| מחבר |
נושא  |
|
|
שרה
חבר חדש מהשקית
2 הודעות |
נכתב ב - 03/25/2016 : 13:39:36
|
| שלום וברכה. אמא שלי בת 79 משתמשת במסיכת c pap בשינה עקב דום נשימה בשינה. אומרת שיש לה הרבה רוק מהפה ונוזלים באף בבוקר מהשימוש (משתמשת 8 חודשים במסיכה). וכן שהמסיכה גורמת לנפיחות מתחת לעיניים בבוקר האם ידוע לכם שהמסיכה יכולה לגרום לכך? תודה, שרה |
|
|
dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 03/30/2016 : 08:18:49
|
בוקר טוב שרה, המצב אותו את מתארת יכול להיגרם ממיספר גורמים, ראשית לפי דעתי משהו במסיכה לא בסדר, הנפיחות מתחת לעיניים ניגרמת כתוצאה מלחץ של המסיכה כתוצאה מחוסר התאמה או הידוק יתר של המסיכה לפנים ולעיתים יכול להיגרם גם כתוצאה מבריחת אוויר לאזור העיניים במהלך השימוש (בעיקר במכשירים אוטומטיים בהם כאשר מיתרחשת דליפה כתוצאה ממסיכה שאינה מתאימה או דולפת יאבחן זאת המכשיר לא נכון ויעלה את הלחץ). כדי למנוע ולשלול את התופעות האלה עליך לבצע פריקת נתונים (במידה וניתן ליפרוק נתונים ממכשירך, לא ציינת באיזה מכשיר אמך משתמשת) ולאחר מכן לבדוק את תקינותה והתאמתה של המסיכה. רוק והפרשות מהפה בזמן השימוש במהלך הלילה יופיעו בד"כ כתוצאה מעודף לחץ אוויר אשר משתחרר מהפה כתוצאה מעומס של אוויר על פיו של המשתמש (וגם זה יכול להיגרם כתוצה מדליפת אוויר מהמסיכה אשר בעקבותיה יעלה המכשיר את הלחץ באופן לא מבוקר יעמיס על המטופל (במיוחד בגילאים האלה) ויגרום למצב של שיחרור אוויר מהפה ובהמשך גם הפרשות רוק. שוב גם כאן עלייך לבדוק את התאמת המסיכה לפנים ולבצע פריקת נתונים בה נחפש דליפות אוויר או עליות לחץ מיותרות. בעברי נתקלתי לא אחת במטופלים באזור הגילאים האלה (סביב ה 80) שהפה שלהם פשוט נפתח (פתיחות פה לא רצוניות בזמן השינה) וזה גורם לדליפות רוק מהפה. מה שצריך לעשות במצבים כאלה זה פשוט התאמה טובה יותר של לחץ האוויר ושל המסיכה לפנים ואז בד"כ התופעה נעלמת. במקרי קיצון ורק בהוראת ובחתימת רופא ניתן גם להחליף את המסיכה למסיכת פנים מלאה fullface אשר מכסה גם את האף וגם את הפה ואז אין בעיה של פתיחות פה לא רצוניות כי הפה בעצם נפתח ישירות למסיכה. אני באופן אישי לא ממש אוהב את המסיכות האלה ומאמין שאפשר לפתור את הבעיה בדרכים נכונות יותר, מסיכות כאלה בד"כ גדולות ומגושמות וסתם גורמות להכבדה מיותרת על המטופל. ישנם מצבים בהם (במיוחד בעונות המעבר) שהמטופל מקבל נזלת כתוצאה מהאוויר הקר אותו הוא נושם בזמן השימוש במכשיר ואז אם האף סתום לא ניתן לינשום דרך המסיכה האפית ואז הפה ניפתח והאוויר בורח דרך הפה והמכשיר מעלה לחץ (משום שהוא חושב בטעות שהמטופל זקוק ליותר אוויר) ואז שוב נקבל תוצאה של נזילות רוק מהפה. במצב כזה כדאי לנסות ולהישתמש במעשיר לחות מחומם אשר תפקידו לחמם וללחלח מעט את האוויר ובכך לסייע במצבים של אף מלא נזלת או נזלת אלרגית. שרה קצת קשה לי לקלוע במדויק ולזהות את הבעיה (סקרתי כאן מספר אפשרויות) בבקשה התקשרי אלי (0522828484) ואני מאמין שלאחר שאשאל כמה שאלות אוכל לפתור את הבעיה באופן מדוייק יותר. אשמח מאד לעזור לכן, תרגישי חופשי לצלצל אלי. בינתיים שיהיה בהצלחה. דן. |
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 03/30/2016 : 09:26:29
|
שלום, האם למכשיר יש מעשיר לחות? אם כן, אפשר להקטין את כמות הלחות במכשיר. התופעה בעיניים הייתה לי בזמנו כאשר השתמשתי עם מסכות רצועות הידוק, מאז שאני משתמש במסכה ללא רצועות זה לא נעלם. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
| |
נושא  |
|