| מחבר |
נושא  |
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 02/22/2012 : 16:33:38
|
| היכן אמצא המכתב של עו"ד ליפשיץ? |
מאיר |
 |
|
|
מאירר
חבר חדש מהשקית
29 הודעות |
נכתב ב - 02/22/2012 : 16:42:45
|
| האם קיים הבדל בהליך ההחזר עבור מכשיר (ומסיכה) בין רכישת מכשיר ראשון, המחייב הצגה של אישור רפואי או רכישה של מכשיר שני ושלישי לאחר 4 שנים (הראשון התבלה)? האם גם אז נחוץ אישור רפואי פעם נוספת? |
מאיר |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 02/22/2012 : 19:11:34
|
לפעמים בקופה מבקשים אישור מעבדת שינה גם לרכישה השנייה. כדרי שתודא בקופה |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
alon3232
חבר חדש מהשקית
7 הודעות |
נכתב ב - 03/17/2012 : 23:42:09
|
טל.ר ואחרים !
פניתי למכבי לפני כ-3 חודשים ונעניתי בשלילה וכנ"ל אחרי שפניתי לקבילות הציבור של מכבי.
במקביל פניתי לפניות הציבור של הממונה על השב"ן במשרד הבריאות - נאדה ! לא נעניתי.
הנימוק המרתיח של מכבי - אצרף קישור למסמך בהקדם - ותשבו לפני שתקראו כי אתם עומדים ליפול או מצחוק או מהתקף זעם:
"אם היית קונה מכשיר על דעת עצמך ומגיש לנו חשבונית להחזר ממכבי זהב - היינו מחוייבים להחזיר לך את ההשתתפות אולם בגלל שפניתי מראש ושאלת אותנו מה עושים והלכת למעבדת שינה באסותא - אתה יכול לבחור רק אחד מ-2 המכשירים שבהסדר ! (זה היה עוד לפני פרסום תוצאות המכרז החדש).
|
 |
|
|
טל.ר
חבר פחות חדש

203 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2012 : 00:02:54
|
אלון,
אין קשר בין מכרז מכבי החדש והנחיות משרד הבריאות למכבי עליהן דובר בפורום.
לא ברור מה עשית שקיבלת תשובה שכזאת, אולי היתה אי הבנה בכל מקרה יותר מ- 3 אנשים ממקומות שונים בארץ, קיבלו לאחרונה אישורים מהקופה בטרם הרכישה.
נושא הרכישה שלא בהסדר אינו לשיקולה של מכבי בכלל, יש הוראה של משרד הבריאות , נקודה סוף. מכבי מכירים את ההוראה ופועלים על פיה עד לסוף החודש הזה.
החל מ- 1.4.2012 אנו חיים תחת התקנון החדש גם אז אם ממש תרצה בכך רכוש מכשיר היכן שתרצה ותקבל 30% חזרה (ללא תקרה). |
מכשיר :Machine: S9 AutoSet™ CPAP מסיכה :Mirage™ SoftGel Nasal CPAP Mask with Headgear מסיכה נוספת: Ultra Mirage™ II Nasal CPAP Mask with Headgear מעשיר לחות :S9™ Series H5i™ Heated Humidifier
 |
|
|
alon3232
חבר חדש מהשקית
7 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2012 : 00:30:54
|
תודה טל.ר על תשובתך.
בלי כל קשר למכרז החדש - כל זה קרה לפניו בדצמבר 2011.
כמבוטח מכבי מגן זהב פניתי לברר את זכויותי לרכישת מכשיר חדש אחרי יותר מ-10 שנים עם מכשיר DeVilbiss ששירת אותי נאמנה.
נאמר לי שע"מ לקבלת החזר, עלי להיות מופנה למכון שינה באסותא ומשם לקבל אישור לרכישת מכשיר.
כך עשיתי - לא נאמר לי בשום שלב שבעשותי כן, כאשר אני הולך למכון שינה של אסותא אני מבחינתם מוותר על זכותי לקבל החזר על כל מכשיר שאקנה אלא אני מחוייב לבחור מבין שני המכשירים שבהסדר.
לא עזרה גם העובדה כי המכשיר שניתן לי לבדיקת שינה של כמה ימים - Devilbiss ה"חדש" שבהסדר - גרם למדד ה-AHI שלי להגיע ל-18 !!! זאת לאחר שאני רגיל לרמה טיפולית של כ-5 עם המכשיר הקודם שלי בן 10 השנים.
בקיצור - אמרו לי בשב"ן של מכבי ללכת ולחפש את החברים שלי. |
נערך על ידי - alon3232 בתאריך 03/18/2012 00:32:39 |
 |
|
|
zach
חבר חדש מהשקית
Israel
13 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2012 : 05:25:46
|
Alon, אני פניתי לקופת חולים מכבי ב 10/2011 וגם לי נתנו תשובה שאני רשאי לקנות רק דרך ספק שבהסדר. לאחר שקיבלתי מכתב המציין זאת, פניתי טלפונית למנהלת שב"ן מחוזי והיא אמרה לי שאין מה לעשות ומאשרים לי לקנות רק דרך ספק בהסדר. אמרתי לה שידוע לי שהתקנון החדש נכנס לתוקף מה-01/04/2012 ואני מתכוון לפנות למשרד הבריאות. תשובתה הייתה "זכותך לפנות למשרד הבריאות אבל זה לא יעזור. לפני כחןדש, כתבתי אי-מייל לנציבות קבילות הציבור בפקס או במייל: פקס- 02-5655981 מייל- kvilot@moh.health.gov.il לאחר כמה ימים חזרו אליי טלפונית ונאמר לי שהם מטפלים בנושא מול השב"ן של מכבי. שבוע שעבר קיבלתי מכתב ממכבי שהם מאשרים לי קנית מכשיר CPAP אצל ספק פרטי. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2012 : 09:51:44
|
גם מנסיוניהאישי,
לאחר התעקשות והצגת מכתב משרד הבריאות המורה למכבי לתת החזר לרכישת כל מכשיר עד ל- 31.3.2012, מכבי אכן מאשרת החזר כאמור |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/18/2012 09:52:07 |
 |
|
|
טל.ר
חבר פחות חדש

203 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2012 : 10:28:21
|
כפי שכתבתי, מי שעושה לך שרירים במכבי פשוט מתנהג בטיפשות...
תמשיך בדרך שלך... הפניה לאסותא לשם בדיקת שינה והתאמת לחצים אינה הליך אשר ההשתתפות בו יכולה לוותר על מי מזכויותיך.
כל חברי מכבי מופנים לאסותא... גם אני וגם החברים האחרים שרכשו מכשירים שלא בהסדר עברנו באסותא...
|
מכשיר :Machine: S9 AutoSet™ CPAP מסיכה :Mirage™ SoftGel Nasal CPAP Mask with Headgear מסיכה נוספת: Ultra Mirage™ II Nasal CPAP Mask with Headgear מעשיר לחות :S9™ Series H5i™ Heated Humidifier
 |
|
|
alon3232
חבר חדש מהשקית
7 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2012 : 11:28:14
|
יצחק ו-ZACH אודה לכם מאוד אם תוכלו לשלוח לי את התשובה החיובית של מכבי ע"מ שאוכל להראות אותה לבירוקרטיים מנוולים שמתעסקים במקרה שלי.
המייל שלי
alon3232 AT walla . co .il |
 |
|
|
alon3232
חבר חדש מהשקית
7 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2012 : 11:35:30
|
להלן המכתב ששלחתי: סליחה על האורך
עבור: הגב' רוני - רכזת שב"ן 15/12/2011 באמצעות פקס: 073-2132842
העתק: גב' חניאלה וילנר, מנהלת השב"ן נציבות פניות הציבור- מכבי גב' אתי סממה – נציבת קבילות משרד הבריאות גב רויטל טופר- מנהלת הפיקוח על הגבייה ותוכניות השב"ן
הנדון: אישור שב"ן עבור ציוד CPAP שם ת.ז.
רוני שלום, הנני מאובחן מזה כ-10 שנים כבעל הפרעת דום נשימה בשינה (OSA) בדרגה חמורה ביותר. רמת ההפרעה נמדדת במדד AHI המודד את מספר הפסקות השינה בשעה. 5-15 הפסקות בשעה: הפרעה קלה 15-30 הפרעות בשעה: הפרעה בינונית מעל 30 הפרעות בשעה: הפרעה חמורה בבדיקה שנערכה בזמנו במעבדת שינה במכון השינה של שיבא הובחנתי כבעל הפרעה חמורה ביותר של יותר מ-90 הפרעות בשעה !!! הפרעה זו פגעה באיכות חיי וסיכנה אותם. מאז יום האבחון והתאמת מכשיר CPAP ובמשך יותר מ-10 שנים אני משתמש במכשיר ב-100% משנתי ובעזרתו משיג איכות חיים טובה עם מדד AHI=5-6 כלומר רמה כמעט נורמלית. לאחר 10 שנות שימוש, מכשיר ה-CPAP שבק חיים וברצוני לקנות חדש במקומו פניתי בצורה מסודרת לסניף ולמרכז מידע לברר את זכויותיי כחבר מכבי "זהב" להחלפת המכשיר והמסיכה. הוברר לי כי ע"מ לקבל החזר אני חייב לקבל הפנייה למכון שינה, אסותא בלבד, לקבוע שוב תור להתאמת CPAP וכך עשיתי. לקחתי חצי יום חופש, נסעתי לאסותא בת"א, חניתי, עברתי הדרכה של טכנאי על מכשיר חדש של חברת אורקמד ונשלחתי לביתי למספר ימי שינה עם המכשיר ונתבקשתי לחזור לפגישה נוספת שבסופה אקבל מכתב התאמת מכשיר. באותם 5 ימים בהם ישנתי עם המכשיר החדש איכות השינה שלי הייתה זוועתית והרגשתי במשך היום הייתה מאופיינת בעייפות והירדמות מרובה. כשחזרתי למכון השינה באסותא (שוב חצי יום חופש, נסיעה לת"א, חניה ותור) להחזיר את המכשיר התבררה הסיבה מיד – הטכנאי בדק והוציא נתונים מהמכשיר והסתבר כי בעזרת המכשיר ה"חדש" יש לי 18 AHI הפסקות שינה בשעה ! כלומר אני לא מגיע לרמה טיפולית וכי המכשיר גורע מאיכות השינה שלי בהשוואה למכשיר בן 10 השנים שברשותי. כשהבעתי את מורת רוחי מהתוצאה נאמר לי ע"י הטכנאי כי זה המכשיר ואם אני מעוניין אני יכול לרכוש מכשיר אחר שאולי ייתן תוצאה טובה יותר. מבירור קצר פניתי לחברה אחרת וקיבלתי ממנה מכשיר לניסיון. במקביל פניתי שוב לסניף ראש-העין בו אני מטופל ע"מ לברר את גובה ההחזר לו אהיה זכאי ממכבי "זהב". למותר לציין שלאחר 4 לילות עם המכשיר שאותו קיבלתי לניסיון מחברת קלינטיקה דגם RedMed S9 מדד ה-AHI הממוצע שלי הוא פחות מ-3 כלומר איכות שינה של אדם בריא וכך הרגשתי בהתאם במהלך היום. הופתעתי לקבל מנציגת שירות בשם שלי בסניף מכבי ראש-העין תשובה מהמחוז כי אינני זכאי לכל החזר עבור המכשיר משום שאין מדובר באחת מ-2 החברות שבהסדר CPAP. למותר לציין:
1. לא קיבלתי כל מכתב לביתי המעדכן אותי על ההרעה שחלה בתנאי ביטוח השב"ן שלי בו אני חבר. לא הוצעה לי כלל האפשרות לרכוש מכשיר שלא באמצעות הפניה לאסותא ולקבל החזר. 2. ידוע כי מכבי מחזירה לפי התנאים הקודמים (כ-80% מעלות הרכישה) לרוכשי CPAP שלא מ-2 החברות שבהסדר החדש ויש עדויות לכך – הסבר אפשרי כנראה בסיף 3 לעיל.
3. התשובה הבלתי-תיאמן שקיבלתי לסיבה מדוע לא אזכה להחזר הייתה: בגלל שפעלת לפי הנהלים המסודרים וביקשת לברר את זכאותך ופנית למכון השינה שבאסותא – הרי שאנחנו מחוייבים לפעול לפי הנוהל החדש ולא לתת לך החזר עבור מכשיר שאיננו בהסדר החדש. במידה והיית רוכש מכשיר בלי להתייעץ ולברר את זכויותיך ולפנות לאסותא – היינו מעניקים לך את ההחזר ב-80% בעלותו ?!
כלומר – מי שפעל כמוני באופן מסודר – לא יקבל החזר ! מי שקנה על דעת עצמו מכשיר ללא כל התייעצות וללא ביקור במכון השינה של אסותא – זכאי להחזר!
היש אבסורד גדול מכך ?
4. האם אתם מעדיפים לטפל בסיבוכי הפרעת דום הנשימה שלי שיגברו עקב מכשיר שאיננו מתאים לי מאשר להחזר לי את המגיע לי עבור מכשיר המקנה לי איכות שינה טובה לעין שיעור ?
5. האם אתם מודעים במקרה למכתב המצ"ב מתאריך 2.2.2011 בו מר יואל ליפשיץ – סמנכ"ל לפיקוח על קופות החולים שהופנה לגב' חניאלה וילנר בנושא: "אישור שינויים בתקנות השב"ן של מכבי – CPAP והבראה לאחר אשפוז" בו אומר אותו מר יואל ליפשיץ בסעיף 2 בנוגע לשינוי נהלי החזר עבור CPAP (ציטוט): "...האישור מותנה בכך שעד לסוף מרץ 2012 כל מבוטח שיפנה בבקשה להחזר בגין רכישה פרטית שבוצע על ידו יענה בחיוב ויינתן לו החזר לפי תנאי התוכנית כפי שהיו בתוקף ערב שינוייה ."
במידה ולא אקבל תשובה המורה על מתן החזרים המגיעים לי ע"פ בקשתי זו, אראה את עצמי חופשי לפנות לכל ערכאה אחרת שתאפשר לי לממש את זכויותיי.
מצורפים המסמכים הבאים:
1. מכתב ממר יואל ליפשיץ – סמנכ"ל לפיקוח על קופות החולים, לגב' חניאלה וילנר.
בכבוד רב,
XXXXX
אשלח לכם את התגובה הביזיונית של מכבי - נציב קבילות |
 |
|
|
alon3232
חבר חדש מהשקית
7 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2012 : 15:40:21
|
זה הקישור למכתב התשובה השלילית של השבן
http://db.tt/LQtBi86P
מה אתם ממליצים לעשות ? |
נערך על ידי - alon3232 בתאריך 03/18/2012 15:46:16 |
 |
|
|
nice guy74
חבר פחות חדש

Israel
110 הודעות |
נכתב ב - 03/18/2012 : 16:50:24
|
אלון,
אין כזה דבר שבגלל שפנית אליהם אסור לך לקנות מחוץ להסדר. עד סוף החודש אם תגיש להם חשבונית בדיוק כמו שאמרו לך, הם מחוייבים להחזיר לך פשוטו כמשמעו, אפילו תצרף את המכתב של משרד הבריאות. בלי וויכוחים ובלי עצבים, ממש כמו שאני ועוד רבים עשו, אין להם ברירה, הם מחוייבים על פי החוק להחזיר.
בהצלחה. |
 |
|
|
shy
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 03/19/2012 : 23:28:52
|
אני אמור לרכוש מחר את ה S9 ואני עדיין רואה שיש בעיות עם מכבי מה אני צריך לעשות? איך אני מוצא את המכתב של ליפשיץ? מה להראות להם שיאשרו לי את הרכישה? האם קודם לרכוש ואח"כ להתווכח? אשמח לתשובות שי |
 |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2012 : 09:04:15
|
יש את הגישה של טל (טל אנא פרט) - אגב אני מאוד מאוד מכבד את הגישה של טל. ויש את הגישה של השמרנים שרוצים אישור מראש. אני אישית הוצאתי אישור מראש אבל נדרש לכך מאבק ועצבים.
אצלך זה קצת יותר מסובך כי גרגרי החול עומדים להיגמר בשעון החול שמכבי הפכו לפני כשנה.
אני הייתי עובד במקביל: - מתחיל את המאבק עם מכבי עכשיו - עושה עיסקה על תנאי עם הספק עם יכולת החזרה כעבור חודש (ומשאיר הכל סגור באריזות) - את העיסקה כדאי לבצע סמוך לסוף החודש ע"מ להרוויח עוד קצת זמן.
בתום תקופת התנאי תוכל לקבל החלטה בהתאם להתפתחויות ומצבך לא הורע.
בנוסף מנסה לגייס את אלת המזל.
|
נערך על ידי - אפנאי בתאריך 03/20/2012 09:06:08 |
 |
|
|
טל.ר
חבר פחות חדש

203 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2012 : 10:36:36
|
אפנאי,
אני מחזיק ב- 2 גישות, בזמנו גם אני פניתי לקבל אישור מוקדם למען הסר ספק, קיבלתי אישור שכזה.
היום, כפי שאתה כותב, גרגירי החול אוזלים, אין זמן לקבל את האישור המוקדם מה גם שמכבי יודעים שזה הסוף ולא ימהרו להשיב, צריך לנסות לתפור את העיסקה כמו שאתה מציע, לבצע רכישה מותנה, לשלם לקבל חשבונית להגיש החומר למכבי בלי להתפלפל איתם הרבה ובלי לספר סיפורים, מסמכים המדברים בעדם וזהו. |
 |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2012 : 13:01:21
|
| הוא יכול לפנות עוד היום לנציבות ולבצע את הרכישה המותנית סמוך לסוף החודש (כי הספק גם יגביל אותו בזמן). |
 |
|
|
טל.ר
חבר פחות חדש

203 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2012 : 13:28:43
|
במקרה הטוב יש 7 ימי עבודה... הסיכוי שהוא יקבל אישור ממכבי בטווח הזמן הזה שואף לאפס... עדיף לנסות לבצע רכישה שניתן לבטלה להגיש המסמכים ולראות...
זאת רק דעתי כמובן ותלוי האם הספק יסכים לעיסקה שכזאת. |
 |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2012 : 19:10:57
|
טל - אתה לא מקשיב אנחנו אומרים אותו דבר. שיישלח את המכתב לנציבות, יחכה עד 28 למרץ, יבצע עיסקה מותנית עם הספק ויקבל החלטות בהמשך על פי ההתפתחויות. |
 |
|
|
טל.ר
חבר פחות חדש

203 הודעות |
נכתב ב - 03/20/2012 : 19:18:01
|
שמיעה סלקטיבית  |
 |
|
נושא  |
|