שלום לכולם בשנה האחרונה אובחנתי כסובל מדרגה בינונית של דום נשימה עם ירידה ברמת החמצן של עד 85%. כמובן שהומלץ מכשיר CPAP אך לא הצלחתי להתרגל אליו. והאמת, אני גם לא רוצה להמשיך לנסות. אני יודע שזה פורום שעוסק רק בתחום ה CPAP אך מכיוון שאני עוקב אחרי הדיונים בפורום לאורך זמן רב אני מתרשם שיש כאן אנשים עם הרבה ידע ורצון לעזור. השאלה שלי האם מי מכם בדק את הנושא של תרגילי נשימה הנקראים בוטייקו שמבטיחים עזרה בהפרעות שינה ודום נשימה?
שלום ענבר ברוך הבא. לגבי ה- CPAP חבל שלא הסתגלת לצערי זהו הפיתרון היעיל ביותר כיום לעזרה בהפסקות נשימה בשינה. אני לא חושב שכדאי לך להתייאש.
אם בכל מקרה אין לך רצון לנסות שוב, הייתי בודק שימוש בסד דנטלי. גם לו יש יעילות מוכחת רפואית לטפל בחלק מהמקרים של הפסקות נשימה. זוהי מעין פלטה הנכנסת לפה ומתלבשת על השיניים העליונות והתחתונות וגורמת ללסת התחתונה לזוז קדימה באופן שאמור להגדיל את מעבר האוויר ולמנוע קריסה בלילה של אזור החיך. יש רופאי שיניים המתמחים בסד כזה.
לגבי בוטייקו היו כאן בעבר כמה דיווחים על האפשרות שיש בו יעילות להפסקות נשימה. אני אישית לא בדקתי כך שאינני יודע. אבל דיברתי בעבר עם מדריכה בתחום. מדובר להבנתי בהתעמלות די קשה של נשימות שצריך להתמיד בה בכדי להגיע לתוצאות.
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
לא עזר לי. בקורס שהייתי בו היה רק אחד שדיווח שממש עזר לו.וכולם סבלן מדום נשימה בשינה. עם זאת, לפני מספר שנים מישהו כתב בפורום שהשיטה עזרה לו. רופאת הריאות שלי טוענת שהתרגול מוכר ע"י קופ"ח ועוזר רק לאסטמה.
שלום ענבר תרגול בוטייקו מצריך מעבר לנשימת אף בלעדית,תרגול נשימתי של בין 20-30 דקות מדי יום (עצירות נשימה והעלאת סיבולת לCO2), ובנוסף לכך שינה עם פלסטר על הפה כדי לשמור על נשימה אפית גם בלילה. שיטה זו ממש לא נחשבת טיפול בדום נשימה חסימתי, ויעילותה נמוכה.
דר' דני מאור. רופא שיניים מטפל בדום נשימה חסימתי -התקנים דנטליים. חבר באיגוד האמריקאי לרפואת שיניים לשינה. מורשה חברת SOMNOMED. 03-9017175