה ושינה טובה.
בברכה
|
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 10/17/2007 : 22:58:29
|
למאיר שלום
ברוך הבא! אני משתמשת בcapa כ- שלושה חודשים. ניסיתי בסבלנות מכשירים רבים ומסכות רבות. במסכות רבות היה לי קושי בנשיפת האוויר. לאחר השאלת מכשירים ומסכות בחרתי במכשיר REMSTAR אוטומטי של רספרוניקס. במכשיר זה נפתרה עבורי בעית קשיי הנשיפה.
גם אני עברתי קשיי הסתגלות קשים . למעשה רק לאחרונה אני ישנה לילה שלם עם המכשיר. לדעתי , אתה צריך סבלנות ונחישות, בידיעה שאתה חייב להצליח. ההצלחה תגיע - עם המכשיר הנכון והמסכה הנכונה.
עמוס הכין עבורינו רשימת סוכנים נחמדים הבקיעים בנושא . לדעתי, כדאי לך לנסות מכשירים ומסכות שונות. תן לעצמך מספר חודשים עד להחלטה בבחירת המכשיר.
במידה ותרצה לדבר בטלפון על שאלות שצצות , תוכל לקבל את מספר הסלולרי שלי - מעמוס פורת.
כל טוב לך - עדנה בר
|
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 06:53:41
|
מאיר שלום,
1. ברוך הבא. 2. אלה קשיי הסתגלות ראשוניים, שיפוגו. 3. רובנו משתמשים בסיפאפ, אך היום אנו יודעים כי לבעלי דום קל / בינוני, יש גם פתרון נוסף יעיל, בדמות סד דנטלי. 4. ודאי קראת את השרשור שהובילה חגית בנושא. למה לא ראיתי אצלך התייחסות לזה? 5. מציע לך לנהוג במעבדת השינה בחשדנות מה, ולבדוק את הצעותיה, הן לגבי הציוד והן לגבי במה להשתמש, ואם קראת את הפורום, אתה יודע למה ... 6. הלחץ שלך מתחיל להראות לי לא מיקרי. מצטרף לעיצת עמוס, בדוק שני מכשירים נוספים שהוצעו, אך לך גם לדבר עם דר' שורק - רופאת השיניים.
שמור על קשר. |
נערך על ידי - מנחם בתאריך 10/18/2007 10:39:16 |
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 11:09:21
|
quote: Originally posted by rubin37 תודה Rubin37 אנא ראה שאלותי למטה. שלום ובכן, ברוך הבא. 16 ארועים בדקה אינם לדעתי מצב חמור. לא פרטת: איזה סוג של ארועים (דום נשימה מלא או חלקי 10.3 בשעה מלא, 5.0 בשעה חלקי.לא נקבת מהו הלחץ המכסימלי שנימדד אצלך ומה הומלץ לך במעבדה.- אני עדיין בניסוי המעבדה וכל הקשיים עליהם דיווחתי הם במשך ניסוי זה. אני ניסיתי את ה-BREAS iSleep 20i וניתקלתי באותה תופעה. אמנם לא הירגשתי בדליפת אויר מהמסיכה (JOICE), אבל החלפתי אותה באחרת, חדשה לגמרי, והתופעה הימשיכה. לא היתה לי ברירה אלא להגביל את הלחץ למכס. 11 סמ" מים וזאת לאחר שכבר ידעתי ממכשירים אחרים שניסיתי, שהלחץ המכסימלי הנידרש לי עם הסיפאפ הינו פחות מ-10 סמ".להבנתי, אם המכשיר הנו אוטומטי אמיתי ומתפקד נכון והלחצים הדרושים לך הנם 11 ופחות - המכשיר לא אמור לעלות ללחצים שמעבר לכך אפילו אם הלחץ המרבי שתוכנת הנו 18 ס"מ. עצם הצורך להגביל הלחץ המרבי לערך הלחץ הדרוש לך מראה כי המכשיר אינו מתפקד כהלכה - נכון? יש לך הסבר כיצד ייתכן כי התעוררתי עם לחץ של 12 ס"מ, המשכתי לנשום ער כשעה והלחץ נישאר 12 ?? הלכך ייקרא במקומותינו אוטומטי??יש לציין שגם עם הסיפאפ מסוג GoodKnight 420E סבלתי מאותה תופעה. ספקי הציוד, לא ידעו לתת לי פיתרון, מה שהשפיע מאד על בחירת הציוד שלי.
לשאלתך בקשר לציוד אוטומטי, אוכל להשיב מניסיוני, שאכן הוא אמור להתאים עצמו לצרכיך המישתנים לאורך השינה. אצלי הסיפאפ מכוון לתחום שבין 5 ל- 18 למרות שאינני עובר את ה- 11. ברוב הזמן הוא עובד באופן אוטומטי בלחץ 6 עד 8,שזה כנראה תחום הלחצים הרגיל אצלי.
ל-REMSTAR M של רספירוניקס יש תכונה הניקראת C-FLEX וזו מורידה את הלחץ של הסיפאפ בעת שאתה נושף ובכך מקלה את הנשיפה. לי אישית לא היה נוח עם התכונה הזו.
כדאי לך לנסות ציודים (סיפאפים ומסיכות) נוספים עד שתמצא את זה המתאים לך. מנסיונך, מהו הזמן ההגיוני המרבי אותו ניתן לדרוש מהסוכן לניסוי ללא התחייבות? אל תיכנע ללחצים של סוכנים או של מעבדת השינה. רק אתה ועל פי נסיונך בלבד תוכל להרגיש מה המתאים ביותר עבורך. כפי שקראת בפורום, בודאי כבר הבנת שהבעיה העיקרית הינה דווקא למצוא את המסיכה הנכונה. אל תהסס לנסות מסיכות. אותן אתה מצמיד לפנים ודרכן אתה נושם. המסיכה הינה הבסיס להצלחה או כישלון.
בברכה
מאיר |
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 10/18/2007 17:06:44 |
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 11:14:57
|
quote: Originally posted by עמוס פורת
לעמוס:
אתה מתכוון לשאיפה. יש מושג שנקרא RAMP בו הלחץ עולה על פי הכונון הראשוני. בהתחלת השינה גם אין צורך בלחץ גבוה יותר.
כל העיקרון של המכשיר מבוסס על "על לחץ" בזמן השאיפה כדי למנוע צניחה של רקמות על הכניסה לחלל הגרון.מעבר צר של אויר גורם לנחירות ולדנ"ש.
המושג אוטומטי אומר שהמכשיר דוגם מספר פרמטרים בתצורת הנשימה שלך וקובע איזה לחץ אתה צריך כדי למנוע מצב של דום נשימה. הפעולה היא ON LINE ולכן אין מצב שיש לך עודף לחץ מיותר.- כך שאם התעוררתי עם 12 ס"מ מים ולחץ זה התמיד במשך שעה בה הייתי ער ונשמתי למופת - המכשיר אינו אטומטי באמת או אינו מתפקד כהלכה נכון? הרי הלחץ היה אמור לרדת מייד עם חידוש הנשימה , הלא כן? עד עכשיו לא ברור לי האם יש מנגנון כזה ב S8 . אני רק יכול להגיד לך מתוך ניסיוני שאינני מרגיש התנגדות בנשיפה.
בREMSTAR M במפורש קיים מנגנון כזה.
מאיר |
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 10/18/2007 17:07:46 |
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 11:16:52
|
quote: Originally posted by עדנה בר לעדנה
למאיר שלום
ברוך הבא! אני משתמשת בcapa כ- שלושה חודשים. ניסיתי בסבלנות מכשירים רבים ומסכות רבות. במסכות רבות היה לי קושי בנשיפת האוויר. לאחר השאלת מכשירים ומסכות בחרתי במכשיר REMSTAR אוטומטי של רספרוניקס. במכשיר זה נפתרה עבורי בעית קשיי הנשיפה.
גם אני עברתי קשיי הסתגלות קשים . למעשה רק לאחרונה אני ישנה לילה שלם עם המכשיר. לדעתי , אתה צריך סבלנות ונחישות, בידיעה שאתה חייב להצליח. ההצלחה תגיע - עם המכשיר הנכון והמסכה הנכונה.
עמוס הכין עבורינו רשימת סוכנים נחמדים הבקיעים בנושא . לדעתי, כדאי לך לנסות מכשירים ומסכות שונות. תן לעצמך מספר חודשים עד להחלטה בבחירת המכשיר.
במידה ותרצה לדבר בטלפון על שאלות שצצות , תוכל לקבל את מספר הסלולרי שלי - מעמוס פורת.-תודה עדנה. איך בדיוק מגיעים לרשימה זו? כל טוב לך - עדנה בר
מאיר |
נערך על ידי - מאירר בתאריך 10/18/2007 11:27:17 |
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 11:26:26
|
quote: Originally posted by מנחם למנחם:
מאיר שלום,
1. ברוך הבא. 2. אלה קשיי הסתגלות ראשוניים, שיפוגו. 3. רובנו משתמשים בסיפאפ, אך היום אנו יודעים כי לבעלי דום קל / בינוני, יש גם פתרון נוסף יעיל, בדמות סד דנטלי. 4. ודאי קראת את השרשור שהובילה חגית בנושא. למה לא ראיתי אצלך התייחסות לזה?- תודה מנחם. התחלתי לקרוא בפורום לאחר שכבר הייתי בתוך ניסוי הסיפאפ במעבדה אולם ודאי שאבדוק גם הסד הדנטלי, ובהזדמנו זו שאלה: להבנתי הסיפאפ עשוי להפחית ה דנ"ש לאפס ואילו עם הסד מספר האירועים רק קטן אולם עדיין קורים אירועי דנ"ש במשך השינה. האם נכון?5. מציע לך לנהוג במעבדת השינה בחשדנות מה, ולבדוק את הצעותיה, הן לגבי הציוד והן לגבי במה להשתמש, ואם קראת את הפורום, אתה יודע למה ... 6. הלחץ שלך מתחיל להראות לי לא מיקרי. מצטרף לעיצת עמוס, בדוק שני מכשירים נוספים שהוצעו, אך לך גם לדבר עם דר' שורק - רופאת השיניים.
שמור על קשר.
מאיר |
נערך על ידי - מאירר בתאריך 10/18/2007 11:37:14 |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 15:53:33
|
חיכינו במתח רב לבדיקה של חגית והתברר כי היא ירדה עם הסד לנורמה.
חזור וקרא את השירשור, בסוף מופיע גם דו"ח הבדיקה האחרונה.
היכנס גם לאתר של דר' גביש. גם כתובתו נימצאת בשירשור ואח"כ חזור לפורום ונמשיך. |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 17:16:23
|
quote: Originally posted by מאירר
quote: Originally posted by rubin37 תודה Rubin37 אנא ראה שאלותי למטה. שלום ובכן, ברוך הבא. 16 ארועים בדקה אינם לדעתי מצב חמור. לא פרטת: איזה סוג של ארועים (דום נשימה מלא או חלקי 10.3 בשעה מלא, 5.0 בשעה חלקי.לא נקבת מהו הלחץ המכסימלי שנימדד אצלך ומה הומלץ לך במעבדה.- אני עדיין בניסוי המעבדה וכל הקשיים עליהם דיווחתי הם במשך ניסוי זה. מצטער, כמות הפסקות השינה המלאות 10.3 ורק 5 חלקיות ניראה לי מוזר. היתכן שהפכת את היוצרות? הבדיקה במעבדת השינה מתחלקת לשני שלבים: 1.לילה אחד, שינה עם מכשירים ואלקטרודות כדי לאבחן את איכות השינה. על פי תוצאות הבדיקה הזו, מחליטים אם יש צורך להמשיך אל הבדיקה השניה. 2. לילה נוסף בו הנבדק ישן עם סיפאפ של המעבדה. הפעם מאבחנים את השפעת הסיפאפ על השינה. מתוצאות הבדיקה הזו ניתן להמליץ לניבדק אם אמנם הוא זקוק לסיפאפ ומה הם הלחצים הנידרשים לכוון הסיפאפ שלו. בשלב הזה גם ממליצים על סיפאפ אוטומטי או לא. אמנם יש נוחיות בסיפאפ אוטומטי, אבל גם ההפרש במחירים גדול מאד.
אני לא הבנתי איזה שלבי בדיקה כבר עברת ואני חושש שאתה גם טועה במסירת הנתונים.
אני ניסיתי את ה-BREAS iSleep 20i וניתקלתי באותה תופעה. אמנם לא הירגשתי בדליפת אויר מהמסיכה (JOICE), אבל החלפתי אותה באחרת, חדשה לגמרי, והתופעה הימשיכה. לא היתה לי ברירה אלא להגביל את הלחץ למכס. 11 סמ" מים וזאת לאחר שכבר ידעתי ממכשירים אחרים שניסיתי, שהלחץ המכסימלי הנידרש לי עם הסיפאפ הינו פחות מ-10 סמ".להבנתי, אם המכשיר הנו אוטומטי אמיתי ומתפקד נכון והלחצים הדרושים לך הנם 11 ופחות - המכשיר לא אמור לעלות ללחצים שמעבר לכך אפילו אם הלחץ המרבי שתוכנת הנו 18 ס"מ. עצם הצורך להגביל הלחץ המרבי לערך הלחץ הדרוש לך מראה כי המכשיר אינו מתפקד כהלכה - נכון? יש לך הסבר כיצד ייתכן כי התעוררתי עם לחץ של 12 ס"מ, המשכתי לנשום ער כשעה והלחץ נישאר 12 ?? הלכך ייקרא במקומותינו אוטומטי?? אתה צודק. סיפאפ אוטומטי מתאים את עצמו לצרכיך המשתנים, מותנה ביכולות הטכניות שלו ותחומי התכנות שניקבעו לו. סיפאפ אוטומטי תקין לא צריך ליצר לחצים גבוהים/נמוכים מהנדרש. יש לציין שגם עם הסיפאפ מסוג GoodKnight 420E סבלתי מאותה תופעה. ספקי הציוד, לא ידעו לתת לי פיתרון, מה שהשפיע מאד על בחירת הציוד שלי.
כדאי לך לנסות ציודים (סיפאפים ומסיכות) נוספים עד שתמצא את זה המתאים לך. מנסיונך, מהו הזמן ההגיוני המרבי אותו ניתן לדרוש מהסוכן לניסוי ללא התחייבות? לדעתי, שבועיים לסיפאפ/מסיכה יכול להספיק לגיבוש דיעה. אח"כ אפשר לעבור לניסיון נוסף עם ציוד אחר. אני בדקתי 4 סוגי סיפאפ ו- 8 מסיכות עד שהחלטתי. הניסיונות שלי נמשכו מספר חודשים, למורת רוחם של הסוכנים השונים. אני מציע לך לנהל יומן שבו תתעד כל לילה שעבר. אל תחסוך בפרטים. תכתוב אפילו על איכות השינה שלך, נוחיות הציוד שהשתמשת,אפילו אם יצא לך פצע על האף וכדומה. בסופו של דבר תוכל לחזור ולהיעזר ברשימותיך כדי להזכר בפרטים שחווית בתקופת הניסיון.
אל תיכנע ללחצים של סוכנים או של מעבדת השינה. רק אתה ועל פי נסיונך בלבד תוכל להרגיש מה המתאים ביותר עבורך. כפי שקראת בפורום, בודאי כבר הבנת שהבעיה העיקרית הינה דווקא למצוא את המסיכה הנכונה. אל תהסס לנסות מסיכות. אותן אתה מצמיד לפנים ודרכן אתה נושם. המסיכה הינה הבסיס להצלחה או כישלון.
בברכה
מאיר
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 10/18/2007 17:20:55 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 17:21:10
|
להודעתך אלי: המכשיר דוגם את נשימתך כל פרק זמן קצר מאוד ומספק לחץ כפי הנדרש. אספקת הלחץ מתייחסת תמיד לפרק הזמן הקודם שהוא קצר מאוד ובכל מכשיר כנראה שונה, לכן, אם הבנתי את כוונתך, לא יתכן מצב בו היית ער, נשמת באופן תקין והמכשיר עדיין "פמפם" אותך. זה נראה לי תקלה במכשיר או מנגנון דגימה לוקה.
אני לא מכיר את זה כיוון שלא קיבלתי מכשיר לניסיון (על אף בקשותי ממדיקוויפ) ואני יכול להביע דיעה על סמך ההתרשמות ממה שאתה ואחרים חווים.
אני משתמש ב S8 כבר כשנה ומעולם לא הרגשתי יותר מהתנגדות קלה לנשימה. זה היה בעיקר בהתחלת הפעולה, כאשר לאחר מספר שניות, הלחץ יורד.
בדגימות שמורידים במחשב רואים תמיד בשלב ההתחלתי לחץ נמוך אשר מתגבר לקראת ההירדמות העמוקה.
אם אתה מתעקש על BREAS תבקש ממדיקוויפ (או מהיכן שהשאלת את הציוד) הסבר שיניח את דעתך בעניין. אם לא אני ממליץ שתעבור למכשירים אחרים שיש ניסיון טוב אתם ולא קיימת בעיה. |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 17:36:10
|
עמוס שלום הציודים שאני קיבלתי ממדיקוויפ התנהגו בדיוק כפי שתאר ידידנו החדש כאן. גם אני ניסיתי את ה-BREAS iSleep 20i ואת ה-GoodKnight 420E. במדיקוויפ לא ידעו להסביר את התופעה וההמשך ידוע....... אם מדובר בציוד שקיבל לניסיון ממדיקוויפ, הרי שיתכן והיגיע לידיו הציוד שהיה אצלי מבלי שתוקן. אני ממש לא מאמין שזו באמת ההתרחשות.....
בברכה |
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 18:07:54
|
עמוס, את הציוד קיבלתי לנסיון ממרפאת אסותא כציוד שלהם לצורך קביעת המלצות המרפאה ואחזור אליהם להורדת נתונים וקביעת המלצתם. בשבוע הבא תנפיק המרפאה את המלצותיה. אינני מחוייב או נעול על BREAS ונראה גם שלאור נסיוני שלא אקח הציוד שלהם. לאור נסיונם של משתמשים שהגיבו כאן,נראה כי הבעייה אופיינית לאלגוריתמים של מכשירי BREAS ואולי כדאי שהם יגיבו על הממצאים שלנו כאן בפרום.
חס ושלום להעלות ספקולציות מכפישות אך האם חש מישהו כי אסותא מחוייבים לאיזה תוצר מסויים?
תודה
מאיר |
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 18:26:04
|
quote: Originally posted by rubin37
quote: Originally posted by מאירר
quote: Originally posted by rubin37 תודה Rubin37 אנא ראה שאלותי למטה. שלום ובכן, ברוך הבא. 16 ארועים בדקה אינם לדעתי מצב חמור. לא פרטת: איזה סוג של ארועים (דום נשימה מלא או חלקי 10.3 בשעה מלא, 5.0 בשעה חלקי.לא נקבת מהו הלחץ המכסימלי שנימדד אצלך ומה הומלץ לך במעבדה.- אני עדיין בניסוי המעבדה וכל הקשיים עליהם דיווחתי הם במשך ניסוי זה. מצטער, כמות הפסקות השינה המלאות 10.3 ורק 5 חלקיות ניראה לי מוזר. היתכן שהפכת את היוצרות? Obstractive: 72 total/ 10.3 per hour Mixed: 4/0.6 Central: 3/0.4 Total Apnea: 79/11.3 Hypopnoea: 35/5.0 A+H: 114/16.3 Limitation: 29/4.2 אתה יכול לפרש לי? הערכים לאחר הקו הנטוי הנם ממוצע לשעה.הבדיקה במעבדת השינה מתחלקת לשני שלבים: 1.לילה אחד, שינה עם מכשירים ואלקטרודות כדי לאבחן את איכות השינה. על פי תוצאות הבדיקה הזו, מחליטים אם יש צורך להמשיך אל הבדיקה השניה. 2. לילה נוסף בו הנבדק ישן עם סיפאפ של המעבדה. הפעם מאבחנים את השפעת הסיפאפ על השינה. מתוצאות הבדיקה הזו ניתן להמליץ לניבדק אם אמנם הוא זקוק לסיפאפ ומה הם הלחצים הנידרשים לכוון הסיפאפ שלו. בשלב הזה גם ממליצים על סיפאפ אוטומטי או לא. אמנם יש נוחיות בסיפאפ אוטומטי, אבל גם ההפרש במחירים גדול מאד.
אני לא הבנתי איזה שלבי בדיקה כבר עברת ואני חושש שאתה גם טועה במסירת הנתונים. בדיקת השינה היתה בבית כאשר חיברו אותי במרפאה למכשירי ניטור ורישום ניידים ושלחו אותי לישון בבית ולהחזיר הציוד למחרת. לאחר מכן נתנו לי מכשיר BREAS לשבוע לישון בבית ואז יורידו ממנו נתונים וינפיקו המלצותאני ניסיתי את ה-BREAS iSleep 20i וניתקלתי באותה תופעה. אמנם לא הירגשתי בדליפת אויר מהמסיכה (JOICE), אבל החלפתי אותה באחרת, חדשה לגמרי, והתופעה הימשיכה. לא היתה לי ברירה אלא להגביל את הלחץ למכס. 11 סמ" מים וזאת לאחר שכבר ידעתי ממכשירים אחרים שניסיתי, שהלחץ המכסימלי הנידרש לי עם הסיפאפ הינו פחות מ-10 סמ".להבנתי, אם המכשיר הנו אוטומטי אמיתי ומתפקד נכון והלחצים הדרושים לך הנם 11 ופחות - המכשיר לא אמור לעלות ללחצים שמעבר לכך אפילו אם הלחץ המרבי שתוכנת הנו 18 ס"מ. עצם הצורך להגביל הלחץ המרבי לערך הלחץ הדרוש לך מראה כי המכשיר אינו מתפקד כהלכה - נכון? יש לך הסבר כיצד ייתכן כי התעוררתי עם לחץ של 12 ס"מ, המשכתי לנשום ער כשעה והלחץ נישאר 12 ?? הלכך ייקרא במקומותינו אוטומטי?? אתה צודק. סיפאפ אוטומטי מתאים את עצמו לצרכיך המשתנים, מותנה ביכולות הטכניות שלו ותחומי התכנות שניקבעו לו. סיפאפ אוטומטי תקין לא צריך ליצר לחצים גבוהים/נמוכים מהנדרש. יש לציין שגם עם הסיפאפ מסוג GoodKnight 420E סבלתי מאותה תופעה. ספקי הציוד, לא ידעו לתת לי פיתרון, מה שהשפיע מאד על בחירת הציוד שלי.
כדאי לך לנסות ציודים (סיפאפים ומסיכות) נוספים עד שתמצא את זה המתאים לך. מנסיונך, מהו הזמן ההגיוני המרבי אותו ניתן לדרוש מהסוכן לניסוי ללא התחייבות? לדעתי, שבועיים לסיפאפ/מסיכה יכול להספיק לגיבוש דיעה. אח"כ אפשר לעבור לניסיון נוסף עם ציוד אחר. אני בדקתי 4 סוגי סיפאפ ו- 8 מסיכות עד שהחלטתי. הניסיונות שלי נמשכו מספר חודשים, למורת רוחם של הסוכנים השונים. אני מציע לך לנהל יומן שבו תתעד כל לילה שעבר. אל תחסוך בפרטים. תכתוב אפילו על איכות השינה שלך, נוחיות הציוד שהשתמשת,אפילו אם יצא לך פצע על האף וכדומה. בסופו של דבר תוכל לחזור ולהיעזר ברשימותיך כדי להזכר בפרטים שחווית בתקופת הניסיון.
אל תיכנע ללחצים של סוכנים או של מעבדת השינה. רק אתה ועל פי נסיונך בלבד תוכל להרגיש מה המתאים ביותר עבורך. כפי שקראת בפורום, בודאי כבר הבנת שהבעיה העיקרית הינה דווקא למצוא את המסיכה הנכונה. אל תהסס לנסות מסיכות. אותן אתה מצמיד לפנים ודרכן אתה נושם. המסיכה הינה הבסיס להצלחה או כישלון.
בברכה
מאיר
מאיר |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 18:58:34
|
| אין עשן בלי אש.ראה מייל שלי אליך. |
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 10/18/2007 19:57:09 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 19:14:31
|
שלום מאיר ראשית, אינני רופא. אי לכך אנא תתיחס לדברי כאל המלצה בלתי מחייבת. ועכשיו:Obstractive: 72 total/ 10.3 per hour Mixed: 4/0.6 Central: 3/0.4 Total Apnea: 79/11.3 Hypopnoea: 35/5.0 A+H: 114/16.3 Limitation: 29/4.2 אתה יכול לפרש לי? הערכים לאחר הקו הנטוי הנם ממוצע לשעה.
לא. לא אנסה לפרש. אני חושב שאתה צריך לקבל הסבר מהרופא המומחה במעבדה. תבקש שיסביר לך גם את אלו המוגדרות כ-Central.
בדיקת השינה היתה בבית כאשר חיברו אותי במרפאה למכשירי ניטור ורישום ניידים ושלחו אותי לישון בבית ולהחזיר הציוד למחרת. לאחר מכן נתנו לי מכשיר BREAS לשבוע לישון בבית ואז יורידו ממנו נתונים וינפיקו המלצות.
אם אני מבין נכון, אזי אתה נימצא כרגע בשלב של השבוע ניסיון עם ה- BREAS בבית. האמנם???? לדעתי, בהתבססי על תאוריך, ה-BREAS שבידיך לא מתפקד כראוי. תבקש שיתנו לך ציוד אחר, סיפאפ + מסיכה ותתחיל את השבוע מחדש. כפי שכתבתי לך, גם אני ניתקלתי בבעיות זהות כאשר ניסיתי את ה- BREAS iSleep 20i. אינך חייב להצמד לציוד של BREAS .יש עוד ספקים טובים, עמוס בתשובתו אליך ציין שמות........ ושוב, אל תתיאש. כי כאשר סוף סוף תמצא את הציוד המתאים עבורך, תהנה משינה טובה, כל לילה מחדש. אתה תראה שיהיה לך כל כך נוח שאפילו תרצה לקחת איתך את הציוד כאשר תתכנן לנסוע מהבית.......
בברכה
|
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 10/18/2007 : 21:46:07
|
מאיר שלום
בתשובה לשאלתך
עמוס פירסם בפורם תקנון משתמשי הפורום. בסוף התקנון מובאת רשימת הסוכנים. אני אתן לך את מספרי הטלפון של הסוכנים המובילים בהפצת הCAPA 1. מדטכניקה אייל ירימי 0528512426 רחוב אפעל קרית אריה ,פתח תקוה
משווק RESPONICS
2. קלינטיקה אלי מלכה 0522662377 חולון מירי 048810221 חיפה
משווק RESMED
3. הנדסה רפואית איתן 0525011999
משווק WEINMANN גרמני
מקווה שעזרתי לך כל טוב ספר לנו על הצלחתך בבחירת המכשיר והמסכה
עדנה בר |
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 10/23/2007 : 16:58:45
|
עדכון. דיווחתי לאסותא על התיפקוד הפרובלמטי של מכשיר ה-ISleep 20I והיא נתנה לי לשבוע נוסף מכשיר GoodKnight אוטומטי של Tyco . אורלי מיכאל, מנהלת מחלקת סיפאפ באסותא נחמדה מאד והסבירה לי כי במקביל או במקום המכשיר שנתנה לי, אוכל להתקשר עם כל ספק מכשירים שארצה, לנסות המכשירים השונים ולהביא אליה קבצי פריקת נתונים ואז היא תנפק המלצתה לקופה לפי הממצאים בקבצים. היא אמרה כי אסותא לא עובדת עם רפפירוניקס ולא עם קלינטיקה (הסיבות לא ידועות לי). אני מתכנן להשלים הניסוי עם ה Tyco ואז לנסות גם מכשירים של קלינטיקה ושל רספירוניקס לפני החלטה סופית. אני מרגיש שליטה בהתנהלות וכוח להמשיך הניסויים המתישים - וכל זאת בזכות חסידי הפורום הזה העושים בקודש ממש! |
מאיר |
 |
|
נושא  |
|
|
|