סיפאפ פורום ישראל - ארומתרפיה
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 ארומתרפיה
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

amtyc
חבר חדש מהשקית

Israel
20 הודעות

נכתב ב - 05/13/2016 :  10:17:38  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכולם,

אני משתמש במכונת AIRSENSE AUTOSET 10 של RESMED, עם מעשיר לחות מובנה.
ניסיתי מים מזוקקים, אבל אינני מצליח להתרגל לזה, ולכן אני משתמש במים מהבריטה שאני מחדש במכל מדי יום או יומיים. פעם בשבוע אני שוטף ומוסיף כמה טיפות חומץ לבישול, שממיס היטב את האבנית, ומיד אחר כך אני שוטף במים וחוזר חלילה.

בנוסף לדום נשימה אני סובל מסינוזיטיס, ולכן התחלתי בימים האחרונים להוסיף למים שלוש ארבע טיפות של תמצית אקליפטוס, שהקפדתי לרכוש בחנות טבע איכותית.

אשמח לדעת אם מי מחברי הפורום ניסה כבר בעבר פתרון ארומתרפי, ואם כן, מה התובנות והמסקנות שהתקבלו.

תודה ושבת שלום

ResMed AirSense 10 AutoSet
Built-In Humidifier
Weinmann Joyce Mask Size M
Oximeter Contec Model CMS50D+

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 05/14/2016 :  22:40:53  Show Profile  Reply with Quote
לא כל כך הבנתי מה כוונתך ב "לא מצליח להתרגל לזה"? כאשר אתה כותב שניסית להשתמש במים מזוקקים?
למה לא הצלחת להיתרגל?
אני השתמשתי כמה פעמים במים מזוקקים במעשיר הלחות שלי ולא הרגשתי שום דבר מיוחד.
אגב למניעת אבנית לא יעזרו לך מים מהבריטה. עדיף להשתמש במים מזוקקים אשר ניתן לרכוש בכל בית מרקחת.
ולגבי ניקוי בעזרת חומץ, גם זה לא ממש מומלץ (זה עלול להשאיר לך ריח) כדאי לך להשתמש בקצת מלח לימון ומעט מים חמימים מידי פעם ולאחר מכן לשטוף היטב.
או לחילופין להשתמש בחומר יעודי להסרת אבנית מקומקומים שניתן לרכוש בכול חנות מכולת בשקלים בודדים ויעילותו מוכחת במקרה הזה להסרת אבנית ללא ריחות לוואי.
לגבי תמצית אקליפטוס, שים לב שלא להפריז בזה (זה חומר חזק) שלא תישרוף את דרכי הנשימה שלך...
אני במקומך הייתי נמנע מלהישתמש בזה ופשוט הייתי מגביר קצת את הלחות במעשיר הלחות.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

amtyc
חבר חדש מהשקית

Israel
20 הודעות

נכתב ב - 05/15/2016 :  05:46:15  Show Profile  Reply with Quote
quote:
לא כל כך הבנתי מה כוונתך ב "לא מצליח להתרגל לזה"? כאשר אתה כותב שניסית להשתמש במים מזוקקים?
למה לא הצלחת להיתרגל?

היה שם איזה ריח נלווה ולא הצלחתי להתרגל לריח הזה.

quote:
אגב למניעת אבנית לא יעזרו לך מים מהבריטה. עדיף להשתמש במים מזוקקים אשר ניתן לרכוש בכל בית מרקחת.

השימוש במים מהבריטה לא נועד למנוע אבנית אלא להימנע מלנשום חומרים לא בריאים: במים יש חומרים לא בריאים כמו כלור, והבריטה - שיש בה פחם פעיל - סופחת את החומרים האלה ברמות קרובות ל-100%.
לבריטה יש אפקט נוסף: שכבת האבן שנוצרת במעשיר הלחות היא רכה יותר בהשוואה לזו שנוצרת ממי ברז, והיא ניתנת להסרה בקלות רבה. כמובן שאינני מגזים בשימוש בחומץ, אני פשוט מוסיף כמה טיפות של חומץ ביתי, מנקה ומיד שוטף, כך שלא נגרם שום נזק ולא נשאר שום ריח.

quote:
לגבי תמצית אקליפטוס, שים לב שלא להפריז בזה (זה חומר חזק) שלא תישרוף את דרכי הנשימה שלך...
אני במקומך הייתי נמנע מלהישתמש בזה ופשוט הייתי מגביר קצת את הלחות במעשיר הלחות.

כמובן שאין להגזים בכמות התמצית. אני מוסיף 3-4 טיפות (טיפה אחת לכל 100 סמ"ק בערך) וזה עושה לי טוב בדרכי הנשימה.

לגופו של הנושא:
מהעדר התגובות לעניין הארומתרפיה, אני מסיק שאף אחד עדיין לא ניסה את השימוש בזה. או אולי אני טועה?

שבוע טוב...

ResMed AirSense 10 AutoSet
Built-In Humidifier
Weinmann Joyce Mask Size M
Oximeter Contec Model CMS50D+
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 05/15/2016 :  09:40:06  Show Profile  Reply with Quote
יש מים מזוקקים שקונים בסופר שאינם מתאימים לשימוש במעשיר הלחות (מיועדים למגהץ קיטור ומכילים ריח) שים לב שבמידה ותקנה מים מזוקקים מבית המרקחת לא אמור להיות להם ריח...

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 05/15/2016 :  10:05:20  Show Profile  Reply with Quote
אני רוכש את המים המזוקקים בסופר פארם, ממלאים לי לתוך מיכל 4 ליטר שאני מביא. אין להם שום ריח,
בעבר רכשתי מים מזוקקים מהום סנטר אבל הפסקתי.
מציע לך תמיד לפני שאתה שם את המסכה, להפעיל את המכשיר למשך דקה בערך כדי שיוציא את האוויר שעמד בתוך הצינור. כך אני עושה. בזמן ההפעלה אני דואג לקרב את היד ליציאת האויר בתנןעןת תיפוף קלות בכדי שהזרימה תמשך לאורך זמן, אחרת המכשיר יכבה אוטומטית כי לא ירגיש פעילות.
ניסיתי את תרכיז הקליפטוס שאתה כותב, היה נעים בהתחלה, חשבתי שזה מועיל, אבל אחרי זמן קצר זה הפריע לי והרגשתי לא טוב לכן הפסקתי.
נראה לי שלא כדאי לעבור את המינון של טיפה אחת.
גם אני סובל או יותר נכון סבלתי מסינוסיטיס אבל ניתוח מחיצות שעשיתי לפני הרבה זמן הקל עלי ומאז שאני משתמש בחימום מכסימלי של המים (30 מעלות גם בקיץ!) כולל צינור חימום עם כיסוי לבידוד, אני מרגיש הרבה יותר טוב ורק לעיתים נדירות יש לי בעיה איתם, אולי פעמיים שלוש בשנה.
אין לי ספק שאתה לא היחיד שניסה את הטיפות וודאי לא האחרון. דע שההשפעה היא אישית כי אצל כל אחד הסיבולת שונה וחומרת הבעיה שונה, כך שתצטרך להחליט בעצמך מה לעשות, על פי התחושה - רק אל תגזים בטיפות, אולי כדאי טיפה בשבוע או כל מספר ימים. לדעתי חשוב שהחומר לא יהיה סינטטי אלא טבעי ובכל זאת הייתי נזהר.
בהצלחה חבר

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.