סיפאפ פורום ישראל - המלצות למשתמש חדש
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 המלצות למשתמש חדש
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

דרך
חבר חדש מהשקית

Israel
3 הודעות

נכתב ב - 03/22/2016 :  14:31:20  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום חברים. לאחר אבחון והמלצת רופא הגעתי לטכנאי (במעבדת השנה)
, הטכנאי הגיש לי מסכה ללא הסבר ללא אמפטיה או רגישות (הכיצד?) את המסכה קבלתי בהוראות הפעלה (היכן ללחוץ על כפתור ) ללא עלון או יעוץ (לא צריך לספר שהיתי מודאג מהמצב החדש ומציאות עתידית חדשה של שימוש במכשיר). אני מנסה לבד.

אני אמור לרכוש מכשיר אך עדין יש לי קשיים בשימוש בסיפאפ . אשמח להמלצות מכל סוג, להסתגלות ולרכישת מכשיר. אני חבר בכללית.

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 03/23/2016 :  08:47:00  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלוםדרך וברוך הבא לפורום שלנו:

מאד מאכזב מה שאתה מספר על טכנאי המעבדה, אולם לצערי אני חייב לומר שאינני מופתע. גם אני נתקלתי בשירות חובבני ולא אכפתי במעבדת השינה של אסותא.

אני יכול לתת לך כמה עיצות:

1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).

2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק. מאד רצוי שתמצא ספק הנותן לך שירות איכותי ומקצועי, או יועץ CPAP שילווה אותך בתהליך. הדבר מאד חשוב לתהליך ההסתגלות הראשוני בו אנו נמצאים במצב רגיש.

3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שים לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר. בחירת המסיכה הנוחה לך היא השלב הקריטי ביותר אף יותר מבחירת המכשיר.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות

6. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה).

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

אתה מוזמן להמשיך להתייעץ
בהצלחה!!!

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/23/2016 08:48:27
למעלה

דרך
חבר חדש מהשקית

Israel
3 הודעות

נכתב ב - 03/24/2016 :  19:56:35  Show Profile  Reply with Quote
תודה יצחק, נעזרתי. אני בשלבים הראשונים .
לאחר ההסתגלות אבקש ממשתמשים אחרים לעזור וביחד להציב את הנושא לדיון ציבורי רחב. אם קראתי נכון כאן אזי 50% לא מסתגלים למכשיר. ההדרכה והאוריינטציה חייבים להיות ידידותית , נותן ההנחיה לשימוש חייב להיות מומחה בהפעלה ובעיקר בהנחיה והכלת המורכבויות של המועמד להשתמש במכשיר. קבלתי מכשיר ללא הוראות כתובות ללא הנחיה בעל פה. אשמח להיענות של חברים להצבת הנושא לדיון ציבורי. HASHEMESH55@GMAIL.COM שלמה.
למעלה

peter
חבר חדש מהשקית

35 הודעות

נכתב ב - 03/24/2016 :  22:51:09  Show Profile  Reply with Quote
תרשה לי לתקן את הנתון שציינת - לפי מחקרים לא מעטים לא 50% לא מסתגלים לסיפאפ, אלא בין 80% ל - 90%, תלוי באיזה מחקר אתה מעיין. קיימת בעיה רפואית רצינית עם אוכלוסיית הלא-מסתגלים, כי יש לכך השלכות בריאותיות רציניות. הגיע הזמן להגיד את האמת ולא להסתיר אותה. בעיית דום נשימה בשינה היא בעיה רצינית, ולמעשה הטיפול היחידי שהוכיח את עצמו זה השימוש בסיפאפ. אלא שאחוז הבלתי מסתגלים הוא גבוה, וכל הבלתי מסתגלים נשארים עם בעיה לא מטופלת של דום נשימה. קיימת ספרות מקצועית ענפה המתייחסת לסכנות הבריאותיות של דום נשימה, ובין היתר בעיות לבביות, לחץ דם גבוה, שטף דם במוח, עייפות וכתוצאה מכך תאונות דרכים, קשיי החלמה מניתוחים שונים, מות מוקדם יותר וכו'. הטיפול בבעיה נופל בין הכיסאות, יש מעט מאד רופאים מומחים בתחום ולאחרונה גם הקופות מנסות לחסוך ומאשרות לרב רק בדיקות ביתיות ופחות בדיקות יסודיות במעבדה. התחום פרוץ לגמרי, אם יש לך מזל תמצא סוכן סבלני ואנושי שיתאים לך מכשיר ומסכה מתאימים, אם אין לך מזל כזה - סביר להניח שתהיה אחד מתוך הקבוצה הגדולה של הבלתי מסתגלים, אם כל המשתמע מכך.
למעלה

דרך
חבר חדש מהשקית

Israel
3 הודעות

נכתב ב - 03/25/2016 :  05:30:32  Show Profile  Reply with Quote
את הנתון של הבלתי מסתגלים קבלתי כאן בפורום . הנתון שאתה מציין מעיד על חומרת הבעיה. אשמח באם ניקח על עצמנו : בדיקת נתוני אמת (ככל האפשר) בחירת אסטרטגיה מקצועית ,גיוס שותפים מקצועיים (מתחום הרפואה),קביעת אסטרטגית פעולה הצפת הנושא ושינוי . מתבקשים שותפים להתארגנות .
למעלה

peter
חבר חדש מהשקית

35 הודעות

נכתב ב - 03/25/2016 :  08:44:39  Show Profile  Reply with Quote
מה בדיוק כוונתך ב"התארגנות" ? מה המטרה ? איו אפשרות לדעת בכמה אנשים "בלתי מסתגלים" מדובר, כי הבעיה היא בעיה רפואית ורב האנשים מעדיפים להסתיר אותה, בגלל סיבות שונות. בקיצור, שאלת מספר הבלתי מסתגלים היא שאלה מורכבת לבדיקה וצריך להסתמך על נתונים המופיעים במחקרים כתובים. הבעיה הגדולה שמדובר בבעיה רפואית שהטיפול בה נתון בידי אנשים שלא שייכים לתחום הרפואה ( סוכני סיפאפ ) המתפרנסים מכך, ולעיתים קיים ניגוד אינטרסים לגיטימי ומובן.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 03/25/2016 :  12:55:48  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אני לא חושב שיש טעם להתחבא מאחורי סטטיסטיקות
זה לא משנה אם זה 50% או 80% או 20%
נקודת המוצא היא שאפשר להסתגל לשינה עם המכשיר אם באמת רוצים
זה קשה, זה לא נעים, אבל אם באמת לוקחים אחריות על הבריאות ולא מוותרים מסתגלים
אצלי שינה עם ה- CPAP היא טבעית לגמרי.
אני באמת יכול להגיד שהמכשיר כמעט ולא מפריע לי
נכון, קריטי מאד בהתחלה כי תקבל ייעוץ ושירות אכפתי ומקצועי
אבל תפקידך ואחריותך כמטופל הוא לאתר שירות כזה. יש אנשים שנותנים שירות כזה צריך רק לאתר אותם. למשל דן בר אור המשתתף בפורום זה.
שלמה, אף אחד לא יעזור לך אם לא תעזור לעצמך ולהפוך את זה למלחמה ציבורית לא יעזור לך

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/30/2016 17:49:51
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.