| מחבר |
נושא  |
|
|
רוצה ללמוד
חבר חדש מהשקית
Israel
12 הודעות |
נכתב ב - 08/20/2010 : 18:39:56
|
מהי תנוחת השינה המומלצת עבור מינימום נחירות והכי פחות חסימות נשימה,(ללא מכשיר CPAP) האם לישון על הצד ? ומהי תנוחת הראש המומלצת ? האם להרים את הראש כלפי מעלה ? ידוע לי שממליצים להשתמש תמיד במכשיר גם לתנומה קצרה , אבל אני שואל כי לפעמים אנו ניתפסים ללא המכשיר, ורוצים לישון קצת עם מינימום נזק. |
|
|
GIORAH1944
חבר חדש

Israel
71 הודעות |
נכתב ב - 08/20/2010 : 22:17:23
|
| שלמה שלום לך אני ממליץ כן לישון עם הסיפפ אפשר לישון לצד או על הגב. ולפעמים אם אתה נרדם בלי הסיפפ תשים 2 כריות אפילו שלוש ותירדם על הגב באופן גבוה לא על הצד כי זה חוסם לך את נתיבי הנשימה.ואז תתחיל לנחור ולפתח דום נשימה בשינה. |
 |
|
|
רוצה ללמוד
חבר חדש מהשקית
Israel
12 הודעות |
נכתב ב - 08/21/2010 : 10:40:24
|
אני משתדל תמיד לישון עם CPAP, בוודאי, אבל אני שואל את השאלה כי לפעמים קורה שאני נימצא בעיר אחרת, ובמקרה לא לקחתי מכשיר CPAP ואם מזדמן לי לנוח שעה, שמעתי שכאשר השכיבה על הצד,לא על הגב, אז יש פחות חסימות נשימה ודבר שני, את הסנטר ואת הלסת התחתונה להרחיק מהצואר , האם יש לזה השפעה על הנחירות ? |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 08/21/2010 : 15:28:13
|
שלום, כל אחד עם הצד היותר בעייתי שלו. בנתוני בדיקת השינה שלך יתכן מאד שיש גם התייחסות להפסקות השינה שאותרו אצלך בתלות לצד עליו שכבת באותה עת. תנסה להעמיק בדו"ח המעבדה או תתיעץ איתם.... לא כדאי לוותר על מנוחה בגלל חסרון של סיפאפ כי זה יכול לחשוף אותך לבעיות אחרות הכרוכות בעייפות יתר. בד"כ אומרים ששכיבה על הגב היא הפחות מומלצת.
בברכה  |
נערך על ידי - n/a בתאריך 08/21/2010 15:28:56 |
 |
|
|
GIORAH1944
חבר חדש

Israel
71 הודעות |
נכתב ב - 08/21/2010 : 21:01:51
|
| שלמה שלום שכיבה על הצד יש אפשרות של חסימות ,תלוי איזה סוג צוור יש לך האם אתה שמן או רזה דרכי האויר שאתה נושם לא פתוחות וגם חשוב מבנה האף שלך תשתדל לשכב על כריות גבהות ותראה אם יש שינוי.גם הפעלה של מאוורר מוסיף לנשימה יותר טובה. גיורא |
 |
|
|
אהרן כהן
חבר פחות חדש

Israel
103 הודעות |
נכתב ב - 08/22/2010 : 17:30:34
|
אני לא יכול לישון בלי מסכה אני גם מפחד.אים אני נאלץ לישון בלי מסכה עדיף לישון על כורסה בישיבה.למשל במטוס אני יושן בישיבה בלי מסכה .ויושן אני כבר משנת .2000 אני יושן עים מסכה אים מתרגלים אי אפשר לישון בלי מסכה |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/25/2010 : 19:55:41
|
התייחסתי לנושא תנוחות השינה בעבר.
במעבדות השינה הטובות כחלק מניתוח תוצאות הבדיקה מראים את מספר הפסקות הנשימה בכל אחת מתנוחות השינה (צד שמאל, צד ימין, בטן וגב)
יש אנשים שיש שונות רבה במספר הפסקות הנשימה שלהן בכל אחת מהתנוחות.
כך לדוגמא יש אנשים שסובלים מהפסקות נשימה בשינה רק בשינה על הגב, מאידך יש כאלה שסובלים מהפסקות נשימה בכל אחת מהתנוחות.
אנשים מהסוג הראשון אם יצליחו להימנע משינה על הגב יפתרו תיאורטית את הבעיה. |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
| |
נושא  |
|