| מחבר |
נושא  |
|
|
Adam
חבר חדש מהשקית
2 הודעות |
נכתב ב - 06/28/2010 : 21:13:56
|
שלום, אני נמצא בפני רכישה אך יש לי כמה שאלות לאנשים עם ניסיון כמותכם. בהמלצת האנשים כאן אכן לא נלחצתי ולקחתי הביתה כמה פעמים מכשירים מהסוכנים לשינה לכמה שבועות טובים. היום אני ממוקד על שתי חברות: מדיטכניקה, מדיקוויפ. האם יש למשהו ניסיון איתם ? איך השרות שלהם אחרי הקניה ?
אני שייך לקופ"ח מאוחדת ונתנו לי את האופציה לערוך בדיקות גם בקופה וגם בתל השומר וניצלתי את שני הערוצים. בשניהם אמרו לי שמספיק לי לחץ קבוע אבל אני חייב להודות שהמכשיר של מדיקוויפ נתן הרגשה מאוד טובה כשהיה באוטומט. הרופאה אמרה לי שתתן אישור למה שארצה. מה דעתכם ? יש לי תאוריה שגם אם רוב הלילה אני זקוק ללחץ קבוע ... מספיק שעה במשך הלילה שהמכשיר הקבוע לא יתאים...לא חבל. אם רוכשים אוטומט אז הוא מכסה את כל הלחצים באופן מקסימלי. לא ? אני טועה ? אני יודע שיש הבדל במחיר ואני גם מבין שהוא נתון למו"מ אבל חושב שעדיף מכשיר אוטומט ולהרוויח עוד זמן שינה איכותי !!! אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן בנושא.
לגבי המסיכה, האם כדאי לקנות שניים (אף ונחירונים) כבר בהתחלה ? האם זה נכון שצריך לנקות אותם כל יום ? האם זה נכון שהמסיכות עולות בסביבות ה 700 עד 1000 ש"ח ?
בקופ"ח מאוחדת מממנים 50%. זה נכון שבמכבי מממנים 80% ? כדאי לעבור אם כך למכבי ? ולו בשביל השנים הבאות ?
האם יש למשהו הכרת נכות בגין הפרעת שינה של 32 הפסקות לשעה ?
טוב, באתי רק לשאול שאלה (-: סליחה. אבל אשמח לתשובות חכמות ומועילות ((-:
אדם. |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/28/2010 : 22:20:46
|
שלום אדם,
יש לך הרבה שאלות ולחלק גדול מהן יש תשובות בעצים אחרים. אבל אנסה לעזור לך כמיטב יכולתי:
1. מכשיר אוטומטי או קבוע. אם ננטרל את ההבט הכספי (מכשיר בלחץ קבוע זול יותר כמובן) תמיד עדיף לדעתי מכשיר בלחץ אוטומטי שכן הוא מאפשר שימוש הן במצב אוטומטי והן במצב קבוע. יש אנשים שיותר נוח להם לחץ אוטומטי ויש כאלה שמעדיפים לחץ קבוע. לגבי עדיפות השינה בלחץ אוטומטי או קבוע יש טענות לכאן או לכאן. כדאי לך להתנסות בשניהם ולבחור את הנוח לך ביותר. שוב אני ממליץ על מכשיר המאפשר מקסימום אפשרויות (אוטומטי)
2. מסיכה - דבר ראשון היה עליך להסתגל למסיכה מסוג אחד שהוא הנוח לך ביותר. נחירונים או אפית . באפיות במיוחד יש מבחר גדול מאד. אחרי שתמצא את המסיכה הנוחה לך ביותר תנסה לרכוש ביחד עם המכשיר לפחות שתי מסיכות כחלק מן החבילה ותקבל החזר על הכל מהקופה (תבדוק בקופה גם מה אפשרויות הרכישה לחוד). מסיכות יש לנקות באופן שוטף (בתדירות יותר נמוכה מכל יום). מסיכות עולות כמה מאות ש"ח (יש מגוון גדול של מחירים).
3. לי יש נסיון מצויין עם מדטכניקה הן מבחינת המוצר והן מבחינת השירות. (גם עם קלנטיקה יש לי נסיון מצויין)
4. האם ניסית מכשיר עם הפחתת לחץ בנשיפה? יש אנשים שאפשרות זו חשובה להם מאד ויש שלא. כדאי לנסות בכל מקרה.
5. במכבי זהב מממנים עד 83% מעלות המכשיר עם תקרה (כ- 5,300 ש"ח). עם זאת אינני בטוח שתוכל לעבור קופה ולקבל החזר מיידי שכן יש בדר"כ תקופת המתנה (לבדיקתך)
6. נכות מביטוח לאומי בגין הפרעות נשימה בלבד כנראה שקשה לקבל בהיקף משמעותי, אם זו הבעיה הרפואית היחידה. חפש דיונים ספציפיים בנושא זה.
בהצלחה ואתה מוזמן להמשיך לשאול ולספר על נסיונך האישי
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/28/2010 22:23:04 |
 |
|
|
Adam
חבר חדש מהשקית
2 הודעות |
נכתב ב - 06/29/2010 : 20:23:55
|
| תודה רבה על התשובה המפורטת. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 07/08/2010 : 18:52:27
|
המצב הוא שאוטומטי יקר יותר . אוטומטי לא נכון שהוא יותר טוב בכל המקרים .(למשל בנשימה מחזורית ובאי ספיקת לב).יש גם סיכוי רב יותר לשגיאות ותקלות במערכת יותר מורכבת. דנתי בזה הרבה פעמים.אין טעם לחזור על כך. אוטומטי רק מגיב לבעיות ולא מונע אותן. גם הפחתת לחץ בנשיפה לא טובה תמיד אלא רק בתקופת ההסתגלות לפעמים. לקנות אוטומטי ולכוון אותו ללחץ קבוע זה מצחיק. הטיפול בסיפפ צריך לשאוף להתאמת לחץ ומסיכה טובים ולהסתגלות המטופל . מסננים טובים ומעשיר לחות הם בעדיפות על אוטומטי. המשפט שכתבת - יש לי תאוריה שגם אם רוב הלילה אני זקוק ללחץ קבוע ... מספיק שעה במשך הלילה שהמכשיר הקבוע לא יתאים...לא חבל. אם רוכשים אוטומט אז הוא מכסה את כל הלחצים באופן מקסימלי. לא ? אני טועה ? מעיד שלא הבנת משהו מאד משמעותי.לחץ קבוע נכון מכסה את כל הלילה.אוטומטי אף פעם לא מכסה את הכל כי הוא מנסה כל הזמן לרדת ולחפש נחירה או הפסקות נשימה כדי להחליט על עלית לחץ.אכן בלחץ גבוה בלתי נסבל אין ברירה אלא לעבור לאוטומטי כדי לקבל טיפול לפחות בחלק מהזמן אבל זה רק מחזרק את מה שכתבתי.
קופח מאוחדת דורשת הסבר מפורט מהרופא לאישור מכשיר אוטומטי .אחרת יאשרו לך רק 50% ממכשיר רגיל. הם מפרשים באופן תמוה את החוק-חוק הבריאות קובע 30% החזר ולכן היה צפוי שהחזר של 50% מהביטוח העדיף יהיה מעבר לזה ולא כולל את זה.אבל הם מעדיפיפ את הפרשנות הזולה. מסיכות עולות ככה ולכן כדאי לשמור עליהן ולטפל בהן -למשל לא לחשוף לשמש ישירה ולא לשיני הכלב ...... השירות דומה וכל החברות הרציניות מתחרות ביניהן על השירות . מה שנוח לך ומה שנראה לך זה בסדר כל עוד מדובר ביבואן רציני בעל מעבדה ואחריות . בהצלחה וזכור-ברוך השם-אני נושם. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 07/08/2010 : 20:22:36
|
דעתו של יעקב זומר שהינו אחד האנשים המנוסים והמקצועיים ביותר בארץ במכשירי CPAP ידועה ומקובלת.
מאידך יש טענות אחרות בהן דבקים גם מספר רופאים וטכנאים עימם שוחחתי שלדבריהם דוקא מכשיר אוטומטי עדיף (דעה המקובלת גם על מספר משתמשים מנוסים באתר זה):
1. מכשיר אוטומטי אמור להתאים את הלחץ המתאים בדיוק למטופל לכל דקה ודקה במהלך שנת הלילה שלו.
2. ייתכנו שינוים בין הלילות בהתאם למצב המטופל (נזלת, אף סתום, טמפרטורה ומשתנים רבים נוספים) המשנים את הלחצים אותם צריך המטופל באותו לילה. מכשיר בלחץ קבוע לא יודע להתמודד עם כך אלא רק אוטומטי.
3. מכשיר בלחץ קבוע מאלץ המטופל לישון לילה שלם בלחץ גבוה יחסית (שהרי החסימה אינה זהה במהלך כל הלילה בו יש שלבי שינה שונים). במכשיר אוטומי יוכל להנות חלק גדול מהלילה בלחצים נמוכים יותר.
לי יש חברה לעבודה לדוגמא שהלחץ הטיפולי שלה הוא 15 מ"מ מים. במכשיר בלחץ קבוע ספק אם היתה מחזיקה מעמד לילה שלם בלחץ כזה. מכשיר אוטומטי מאפשר לה שימוש חלק גדול מהלילה בלחצים נמוכים הרבה יותר.
4. המכשירים המודרנים יותר הם המכשירים בלחץ אוטומטי (המאפשר גם קבוע) כאשר מדובר במכשור רפואי יקר שרוכשים אחת לכמה שנים. אני אישית הייתי מעדיף את המכשור המתקדם ביותר שמציע את מקסימום האפשרויות.
5. לא שמעתי על בעיות במכשירים אוטומטים.
6. אופן האישור של קופ"ח מאוחדת למכשיר אוטומטי מקומם ובעייתי לדבריך. |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 07/08/2010 20:28:00 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 07/09/2010 : 18:28:46
|
לא מדובר פה בויכוח את מי אוהבים יותר את אמא או את אבא......
כל מה ששנינו אומרים זה שיש במקרים מסוימים יתרונות לאוטומטי (בלחץ גבוה ולא יציב למשל בלי בעיות של הפסקות נשימה מעורבות או מרכזיות ) ומאידך יש למכשיר בלחץ קבוע יתרונות למשל בלחץ נמוך או יציב ובתסמונת דום נשימה בשינה קלה עד בינונית או במצב של ספיקת לב לקויה. אין אחד טוב יותר מהשני כמו שאין ביפפ טוב יותר מסיפפ. השיקול הוא ספציפי להתאמה לחולה ובכך אני עוסק בלי עיין הרע מ1982 .
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 07/09/2010 : 18:41:17
|
כלומר לדעתך יש יתרונות לשימוש בלחץ קבוע במקרים מסויימים ויתרונות לשימוש בלחץ אוטומטי באחרים. עדיין המסקנה המתבקשת היא שתמיד עדיף לרכוש מכשיר המאפשר את כל האפשרויות גם אוטומטי וגם קבוע. ייתכן שהיום לדוג' מתאים לאדם לחץ קבוע אבל בעוד שנתיים יתאים לו יותר לחץ אוטומטי. לכן לדעתי עדיף מכשיר אוטומטי אלא אם כן השיקול הוא כספי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 07/09/2010 18:42:50 |
 |
|
|
abi
חבר חדש מהשקית
15 הודעות |
נכתב ב - 07/10/2010 : 16:08:49
|
אני אישית יכול להעיד שהתחלתי עם ה cpap בלחץ קבוע ולאחר מס. שנים עברתי לאוטומטי והרגשתי הרבה יותר טוב. כיוון שעם הזמן הלחץ הטיפולי בד"כ במגמת עליה וכיוון שרכישה זו היא לטווח ארוך , אני ממליץ על קניית מכשיר אוטומטי |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 07/10/2010 : 21:21:10
|
בסדר שיהיה ככה אם אין הבדל במחיר וההחלטה להשתמש בלחץ קבוע או אוטומטי תהיה מושכלת ואכן באמת לא יהיו יותר תקלות בגלל המנגנונים האוטומטים הנוספים-אפשר לקנות אוטומטי שיכסה על כל האפשרויות. באותה לוגיקה אפשר לקנות גם מעשיר לחות שתמיד אפשרי לא לשים בו מים ולא לחמם אותו וגם נחירונים ומסכת פנים שתמיד אפשר להשאיר בארון ולא להשתמש אלא אם המצב ישתנה ועוד שנתיים האף יסתם ונצטרך אותם. שיהיה ככה. |
 |
|
| |
נושא  |
|