| מחבר |
נושא  |
|
|
amtyc
חבר חדש מהשקית
Israel
20 הודעות |
נכתב ב - 05/08/2016 : 07:57:51
|
שלום לכולם,
אני משתמש כחודש ב-CPAP וחבר מזה כחודש בפורום. מהלילה הראשון שלי עם מסכה, ירדתי מ-35 הפסקות נשימה בשעה בערך (בבדיקה) ל-1 עד 5. הסימפטומים שלי, שהניעו אותי לסיים כ-15 שנים של חיים בהכחשה, היו והנם (בעיקר): לחץ דם גבוה, רמות סוכר גבוהות, תנגודת אינסולין, עודף משקל של 15 - 20 ק"ג.
אחרי בדיקת השינה, הרופא במעבדה אמר לי - בתשובה לשאלתי - שהסימפטומים הללו הם הפיכים, אם כי לא במאה אחוזים. אחד החברים הוותיקים והמוערכים בפורום (שאיננו רופא) אפילו אמר לי מניסיונו שהדבר לא מדויק ושלדעתו הם בהחלט הפיכים לחלוטין.
לכולנו ברור שהטיפול ב-CPAP משפר משמעותית את איכות החיים: הירידה הדרמטית בהפסקות נשימה היא הצלה של ממש. יחד עם זאת, מעניין אותי מאוד לדעת אם המשתמשים הוותיקים בטיפול ב-CPAP חוו שיפור של ממש - שיפור שנמדד - בהשוואה לסימפטומים שהיו להם לפני תחילת השימוש ב-CPAP, ואם כן - איזה סימפטומים ומה היה השיפור שנמדד.
מראש תודה.
|
ResMed AirSense 10 AutoSet Built-In Humidifier Weinmann Joyce Mask Size M Oximeter Contec Model CMS50D+ |
|
|
dan bar-or
חבר פחות חדש
 
Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 05/09/2016 : 10:18:52
|
שלום רב, בכל שנות עבודתי טיפלתי באלפי אנשים אשר דיווחו על שיפור לטובה בלחץ הדם לאחר היסתגלות למכשיר הסיפאפ ויחד עם זאת הפסיקו להשתמש בתרופות להפחתת לחץ דם. רובם סיפרו לי סיפור דומה שמאז שהתחילו להשתמש באופן קבוע במכשיר הסיפאפ לחץ הדם התאזן והם אינם זקוקים עוד לטיפול תרופתי (הנושא גם נבדק מחקרית).
בעניין הסכרת ישנם מחקרים מוכחים בתחום אשר מצביעים על הטבה ולעיתים אפילו העלמות מוחלטת של המחלה (תלוי כמובן בסוג הסכרת ובתאריך גילויה) לאחר הסתגלות ושינה רצופה עם המכשיר וכמובן גם בהתייחס לנושא הקודם דרגת החומרה של הפסקות הנשימה ככל שהמטופל סובל מדרגת חומרה קשה יותר של הפסקות נשימה כך באה לידי ביטוי ההטבה במצבו הבריאותי לאחר ההיסתגלות והשינה הרצופה עם מכשיר הסיפאפ וגם זה מוכך מחקרית. חד משמעית סכרת מסוג מסויים נגרמת כתוצאה מהזנחה וחוסר טיפול בהפסקות נשימה בשינה.
והעניין האחרון, עודף משקל, תחשוב על זה באופן פשוט, אדם אשר סובל מהפסקות נשימה בשינה ולא מצליח לישון שינה טובה עמוקה ומרעננת בעצם גוזר על עצמו בכך חוסר אנרגיה תמידי בתיפקוד היום יומי, הדבר גורם לכך שהמוח בעצם יבקש אנרגיה שאינה ניתנת להשגה בשינה טובה באכילה מופרזת להשלמת האנרגיה החסרה, וכך אנו מוצאים את עצמנו במצבים מסויימים שותים עוד כוס קפה או אוכלים משהו מתוק שמתקשר אצלינו בחוסר אנרגיה או בעייפות במהלך היום ומכאן הדרך להשמנה ולעודף משקל קצרה מאד. הרבה מטופלים אשר מגיעים אלי בד"כ מגיעים עם כל ה"חבילה" לחץ דם גבוה, מחלות רקע אשר קשורות להשמנה (לעיתים סכרת..) וכמובן עודף משקל. (שים לב למחזוריות). המטופלים תמיד חוזרים ומדגישים שעליהם להפחית ממשקלם ולהגיע למשקל תקין בהוראת הרופא, ואני תמיד אומר להם שכדי להגיע לתוצאות טובות בעניין הזה צריך קודם כל לישון טוב ובריא. במהלך השנים הוכח ששינה טובה שווה בריאות טובה.
|
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
  
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/09/2016 : 17:21:12
|
אני משתמש במכשיר הרבה זמן, אולי 20 שנה או משהו כזה, כבר הפסקתי לספור. כיון שהייתי בריא כשהתחלתי וגם עכשיו אני בריא (ושמן) לא יכול לענות על שאלתך, אבל דברי דן הגיוניים ובדוקים. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
    
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 05/11/2016 : 00:03:01
|
יש המון מחקרים רפואיים המוכחים כי השימוש ב- CPAP משפר את הבריאות של הסובלים מהפסקות נשימה בשינה ומונע את התסבוכות הרפואיות הנובעות מאי הטיפול גם אני התחלתי למזלי בטיפול בהקדם כאשר הרגשתי עייף תמידית וחסר חיוניות. בדיקת השינה הראתה דום נשימה ברמה קשה ולקחתי אחריות על הבריאות שלי. היום אני הרבה פחות עייף והרבה יותר חיוני ומרוכז |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
| |
נושא  |
|
|
|