| מחבר |
נושא  |
|
|
hadar100
חבר חדש מהשקית
2 הודעות |
נכתב ב - 01/10/2017 : 08:27:44
|
שלום רב לחברים, מברך על הפורום הזה. פשוט טבעתי בים המידע שהורעף עליי... אני מרגיש כאילו יש לי עודף ידע שאני לא באמת יודע מה לעשות עימו... בשנת 2010 נבדקתי במעבדת שינה, ונמצא כי AHI שלי הוא 26, הזנחתי את המצב ולא עשיתי כלום, ולפני כחודש ביצעתי בדיקה נוספת במעבדת שינה, אז AHI הגיע כבר ל-76! הרופא המליץ לי על סיפאפ וכן לשקול התערבות כירורגית (לדבריו כדי למנוע שימוש בסיפאפ לשארית חיי). אבי, עליו השלום, השתמש שנים רבות בסיפאפ, כאשר המכשיר האחרון שהיה לו היה של חברת remstar. בהמלצת דוד שלי, התקשרתי לחברת מדטכניקה (נדמה לי שאבא שלי ז"ל רכש מהם בזמנו), אולם נתקלתי בתקליט שמספר שמדטכניקה הפסיקה לשווק מכשירי סיפאפ. המשכתי ברשימה והגעתי לאורקמד, לאחר שיחה ארוכה עם אורלי מאורקמד, הבנתי את ההבדל בין מכשיר אוטומטי למכשיר קבוע, קיבלתי מענה אדיב ביותר על כל שאלותיי, וקבעתי לקחת מהם מכשיר. בעבר ניסיתי לישון עם המכשיר של אבא שלי, ומה שהפריע לי יותר מכל היה המצוקה שהרגשתי מזה שאני לא יכול לפתוח את הפה בזמן השימוש (עברתי ניתוח ליישור מחיצה באף, אולם אני עדיין רגיל לישון עם הפה פתוח, למרות שאני נושם באופן מלא דרך האף, פשוט הרגל). בדקתי במשרדי אורקמד את שלל המסיכות, והחלטתי שאקח מסיכת אף-פה, ככה שלא תהיה לי את המצוקה של חוסר היכולת לפתוח את הפה. ביקשתי שישאילו לי גם מעשיר לחות, אך הם אמרו שאין אפשרות, כי אז המכשיר שהשאילו לי לא יהיה חדש (ככה אמרה המזכירה במקום). בסופו של יום, קיבלתי לניסיון מכשיר דווילביס בלו (אמריקאי), החדש ביותר שלהם, עם מסיכת אף-פה, וישנתי איתו הלילה לראשונה. ישנתי כמעט כל הלילה עם המכשיר (קמתי לשירותים, וכשחזרתי נרדמתי בלעדיו, אולם אשתי העירה אותי שאני נוחר וחיברתי אותו שוב). לא הייתי לי בעיה עם המסיכה, המכשיר לא הפריע לי לשינה, הבעיה היחידה הייתה שהתעוררתי עם יובש בפה, ובייחוד בלשון, שממש כאבה לי מהיובש במשך שעה שלמה. השאלה היא, מהו הפתרון לכך? והאם כדאי לי להמשיך ולנסות עוד מכשירים או להסתפק בזה? הומלץ לי על ידי מכרים לרכוש מכשיר מתוצרת גרמניה, בטענה שזה השוואה בין מרצדס לטויוטה, האם יש המלצה על מכשיר מסוים? הבנתי שיש יועצי סיפאפ שאינם קשורים לחברות מסוימות, כמו דן פה בפורום, וכמו בחור בשם איתן שקיבלתי את הטלפון שלו, מטעם מי ניתן השירות שלהם? האם הוא כרוך בתשלום? אודה על מענה לשאלותיי, אני מרגיש כאילו הפציצו אותי במידע, שאני לא ממש יודע את מי לשאול... (קראתי הודעות פה בפורום של גולשים חדשים שהשתמשו לראשונה, כולל את הודעה ה"העתק-הדבק" של יצחק לגולשים חדשים ) תודה רבה, הדר. |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/10/2017 : 20:00:06
|
היי הדר,
ברוך הבא לפורום שלנו. אם קראת כבר את ההודעה "העתק הדבק" שלי אז לא אדביק אותה שוב  ראשית זה טוב שאתה קורא ואוסף אינפורמציה אבל כמו בכל דבר עודף אינפורמציה גם יכול לבלבל. אין מה לעשות ההתחלה היא קשה בכל דבר ובטח בטיפול בבעיה רפואית כמו שיש לנו. גם אני תמיד אמרתי הלוואי והייתה לי בעיה שפשוט צריך כל יום לקחת כדור בכדי לטפל בה. אבל אין מה לעשות הבעיה שלנו דורשת שימוש ב- CPAP ותאמין לי שיש בעיות רפואיות קשות בהרבה. אחרי שמתרגלים ל CPAP השינה איתו כבר ברורה מאליה והופכת להרגל. ההתחלה היא הקשה. לגבי מכשיר כמנהל הפורום אני נמנע מלהמליץ על מכשיר ספציפי אבל אתה יכול לקרוא כאן ולהבין מה הרוב חושבים (אגב לא תמיד הגרמני הכי טוב). החלק הקריטי בפאזל הוא המסיכה. כאן קשה לי יותר לייעץ לך כי אני לא משתמש במסיכת אף פה. שינה בפה סגור היא חשובה מאד ואם לא מסתגלים אליה באמת חייבים מסיכת אף פה (או מסיכת פנים מלאה). כאן יש מבחר יותר קטן אבל עדיין יש מבחר שצריך לנסות. איתור המסיכה הנוחה לך ביותר אינדבידואלית הוא קריטי. הייתי בכל זאת עושה נסיון במסיכה אפית בכדי לשלול אותה סופית. זו מסיכה יותר נוחה ככלל ויותר קל להסתגל אליה. אם לא, תתחיל לנסות כמה מסיכות אף פה עד שתמצא את מה שנוח לך ביותר. לגבי היובש חשוב שתנסה גם מעשיר לחות. אם לא נותנים לך במקום אחד תנסה במקום אחר. אני חוזר על מה שאמרתי כמה פעמים ליווי של איש מקצוע בתהליך חשוב מאד. תאתר יועץ כזה, או סוכן או טכנאי מעבדה אכפתי שילווה אותך, זה יכול מאד לעזור עם ההסתגלות. אנחנו כאן גם ננסה לעזור תמשיך לעדכן ובהצלחה |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 01/10/2017 20:09:08 |
 |
|
|
ארומה
חבר חדש מהשקית
9 הודעות |
נכתב ב - 01/11/2017 : 16:14:11
|
מדטכניקה הפסיקו לשווק ישירות את פיליפס רספירוניקס בנושא סיפאפ. הנציגים הפועלים בישראל הם: 1. מדיקוייפ. 2. מנשם בע"מ.
קופות החולים משתתפות בקניית ציוד סיפאפ. התנאים שונים בכל קופה. באיזו קופה אתה חבר?? |
נערך על ידי - ארומה בתאריך 01/27/2017 10:35:32 |
 |
|
|
עדנה משתמשת וותיקה
חבר חדש מהשקית
30 הודעות |
נכתב ב - 01/23/2017 : 22:00:20
|
יצחק שלום
כיצד ניתן לפנות אליך אישית ?
תודה
עדנה |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/26/2017 : 21:12:40
|
היי עדנה, תכתבי לי מייל לכתובת zacd@netvision.net.il |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
עדנה משתמשת וותיקה
חבר חדש מהשקית
30 הודעות |
נכתב ב - 01/28/2017 : 18:20:39
|
ארומה שלום,
אני קניתי מכשיר סיפאפ תוצרת פיליפס רספרוניק בחברת מדטכניקה. קניתי בחודש דצמבר האחרון.
על פי הנאמר לי בחברה ,הם המשווקים הבלעדיים למכשירים הללו.
אני נהנת מהמכשיר שקניתי. אשמח לעזור למשתמשי הסיפאפ החדשים על פי נסיוני בנושא.
בתודה
עדנה |
 |
|
|
עדנה משתמשת וותיקה
חבר חדש מהשקית
30 הודעות |
נכתב ב - 02/14/2017 : 12:42:19
|
ארומה שלום,
אתמול פניתי לחברת מדטכניקה בנושא פילטרים ,נאמר לי שחברת מדטכניקה היא היבואנית של מוצרי פיליפס אך החברה העבירה את מכשירי הסיפאפ והטיפול בלקוחות ל2 חברות מדיקוויפ ומנשם.
מכאן ,אני מתנצלת על המיידע לגבי חברת מדטכניקה.
המכשיר החדש שלהם טוב מאוד ,אך הפילטרים החד פעמיים מאוד יקרים 120 שקל -6 פילטרים.
בעבר שלמתי 60 שקל עבור חבילה של 6 פילטרים.
לדעתי צריך למצוא מקור זול יותר לקנית פילטרים חד פעמיים. לצערי אני מחליפה פילטרים בתדירות גבוהה. מכאו אני מחפשת לקנות במקום זול יותר.
ארומה -כל טוב לך
עדנה |
 |
|
|
ארומה
חבר חדש מהשקית
9 הודעות |
|
|
עדנה משתמשת וותיקה
חבר חדש מהשקית