אני במהלך שבוע ניסיון למכשיר מסוג S8 (אוטומטי) לאחר שאובחנתי כסובל מדנ"ש בדרגה קשה. בהתאמת המכשיר "הובטח" לי שהשיפור יהיה מיידי ומהותי כבר מהלילה הראשון. אלא ש .. לא מרגיש ממש שיפור כשבלילה האחרון התעוררתי באמצע הלילה עם תחושה של "גודש" במסיכה שממש הפריע לי.
הבנתי מקריאה בפורום שתהליך ההסתגלות נדרש, בכל זאת יש משהו ממוקד שכדאי לי לעשות אחרת?
שלום זה לא חלק איטגרלי של המכשיר כדאי לישון עם מכשיר לחות עם מינימום חמום ולנסות עם יעבור הגודש במסיכה ואיך ההרגשה שלך תהיה תבקש את מי שמלווה אותך לנסות את מכשיר הלחות ושיתן לך הסבר וליוי יותר מסיבי ולא יזרוק אותך למים ויגיד תתחיל לשחות.באם יש לך עוד שאלות אחד מחברי הפורום גם יענה לך גיורא
תהליך ההסתגלות ל- CPAP יכול להיות קצר או ארוך יותר וזה תלוי ספציפית בכל משתמש.
לי יש ידיה עם דום נשימה כל כך חמור (84 הפסקות נשימה בשעה) שכבר בלילה הראשון עם ה- CPAP ישנה טוב (וזה נדיר)
בדר"כ תהליך ההסתגלות נמשך מספר שבועות ובמהלכו יש לנסות למצוא את סוג המסיכה הנוחה לך ביותר ולהחליט האם מתאים לך לחץ קבוע או אוטומטי וכן האם אתה זקוק למעשיר לחות או לא.
כדאי שהתהליך ילווה בסוכן/יועץ מקצועי ואדיב שיספק לך שירות טוב שיקל בתהליך ויציע לך את כל מגוון האפשרויות
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
תודה על התשובות, עברתי עוד שבוע עם המכשיר, אחרי שבפגישה נוספת הוצע לי להדק יותר את הרצועות, אכן יש שיפור קל אבל עדיין אני מתעורר עם הרגשה של "יותר מיידי אויר" למרות שמדובר במכשיר אוטומטי. האם כדאי לנסות מכשיר אחר? עד כמה ישפיע מעשיר לחות?
תודה מראש
מהמעט שהבנתי קיבלתי מכשיר שנחשב מתקדם RESMED S8 SPIRIT II
האם אתה משתמש במנגנון הפחתת הלחץ בנשיפה (נקרא EPR במכשיר שלך)?. אם כן יש ל- EPR שלוש דרגות האם אתה משתמש בדרגה הגבוהה ביותר - 3 ?
המכשיר שקיבלת S8 אינו הדגם החדש ביותר והדגם החדש נקרא S9. אני היתי מנסה גם אותו שכן יש לו מפר תכונות משופרות.
בהמשך, בהחלט כדאי לך לנסות גם מכשיר של יצרן אחר אבל אני הייתי מנסה קודם מספר מסיכות שונות על מנת למצוא את המסיכה הנוחה עבורך אישית ורק אח"כ הייתי מנסה את אותה מסיכה בדיוק עם מכשיר אחר.
שים לב יש מסיכות נחירונים - הנכנסות ישירות לנחיריים ומסיכות אפיות - מעין משולש המכסה את אזור האף.
לכל סוג מסיכה יש מספר רב של דגמים וחומרים שונים מהם עשויה המסיכה. כדאי לך לנסות מגוון מסיכות שכן לכל אדם מסיכה הנוחה לו יותר אישית.
שים גם לב שניתן לשלב כלומר להשתמש במכשיר של יצרן מסויים ובמסיכה של יצרן אחר.
הסוכנים יציעו לך מסיכות של יצרן המכשיר שהם משווקים אולם אם תתעקש תוכל לקבל גם מסיכות אחרות.
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי