| מחבר |
נושא  |
|
|
alias_n
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 06/28/2009 : 16:41:59
|
שלום
אני חדש בפורום אולם משתמש במכשיר cpap זה כ12 שנים.ולא ביצעתי מאז בדיקה במעבדת שינה 1.רציתי לשאול מדוע צריך שוב לבצע בדיקה במעבדת שינה? עד יום שישי האחרון היה לי לחץ קבוע של 10 מ"מ ובמכשיר האוטומט נתן לי לחץ של 11 מ"מ ממוצע. 2. רכשתי מכשיר גרמני אשמח לדעתכם |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 06/28/2009 : 20:47:04
|
שווה לעשות בדיקה חוזרת במעבדת שינה, אם כי מה שיש לצפות (לעניות דעתי) זה אולי הגדרת לחץ מקסימלי אחר שבמילא קיבלת מהמכשיר האוטומטי.
לדעתי המכשיר האוטומטי כבר נתן לך תשובה כאשר הלחץ שלך עלה בעקבות תגובת המכשיר. הלחץ במכשיר הקבוע לא הספיק ויתכן שהרגשת את זה במשך היום בצורת עייפות או הפרעות ריכוז כל שהן. יש הגורסים שאפשר להשתמש בלחץ קבוע נמוך מעט יותר כיוון שהעיקרון של המכשיר האוטומטי הוא ירידה בלחץ ודגימת הנשימה. רק בהיעדר הפרעות, מנסה המכשיר שוב להוריד את הלחץ. נדמה לי שיחיאל עשה ניסוי והשווה מכשיר אוטומטי לכזה שבלחץ קבוע. אשמח אם יואיל להביא את המסקנות קדימה. איזה מכשיר קנית? האם WEINMANN? |
עמוס פורת
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 06/29/2009 : 15:44:52
|
שלום נחמיה. הסיפאפ האוטומטי איבחן לך את הלחץ הנידרש לך. במעבדה בודקים גם נתונים נוספים כגון רווי חמצן בדם ועוד. רופא מומחה יוכל לייעץ האם יש צורך בבדיקת מעבדה מלאה. באשר לאוטומטי או קבוע. אכן אני מצאתי שעבורי האוטומטי יותר נוח. אצלי הלחץ הגבוה נידרש רק לפעמים והסיפאפ האוטומטי מאפשר לי לישון ברוב הזמן בלחץ יותר נמוך. יכולת הניטור של הסיפאפים (הטובים) טובה ומהירה מאד והם מזהים את הפרעת הנשימה מיד עם תחילת התהוותה. כתבתי על הנושא בשירשור:
סיפאפ אוטומטי או בלחץ קבוע http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3266
להלן ציטוט קטע מהשירשור הנ"ל:
הנושא : מה עדיף לי ?? סיפאפ אוטומטי או בלחץ קבוע ??
התשובה שלי : אישית, נוח לי יותר עם סיפאפ אוטומטי.
הנימוקים שלי : בסיפאפ קבוע, הלחץ הטיפולי שלי נמוך בכ- 23% מהלחץ המכס' שלי ( תלוי באיזה סיפאפ ) ועדיין נרשמים לי נתוני שינה טובים . באוטומטי, הלחץ הטיפולי הממוצע שלי קטן בכ - 33% . בגרפים שלי רואים שרוב הזמן אני שרוי בלחץ הממוצע, בעוד שבלחץ המכס' אני נוגע רק לעיתים.
השיקולים הנוספים : סיפאפ אוטומטי ניתן להפעלה גם כקבוע. בסיפאפ אוטומטי ניתן לתחום את הלחצים, הגבוה והנמוך. דיווח הנתונים באוטומטי עשיר . תכונות מסוימות קיימות רק בסיפאפ האוטומטי.
הסיכום שלי : סיפאפ אוטומטי מתאים כמעט לכל אחד. הסיפאפים האוטומטים שבדקתי, הגיבו להפרעות הנשימה שלי ביעילות ואפשרו לי שינה יותר נוחה מאשר סיפאפים קבועים. מצאתי הבדלים בין ביצועי הסיפאפים, גם בדגמים זהים . מסקנותי מבוססות על תוצאות ניסוי שערכתי והן מתאימות והולמות את הצרכים שלי לעת הזאת. יש להניח שמצבי הנוכחי לא קבוע ושבעתיד יתכנו שינויים בנתוני השינה, שיחייבו התייחסות בהתאם. כל אחד חייב לנסות בעצמו ולגבש עמדה אישית באשר למכשיר הנוח והמתאים לו ביותר. כותב הדברים הנ"ל אינו רופא. יש להיוועץ ברופא מוסמך לפני קבלת ההחלטה !!!
בברכה   
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 06/30/2009 09:13:47 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/29/2009 : 20:30:15
|
זו שאלה רפואית שמאד תלויה במצב הרפואי הכללי שלך-ספיקת לב תיפקודי ריאות משקל גוף ובתלונות לגבי השינה עם המכשיר. שאלה דומה אפשר לשאול לגבי בדיקת עיניים,אזניים,לחץ דם,כולסטרול,וכו.. בדיקה נותנת מידע לרופא על איכות הטיפול בסיפפ .לעיתים יש לשנות לחץ ולעיתים לעבור לביפפ או להוסיף חמצן. לא מזיק .
|
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
| |
נושא  |
|