| מחבר |
נושא  |
|
|
elad
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 01/11/2015 : 23:13:14
|
שלום רב, לפני כ5 שנים אמי רכשה מכשיר CPAP, בעזרתו הצליחה לישון יותר טוב. כשגלשתי בפורום המבורך הזה, קראתי על יובש בדרכי הנשימה בגלל האויר הקר שנכנס למכשיר ואמי טענה שגם היא סובלת מאותן בעיות של יובש. לכן אני מעוניין לקנות מכשיר שמחמם את האויר ומוסיף לחות (או רק מחמם אם קיים כזה דבר..), בנוסף היא סובלת מאסטמה ומCOPD קל (אם זה משנה). אנחנו חברי קופת חולים כללית והבנתי שמגיע לנו החזר גם על רכישה בחול. 1. האם ההחזר מקופ"ח כללית עדיין תקף לחול? 2. מהו גובה ההחזר? 3. על איזה מכשיר אתם ממליצים? 4. מאיזה אתר קניתם בחו"ל? 5. אתם ממליצים על כרית, או שזה יותר אינדיבידואלי? 6. ידוע לכם על קושי מסוים שחווים חולי אסטמה/COPD עם מכשיר מחומם/ מעשיר לחות?
האימייל שלי eladstw בג'ימייל נקודה קום.
מודה לכם מראש על זמנכם ותשובתכם כי אין חכם כבעל ניסיון
|
|
|
vev
חבר חדש

59 הודעות |
נכתב ב - 01/12/2015 : 00:51:07
|
1. בעקרון כן, אבל יכולים לעשות בעיות. 2. למכשיר CPAP (עם או בלי מעשיר לחות) החזר פעם ב5 שנים קלנדריות - כ2300 מהקופה ועוד כ2000 דרך מושלם. פעם בשנה קלנדרית מגיע החזר של עד 1000 שקל לציוד מתכלה (מסיכות, צינורות). מישהי רשמה לא מזמן שההחזר הוא אפילו 1600, צריך לבדוק. 3. אם לאמך נוח עם המכשיר שיש שלה היא יכולה להשאר איתו (או להחליף בחדש) ולהוסיף מעשיר לחות חיצוני כמו Fisher and Pykel HC150. אם אתם מעוניינים במכשיר אחר, לכל אחד מכשיר אחר שנוח לו לנשימה. יש בשרשור הנעוץ רשימה של מפיצים, שתקח מכשירים לניסיון ותראה מה הכי טוב לה. 4. ראה את השרשור הנעוץ יש שם רשימה של אתרים. 5,6 - אין לי ניסיון.
כמובן מומלץ צינור מחומם למניעת התעבות בצינור, אבל איני מכיר את המצב של אמך ואם צינור מוחמם או הוספת לחות יכולים להזיק לה, תבדוק מול הרופאים.
|
נערך על ידי - vev בתאריך 01/12/2015 01:00:13 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 01/12/2015 : 08:18:43
|
רק לתשומת לב: copd לפעמים דורש ביפפ ולא סיפפ .אם יש היפוונטילציות וצבירת דו תחמוצת הפחמן .יש מצב שהCOPD החמיר עם השנים. שווה לבדוק -לפחות אוקסימטריה לילית.רופא ראות יכול להתייחס לבדיקה. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
vev
חבר חדש

59 הודעות |
נכתב ב - 01/12/2015 : 16:27:33
|
יעקב אתעלק על השרשור כי אמרת משהו שנוגע לי (Co2) אני עם ENS וקושי בנשימה ובנשיפה דרך האף. ניסיתי כל מכשיר CPAP בשוק ומצאתי את זה שהכי מקל עליי אבל עדיין יש לי קושי להוציא אוויר ואני מרגיש שאני נחנק, מועקה בחזה, הדופק עולה. האם BPAP יכול לעזור? הלחץ הטיפולי שלי לא בשמיים -7.
|
נערך על ידי - vev בתאריך 01/12/2015 16:39:05 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/12/2015 : 16:56:42
|
שאלה מאד מקצועית. אולי זומר יכול לעזור
ל- ELAD יש כריות מיוחדות למשתמשי CPAP עם שקע מתאים. אני ניסיתי ולא אהבתי. אבל תמיד שווה לנסות |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
elad
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 01/12/2015 : 21:56:40
|
תודה רבה לכולם על התשובות המפורטות, אני אקרא על ביפאפ אלמד עליו עוד, ואחליט בנתיים אני חושב על הAirsense 10, למרות שרופאת ריאות קבעה שצריך מכשיר CPAP אולי הייתה טעות או חסר לה נתון ובעצם צריך ביפאפ. בכל מקרה אני מתחיל את המחקר שלי כרגע, אני מקווה לעדכן אתכם בהתפתחות ומקווה שהמידע יוכל לסייע גם לאחרים.
בנתיים שוב תודה לכל העוזרים! |
 |
|
| |
נושא  |
|