סיפאפ פורום ישראל - שימוש במכשיר CPAP בשבת
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 שימוש במכשיר CPAP בשבת
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

משה 10
חבר חדש מהשקית

25 הודעות

נכתב ב - 06/29/2015 :  22:03:46  Show Profile  תגובה עם ציטוט
בס"ד
שלום לכולם
אני יודע, הנושא עלה מס פעמים בעבר , בכל זאת אני מעוניין להעלות שוב עבור הדתיים שביננו.
אני משתמש מעל 13 שנה במכשירי CPAP. איני חושב שהשימוש בו הינו פיקוח נפש אבל בכל זאת איני יכול בלעדיו ואני יודע בוודאות שאני נחשב לצורך מקרה זה כחולה שאין בו סכנה. המכשיר הראשון שרכשתי היה Devilbiss - 9000D, עד לפני כ6 שנים הוא שירת אותי יום יום ואז רכשתי את Devilbiss - DV54SE .
מאז הישן משמש אותי לשבת ו"החדש" משמש אותי בימי חול. הסיבה מאחר והישן מוציא לחץ קבוע , אינו משנה עצמו עקב הנשימה , אינו כבה כשמורידים אותו והתצוגה נשארת כל הזמן זהה בקיצור פנן לשבת.
החדש לעומתו כבה כאשר מסירים את המסכה (ניתן לשינוי) , משנה לחץ בתחום הנשימה (לא ניתן לכוון ללחץ קבוע) והתצוגה משתנה כל הזמן.
בזמן האחרון יצא כבר פעמים שהמכשיר הישן הפסיק לעבוד במהלך השבת עקב "error" ולצורך המשך פעולה יש לכבות ולהדליק את המכשיר.
השאלה מבחינה דתית מה עושים? מצד אחד איני יכול לישון ללא מכשיר ומצד שני להדליק בשבת זה בעייה. מה בעייה יותר קשה - להדליק בשינוי את המכשיר הישן (בהנחה שאז ההדלקה פעם אחת לכל השינות בשבת) או להשאיר במקביל את המכשיר החדש ובמקרה של תקלה להעביר את הצנרת למכשיר החדש (הפעלה ע"י נשימה וכל הזמן?).האם ישנם מכשירים המטופלים ע"י צומת - ואולי גם שלי נמצאים ביניהם?
אשמח לקבל התייחסות רצינית ששמעתם מפוסקים רציניים שמבינים בתחום. אגב הדלקת המכשירים הינה כמו לדים או כמו "ניצוץ"?
תודה מראש. משה

משה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 06/30/2015 :  09:26:35  Show Profile  Reply with Quote
אני אפנה אותך לרב שלי, הוא יתן לך אישור להפעיל את המכשיר בשבת ואפילו בכיפור.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/30/2015 :  22:44:46  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
דווקא המכשיר שלי מתאים מאד לפעולה בשבת
הוא נדלק באופן אוטומטי עם חבישת המסיכה וגם נכבה באופן אוטומטי עם הורדתה
אם מפריע לך לחץ משתנה אפשר לכוונן אותו ללחץ קבוע
נראה לי דווקא כי אם אין מגע יד אדם בהפעלתו אולי המכשיר יותר "כשר" לשבת
אבל לצערי אין לי נסיון בהלכות

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 07/11/2015 :  13:26:47  Show Profile  Reply with Quote
שלום,

אינני שומר מצוות אך בעל עניין כללי בצרוף של טכנולוגיה והלכה.

ידוע לי על שני מכונים העוסקים בתחום זה ולא אתפלא אם מי מהם כבר טיפל בבעיה שהצגת.

מכון אחד, צמת, לדעתי מציג פיתרון לנושא שלך. בדוק בקישור הבא.
http://www.zomet.org.il/?CategoryID=249&ArticleID=101

המכון השני עוסק בתחום שנים רבות, אך עבורו לא ימצאתי אתר אינטרנט וכנראה תצטרך להשתמש בטלפון. הנה פרטי הקשר:
http://www.b144.co.il/B144_sip/members/4B12001140786D5D491405.aspx

בהצלחה, דוד מ

הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית.
למעלה

izi
חבר חדש מהשקית

4 הודעות

נכתב ב - 07/14/2015 :  09:54:11  Show Profile  Reply with Quote
קישור למכון צומת בדף אישורי CPAP יש כמה מכשירים מאושרים לשבת.
http://www.zomet.org.il/?CategoryID=253&ArticleID=560
הנחיות לשבת כפי שנמסר לי ע"י מכון מדעי טכנולוגי לבעיות הלכה:
בעיקרון עדיף מכשיר עם לחץ קבוע.
אין להפעיל את חיישן המסכה. (אסור שההפעלה תהיה על ידי לבישת המסכה)
את הצג יש לכסות לפני שבת.
הפעלה וכיבוי ע"י שעון שבת. (יש בעיה בחלק מהמכשירים שאין להם "זיכרון" למצב הפעלה אחרון ויש צורך להפעיל את המכשיר כל השבת או לחילופין לכבות אותו בבוקר אבל בשנת הצהריים הוא לא יעבוד שוב).
כל האמור למי שאין שהצורך אינו מהווה סיכון חיים. למי שיש צורך שמסכן אותו ישאל את הרב. (בטוח ימצא פתרון מלא)
יש לי מכשיר פריזמה של ווינמן. מלבד היותו מכשיר מעולה שקט וקומפקטי יש
אפשרות לבחור מצבי הפעלה CPAP שזה לחץ קבוע. APAP שזה לחץ אוטומטי.
אפשרות להפעלה אוטומטית בלבישת המסכה וביטול מצב זה (בשבת).
אני מפעיל את המכשיר ביום שישי ומיד מעביר את שעון השבת למצב שבת. המכשיר נכבה ונדלק לפי שעון השבת ללא כל בעיה וזוכר את מצב ההפעלה האחרון.
מלבד זה הצג נכבה אוטומטית לאחר כמה שניות כך שאין בעיה בצג גם כן.
מקווה שעזרתי.
למעלה

משה 10
חבר חדש מהשקית

25 הודעות

נכתב ב - 07/17/2015 :  15:20:47  Show Profile  Reply with Quote
בס"ד
ראשית תודה לכל העונים.כנראה שלא הבהרתי את עצמי ועל כן אנסה להסביר שוב.
1. מבחינת המכשירים בהם אני משתמש - שניהם בעלי אישור מכון צומת ושני התגובות האחרונות שנשלחו היו מאד לעניין אבל לא עליהם שאלתי. דווקא בגלל הנאמר - אני משתמש בשבת במכשיר פשוט בעל לחץ קבוע וכו' שדלוק כל השבת ואין בו בעייה מבחינה דתית - גם למחמירים. המכשיר השני אכן בעייתי בשבת ולכן גם כשצומת מאשר אותו היא מוסיפה מספר הסתייגויות... שהתייחסתם אליהם.
2. השאלה - מה עושים כשמכשיר מפסיק לעבוד במהלך השבת (תקלה) או יתרה מזו יום שישי בערב ואנו הולכים לישון ומגלים אופס! שכחנו להפעיל פיזית את המכשיר? ונניח שרוצים להקדים תרופה למכה ומחברים בערב שבת את 2 המכשירים יחדיו כשהאוטומטי מהווה stby למקרה זה.
בהנחה שאין גוי של שבת בסביבה או שיש אבל לא ניתן להשתמש בו... מה עדיף הלכתית
א. להעביר את הצינורית למכשיר האוטומטי , לשים את המסכה על הפנים וללכת לישון. (משמעות : מכשיר נדלק ונכבה לפי השימוש במסיכה , תצוגות משתנות וכו'.
ב. להדליק בשינוי את המכשיר השבתי הפשוט ואז ישאר דלוק עד מוצ"ש....
3. שוב אודה לכם מאד אם ההתייחסות תהיה הלכתית ע"פ פוסקים רצינים (רצוי אם אפשר לציין שם הפוסק) ולא תשובות בעלמא.
תודה ושבת שלום משה

משה
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 07/18/2015 :  10:42:09  Show Profile  Reply with Quote
אם יש תקלה, כנראה שבאותה שבת אלוהים לא רוצה שתשתמש בו,
אם שכחת להדליק בגלל חוסר תשומת לב, תקרא לי אבוא להדליק, יש לי היתר לעשות מצוות רק בשבת. או פשוט קבל את זה כעונש על רשלנות.
לא כתבתי בס"ד כי שבת היום.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 07/18/2015 10:43:39
למעלה

izi
חבר חדש מהשקית

4 הודעות

נכתב ב - 07/24/2015 :  11:06:28  Show Profile  Reply with Quote
avis לכבד את האחר גם אם אינך מסכים לדעותיו זה מהות היותך אדם תרבותי.

משה, השאלות שלך רציניות ומראות על איכפתיות ולא על רצון לחפף. לך שאל רב
שמקובל עליך. בפורום לא תקבל תשובה אמיתית.
כתוספת, עד כמה שידוע לי ליד שרה יש מפסק שבת שמופעל בגרמא. שאל רב האם כחולה שאין בו סכנה מותר לך להשתמש בו.

בהצלחה ושבת שלום
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 07/25/2015 :  11:47:20  Show Profile  Reply with Quote
IZI צודק, לא נראה לי שהפורום מקום מתאים לקבל תשובה למי שזקוק לתשובה ולא יכול או רוצה להחליט על חייו.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/25/2015 :  20:46:50  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
מבקש שלא נהפוך את הפורום הזה לזירה של מלחמת דת.
יש דברים יותר חשובים לעשות

למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 07/27/2015 :  09:31:48  Show Profile  Reply with Quote
בוקר טוב חברים, אז ככה, כיום רוב היבואנים הבינו שכדי להגדיל את המכירות שלהם הם צריכים לאשר את המכשירים שלהם לשימוש בשבת לקהל הדתי ולמעשה רוב מכשירי הסיפאפ (גם האוטומטיים וגם הקבועים) מאושרים כיום ע"י מכון צומת אשר נחשב למקובל מאד בזרמים מסויימים. (במהלך השנים נתקלתי גם בדתיים שמכון צומת לא ממש היה מקובל עליהם ולכן בחרו שלא להשתמש במכשיר בשבת).
האישור לשימוש במכשיר בשבת (גם באוטומטי וגם בקבוע) ניתן כך שעל המשתמש חל איסור להשתמש בהתחלה ובהפסקה אוטומטית בשבת ולכן עליו להפעילו עם שעון שבת (כמו שמפעילים מזגן למשל). במכשירים אשר משווקת חברת מדיקוויפ מסוג בראס זה לא אפשרי ולכן ההנחיה של אנשי המכירות היא להדליק את המכשיר לפני כניסת השבת ופשוט לתת לו לעבוד רצוף כל השבת. דבר אשר יקצר את חיי המכשיר באופן משמעותי.
בשאר המכשירים שנמכרים בארץ אין בעיה לעבוד עם שעון שבת באופן הבא: לפני כניסת השבת או החג וודאו שפונקציית ההתחלה וההפסקה האוטומטית לא פעילה במכשירכם (מי שרוצה לבטל ולא יודע איך, שיתקשר אלי ואסביר לו).
לאחר מכן יש להדליק את המכשיר וכאשר מרגישים שיוצא אוויר מהמסיכה להוציא את התקע מהשקע מבלי לכבות את המכשיר.
כעת כוונו את שעון השבת כך שיספק חשמל למכשיר בשעה בה אתם הולכים לישון ויפסיק את אספקת החשמל בשעה בה אתם מתעוררים. (למי שישן גם בצהריים יש לבצע כיוון נוסף).
בחלק ממכשירי הסיפאפ במידה וכיוונתם נניח לשעה 22:00 והלכתם לישון ב 23:00 יהיה צורך לדחוף פיסת בד למסיכה כדי ליצור התנגדות, אחרת המכשיר יבין שעליו לכבות משום שאף אחד לא משתמש בו. (לפני שהולכים לישון מסירים את חתיחת הבד ומשתמשים כרגיל במכשיר).
את המסיכה עליכם לחבוש בשינוי (למשל להשתמש ביד שמאל ולא ביד ימין).
ואת צג הנתונים לכסות בפיסת בד. (שימו לב שלא תהיה גדולה מידי כך שפתח האוויר לא יחסם)
למי שמשתמש במעשיר לחות, ישנה הנחיה שלא להוסיף מים למיכל בשבת.
כל מה שכתבתי כאן מתייחס גם למכשיר אוטומטי וגם למכשיר בלחץ קבוע.
מקווה שעזרתי, אם משהו לא ברור, תרגישו חופשי להתקשר אלי ולשאול.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/27/2015 :  22:38:19  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
תודה רבה על התגובה המפורטת והעניינית דן

למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.