אני משתמשת במכשיר סיפאפ עם מסכה מלאה כבר שנה ומאד מרוצה. אבל לאחרונה החלה להופיע לי מעין אקזמה אדומה בצידי האף, בערך באיזור של המסיכה. אני משערת שזו תוצאה של לחות יתר. מישהו יודע איך מטפלים ומונעים את זה?
שלום וברוכה הבאה, ראשית, באיזו מסיכה את משתמשת? לעתים החומר ממנו עשויה המסיכה עלול לגרום לגירוי או לאלרגיה ואז כדאי להחליף את המסיכה למסיכה אחרת מחומר אחר. כדאי גם לגשת לרופא עור ולהתייעץ (תראי לו את המסיכה) חשוב מאד לשמור על נקיון המסיכה, יש לפרק את המסיכה אחת לשבוע ולשטוף היטב במים זורמים וסבון כלים (לסבון כלים יש תכונה להסרת שומנים שמופרשים מהפנים שלנו) לייבש היטב ולהרכיב בחזרה. את הרצועות יש לכבס בקערה קטנה עם מעט אבקת כביסה בשילוב עם מים סביב ה 30 מעלות. לאחר מכן יש לייבש לא בשמש ישירה.(עדיף לעשות את זה מוקדם בבוקר כדי שיתייבש עד הערב.) שמירה על הגיינה בכל הקשור למסיכה חשובה מאד ויכולה למנוע בעיות כפי שאת מתארת או לפחות לא להחמיר אותן. במידה ואת זקוקה להדרכה איך לפרק ולהרכיב את המסיכה את יכולה להתקשר אלי או להגיע אלי ואעזור לך בשמחה. (מספר הטלפון שלי מופיע בחתימה שלי מטה) בינתיים, אני מאחל לך בריאות טובה ותמשיכי לעדכן.
תודה רבה. הייתי היום אצל רופא עור שאמר שיש לי אלרגיה לחומר ממנו עשויה המסיכה. זו מסכה של APEX לאף ולפה. האם קיימת מסכה היפראלרגנית? למי לפנות? מה לעשות? אודה מאד על מתן עזרה!!!