שלום אינני רופא אבל לעניות דעתי, הגברת לוקחת סיכון רב בעת שהיא ישנה ללא סיפאפ. לצד כ 22 אירועי הפסקות נשימה מלאות וחלקיות בשעה, מתרחשת אצלה גם ירידה ברמת ריווי החמצן בדם עד כדי 49% מערך בסיסי של 95%. לחץ הדם שלה עלה ובנוסף,הגברת גם נוחרת בכ 1/3 מהלילה. חשוב להדגיש שכל הנ"ל נירשם בעת שינה עם התקן דנטלי בפה.
אני הייתי ממליץ לגברת לשנות את גישתה ולעשות מאמץ עילאי כדי להסתגל אל הסיפאפ או הביפאפ או מכשיר מתאים אחר שיוכל להגן עליה. כיום, המכשירים השתכללו מאד ומצוידים בתכונות המאפשרות להתרגל יותר בקלות. כל שצריך לעשות, זה לפנות לחברה רצינית שכבר הוכיחה את טיב הציוד שלה ואת השירות ללקוחותיה.....
כאמור, אינני רופא ואם טעיתי בהבנת הדברים, אשמח אם תתקנו אותי למען שאוכל ללמוד משגיאותי.
קל להגיד דיאטה קשה לבצע. יש מרפאות להשמנת יתר -גם באסף הרופא שבו אני עובד-והם עושים ניתוחים בריאטריים שונים -מה שקוראים קיצורי קיבה מעיים או טבעת בקיבה - ויש הצלחות לצד כשלונות וסיכונים. היום עושים זאת בלפרוסקופיה - שלושה חורים קטנים בבטן -בלי לפתוח בטן כך שזה נחשב ניתוח קל יותר. קופח משלמת את כל העלות מעל משקל גוף מסוים - נדמה לי שמעל BMI 40 אפשר לפנות להתיעצות. אני עדיין לא רופא !!!סתם רב פירר חילוני בנושא.........