[יצחק] להלן הודעה של גיורא שהועברה על ידי לעץ חדש כפי שהיא:
שלום לך יצחק היקר מנהל פורום משתמשי הסיפפ קודם כל תודה על שעניתה לי כל כך מהר.שמי גיורא יליד חיפה משנת 1944 נשוי +2ילדים נשואים+4 נכדים.עובד בטכניון משנת 1982 .שרתתי בצבא בשייטת 13.היתי חבר באגד.ומשקלי היה כ100 ק"ג ואז התחלתי לנחור בשינה ותנועות עם הרגלים .ואישתי היתה מעירה אותי בכדי לא לנחור.נגשתי לרופא המשפחה וספרתי לו על כל מה שקוראה איתי ואז שלחו אותי למעבדת שינה בטכניון בשנת 1993 ובדקה אותי ד"ר יפה רופאה צעירה בתחילת דרכה.והיום מנהלת המחלקה לאף אוזן גרון בכללית בלין בחיפה.כמו כן בדק אותי גם רופא צעיר בתחילת דרכו ד"ר גיורא פילר, היום פרו'פ פילר מנהל המרפאות שינה בילדים בבית החולים רמב"ם.כמובן בניצוחו של פרו'פ פרץ לביא ראש המחלקה.הממצעים היו חמורים סבלתי מדום נשימה קשה.וקניתי את המכשיר הראשון בחברת אס אל פי.בליוי הטכנאית סילביה המקסימה ואור מורגנשטיין המקסימה.וכך במשך השנים החלפתי מכשירים ומסכות ערכו איתי נסויים במעבדת שינה.ואפילו עברתי בדיקת ערנות לאחר שישנתי עם הסיפפ והצלחתי להיות ער מ6:00 בבוקר עד 17:00 בערב ללא עיפות.הכל בגלל שימוש בסיפפ.ועד היום עם נסיון רב.היה לי בעיות עם דימום מהאף תוך כדי שינה והתגברתי על כך בטיפול נכון שקבלתי.אך לא פטרנו את הבעיה של הפסקת חשמל באמצע שימוש בסיפפ איזה גיבוי אתם מציעים.תודה לכל הקוראים את כתבתי גיורא.
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
מהבדיקה האחרונה שביצעתי סביב אל פסק הרלוונטיות היא למקסימום שעה-שעתיים ולא ליותר מזה אלא אם כן רוכשים אל פסק תעשייתי אבל אז גם ההוצאה הכספית הינה גבוהה.
בחברת אדוויס ישנם מוצרים כחול לבן שרכשנו עבור מספר לקוחות שרצו הם עובדים גם מול קהל פרטי לכל מי שמעוניין לקבל מידע נוסף.
דווקא בדקתי אל פסק בינוני והוא נתן 3-4 שעות שימוש. כמובן בלי מעשיר לחות מחומם שצורך הרבה חשמל. 30 וואט צריכה סבירה של סיפפ . רצוי גם להכין תאורת חרום שתידלוק בעת הפסקת החשמל כדי שלא תתעורר בחושך בבהלה. אפשר גם להכין זמזם שיעיר אותך בעת הפסקת חשמל ותחכה בסבלנות ער עד שיחזור החשמל.
אולם נפילות חשמל (הפסקה קצרה/מהירה) עדיין קורות מסיבות שונות כגון : עומס יתר אזורי, מזג אוויר סוער , ועוד.....
תקנו אותי עם אני טועה אך להבנתי ומנסיוני - במקרים של הפסקה - קצרה ככל שתהיה - הסיפאפ בעצם נכנס למצב של סטנד ביי , וגם אם הזרם חזר מייד , עדיין אתה ישן עם מסיכה ללא זרימת אוויר וכמובן שהדבר יעיר אותך.
ומכאן לדעתי יש 2 אפשרויות :
1. הפעלה אוטומטית ע"י זיהוי נשימה - פונקציה שקיימת בחלק מהמכשירים. 2. מכשיר אל פסק - שכמובן דואג לרציפות באספקת החשמל עד להתחדשות הזרם הקבוע.
שלום ליצחק וזומר יעקב חברי מה שלומך תודה על התשובות שלכם לשאלותי.א.לשאלה של יצחק איך פתרתי את בעית הדימום באף,כתוצאה של יובש במערות האף נסדק התעלה במקומות מסוימים ופורץ דימום מהאף.הפעולות שעשיתי הם צריבה של המקומות בערובת האף.מריחה בוזלין לפני השימוש בסיפפ, ושינה עם מכשיר לחות בדרגת חימום נמוכה.כמובן את הצריבה ביצעה רופא מומחה לאף אוזן גרון.כמו כן יש לבדוק גם עם אין עליה בלחץ דם?וזה סיפור אחר.כי ארובות האף משמש גם לשסתום לפריצת דם ברגע שעולה לחץ הדם וזה סיפור אחר.ב.מי שיושן עם מכשיר לחות יש לו בעיה עם אל פסק. וגנרטור זה לא ראלי לכן העלתי רעיון יש מכשיר לתינוקות הבודק את טיב השינה של התינוק זה סנסור שברגע של בעיה תזוזה או חוסר נשימה הוא מצפצף ומעיר את בני הבית ואת היושן.תנסו את זה זה נראה לי פרקטי תודה.
לעדי דווקא רוב המכשירים חוזרים למצבם הקודם לאחר הפסקה בחשמל כלומר אם פעלו הם חוזרים לפעול. רצוי לנסות בכל מכשיר ומכשיר על ידי הוצאת התקע לכמה דקות והכנסתו-לדמות הפסקת חשמל.
רק בשנים הראשונות שמתחילים עם המסכה יורד דם מהאף. ומשחרר דרכי נשימה אחר כך מפםיק.ומרגישים שנושמים יותר טוב עם פה סגור לכל היום אני ממליץ להתרגל בזכותו אני קיים היום.
אני בניתי מכשיר שאם יש הפסקת חשמל. הוא מצלצל .וכך עשיתי.לקחתי ממנורת חרום החלק שמעביר מהפסקת חשמל לסוללה עם פעמון של 6 וולט שיש הפסקת חשמל מצלצל ואני מתעורר.אבל בחיפה לא היה לי הפסקת חשמל יותר מ10 שנים