שלום לכולם; בימים אלה אני בחו״ל כרגע בלונדון. לפני שנסעתי דאגתי לקבל אישור באנגלית חתום ע״י רופא, בררתי לגבי נסיעה עם המכשיר לחו״ל באתרים של חברות התעופה איתם טסתי, Ryanair ו wizzair אם המכשיר מוכר והבנתי ממה שקראתי שאין צורך בשום דבר נוסף.להפתעתי הלא נעימה כאשר הגעתי לשדה התעופה לנסיעה עם חברת נמסר לי שהייתי צריכה לקבל אישור מראש מחברת הנסיעות לנשיאת המכשיר למטוס. לא עזרו לי תחנוני והנציגה הודיעה לי שלא אוכל לטוס למרות שאמרתי לה שהחלטתי להשאיר את המכשיר ולא לקחת אותו איתי .כמובן שהייתי נסערת רק לאחר ויכוחים והתערבות הנציגה הבכירה של החברה שעשתה שיחה של שתי דקות ובזה נגמר העניין. כשהגעתי ליעד הראשון שלי התקשרתי לשירות הלקוחות כדי שלא תהיה לי בעיה דומה בהמשך הנסיעה ובאמת תוך חצי שעה היה חי אישור במייל. אותה שיחה עשיתי היום מלונדון לחברת wizzair להפתעתי שוב נציגת החברה אמרה שהם לא שולחים אישור למייל אלא רק מיידעים את הנציגים בדלפק הקבלה.אמרתי שאני רוצה אישור שפניתי אליהם ושלא יעשו לי בעיות בצ׳ק אין לא עזר שום דבר. נכון לעכשיו אני מקווה שאוכל לחזור עם המכשיר ולא להשאיר אותו בלונדון
תודה שהארת את עינינו, זו פעם ראשונה ששמעתי בעיה זו. חברות לאוקוסט נראה שעושות בעיות בכדי להרוויח עוד כסף. ע"פ חוקי התעופה מכשיר רפואי בגודל סביר כמו CPAP לא נחשב כמטען והוא לא נספר בנוסף למזוודת עליה למטוס, אך כל חברה מחליטה על נהלים ופרוצדורות פנימיות להקשות במטרה לחייב ולהרויח הכנסה נוספת. אני נוהג להדביק מדבקה על תיק המכשיר עם סמל מקובל של ציוד רפואי חיוני מקובל על ידי חברות התעופה. לא יודע אם זה עזר לי כי אף פעם לא עשו לי בעיות עם זה. ניתן להוריד את זה מהאינטרנט. תמשיכי לעדכן.
שלום לכולם, בארה"ב יש את ה faa (רשות התעופה הפדרלית) ובאירופה יש ה easa (מקבילה לארה"ב) חלק ממכשירי הסיפאפ נושאים בחלקם התחתון ליד שם היצרן ועוד מידע לגבי מתחים וארץ היצור גם סימן של מטוס, הסימן הזה מאשר שימוש במטוסי נוסעים ויחד עם הכיתוב medical equipment אין סיבה שלא יעלו את המכשיר למטוס. לחלק מיצרני המכשירים יש באתרים שלהם את האישור וניתן להדפיס אותו טרם הטיסה ולהעבירו לחברת התעופה. בגדול משתמשי סיפאפ אשר מרבים לטוס לחו"ל בעבר היו מקפידים לרכוש רק מכשירים עם סימן של מטוס בתחתית המכשיר. היום המצב שונה ויחד עם ריבוי המשתמשים במכשיר עולה המודעות של חברות התעופה ובהתאם הקלות לאישור העליה עם המכשיר כאשר אינו מחושב כמטען. אני באופן אישי מרבה לטוס ומעולם לא עשו לי בעיות...
כנראה זו שיטת של חבות LOW COST כמו RYANAIR לנסות להרוויח כסף נוסף ממטען החברות האלה עובדות על סף רווח נמוך מכל מושב בטיסה ומנסות בכל דרך לגבות סכומים נוספים, בין השאר באמצעות גבייה על מטען נוסף בחברה רגילה זה כנראה לא קורה
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי