החיים מוזרים. מדברים על יתרון הישרדותי להפחתת חמצן -כן כן ...... בסהכ ידוע שחמצן אכן חיוני לחיים אך יוצר רדיקלים חופשיים מסוכנים ואנו נלחמים בהם כל הזמן באמצעות נוגדי חימצון -ויטמינים למשל. הרדיקלים החופשיים גורמים לסרטן ואולי למחלות נוספות. תחשבו רגע איפה חיים חיים ארוכים? בהרים-קווקאז למשל - יתכן שקצת פחות חמצן לא מזיק .יתכן שהגוף שלנו אופטימלי הסתגל לתקופות שבהן היה קצת פחות חמצן באוויר. לא כל כך מוזר כעת??????
לדעתי משתתפי המחקר המאובחנים בדום נשימתי, בוודאי מטופלים במכשיר כל שהוא המקל על דום נשימתי. מנסיוני, גם בעיות כלליות בנשימה, מוצאות הקלה,בשימוש מכשיר נשימתי כמו ה-CPAP שלנו.
המסקנה העיקרית, להכין פנסייה לשנים רבות - מכוון שעל פי המחקר אנחנו נגיע לגיל מופלג.
אני אומר לכם שהגעתי לגיל 70 מצבי הדרדר עד איבוד שיווי משקל בגלל דום נשימה, ורק המכשיר נשימה החזיר לי את החיים אני עכשיו בגיל 78 ואני מרגיש כמו בן שישים הודות למכשיר שמכניס לי חמצן לדם שהיה חסר לי,הממציא יבורך ,,אהרן כהן
עד מאה כעשרים! אחד הדברים שמרתיחים אותי מידי פעם זה שמתיחסים לבעיות שינה בגיל הזהב בזילזול ופותרים אותן בתרופות שינה שרק מחמירות את הפסקות הנשימה ומטשטשות את החולה כך שהוא נופל בדרך לשירותים ושובר את צואר הירך.ומשם הדרך להידרדרות מאד קצרה.