| מחבר |
נושא  |
|
|
mochik15
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
נכתב ב - 09/26/2010 : 00:26:49
|
שלום לכולם לפני כמה חודשים עברתי תאונה שהיא בעצם פיגוע. בעת שנסעתי בכביש דיר חנא ערבה לכיוון סכנין ומשגב (כביש שבו נוסעים יהודים רבים מדי יום, זהו כביש שלא מוגדר מסוכן, כביש רגיל במדינת ישראל)נזרקה אבן גדולה על מכוניתי. האבן חדרה את השמשה הקדמית ופגעה ישירות בפניי. למזלי הצלחתי לעצור את הרכב בצד הימני של הכביש ולא התרסקתי. תוצאות הפגיעה היו: עצם הלחי העליונה נשברה בשלוש מקומות ועצם ערובת העין נשברה. הגעתי לבית החולים פוריה למחלקת פה ולסת (מחלקה מעולה, רופאים מקצועיים והיחס היה מדהים) ושם מיד התחילו לדבר איתי על ניתוח בהרדמה מלאה לשיחזור עצמות הלחי וערובת העין. מכיוון שאני קורא ותיק של הפורום מיד נזכרתי שיש לציין לפני הניתוח שאני סובל מדנ"ש משום שזה משהו שהרופא המרדים צריך לקחת בחשבוןכאשר הוא מתכנן את ההרדמה. ואכן ציינתי בפניי כולם (רופאים,אחיות) כל הזמן שאני סובל מדנ"ש. בערב הניתוח נפגשתי עם רופא מרדים ששאל אותי כל מיני שאלות ואני ציינתי בפניו שאני סובל מדנ"ש. ביום הניתוח כאשר הכניסו אותי לחדר הניתוח הגיע רופא מרדים אחר מזה שנפגשתי איתו ביום הקודם אז ביררתי איתו אם הוא מודע לכך שאני סובל מדנ"ש. הוא טען שהוא יודע אבל אני לא משוכנע שהוא קרא את התיק לעומק בגלל שהוא נראה קצת מופתע. הרופא המרדים אמר לי שלא צריכה להיות בעיה מיוחדת בהרדמה בגלל הדנ"ש אבל יש סיכוי שההתאוששות מההרדמה תיקח כמה שעות ואולי אפילו חצי יום. עד היום אני לא מבין למה הוא התכוון משום שבסופו של דבר ההתאוששות הייתה מהירה מאוד(הרופא המנתח אמר לי שהוא לא זוכר מתי בפעם האחרונה הוא נתקל במטופל שהתאושש כל כך מהר). יש לציין שאני קבלתי אוויר ישר לתוך הגרון מישום שהניתוח היה בפניי ואי אפשר היה לשים לי מסיכת חמצן על הפנים. אולי זה עזר ואולי לא אני לא יודע. מה שהכי חשוב הוא שהבנתי שלמרות שהמידע אודות הדנ"ש זמין בתיק הרפואי של קופת החולים, בבית חולים לא ידעו על כך עד שאני אמרתי להם. מסקנה: אם אתם מגיעים לניתוח בהרדמה מלאה תנדנדו לכל מי שמוכן לשמוע או לא מוכן לשמוע שאתם סובלים מדנ"ש, למה לקחת סיכון? היום העצמות התאחו אבל נוצר מצב שבו הלחי השמאלית שיש בה פלטות יותר קשיחה באופן טבעי וכל האיזון של המסיכה התערער(אני משתמש במסיכת בד)ואני לא מצליח למנוע דליפות אלא אם אני סוגר את המסיכה חזק מאוד מה שמפריע לי להירדם בגלל שממש לא נוח לי. הפיתרון המתבקש היה לעבור לנחירונים אבל המסיכות האלו ממש לא נוחות לי. אני מחפש המלצות על מסיכות אפיות נוחות שלא צריך לסגור אותם חזק ובכל זאת אין דליפות. מסיכה שלא לוחצת על בסיס האף וגורמת לחתכים מתחת לאף. תודה רבה MOCHIK |
נערך על ידי - mochik15 ב 09/26/2010 00:33:28 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 09/26/2010 : 07:47:45
|
ראשית - נכון שחסרה מודעות בקרב רופאים מרדימים לגבי דום נשימה בשינה. שנית - נסה מסכת איזילייף של רספירוניקס.שיטת האטימה בה מיוחדת ולא דורשת הידוק. שלישית-שיהיה כבר שלום או לפחות ניצחון. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 09/27/2010 : 06:39:07
|
mochik15 שלום
באיזה סדר גודל של לחצים אתה מטופל?
|
 |
|
|
adi4567
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/27/2010 : 15:05:08
|
שלום, מה מונע מהמסיכה הזו מלהתכסות באדים (נושמים בפנים).......
בברכה  |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 09/27/2010 : 18:56:11
|
יחיאל: אוורור. אך לטעמי יש למצות עוד דגמים אחרים קטנים ועדינים יותר שייתכן ויהיו רלוונטיים. |
 |
|
|
mochik15
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
נכתב ב - 09/27/2010 : 19:05:42
|
שלום מסיכת פנים מלאה לא נוחה לי. אני משתמש במכשיר אוטומטי, הלחץ הממוצע ההוא 11-11.5 |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 10/02/2010 : 10:06:57
|
שלום מושיק,
הסיפור שלך עצוב וחשוב ותודה ששיתפת אותנו בו.
לעניין ניתוחים בהרדמה אכן חשוב שכולם יהיו ערים לעובדה שיש לעדכן את הצוות המנתח בכך שאנו סובלים מהפסקות נשימה בשינה.
לענין המסיכות קיבלת מאייל ירימי המלצות לשלל מסיכות (שאפו וכל הכבוד לו שהוא מציין גם מסיכות שלא מתוצרת החברה שהוא משווק)
אני התנסיתי במסיכת EASYLIFE ואכן מדובר במסיכה שאין צורך להדק את הרצועות שלה אלא היא מתהדקת לבד על הפנים - נסה אותה.
תרגיש טוב, החלמה מהירה ומאחל לך שתמצא מסיכה נוחה לך. |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/02/2010 16:34:59 |
 |
|
| |
נושא  |
|