| מחבר |
נושא  |
|
אמנון
חבר חדש מהשקית
Israel
19 הודעות |
נכתב ב - 06/05/2009 : 23:08:50
|
שבת שלום לך עמוס,שבת שלום לכולם:
לפני כשלוש שנים נעזרתי בפורום זה רבות,ובפרת בנסיונך הרב עמוס,בתהליך רכישת מסכת CPAP,עקב בעיית דום הנשימה ממנה אני סובל,וזה המקום להודות לך על כך שנית מקרב לב.
עם קצת בעיות בשנה הראשונה ועד לאחרונה,לאחר חול המועד פסח,הכל היה פיקס.
כאן המקום לציין את סוג ה-CPAP שלי: א.סוג המכשיר הינו TYCO 420E. ב.וסוג המסכה הינה מסכת אף ACTIVA. ג.טווח הלחצים שנקבע לי הינו 5.5-10.
מאז ועד עכשיו התחילו שיבושים שגרמו לי בסופו של דבר להפסיק את השימוש במסכה(דבר שבתחלה הקל עלי,שכן הייתי מנונמם אבל רענן,אבל עכשיו מצבי מחמיר): א.ההתעוררויות שלי היו לא מרעננות,וכללו גם התעוררויות בשלוש ארבע בבוקר,שאחריהן הייתי עדיין עייף אך לא הצלחתי להרדם. ב.נתקפתי נמנמת במשך היום.
פניתי פעמיים ליצרנית המסכה,אך הם טענו בתוקף,לאחר שבדקו את המכשיר במנומטר,ובדקו את נתוני,שהמכשיר תקין ו"שהיו לי אחלה לילות". הם גם סירבו לבקשתי לקבל מכשיר חלופי לשבוע,לבדוק האם הבעייה היא אכן איתי,או אם המכשיר. איני מבין מה קורה כאן -אני בכל זאת חושב,שהמכשיר נהייה איתי מידי,ומעלה לחצים לאט-גם שהוא שוהה יותר מידי בלחץ 5 במקום 5.5(כאן המקום לציין,שאני מאוד רגיש לנושא,ולקח לי חודש וחצי של טיפול מאוד סבלני,להסתגל למסכה).
אני מחפש מישהו המתמצא בנושאי המכשירים,לא תלוי/או קשור לאף חברה,סבלני ביותר(נתון קריטי)וזמין,שכיכול לשבת איתי ולברר ביחד את הבעייה,תוך פתרונה בהקדם האפשרי(כולל אפילו בדיקת שינה בביתי באופן פרטי,אם הדבר ידרש).
בלי להשמיץ,פניתי למישהו שנחשב מומחה,אך הוא לא שש לענות למייל שלי,ושפניתי בטלפון,לצערי,התקשרו אלי בנושא,במפתיע,לא האיש,אלא חברה מסחרית(ועוד אחת שיחסה אלי בעבר,לפני שלוש שנים היה מחפיר ביותר). קיבלתי גם המלצה על רופא שינה,אבל הבעייה היחידה היא שהוא בחופש כל החודש,ולא נראה לי שבמצבי אוכל להמתין.
אודה לעזרתך,ולעזרת יתר משתתפי הפורום מקרב לב.
בברכת שבת שלום אמנון
|
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 06/06/2009 : 11:01:43
|
אמנון שלום חבל שאתה לא מציין מי זה לא יתייחס אילך יפה. לפי הידע שלי את TYCO 420E מוכרים S.L.P ויש להם יועץ בפורום בשם יעקב זומר, דבר איתו. דבר שני יש אפשרות שגם המסכה כבר לא תקינה. לגבי הפרמטרים: זה משתנה עם הגיל או המשקל. דרך אגב גם לי יש עכשיו בעיות, ושינוים בפרמטרים אולי זה גם קשור למזג אוויר. יש רופא בשם נוה טוב והוא ממומכה בתחום הזה ויש לו קליניקה פרטית והו עושה גם בדיקות בבית. זה הלינק של קלינקה שלו. http://www.navehmed.com/index.html א. |
 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 06/06/2009 : 16:16:45
|
שלום אמנון לי היה ניסיון דומה עם ה TYCO 420E. המכשיר שהיה אצלי עשה מה שהתחשק לו (העלה והוריד לחצים) ולא איפשר לי לישון בשקט. בלית ברירה קבעתי אותו ללחץ קבוע השווה ללחץ המכס' 90% וכך משכתי עד לפגישתי עם הסוכן. לא הסכימו לתת לי מכשיר אחר לניסיון נוסף ובכך גם ויתרו עלי כלקוח...
יש להפריד בין המסכה לבין מכשיר הסיפאפ. אולי המסכה דולפת , אולי יש נקב בצינור האוויר ואולי באמת ישנה תקלה במכשיר. לי נראה שאתה צריך לפנות אל מי שמכר לך את הציוד ולבקש שרות. אחרי 3 שנות שימוש, יתכן והשרות הזה כרוך בתשלום. כמובן שבמקרה זה תוכל לשקול אפשרות של רכישת ציוד חדש מחברה שכבר הוכיחה את טיב מוצריה ויחסה אל הלקוחות.
מסיבה כלשהי, הנך נמנע מלהזכיר שמות, אבל זו זכותך כמובן...
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 06/06/2009 20:42:58 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 06/06/2009 : 16:39:40
|
שלום אמנון, מישהו, בעל ציוד רספירוניקס, פנה לפורום עם בעיה דומה לשלך. להלן ציטוט מתשובה ראויה שקיבל :
בני שלום
במידה ורכשת את מכשיר ה CPAP מחברת מדטכניקה(פיליפס רספירוניקס) , צור קשר טלפוני לצורך הדרכה נוספת אודות קריאת נתונים מהמכשיר עצמו ובכלל .
כמו כן ניתן לקבל להשאלה (כחלק מהשירות ללקוחות) מערכת שמתחברת למכשיר עצמו ונותנת לך נתונים נוספים כגון דופק,סטורציה,מאמץ , תנוחות שינה ועוד.
סופ"ש נעים
אייל ירימי 0528512426
-------------------------------------------------------------------------------- Eyal Y Medtechnica
-------------------------------------------------------------------------------- נערך על ידי - Eyal בתאריך 04/17/2009 01:14:58
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 06/06/2009 16:41:52 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 06/06/2009 : 19:12:21
|
אמנון, כתוב לי את מספר הטלפון שלך ב cpapusers@gmail.com ונדבר על זה ביום ראשון.
|
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 06/06/2009 19:12:59 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 06/06/2009 : 21:51:37
|
שלום עמוס. זה נחמד מאד מצידך שאתה מנסה לפתור את הבעיות בשיחה טלפונית אישית. אבל מה?? לי נראה שזה מעקר את הדיון כאן בפורום. מה דעתך??
בברכה 
|
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 06/07/2009 : 08:06:20
|
| סיכום טיפול בכתב בפורום, יפתור סוגייה זו. |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 06/07/2009 : 14:10:35
|
בעיקרון אתם צודקים. יש אנשים שלא מעונינים שחלק מבעיותיהם יכתבו בפורום, לכן חשבתי על ערוץ כזה. המטרה שלי היא לעזור לאנשים בכל צורה עד שיפתרו את בעיותיהם, כך או אחרת. הסברתי לו בעיקר את חשיבות ה EPR וה A_FLEX . המלצתי לו לקחת מכשירים כאלו שמכילים את ההתקן. אמרתי לו מה ניסיוני עם איזה מכשירים. מה הן האפשרויות לגבי המכשיר שברשותו. אמרתי לו שיפנה אל זומר להתייעצות. אני חושב שהחברה (אס אל פי) זנחה אותו והוא עם בטן מלאה עליהם. הם בפועל היו אמורים לעזור לו ומכיוון שלא היו שם בשבילו, הצעתי לו את כל האפשרויות האחרות.
|
עמוס פורת
|
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 06/07/2009 : 15:46:36
|
אבל מה הקשר ל EPR וה A_FLEX למה שהוא כותב???????????????? א. |
 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 06/07/2009 : 16:52:54
|
| כיוון שאין ביכולתו לישון באופן תקין עם הCPAP הנדון, שאני מעריך שאין לו התקן דומה. ההתקן מאפשר נשימה חופשית. אני מעריך שזו הסיבה . הצעתי לו לנסות. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 06/07/2009 : 19:49:59
|
נידמה לי ש EPR ב S8 אוטמטי לא קיים, רק בלחץ בקבוע. ובנוסף מי שמשתמש כבר 3 שנים באותו מכשיר, זו כנירא לא הבעיה. זה מאוד מבלבל מה שאת כותב. בנוסף הפחתת לחץ זה טכנולוגיה די חדשה, חוץ מ סי-פלקס. במידה ומה שאתה כותב היה נכון, 90% ממשתמשי הסיפאפ היו קונים רק סי-פלקס. לי בהופן כללי היה מכשיר CPAP 420G תוצרת TYCO שהוא "חצי אוטמטי" 2 ס"מ מים +-. מכשיר שקט שלא איכזב אותי. א.
|
 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 06/07/2009 : 21:45:29
|
| באוטוסט ספיריט ןן הוא קים. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/08/2009 : 07:51:00
|
בטייקו ואחרים שיש בהם צינור בתוך צינור לפעמים נוצרת צביטה בצינורית הדקה ואין משוב לחץ לסנסור שנמצא במדחס והוא משתגע מזה הפיתרון הוא למשוך 10 סמ צינורית ולגזור את הקטע הצבוט ויש עוד שנה שנתיים של שימוש מאושר. הרעיון של צינורית לכל האורך עד המסכה הוא נכון כיון שויסות הלחץ נמדד קרוב ככל האפשר למשתמש ויצוב הלחץ הוא מקסימלי. הבעיה היא בלחץ שנוצר בחור היציאה של הצינורית .יתכן שקדחו שם חור קטן מידי . הכל בגלל מסמר קטן הכל בגלל מסמר !!!!!!!אלוהים נמצא בפרטים הקטנים!!!!!! |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/08/2009 : 07:54:56
|
אגב-לגבי אמנון-הוא פנה אלי ונפגשנו וקיבל ממני מכשיר חלופי מכוון אותו דבר כצעד לוגי ראשון.אם זה לא יעזור סימן שהבעיה לא במכשיר ואז נמשיך לנסות לאתר ולפתור את הבעיה.אלמנטרי דיר וואטסון! אשמח לעזור . |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 06/08/2009 : 07:56:04
|
באוטוסט ספיריט ןן הוא קים. זה מכשיר חדש יחסית בשוק. א. |
 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/09/2009 : 23:10:33
|
מה זה קשור? הוא ישן שנתיים וחצי בסדר עם המכשיר ולאחרונה יש אולי בעיה במכשיר .איך זה קשור להפחתת לחץ? |
 |
|
|
GILI
חבר חדש מהשקית
49 הודעות |
נכתב ב - 06/24/2009 : 23:34:15
|
ערב טוב אמנון, מניסיוני המכשיר "התעיף",בעצם הוא תמיד היה קצת חלש ללחצי עבודה שאתה מדבר עליהם היה לי מכשיר כזה במשך כחמש שנים, ומהיום הראשון לא היתי מרוצה ממנו. המכשיר טוב עד ללחץ של 9 מעבר לכך המכשיר קצת חלש. לדעתי אל תתקן אותו תגיס כסף ותקנה מכשיר חדש יותר חזק,את המכשיר הישן תתרום ליד שרה מאוד שמחו לקבלו ממני. לילה טוב |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 06/25/2009 : 07:25:36
|
המכשיר שהיה אצלי מצוין גם אחרי 5 שנים בלחץ 13 א. |
 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/25/2009 : 21:35:35
|
המים מתעייפים ולא מגיעים לקומה הגבוהה- הגשש החיור-קפטריה בטבריה.
למכשירים אוטומטים יש מד לחץ שמתקן על ידי הגדלת מהירות המנוע .יתכן שיש תקלות בסנסור אבל זה ניתן לבדיקה ותיקון. |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 06/25/2009 : 22:32:57
|
ובמכשיר קבוע הבדיקה עוד יותר פשוטה - פשוט למדוד את הלחץ ביציאה עם מנומטר דיגיטלי או ידני במש כמה דקות.
אייל |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/29/2009 : 20:34:45
|
מדידת הלחץ הכי פשוטה שאני מציע (רעיון מקורי שלי ) היא להצמיד סרגל לצינור הסיפפ , לטבול את הקצה עמוק-20 סמ - במיכל מים שקוף, להפעיל את הסיפפ ולהוציא לאט לאט את הצינור . בנקודה שבה יוצאת הבועה הראשונה - מסתכלים על הסרגל ורואים כמה סמ פתח הצינור מתחת למים . גובה זה הוא הלחץ בסמ מים !!!לא מנומטר ולא בטיח..... מחכה לתשואות...... |
 |
|
נושא  |
|