| מחבר |
נושא  |
|
|
ארז
חבר חדש מהשקית
Israel
9 הודעות |
נכתב ב - 09/04/2010 : 13:33:27
|
שלום. אובחנתי במעמדת השינה בירושלים עם תסמונת דום נשימה בשינה ברמה בינונית. צפיפות של 22 בשעה ונחירות בעוצמה של 55 דציבל. נפגשתי שם עם סוכן של חברת מדיקוויפ וקיבלתי לנסיון מכשיר iSleep 20i ומסכה ComfortClassic. אני עם המכשיר כשבוע וחצי. המכשיר מזרים אוויר בעוצמה המקסימלית, כיום 16. בינתיים אני לא מרגיש שיפור בעייפות אך לדברי אשתי הנחירות כמעט והפסיקו ונתוני המכשיר כעבור שבוע הראו שהפסקות הנשימה ירדו ל 5 בשעה כשהמכשיר בעוצמה החזקה. אני לפעמים פותח את הפה בלילה ואז זה מאד מציק ומעיר אותי גם עקב העוצמה החזקה. כמו כן המכשיר גורם לי ליובש בפה.
כיוון שאני מתחיל בנושא ומגוון האפשרויות שיש מאד מבלבל אותי יש לי כמה שאלות: לא ראיתי בפורום שדיברו על המכשיר הזה או על החברה הזו, גם לא בסקר המשתמשים. יש למישהו נסיון איתו? הסוכן מגיע לירושלים פעם בשבוע ואני נפגש איתו במעבדת השינה. ראיתי שיש כאן אנשים שכותבים שהסוכן מגיע אליהם הביתה. האם יש לכם המלצות לסוכן טוב בירושלים שגם יתן לי כמה מסיכות לנסיון ושיהיה סבלני איתי?
בסקר המשתמשים אני רואה שכמעט כולם כאן משתמשים באחד משני מכשירים: Resumed S8/S9 או Respironics Remstar M. מכיוון שיש בשוק הרבה מכשירים. מדוע דווקא אלו מככבים ?
תוך כמה זמן מתחילת השימוש במכשיר הרגשתם הקלה משמעותית בעייפות? תודה ארז. |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 09/04/2010 : 17:16:27
|
שלום ארז וברוך הבא,
אישית אינני מכיר את החברה שאתה משתמש במכשיר שלה. המסיכה שאתה משתמש בה היא מסיכה מתוצרת RESPERONICS
תהליך ההסתגלות לCPAP ומהירות השיפור שבא בעקבותיו, היא אינדבידואלית.
שמעתי על אנשים שכבר בלילה הראשון הרגישו שיפור אדיר בשינה ובהעדר העייפות, מאידך יש אנשים שלוקח להם שבועות רבים להסתגל.
וגם בהמשך לחפעמים סובלים מתופעות לוואי.
כפי שכבר ציינתי פעמים רבות, קיימת חשיבות רבה כי תהליך ההסתגלות ילווה בסוכן מקצועי ובעל תודעת שירות גבוהה שילווה אותך בתהליך ויציע לך קשת אפשרויות של מסיכות שונות.
העובדה כי המכשירים שציינת הם הפופולריים בפורום (וגם בארה"ב) מדברת בפני עצמה ואיננו רוצים לעשות פרסומת מעבר לכך.
ברכישת מכשיר יש חשיבות למכשיר איכותי ומודרני המכיל פונקציות חשובות כמו: מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה ומעשיר לחות אינטגראלי, אך גם לאיכות החברה המשווקת, הנותנת את האחריות והשירות.
אני מציע לך להתנסות בעוד חברה אחת לפחות על מנת שיהיה לך מקור השוואה.
בהצלחה! |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 09/04/2010 17:17:53 |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 09/04/2010 : 19:09:39
|
ארז,
אתה ורק אתה תחליט אם חשוב לך להיפגש עם סוכן בבית. אתה ורק אתה יכול לדרוש, אם זה חשוב לך, שיפגשו אותך בביתך. אתה ורק אתה תחליט, בהתאם ליחס שתקבל ובהתאם להיענות לדרישות החשובות לך, עם מי אתה עובד.
אין הכרח להתקשר לחברה העובדת עם מעבדת השינה.
יהיה זה אך נבון, לבדוק מס' מכשירים ומס' מסיכות, לפני קבלת החלטה.
הסיפאפ עובד !! סבלנות. |
 |
|
|
GIORAH1944
חבר חדש

Israel
71 הודעות |
נכתב ב - 09/04/2010 : 19:43:37
|
| ארז שלום כל התחלה קשה. תתחיל להתרגל למסכה ,ולמכשיר שאתה תבחר. יש מלא אפשרויות תתקשר עם עוד סוכנים ותבדוק עוד מכשירים. המוטו שלך צריך להיות מכשיר עם מעשיר לחות.מכשיר הנותן לך מידה על השינה שלך ,מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה.כמו שיצחק ומנחם כתבו לך. בהצלחה גיורא. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 09/04/2010 : 21:13:04
|
למה לקפוץ ישר לסוכני חברה ???? אתה מטופל במעבדת שינה מקצועית ואתה צריך לדרוש מהם תשובות ופתרון בעיות עד שהכל בסדר ואז להשאיל מכשיר. המעבדה פועלת כל יום ויש בה טכנאי מיומן ואוביקטיבי . כך היה בזמני. לא שחררתי פציינטים מהמעבדה לסוכן החברה עד שהלחץ והמסכה התאימו . נכון גיורא? |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
ארז
חבר חדש מהשקית
Israel
9 הודעות |
נכתב ב - 09/04/2010 : 23:37:09
|
יצחק, מנחם וגיורא, תודה לכם על התשובות. אנסה לברר עוד. יעקב, במעבדת השינה (טכניון, ירושלים) נתנו לי את הרושם שהם לא מתערבים בכלל בבחירת המכשיר ושאת זה אני עושה לבדי אל מול הסוכן. |
 |
|
|
GIORAH1944
חבר חדש

Israel
71 הודעות |
נכתב ב - 09/05/2010 : 02:52:44
|
| זומר אתה צודק ב100%. עד שמעבדת השינה לא תתאים לו את הלחץ, לפי הנתונים שישנם אצלם .ותיתן לו הנחיות לגבי יובש בפה, התאמת מסכה, ולחץ רצוי, ותשובה לבעיות,ותפתור לו אותם, לא רצוי להתנתק ממעבדת השינה . ואז שימצא פתרון יחפש סוכן מתאים עם הרצפט לקנית המכשיר. גיורא |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 09/05/2010 : 08:42:50
|
לארז מדובר בהתאמת הטיפול בסיפפ זה אומר קביעת לחץ מסכה טמפרטורה ולחות אחרי שפרמטרים אלו נקבעים על ידי מומחה רפואי ונחתמים על ידי רופא יש מקום לנסיון טיפולי בבית-השאלה-על ידי סוכן. ככה זה צריך להיות ואתה נותן טופס 17 עבור זה. המעבדה יכולה להעזר בסוכן לפעולות פיזיות תחת השגחתה כמו הדרכה איך מפעילים ואיך מחליפים פילטרים ואיך מנקים מסכה. ברגע שמקצרים תהליכים נוצרות בעיות.לא תמיד אבל הסיכוי עולה . למשל-המעבדה זמינה יום יום והסוכן יכול להיות בחופשה שבועיים. ככה אני פועל בכובע שלי כאחראי מרפאת סיפפ באסף הרופא.הנבדק יוצא מאיתנו עם המלצות ברורות ויכול לבא אלי במהלך ההשאלה עם בעיות לפיתרון או לצלצל אלי.
|
 |
|
|
yelazar
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 09/05/2010 : 20:56:32
|
ליעקב שלום, אני יהונתן שהצטרף לפני כמה ימים לפורום ומחפש ייעוץ דומה לארז, גם כן בירושלים. גם אני קיבלתי את המסר שבמעבדה לא מתערבים בבחירת המכשיר ושאני צריך לעבוד מול סוכן, אך מאידך בהתחלה הטכנאי התכוון לקשר אותי רק עם הסוכן של המכשיר אותו ניסיתי דרך המעבדה, ורק לאחר שביקשתי הטכנאי אמר שיעביר את הפרטים שלי לכמה סוכנים שייצרו איתי קשר. בינתיים לא שמעתי מאף אחד...רציתי להוסיף שהמעבדה שאני הלכתי אליה בירושלים (במשגב לדך) פתוחה רק פעמיים בשבוע, ובכל פעם שבאתי היה טכנאי אחר כך שאין לי קשר רציף (שלא לדבר על ישיר...) עם אף טכנאי. בשבוע שעבר החזרתי את המכשיר שנתנו לי לנסיון אך מכיוון שהיתה בעייה בהורדת הנתונים שיחררו אותי בלי מכשיר וגם בלי "רצפט" סופי. ארז - אולי נפנה ביחד לכמה חברות וכך אם יש להם בעיה להגיע לירושלים נוכל לתאם יום בו יגיעו גם אליי וגם אליך? יהונתן. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 09/06/2010 : 11:13:41
|
סליחה הייתי בטוח שמדובר במעבדה הותיקה בשטראוס של הטכניון שהייתי שותף גאה בהקמתה. המעבדה החדשה במשגב לדך פועלת כנראה אחרת והשיטות שלה לא ידועות לי. אולי אפשר לעבור מעבדה אם אתה לא מרוצה? |
 |
|
|
ארז
חבר חדש מהשקית
Israel
9 הודעות |
נכתב ב - 09/06/2010 : 22:19:02
|
אני מטופל במעבדה בשטראוס. באמת הבאתי להם טופס 17 בעבור מדידת מכשיר אך אנשי המעבדה כלל לא היו מעורבים בהתאמת מכשיר ומסכה אלא קבעו לי פגישה עם הסוכן שהשאיל לי מכשיר לבית. אני נפגש עם הסוכן שם אך מאז אני מדבר רק איתו ולא היה לי קשר עם אנשים במעבדה.
יעקב, האם אתה יודע שיש שם את האפשרות להתאים לחץ, מסכה, טמפרטורה ולחות במעבדה? אני כלל לא הבנתי מהם שהם עוד מטפלים בי. יותר מזה, הסוכן תכנן למכור לי מכשיר כעת, לאחר שבועיים של נסיון, בלי שאראה יותר את אנשי המעבדה. כעת בזכותכם אני מכיר יותר את התהליך ומתכוון לנסות עוד עד שאמצא מכשיר שיתאים לי. |
נערך על ידי - ארז בתאריך 09/06/2010 22:24:19 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 09/07/2010 : 07:54:43
|
חבל שזה כך. תמורת טופס 17 המעבדה אמורה לטפל בך ולסייע לך להתאים את הפרמטרים המתאימים לטיפול.זאת באמצעות צוות המעבדה -רופאים וטכנאים.את השאלת הציוד עושה בלית ברירה הסוכן -שיכול להיות אכן מנוסה וטוב - אך החלטות רפואיות של לחץ למשל והאם אתה זקוק למכשיר אוטומטי או קבוע או אולי לביפפ או לתוספת חמצן וכדומה אמור לעשות הרופא ולחתום על המסמך המהווה מרשם לרכישה. אתה גם זכאי לשיחת רופא להסבר כחלק מהשרות של טופס ה17. כך זה היה בעבר . במידה והכל פשוט מחליט הרופא לעבור להשאלה בלבד אבל גם זו נמצאת באחריותו והוא שחותם על תשובת הסיכום.אם הטיפול לא כל כך פשוט אתה אמור לחזור למעבדה ולקבל טיפול מטכנאי המעבדה ו\או הרופא.
אני למשל עובד באסף הרופא כאחראי מרפאת סיפפ ואצלנו הנבדקים ישנים לילה שלם עם הסיפפ במעבדה תוך רישום נשימה בשינה והשגחת טכנאי.אחר כך הרופא כותב תשובה בה מציין את הלחץ הנדרש אם ניתן לקבוע או מבקש נסיון טיפול ביתי להמשך וזאת על ידי סוכן החברה אך בהשגחתי ואני מזמין את המטופל לצלצל או לבא בכל מקרה של בעיה.רק אחרי שהכל בסדר הוא יכול לרכוש מכשיר ולא רגע קודם. בכובע השני שלי כיועץ סיפפ בחברת אס אל פי אני לא מעיז לעשות מה שאני עושה באסף הרופא כי אין רופא המגבה אותי ואז אני נותן עצות כלליות מנסיוני-התאמת מסכה ,מעשיר לחות, הצעות לפיתרון בעיות הסתגלות בתחום הפסיכולוגי וכדומה.את יתר הנושאים כמו אני מפנה לרופא המטפל. זה הפרוטוקול השמרני והטוב לדעתי הצנועה.דרכי הקיצור הנקוטות לאחרונה עלולות להיות בעיתיות .
בברכת שנה טובה ושינה טובה. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 09/07/2010 : 11:48:53
|
לצערינו לא כל המעבדות נותנות שירות טוב כמו שזומר מציין
חלק מהמעבדות (כמו באסותא למשל) מציעים רק את המכשירים שזכו במכרז מכבי, שאינם בהכרח המכשירים המובילים בשוק ולא מיידעים את המטופלים כי זכותם לרכוש כל מכשיר אחר ולקבל החזר ממכבי.
גם במעבדות של קופות אחרות נוטים לפעמים לעבוד עם חברה ספיציפית בלבד (דבר שמעורר סימני שאלה רבים), תוך אי יידוע המטופל על כך כי קיימים מכשירים וחברות אחרות בשוק.
בנוסף רכישת מכשיר באמצעות המעבדה (או בהפניית המעבדה) מייקרת פעמים רבות את מחיר הרכישה. למעשה החברה מעמיסה על המטופל חלק מעלות המעבדה.
לסיכום - ההמלצה שלי היא להשתמש בשירותי המעבדה ולקבל ממנה את מלוא השירותים המוצעים כולל מכתב מרופא על התאמת השימוש ב- CPAP..
לאחר מכן לעשות מחקר וסקר שוק, לפנות ישירות לפחות לשתי חברות משווקות מכשירים ולאחר תקופת ניסיון מתאימה לרכוש מאחת משתי החברות. |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 09/07/2010 15:07:16 |
 |
|
|
ארז
חבר חדש מהשקית
Israel
9 הודעות |
נכתב ב - 09/07/2010 : 16:15:17
|
תודה. אדבר איתם ואבדוק את הנושא.
אדווח כאן על ההתקדמות לטובת הקוראים הבאים.
ארז. |
נערך על ידי - ארז בתאריך 09/07/2010 16:18:58 |
 |
|
|
ארז
חבר חדש מהשקית
Israel
9 הודעות |
נכתב ב - 09/13/2010 : 17:31:14
|
יהונתן, אם יתברר שאנו צריכים מכשיר דומה אולי נוכל לפנות יחד לחברות כדי לקבל מחיר טוב יותר. |
 |
|
|
ארז
חבר חדש מהשקית
Israel
9 הודעות |
נכתב ב - 09/27/2010 : 12:07:49
|
עדכון: יעקב, כנראה שהמעבדה בשטראוס הדרדרה מאז שעזבת אותה. דיברתי היום עם פקידה ועם טכנאית במעבדה. הן טענות שמלבד קביעת פגישות עם סוכנים אצלם במעבדה הם לא מסייעים כלל בהתאמת מכשיר CPAP. אני אתלונן עליהם בקופת החולים ומלבד זאת דיברתי עם אייל ירימי מחברת מדטכניקה ואחרי סוכות אפגש עם הסוכן הירושלמי שלו.
ארז. |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 09/27/2010 : 12:25:09
|
| גם ברמב"ם זה ככה |
 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/27/2010 : 13:50:27
|
שלום, אני אובחנתי במעבדת מילניום בבאר שבע. במעבדה ניקבע: אם נדרש לי סיפאפ. אוטומטי או לאו. איזה לחצים נדרשים לי. בנוסף: פתחה ועידכנה לי תיק מטופל אישי. איפשרה לי מפגש עם רופא מומחה (פרופ' טל) לצורך הסברים על תוצאות הבדיקה. סייעה ותיאמה לי מפגש (במשרדי המעבדה) עם סוכנים. נציג המעבדה נוכח בעת המפגש עם הסוכנים. הדריכה את הסוכנים לאיזה נתונים לכוון את הסיפאפ (בתקופת הניסוי). סייעה לי בהורדת נתוני שינה ובצעה לי את השינויים הנדרשים בכווני הסיפאפ. סייעה לי להאריך את תקופות הניסיון (כבקשתי). איפשרה לי קשר ארוך טווח עם המעבדה. סיפקה לי אישור לשירותי הבטחון בהקשר לסיפאפ המובא למטוס וכד'.
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 09/28/2010 12:32:18 |
 |
|
|
GIORAH1944
חבר חדש

Israel
71 הודעות |
נכתב ב - 09/27/2010 : 23:49:45
|
| ארז שלום קבל את הנתונים של מעבדת השינה ,ואם נתונים אילה תזמין לביתך נציג של חברה שאתה בחרתה ,ותן לו או לה את התנאים לרכישה שלך בלבד, עם אפשרות בדיקה של עוד מכשירים ומסכות .הטובים והסבלנים ינצחו ברכישה. שהיה לך חג שמח גיורא |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 09/28/2010 : 20:39:46
|
| הולך ופוחת הדור |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 10/02/2010 : 09:52:26
|
אכן חלק מהמעבדות מתנהדות כיום כגורמים מסחריים לכל דבר ועניין ומציעות את השירותים המינימליים בכדי לחסוך כנאה עלויות.
פעמים רבות רכישת מכשיר CPAP באמצעות המעבדה מייקרת גם את הרכישה.
אני חוזר על המלצתי.
בצעו את תהליך ההתאמה וקבלת סיכום הרופא במעבדה.
לאחר מכן פנו ישירות למספר סוכנים על מנת לקבל מכשירים לנסיון והצעות מחיר
ובסופו של דבר בצעו את הרכישה ישירות מול אחת החברות. |
 |
|
| |
נושא  |
|