| מחבר |
נושא  |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 02/18/2009 : 18:49:30
|
שלום ההסטוריה שלי בתחום, אני מספר כי יש בה אולי להשכיל אחרים. בשנת 2000 בהיותי בן 40 אובחנתי בתסמונת דנ"ש בדרגה חמורה לשם דוגמא מגיל 13 מעולם לא חלמתי חשבתי שרק ילדים חולמים. קבלתי מכשיר סיפאפ שלא התסגלתי אליו. בהעדר אינטרנט ומידע הוא שכב אחר כבוד בבוידעם. בשנת 2002 לערך לאחר 30 שנה של תלונות על קשיי נשימה ורופאים רבים שטענו שאני נושם היטב רופא א.א.ג ניתח את האף שלי ישר את הסטיה של המחיצה כתוצאה מחבלה בגיל 13 והדנ"ש חלף לחלוטין. בחודשים האחרונים אני חש בעייפות ועשיתי בדיקה במעבדה ועלה כעת שאני סובל מדנ"ש בחומרה בינונית. אני חושב שהדנ"ש חזר לאחר שהפסקתי לעשות יוגה מלווה בתרגילי נשימה. יוגה התחלתי לתרגל בערך ב2003 . עוד נקודה לחשיבה שניתוח האף וישור המחיצה סופו של דבר עם התגבשות הניתוח המחיצה לא התישרה באופן מוחלט. מכל מקום בדעתי לחזור ולתרגל יוגה באפריל ואדווח לחברי הפורום לאחר מספר חודשים עם הדנ"ש חלף . אם יש שאלות אשמח לענות.
|
|
|
yossi
חבר חדש מהשקית
39 הודעות |
נכתב ב - 02/21/2009 : 20:56:01
|
מייק גם אני שברתי את האף פעמיים וגם אצלי המחיצה עקומה ולא מאפשרת לי לנשום כראוי. רציתי לדעת כמה זמן נמשך ניתוח כזה? וכמה זמן היית מנוטרל-ימי מחלה בבית תודה |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 02/21/2009 : 23:32:04
|
שלום ניתוח לתיקון סטיה ללא ניתוח פלסטי הוא יחסית קל שמים לך טמפונים באף בתנוכי האף שלמחרת מוסרים. יש קצת שטפי דם. הניתוח מאוד עזר לי וביטל לי דנ"ש בדרגה חמורה. היות והמחיצה זה סחוס ולא עצם הרי שלעתים כמו אצלי המחיצה סופו של דבר אינה יוצאת ישרה באופן מוחלט הגם שלאחר הניתוח המחיצה ישרה. מקווה שעזרתי.
|
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 02/22/2009 : 13:32:09
|
דום נשימה בא בין היתר מהצטברות של רקמות בכניסת הלוע בגרון.לפעמים עקב סטיות של מחיצות האף. לא מובן לי איך תרגילי יוגה יעלימו את עודפי ריקמות השומן והבשר. בעניין זה אני סקפטי וריאלי, אלא אם כן יוכח אחרת. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 02/22/2009 : 16:21:11
|
עמוס לקחתי על עצמי לעדכן את הפורום בחודש אפריל אחזור לעשות יוגה לאחר חצי שנה בספטמבר לערך אבקש לעשות בדיקה במעבדת שינה ואז נהיה יותר חכמים. אני חושב שיוגה בדגש נשימה מבטלת או מפחיתה דנ"ש אבל נהיה יותר חכמים. עובדה שהדנ"ש חזר שעה שהפסקתי את תרגול היוגה. נמתין ונראה. |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 02/23/2009 : 08:18:12
|
עמוס אני חושב ששיטת בויטקו זה פיתוח ו/או הרחבה ו/או דגש על תרגילי נשימה שמתורגלים ביוגה ממילא. אני כאמור אעדכן את הפורום בספטמבר לערך. מכל מקום תבורך על הפורום שממש אבל ממש מסייע . נדמה לי שאתה הוגה ומייסד הפורום. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 02/28/2009 : 21:16:05
|
אין ישור מחיצה.יש שבירת חור במחיצת העצם ולאחר זמן עלול להווצר גודש באף עקב הפציעה של הרירית במהלך הניתוח לכן רק כ20% מישורי מחיצה פותרים את בעחת הדום נשימה באופן מלא. לדעתי זה התהליך שעברת ואתה ב80% שהדנש חזרה. לשימוש בסיפפ הניתוח מועיל יותר כי האף נפתח קצת ונעשה גמיש יותר ולכן יותר קל להשתמש במסכה אפית. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 03/01/2009 : 07:26:31
|
תודה להתייחסות לעצם העניין אני לא רופא. האף שלי נחבל וסטה/התעקל במרכז כתוצאה מחבלה. הניתוח נועד לישר את המחיצה וכן הוציאו/צמצמו את הקונכיות. אני אוכל לתת תאור מדויק לאחר שאאתר את מסמך תאור הניתוח גם אם הניתוח צמצם את הדנ"ש מחמור לבינוני אני מרוצה. תודה |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/03/2009 : 21:03:30
|
| והאם האף פתוח בשכיבה או גדוש???? |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 03/04/2009 : 08:40:45
|
יעקב שלום מצטער לא הבנתי את ההערה לכן לא אוכל להתייחס. בברכה |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/06/2009 : 00:33:17
|
| האם הניתוח פתח את מעבר האויר והאם האף פתוח גם כשאתה במצב שכיבה? |
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 03/06/2009 : 17:57:13
|
אם יוגה עוזרת לדום נשימתי, האם גם שחיה עוזרת.
אני שוחה פעמיים בשבוע ,קיץ וחורף,,האם התמדה בשחיה תשחרר אותי ממכשיר הCPAP????
עדנה בר |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 03/06/2009 : 18:09:54
|
שחיה עוזרת?? כן, מאד. אבל לא בטוח שלדום נשימה. אני, כבר שנים רבות, שוחה כל יום ובנוסף, גם עיסוקים ספורטיבים אחרים. בריאותי מצוינת אבל זה לא חסך לי את הסיפאפ. שמירה על משקל נכון, נותנת סיכוי טוב יותר....
בברכה  |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 03/06/2009 : 19:52:49
|
לגבי יוגה אעדכן אתכם לאחר חצי שנה של תרגול . מדובר ביוגה בדגש נשימתי. |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 03/07/2009 : 06:24:22
|
עדנה אני לא חושב ששחיה קשורה לדום נשימה. הרעיון ביוגה הוא עבודה על הנשימה לרבות נשימה נכונה. זה מתפעל את השרירים כך שבלילה הם פועלים בצורה מיטבית. מכל מקום אבחן זאת שוב כאמור מחודש אפריל הקרוב ואעדכן את הפורום. |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2009 : 07:14:29
|
עדכון חזרתי לעשות יוגה בדגש נשימתי. כבר לאחר התרגול הראשון אני חש שהדנ"ש חלף . פחות שעות שינה ואני ערני. בדיקה במעבדה אעשה עוד חצי שנה לודא רשמית. |
 |
|
|
adi4567
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
נכתב ב - 04/09/2009 : 21:57:34
|
מייק שלום
אני מנסה מזה כשבועיים את מכשיר ה cpap ובמקביל בוחן אופציות אחרות לבעיית הדנ"ש.
הופתעתי מהשרשור הזה בנוגע ליוגה ומצאתי סיפור מעניין http://minayoga.co.il/yoga-therapy/2008/09/blog-post.html
התייעצתי עם גיסתי שהינה מדריכה וותיקה שהנחתה והדריכה קבוצות בניו יורק ובעלת הכשרה בינלאומית. והיא בהחלט לא מופתעת מההשפעה של נשימה נכונה שנלמדת ביוגה לבין שיפור שמדווח בקרב סובלים מדנ"ש.
היות והתמחותה היא ביוגה יותר דינאמית ופיזית היא הסכימה לתרגל איתי נשימות אך טוענת שהדבר הכי נכון בשבילי זה להיכנס למסגרת שיעורים שבהם דגש רב יותר בנושא זה (נשימה נכונה) מאשר הפיזיות של התרגילים.
אשמח אם תוכל לשתף אותנו היכן אתה מתרגל יוגה ובאיזה סגנון השעורים, במיוחד שאתה מרגיש את התוצאות במיידי.
בשלב זה העובדה שאתה כבר מרגיש יותר עירני הינה מספיקה עבורי כדי לנסות יוגה.
אם התוצאות במעבדה יראו שמצבך השתפר אז בכלל יש פה אלטרנטיבה מדהימה .
תודה וחג שמח עדי |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 04/10/2009 : 15:20:15
|
שלום לגבי יוגה ראשית אבהיר שיתכן שבטול הדנ"ש אצלי לאחר שעור אחד נובע מכך שעשיתי יוגה מספר שנים יתכן שלמתחיל ידרשו מספר שעורים ו/או חודשים. ואולי זה גם אינדיבדאולי לבעיה. אני יכול להמליץ על שתי מדריכות מעולות לגבי רוית טל היות והיא ילדה בשעה טובה אני לא בטוח שהיא מדריכה כעת ומטעם זה אני לא מאתר את האתר שלה יש לבדוק היכן הן מעבירות שעורי יוגה . רוית לפחות בעבר לימדה גם בי-ם בנוסף לראשון רחובות ותל אביב לפחות תקופה מסוימת. אחת זו טלי מור http://talyoga.com/about.html אצלה אני מתאמן כעת האחרת זו רוית טל שהתאמנתי אצלה אני לא מאתר את האתר שלה המייל שלה talravit3@hotmail.com. אני עדכנתי אותן שהיוגה פותרת בעיות נשימה אני לא בטוח שהן מודעות לדנ"ש מעבר לכך שיוגה פותרת בעיות יציבה צורך במדרסים משפרת יציבה ועוד. שתיהן בחורות מקסימות חינניות אדיבות בעלות רצון לסייע ויוגיסטיות בנשמתן שזה מאוד חשוב לדנ"ש. מקוה שעזרתי ואשמח אם תעדכני אותי ואת הפורום אם זה עזר לך. |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 04/10/2009 : 15:44:23
|
| סליחה תעדכן חשבתי שעדי זה בחורה סליחה |
 |
|
|