סיפאפ פורום ישראל - האם דום נשימה הוא לכל החיים או נגמלים מזה
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 האם דום נשימה הוא לכל החיים או נגמלים מזה
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

Akiva Berkovitz
חבר חדש מהשקית

4 הודעות

נכתב ב - 12/28/2017 :  20:28:22  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום רב
אני מאובחן בדום נשימה חמור מעל 35 הפסקות בשעה וירידה בחמצן ל 89%
מטופל במכשיר CPAP מדגם A20 של ויינמן (מרוצה מהמכשיר)בבוקר בבדיקה 0 דום נשימה ו 0 דליפה מהמסכה
את הבדיקה ביצעתי בערכה ביתית ע"י מכון מור
שאלות
1- האם יש הבדל בתוצאות בין הבדיקות בערכה ביתית ובין מעבדת שינה בבית חולים
2- האם דום נשימה הוא לכל החיים או נגמלים מזה בשלב מסויים
תודה רבה לכל המגיבים

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 12/29/2017 :  11:16:10  Show Profile  Reply with Quote
1. לא אמור להיות הבדל אם הבדיקה נעשתה בתנאים זהים, אין סיבה שיהיה הבדל אלא אם יום אחד אתה עייף יותר או שתיתה אלכהול וכולי'.
2. זה לכל החיים אלא אם ירדת במשקל או חלילה תנאי הבריאות השתנו. מחלה וכד'

לדוגמה אצלי הלחצים והתוצאות היו מאוד דומים מלפני 25 שנה, (שינויים קלים בעקבות דיאטות קצרות). מסך המכשיר לא עבר את הסיפרה 3 והממוצע היה פחות מ-2. לאחרונה עברתי צינתור וקבלתי תרופות חדשות, מאז התוצאה במסך קרובה ל-8 שזו עלייה משמעותית, למרות זואת איכות השינה לא השתנתה משמעותית.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 12/29/2017 :  17:52:22  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום עקיבא, לשאלותיך:

1. יכולות להיות תוצאות שונות לבדיקות שונות לא משנה איפה, כי איכות השינה שלנו שונה בבית מאשר מעבדת השינה. מזג אויר שונה, אף קצת סתום ועוד הרבה גורמים יכולים להביא לשינויים.
מסוימים. אבל בהיקף הפסקות הנשימה שלך זה לא משנה אם יש לך 35 הפסקות או 30 אתה זקוק לטיפול ב CPAP.

2. ירידה במשקל יכולה לעזור ולהקל אך בדר"כ מי שסובל מהבעיה ברמה חמורה כמו שלך לא יכול להיתר לחלוטין מהבעיה באמצעות ירידה במשקל אלא רק להקל. בכל מקרה מומלץ לרדת אם יש עודף משקל כמובן. אני ירדתי עכשיו 17 קילו והלחץ הממוצע של המכשיר שלי ירד מ- 13 ל 10. זה אומר שעדיין יש לי הפסקות נשימה אבל המכשיר צריך להפיק פחות לחץ לפתור אותן כי החסימה קלה יותר.
ככל שהלחץ נמוך יותר המכשיר פחות מפריע, יש פחות בריחות אוויר ורעש והשינה טובה יותר.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.