סיפאפ פורום ישראל - לאחר מעבדת שינה -סןג טיפול בCPAP
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 לאחר מעבדת שינה -סןג טיפול בCPAP
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

MAJER
חבר חדש מהשקית

2 הודעות

נכתב ב - 08/21/2018 :  09:33:40  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלוםלכל חברי הפורום
לאחר בדיקה במעבדת שינה בבי"ח לווינשטיין קבלתי דוח והמלצות בגלל מצב נשימתי AHI 17.1 AI7 נשלחתי להתייעצות לרופא אוזן גרון (טרם הלכתי ולא הבנתי למה צריך לאחר שבוצע ההבחנה )
כמו כן יש המלצה לשימוש בCPAP והתקן דינטלי
אני מניח לכל מי שעבר בדיקה כזו עם תוצאות מקבל ההמלצה
אבל לא הבנתי האם אני אמור להשתמש בפריט אחד או שניהם
מבעלי הנסיון אשמח לקבל המלצות למכשור ודרך טיפול
האם איכות החיים השתנו להם
כל מידע מנסיון יבורך המוסר
בברכה
ובריאות טובה ושנה טובה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 08/21/2018 :  20:47:55  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום MAJER וברוך הבא לפורום שלנו.

ההלם שלך ברור ומוכר. כולנו עברנו את השוק של הבשורה שאנו סובלים מהפסקות נשימה בשינה ונאלץ לישון עם מכשיר הנשמה כל לילה.
זה באמת מאד מרתיע בהתחלה. גם מההיבט הפסיכולוגי.

צריך לעכל ולהפנים שהכי חשוב לנו לדאוג לשיפור איכות חיינו ובריאותנו.

מה לעשות הטיפול העיקרי והכי יעיל היום להמודדות עם הפסקות הנשימה בשינה הוא מכשיר ה- CPAP הוא לא סימפטי במיוחד אבל אם מסתגלים איליו הוא מאד יעיל ומשפר מאד את השינה ובכך מונע את תחושת העייפות, כאבי הראש, חוסר הריכוז ויתר תופעות הלוואי של שינה לא בריאה ואיכותית.

לגבי רופא א.א.ג. נראה לי שהוא יכול בעיקר לבדוק האם יש לך עיוות כלשהו במבנה האף ובמקרה זה ניתוח יכול לסייע או לפתור את בעיית הפסקות הנשימה.
מניסיון ועדויות של משתמשים רבים כאן ניתוחים כאלה בדר"כ אינם יעילים בכלל או באופן מלא בכדי לפתור את בעיית הפסקות הנשימה אך שווה לבדוק

לגבי סד דנטלי,הרי שהוא מהווה פיתרון חלופי ל CPAP. הוא בדר"כ פחות יעיל ממנו בעיקר לסובלים בדרגה קשה. נראה שאתה סובל מהבעיה ברמה בינונית וייתכן והוא יכול להיות יעיל לך. אני משתמש ב CPAP ורק בנסיעות לחו"ל אני משתמש בסד דנטלי, ומרוצה משניהם. שים לב שקופות החולים לא משתתפות בדר"כ במימון ההתקן הדנטלי אלא רק ברכישת CPAP. מחיר סד דנטלי מותאם אישית הוא מעל 5,000 ש"ח.

אני מצרף לך את ההמלצות שלי למשתמש החדש, למקרה שלא ראית אותם:

1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).

2. לברר בקופ"ח שלך את זכויותיך המדויקות לרכישת מכשיר וציוד נלווה (בכל קופה יש החזרים ושיטה אחרת)

3.לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק. מאד רצוי שתמצא ספק הנותן לך שירות איכותי ומקצועי, או יועץ CPAP שילווה אותך בתהליך. הדבר מאד חשוב לתהליך ההסתגלות הראשוני בו אנו נמצאים במצב רגיש.

4. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שים לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר. בחירת המסיכה הנוחה לך היא השלב הקריטי ביותר אף יותר מבחירת המכשיר.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

5. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

6. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות

7. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה).

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

אתה מוזמן להמשיך להתייעץ
בהצלחה!!!

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

MAJER
חבר חדש מהשקית

2 הודעות

נכתב ב - 08/22/2018 :  09:33:17  Show Profile  Reply with Quote
יצחק שלו ותודה על התגובה
אכן כתבת והצגת בתבונה את הנושא המורכב
הבעיה שאכן יש מגוון ספקים וכל אחת ברמה אחרת והבעיה למצוא את הנבחר
הבעיה לרוב היא המסכה ממה שהספקתי להבין ולא המכונה שלרוב פונקציונלית עושים את אותו פעולה של הזרמת האוויר ועם מערכת בקרה ואיסוף נתונים שמסייעת לבחון השימוש ע"י נותן השירות ונסיונו בתחום

השאלה האם אין איזה Customer reports שמדרג את המוצר המומלץ מתוך היקף השימוש ע"י אנשים וכך ניתן אולי לצמצם את אפשרות בחירה
אשמח במידה ויש חומרים בתחום לקבלם מתוך הרשת
שוב המון תודות
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 08/22/2018 :  22:04:52  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום

תסתכל בראש הפורום יש שם פוסט על מכשירים ומסיכות מומלצים

למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 08/22/2018 :  22:04:56  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום

תסתכל בראש הפורום יש שם פוסט על מכשירים ומסיכות מומלצים

למעלה

zronnynik
חבר חדש מהשקית

4 הודעות

נכתב ב - 08/26/2018 :  15:27:32  Show Profile  Reply with Quote
הי,
תגיע להתייעצות עם רופא אף אוזן גרון , אחרת אתה עלול לא לקבל החזר מקופת חולים הכללית בנוגע לרכישת המכשיר , ראה הנחיות באתר הכללית.

https://mushlam.clalit.co.il/he/products/Pages/CPAP_device.aspx
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.