סיפאפ פורום ישראל - שאלה בקשר ללחצים
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 שאלה בקשר ללחצים
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

just_guy
חבר פחות חדש

101 הודעות

נכתב ב - 03/27/2019 :  18:10:53  Show Profile  תגובה עם ציטוט
טוב, יש לי שאלה שאני לא מצליח לפתור לבד, מקווה לעזרה של המוח הקולקטיבי.
ראיתי בכל מני אתרים בחו"ל שאנשים מגיעים למספרים זניחים לגמרי של AHI בעזרת הסיפאפ - אפילו ל-0 מוחלט. אני לעומת זאת נשאר עם 1-3 או אפילו קצת יותר, ניסיתי כל מני שילובי לחצים, אבל לא רואה שזה משנה את התמונה בצורה דרסטית.

אתמול שחררתי את כל הלחצים לגמרי, אמרתי למכשיר - יאללה, תשתולל: 4-20, תעלה כמה שבא לך אם צריך. ומה - הלחץ המירבי היה 10.3, ו-3.5 AHI כמו כלום.

מה לעזאזל אני עושה לא נכון?

אני ממש לא מוטרד מהמספרים האלה, שמעתי שכל עוד זה פחות מ-5 זה בסדר. אבל סתם - מנסה להבין מה עוד אפשר לשפר.

n/a
deleted

59 הודעות

נכתב ב - 03/28/2019 :  18:42:19  Show Profile  Reply with Quote
קטונתי, אבל אני מבין את זה כך: AHI נקבע ע"י המצב הפסיולוגי שלנו, ולא על ידי המכשיר. במילים פשוטות לפי "מעבר האוויר אצלנו בצנרת". הסיפאפ עוזר לנו לעבור את המצבים בהם קיימת תופעת AHI ובדוח מציין את מספרם. כל עוד לא השתנה מצב "הצנרת" אצלנו AHI יהיה קבוע (עם תנודות סביב הקבוע), אם "הצנרת תסתם יותר" מספר AHI יגדל, אם הצנרת "תשתחרר" (מה שלא קורה, אלא אם עברת ניתוח או ירדת במשקל דרסתית) המספר ירד.
אין משמעות לכך שהעלתה את הלחץ כיון שהמכשיר יספק לחץ למצב שנדרש לך באופן רגיל, למכשיר אין סיבה לספק לחץ 20 אם הצנרת נפתחה בלחץ 10.
אגב, גם אצלי הלחץ המכסימלי בסביבות 10, AHI כזכור לי היה עד 3 - באפליקציה של המיני אין AHI בדוח היומי. אני צריך לבדוק איך מוציאים דוחות מפורטים יותר.
נראה לי כי למשתמשים מתחילים דרוש לחץ גבוהה ולאחר תקופה ארוכה הלחץ הנדרש יורד מעט ומתייצב. כך לפחות היה אצלי. אולי אני טועה.

משתמש ותיק - אבי 054-9989515 avi-sadeh.@rfar.co
למעלה

just_guy
חבר פחות חדש

101 הודעות

נכתב ב - 03/28/2019 :  21:47:27  Show Profile  Reply with Quote
עד כמה שאני מבין - AHI מציין את מספר החסימות בשעה. אם אחרי שהמכשיר עובד, הוא עדיין מפספס במקרה שלי איזה 3.5 ארועם, לא מבין מה מפריע לו להעלות בעצמו את הלחץ כדי לטפל באותם חסימות עקשניות שבורחות, נגיד, בלחץ של 10.
ההסבר היחיד שיש לי זה דליפות אוויר מהמסיכה. האמת שאני משתמש באייפיט 30i עכשיו והיא דולפת אצלי כמו מסננת, סיוט.
למעלה

n/a
deleted

59 הודעות

נכתב ב - 03/29/2019 :  12:07:32  Show Profile  Reply with Quote
נראה לי שאחד מאיתנו לא מבין. מה שניסיתי להסביר הוא שהמכשיר לא מפספס! הוא סופר את האירועים שהוא התגבר עליהם. אם נניח AHI יהיה 0 במשך תקופה ארוכה, זה אומר שאתה לא צריך CPAP! ככה אני מבין את זה, אבל אולי אני טועה.

למעלה

ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 03/29/2019 :  14:32:36  Show Profile  Reply with Quote
מכשיר CPAP סופר אירועים שהיו ולא סופר אירועים שלא היו.
אם AHI=0 בלחץ מסוים זה אומר שאין אירועים באותו לחץ והטיפול יעיל לגמרי.
AHI=0 בלחץ לא אומר כלום על כמה אירועים יהיו בלי הלחץ (בלי CPAP) בשום פנים ואופן אי אפשר להסיק מזה שלא צריך CPAP.
למכשיר CPAP אין מספיק מידע כדי לדעת אם מדובר בעצירת נשימה חסימתית, מרכזית, כי התהפכנו במיטה או שבכלל האירוע היה קרה כשהיינו ערים ולא צריך להיספר.
כדי לדעת באמת מה קורה עושים בדיקת שינה עם הרבה יותר חיישנים על הגוף ואז אפשר לזהות בוודאות בעיות.
בבית, בלי חיישנים נוספים אפשר רק לנסות להעלות לחצים ולחפש את התחום או לחץ קבוע שמביא באופן עקבי (ממוצע על תקופה ארוכה, לא לילה אחד) למינימום אירועים.
זה יכול לקחת כמה חודשים.
למעלה

אושרית
חבר חדש

76 הודעות

נכתב ב - 03/31/2019 :  00:32:59  Show Profile  Reply with Quote
לי נראה שהתוצאה תלויה בהמון משתנים שלא בהכרח קשורים ישירות לבעיית הדום נשימה בשינה. כמו למשל אכילה כבדה לפני ההליכה לישון. אם לא הפסקתי לאכול 4 שעות לפני ההליכה לישון, אני לא אצליח לישון עם פה סגור (יש לי מסיכה אפית) כמו כן אם אני בתקופות לחץ וסטרס, כמות האירועים תגבר. גם אצלי נדיר שיהיו 0 אירועים. [אם כי לפעמים קורה] אני יכולה גם להגיע למצבים שבכמות מסוימת של זמן שינה יהיו לי 4 AHI וביום אחר באותה כמות בדיוק - 0 ארועים.

אין מצב שהמסיכה לא תזוז כלל [נדיר, ויכול לקרות בלילות שבהם אנחנו מאוד מאוד עייפים והשינה היא מאוד עמוקה] מי שזז יותר בלילה, המסיכה זזה איתו ולכן חלק מהפסקות הנשימה שהמכשיר מזהה, נובעות בכלל מדליפות מהמסיכה. (אין דבר כזה מסיכה הרמטית)

אני החלטתי לא להלחץ כל עוד ההפסקות הן מתחת ל-5 וגם אם הן מעל, אין הרבה מה לעשות, זה כבר קרה ואני מקווה שהלילה הבא יעבור יותר טוב.
בגדול מה שמעניין אותי ומה שאני שואפת אליו הוא לא יותר מ-10 שניות להפסקת נשימה, 0 הפסקות מרכזיות ו-0 הפסקות חסימתיות.(בד"כ מגיעה לתוצאה זו) חסימות חלקיות משני הסוגים יש לי יותר והן פחות מטרידות אותי.
למעלה

n/a
deleted

59 הודעות

נכתב ב - 03/31/2019 :  10:04:29  Show Profile  Reply with Quote
הערה לאושרית, "אין מצב שהמסכה לא תזוז כלל"
תלוי במסכה - למכשיר S10 יש לי מסכה בלי רצועות שלא זזה כל הלילה! למרות שכל הלילה אני מסתובב מצד לצד. זו מסכה אפית שמשמשת גם כסד ומולבשת בהתאמה על השיניים העליונות, הסד הוא עדין ולא מלא, לא מפריע לי בפה ואין צורך ברצועות. ההצמדה לשיניים גורמת למסכה לנוע עם הפנים ולא מזיזה אותה ביחס לפנים. הצינור מגיע מלמעלה מעל גב המיטה.
לעומת זואת במכשיר מיני אני חייב להשתמש במסכה אפית P10 אשר באה עם רצועות והצינור מגיע מלמטה, לכן אני מצמיד את הצינור לבגד עם לחצן תנין באזור החזה כדי שלא ימשוך את המסכה וינוע עם הסיבוב מצד לצד. זה לא 100% צמוד לפנים אבל התנועה היא קטנה יותר ואפשר לסבול זואת. עדיין יש לי בריחת אוויר בלילה שבחלקו נובע מהתאמת גודל הנחיר, עוד לא החלטתי סופית איזה גודל נחיר מתאים לי.
יתכן מאוד שלבסוף אאלץ לאלתר חיבור למסכה ללא הרצועות עבור המיני.

למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 04/01/2019 :  20:05:43  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
כל עוד ה AHI נמוך מ- 5 זה בסדר גמור וחבל על האנרגיה
אגב גם לרוב האנשים שאינם סובלים מהפסקות נשימה בשינה לא ימצאו בבדיקה במעבדה AHI=0 אלא יותר מכך

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

אושרית
חבר חדש

76 הודעות

נכתב ב - 04/02/2019 :  02:03:03  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by יצחק

כל עוד ה AHI נמוך מ- 5 זה בסדר גמור וחבל על האנרגיה
אגב גם לרוב האנשים שאינם סובלים מהפסקות נשימה בשינה לא ימצאו בבדיקה במעבדה AHI=0 אלא יותר מכך

נכון יצחק
למעלה

אושרית
חבר חדש

76 הודעות

נכתב ב - 04/02/2019 :  02:04:17  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AVISADEH

הערה לאושרית, "אין מצב שהמסכה לא תזוז כלל"
תלוי במסכה - למכשיר S10 יש לי מסכה בלי רצועות שלא זזה כל הלילה! למרות שכל הלילה אני מסתובב מצד לצד. זו מסכה אפית שמשמשת גם כסד ומולבשת בהתאמה על השיניים העליונות, הסד הוא עדין ולא מלא, לא מפריע לי בפה ואין צורך ברצועות. ההצמדה לשיניים גורמת למסכה לנוע עם הפנים ולא מזיזה אותה ביחס לפנים. הצינור מגיע מלמעלה מעל גב המיטה.
לעומת זואת במכשיר מיני אני חייב להשתמש במסכה אפית P10 אשר באה עם רצועות והצינור מגיע מלמטה, לכן אני מצמיד את הצינור לבגד עם לחצן תנין באזור החזה כדי שלא ימשוך את המסכה וינוע עם הסיבוב מצד לצד. זה לא 100% צמוד לפנים אבל התנועה היא קטנה יותר ואפשר לסבול זואת. עדיין יש לי בריחת אוויר בלילה שבחלקו נובע מהתאמת גודל הנחיר, עוד לא החלטתי סופית איזה גודל נחיר מתאים לי.
יתכן מאוד שלבסוף אאלץ לאלתר חיבור למסכה ללא הרצועות עבור המיני.

וואוו אבי אתה יצירתי בפתרונות ובהמצאות...
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.