מחבר |
נושא  |
|
n/a
deleted

272 הודעות |
נכתב ב - 11/25/2018 : 20:22:46
|
מישהו משתמש ב סוקלין2 או ב לומין לניקוי סיפאפ? צריך? |
|
just_guy
חבר פחות חדש

101 הודעות |
נכתב ב - 11/26/2018 : 14:00:26
|
אני משתמש ב-VirtuCLEAN - https://www.virtuox.net/Products/VirtuClean
עובד על אותו פרינציפ כמו סוקלין 2 - שימוש באוזון, סבב לוקח כ-30 דקות: 25 שימוש המשכיר מזרים אוזון וב-5 דקות האחרונות - סתם אוויר נקי כדי לנקות את האוזון.
הטענה היא שלא חייבים את המכשירים האלה כי חדר השינה שלנו הוא לא מקום סטרילי וגם המסיכה והצינור לא חייבים להיות סטריליים. נוסף על כך, המכשירים האלה לא באמת מנקים את הציוד אלא רק נותנים את הטאץ׳ האחרון (והלא נחוץ).
אני משתמש בשלי יותר כ-state of mind, כנראה שאפשר גם בלי. יש שרשורים ארוכים ארוכים בנושא בפורומים בחו״ל. |
 |
|
iamtal
חבר חדש מהשקית
17 הודעות |
נכתב ב - 12/02/2018 : 14:44:24
|
אני מבין שלצד מכשירים לניקוי המכשיר עצמו, יש גם מכשירים לניקוי מסיכות. האם זה לא יותר חשוב (ניקוי המסיכה)? יש כאן מישהו שמשתמש במכשיר לניקוי מסיכה? |
 |
|
just_guy
חבר פחות חדש

101 הודעות |
נכתב ב - 12/04/2018 : 01:05:28
|
ניקוי של מכשיר עושה רק דגם אחד - SOCLEAN. שאר המוצרים בד״כ בנויים כמיכל סגור שבתוכו שמים את המסיכה ואז או שמזרימים גז אוזון לתוך המיכל או שמשתמשים בקרני UV |
 |
|
iamtal
חבר חדש מהשקית
17 הודעות |
נכתב ב - 12/04/2018 : 15:17:42
|
quote: Originally posted by just_guy
ניקוי של מכשיר עושה רק דגם אחד - SOCLEAN. שאר המוצרים בד״כ בנויים כמיכל סגור שבתוכו שמים את המסיכה ואז או שמזרימים גז אוזון לתוך המיכל או שמשתמשים בקרני UV
כל עניין הניקוי הזה באמצעות "אוזון" נשמע לי קצת כמו קשקוש. גם אם התיאוריה נכונה, קשה לי להבין איך מכשיר של 200-300 דולר יכול לעשות את זה. אם זה היה ככה, היו משתמשים בזה בכל בית חולים, לא?
מה לגבי ניקוי במכשירים של סטריליזציה (כמו אילו לניקוי של בקבוקים של תינוקות). המסיכות שלנו לא יכולות לעמוד בטמפרטורה חמה?
|
 |
|
ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות |
|
just_guy
חבר פחות חדש

101 הודעות |
נכתב ב - 12/07/2018 : 18:49:53
|
quote: Originally posted by iamtal
ניקוי של מכשיר עושה רק דגם אחד - SOCLEAN. שאר המוצרים בד״כ בנויים כמיכל סגור שבתוכו שמים את המסיכה ואז או שמזרימים גז אוזון לתוך המיכל או שמשתמשים בקרני UV
כל עניין הניקוי הזה באמצעות "אוזון" נשמע לי קצת כמו קשקוש. גם אם התיאוריה נכונה, קשה לי להבין איך מכשיר של 200-300 דולר יכול לעשות את זה. אם זה היה ככה, היו משתמשים בזה בכל בית חולים, לא?
מה לגבי ניקוי במכשירים של סטריליזציה (כמו אילו לניקוי של בקבוקים של תינוקות). המסיכות שלנו לא יכולות לעמוד בטמפרטורה חמה?
אבל בבתי חולים כן משתמשים במכשירים שמנקים בעזרת אוזון. כמובן שמדובר במכשירים יותר גדולים ורציניים. אבל כל היצרנים של המכישירים הביתיים האלה מדגישים שמדובר בשלב נוסף ומשלים את הניקוי הרגיל, זה לא מחליף מים וסבון פעם ב... |
 |
|
just_guy
חבר פחות חדש

101 הודעות |
נכתב ב - 12/07/2018 : 18:53:19
|
אגב, בסוף קניתי את LUMIN. התרשמויות ראשונות - המכשיר יותר גדול ממה שציפיתי וקיוויתי. מגיע עם מנורת UV שאמורה להספיק לכל החיים. בגדול מדובר במקופסה עם מגירה נשלפת, פנים המגירה מצופה במשהו שכנראה כמו מראה. הפעלה סופר פשוטה - כפתור אחד מפעיל סיבוב של 5 דקות. זה הכל. האם אני ישן רגוע יותר עכשיו? עדיין לא החלטתי :) |
 |
|
iamtal
חבר חדש מהשקית
17 הודעות |
נכתב ב - 12/10/2018 : 18:58:33
|
מה שמדהים בכל הסיפור זו הבורות שקיימת בארץ בקרב כל המומחים למינהם בהקשר לניקוי נכון של מסכות ה-CPAP. שאלתי כ-5 אנשים שונים - טכנאים ויועצים, וכל אחד מהם נתן לי תשובה שונה. מה שבטוח הוא שלפחות 4 מהם טועים... |
 |
|
אושרית
חבר חדש

76 הודעות |
נכתב ב - 12/15/2018 : 00:18:09
|
טל, אני מנקה את המסיכה במים וסבון, כמעט כל יום. זה מספיק מכיוון שאפשר להגיע לכל חלקי המסיכה (ברובן) באשר לניקוי באוזון גם לי נשמע לא רציני. אבל יש בעיה בניקוי רגיל של צינור המסיכה. (סיפור שלם) האם ניקוי באמת קריטי בהתחשב ביתרונות וחסרונות המועלים במאמר? |
נערך על ידי - אושרית בתאריך 12/15/2018 00:29:00 |
 |
|
n/a
deleted

272 הודעות |
נכתב ב - 12/15/2018 : 19:59:48
|
יש מברשת שעוברת דרך הצינור, עם מים וסבון. נראה לי מספיק. |
 |
|
Moshe Isenberg
חבר חדש מהשקית
Israel
1 הודעות |
נכתב ב - 06/30/2019 : 16:47:53
|
אפוה קנית את הLUMIN
אגב, בסוף קניתי את LUMIN. התרשמויות ראשונות - המכשיר יותר גדול ממה שציפיתי וקיוויתי. מגיע עם מנורת UV שאמורה להספיק לכל החיים. בגדול מדובר במקופסה עם מגירה נשלפת, פנים המגירה מצופה במשהו שכנראה כמו מראה. הפעלה סופר פשוטה - כפתור אחד מפעיל סיבוב של 5 דקות. זה הכל. האם אני ישן רגוע יותר עכשיו? עדיין לא החלטתי :)
|
 |
|
dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 07/01/2019 : 18:25:04
|
הי משה, אני קורא את הדיון הזה וקשה להאמין שאנשים מוציאים 250$ + משלוח על מכשיר מיותר כל כך ! זה מכשיר גדול וכבד, ואין בו תועלת ! פעם בשבוע שבועיים פרק את המסיכה שלך השרה את החלקים שלה במים פורשים עם סבון כלים ולאחר מכן שטוף היטב במים זורמים, יבש היטב והרי לך מסיכה נקיה! את הרצועות ניתן להשרות במים עם קצת סבון כביסה ולאחר מכן גם כן לשטוף היטב במים זורמים ואז לתלות לייבוש, (לא בשמש). את הצינור אין ממש צורך לשטוף (עובר בו אוויר בסה"כ) אבל אם אתה מתעקש אתה יכול לשטוף עם קצת מים וסבון ולתלות על ידית של דלת לייבוש (לא בשמש חלילה). וסתם כך לידיעה, אתה זכאי לרכוש אחת לשנה מסיכה חדשה וצינור חדש בהחזר מלא מקופת החולים (משתנה בין קופה לקופה). משה, באמת שהמוצר הזה, גדול כבד יקר ומיותר, אני מציע לוותר... בנוסף, במידה ואתה מעוניין בהסבר איך לפרק ולהרכיב את המסיכה שלך דבר איתי בטלפון ואסביר לך. (או שאעביר לך סירטון), מספר הטלפון שלי מופיע בחתימה שלי מטה, בינתיים שיהיה בהצלחה, ותמשיך לעדכן אותנו. |
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
נערך על ידי - dan bar-or בתאריך 07/01/2019 18:28:08 |
 |
|
just_guy
חבר פחות חדש

101 הודעות |
נכתב ב - 07/03/2019 : 19:07:19
|
דן, בחייך. עם כל הכבוד - זה עניין של נוחות. גם כביסה ביד תיתן לך בסופו של דבר בגדים נקיים, ומכונת כביסה עולה כסף. גם סוזוקי אלטו תביא אותך בדיוק לאותו מקום כמו המרצדס מודל 2019, ואפשר להמשיך. אז מה? |
 |
|
txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות |
נכתב ב - 08/17/2019 : 22:44:59
|
שלום, אל JUST_GUY
מצטרף לשאלה קודמת: היכן רכשת את ה-LUMIN, ואם תסכים לציין עלות.
עוד שאלה: אמנם קרינת UV איננה אמורה להשאיר ריח, אך קראתי (אתר בחו"ל) שהשמדת הביו-פילם (טוב לחיטוי) גורמת לריח לא נעים שנשאר במסכה. יש לך ניסיון ?
בתודה, דוד מ |
הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית. |
 |
|
|
נושא  |
|