| מחבר |
נושא  |
|
|
dorg
חבר חדש מהשקית
11 הודעות |
נכתב ב - 12/24/2014 : 13:02:46
|
מה תפקיד הסוכן/טכנאי מעבר למכירה ? מה התהליך עם הסוכן של הסיפאפ והמסכות ? איך אני יודע אם הוא עושה את התפקיד שלו כמו שצריך? מה הוא מוסיף לי בהשוואה לקניה בחו"ל ? תודה מראש למשיבים מוטי |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/24/2014 : 13:56:31
|
קודם כל סוכן או טכנאי זה לא בהכרח אותו דבר.
סוכן הוא בעיקרון איש מכירות שאמור לטפל במכירה. במקרה של חברות ה- CPAP מדובר בדר"כ באדם שעבר השתלמות ב- CPAP והוא גם נותן ייעוץ טכני בעניין תפעול המכשיר, מאפשר לך להתנסות במסיכות שונות וכו'.
טכנאי הוא בדר"כ אדם העובד במעבדת שינה מוסמכת ואמור לתת לך ייעוץ יותר מקיף על השימוש במכשיר, כוונונו (נושאים מסויימים רק באישור רופא) מסיכות וכדומה.
לא בכל חברה יבואנית הסוכנים נותנים בדיוק אותם שירותים או בעלי אותה רמת נסיון וכך גם לגבי טכנאי מעבדה.
כך גם לגבי קופ"ח. בקופ"ח מכבי למשל כל הייעוץ אמור להינתן על ידי המעבדה והסוכן איש מכירות בלבד בקופ"ח אחרות זה שונה.
בעיקרון אדם המשתמש ב- CPAP שנים ומנוסה בשימוש ויודע בדיוק איזה מכשיר ומסיכה הוא צריך ואיך לכווננם לא צריך במיוחד סוכן או טכנאי ויוכל לדעתי להזמין מכשיר ומסיכה בחו"ל.
למשתמש חדש הזקוק לסיוע בתפעול המכשיר, הורדת נתונים וקריאתם, בחירת מסיכה ועוד יכול מאד לסייע סוכן או טכנאי מיומן.
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 12/24/2014 14:22:02 |
 |
|
|
vev
חבר חדש

59 הודעות |
נכתב ב - 12/24/2014 : 22:26:02
|
מה תפקיד הסוכן/טכנאי מעבר למכירה ? --כלום. הוא אמור להתאים לך מה שהכי נוח אבל לרוב נותן לך מסיכה אחת ומכשיר אחד לניסיון, מהחברה שלו בלבד כמובן, ועם זה תסדר. הם מאוד לוחצים לסגור עסקאות, ממש לא מעניין אותם מתאים או לא מתאים. אחרי ההשאלה הם ימשכו את הזמן ויתחמקו מלבוא אליך עם מסיכה אחרת, כי הם רוצים שתקנה מה שהביאו לך. מה התהליך עם הסוכן של הסיפאפ והמסכות ? צור קשר עם הקופה או החברה, כל חברה וקופת חולים זה אחרת. בדר"כ נותנים להשאלה ואז מבקשים שתקנה. לא נותנים להתנסות בעוד מסיכות בדר"כ. הטריק של חלק מהם להביא לך ציוד חדש לגמרי שתרגיש לא נעים לא לקנות- "ומה אני אעשה עם המכשיר והמסיכה שהשתמשת בהם? אני לא יכול למכור את זה הלאה". איך אני יודע אם הוא עושה את התפקיד שלו כמו שצריך? אם זה עוזר לך לישון בלילה.. מה הוא מוסיף לי בהשוואה לקניה בחו"ל ? זה נותן לך להתנסות לפני קנייה. אחריות בארץ - אולי (אם היא שווה משהו)
דברים להזהר - הסוכן ינסה לדחוף לך מה שמתאים לו לא מה שמתאים לך. אתה צריך לעבור בין כל הספקים של הCPAP ולבדוק מה הכי טוב בשבילך. אם צריך לקחת מסיכה מחברה 1, מכשיר מחברה 2, מעשיר לחות מחברה 3 וצינור מחמם מחברה 4 - זה מה שתעשה. מה שאפשר - תקנה בחו"ל אם זה משתלם כי המחירים בארץ זה שוד לאור יום.
תזהר מציוד להשאלה. הם אומרים לך שזה מלאי השאלה משומש, אבל כשאתה בא לקנות אומרים לך שהמסיכה שניתנה לך הייתה חדשה, שהיא האחרונה במלאי ושתשאר איתה וכך הם דואגים שמלאי ההשאלות שלהם ישאר תמיד טרי, על חשבונך כמובן (קלינטיקה). תבקש בכתב שזה משומש כאשר משאילים לך שלא יטענו אחרת כשיראו שאתה רוצה לקנות.
כנ"ל תבקש בכתב הצעת מחיר. אם הם רואים למשל שזו המסיכה היחידה שמתאימה לך, הם ינצלו את חולשתך ואת זה שאתה צריך מסיכה דחוף ולא יכול לחכות לחול ואז ידפקו לך מחיר פי 2 ממה שהציעו לך מהתחלה (שוב, קלינטיקה).
תזהר מזיהומים- קרה לי שסוכן מגעיל אגרסיבי ועצבני הביא לי ציוד לבית שלא חוטא שנראה חדש ומתברר שכנראה לא היה חדש.. ניסה לדחוף לי כל מוצר זבל שלו גם כאלה שלא רציתי בכלל לקנות כי כבר יש לי. כשהוא התארגן ללכת ראיתי שהסוכן אורז את המסיכות, המכונות והצינור שניסיתי שיראו כמו חדש - מחזיר מסיכות לאריזות בזהירות שיראה שלא נפתחו, מחזיר צינור לשקית ומוציא ממנו את האוויר שיראה כמו אחרי וואקום. החוק אומר שמסיכות צריכות לעבור חיטוי וצינורות אם אני לא טועה אסור בכלל לחלוק בין אנשים.. כמה שעות אח"כ חטפתי דלקת ריאות והשתעלתי ללא הפסקה. הסוכן מחברה זבל - שלמה ברגר בעמ אם מישהו רוצה לדעת - אל תתקרבו אליהם. שלמה ברגר נשמע נחמד, הסוכן ששלח לי, דרעק שלא ברא השטן.
לסכום זה תעשייה של אנשים שלא בוחלים בכלום, הם יעשו הכל בשביל מכירה. תזהר ותגן על התחת.
|
נערך על ידי - vev בתאריך 12/24/2014 22:33:30 |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 12/24/2014 : 23:39:35
|
אני מעל 20 שנה משתמש cpap פעם ראשונה ואחרונה שהגיע סוכן אלי זה היה לפני 20 שנה. מאותו יום הבנתי שאני צריך לסמוך רק על עצמי. ברור לי שלא כולם יכולים לעשות את זה וליבי איתם ובגלל זה אנחנו פה. אבל מי שיכול שבהחלט ירכוש את המכשיר וכמה מסכות מחול זה בסך הכל יצא יותר זול. כמוכן צריך לשקול אפשרות לעבור קופת חולים לקופה שנותנת לך את התנאים הכי טובים. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/25/2014 : 08:17:01
|
כמו שנאמר - כולם אוהבים רק את עצמם רק אני אוהב אותי........... או במלותיהם של חזל-אם אין אני לי מי לי וכשאני לעצמי מה אני......
כמו מכונאי וסוכן מכירות רכב.יש טכנאי מעבדת שינה טובים שעובדים היום כסוכני מכירות.יש סוכני מכירות הגונים שמבינים שלקוח טוב ממליץ הלאה וגם רוכש עוד כמה שנים עוד מכשיר ויש חאפרים שבאים והולכים .בלשון רכב- מעבירים לך את הטסט.......... נסיון והשכלה חשובים .עבודה במקום גדול וותיק גם חשוב כי שם יש הכשרה . והכי חשוב זה ההבנה שאתה מייצג את המטופל ולא את קופת החולים ולא את היבואן. מבחינה הקופה והיבואן שואפים לעלויות מינימליות.המכרזים לוחצים והרווח כמעט נמחק.שלוש נסיעות של סוכן לעפולה להחליף מסכה לא מותירות רווח .
הייתי שמח להפריד לגמרי את הפונקציות של הטכנאי המטפל והסוכן המוכר ועד כמה שזה תלוי בי אני פועל בדרך הזו ועוד כמה טכנאי מעבדה ותיקים כמוני. אבל אם אתם חשים שמנסים לדחוק אתכם לרכישה מהירה בלי להתנסות ובלי להתייחס לנתוני הפריקה ובלי סבלנות - בקשו סוכן אחר או חברה אחרת.
בהצלחה מכל הלב
|
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/25/2014 : 08:25:59
|
בשונה מהנסיון של VEV לי בתחילת הדרך היה נסיון טוב עם סוכני מכירות עבדתי אז במקביל גם עם סוכן של רספרוניקס וגם עם סוכן של קלנטיקה שניהם היגיעו אלי הבייתה כמה פעמים סיפקו מסיכות שונות קראו נתונים מהמכשיר עזרו בכוונון המכשיר ועוד חשיבותם לתהליך ההתסתגלות שלי היה מכריע הם והפורום הזה איליו התוודעתי בתחילת הדרך מסכים עם מה שזומר כתב, אם מישהו נותן לכם שירות רע תעברו לחברה אחרת ואם אי אפשר תפנו לאחראי עליו ותבקשו מישהו אחר ככה זה במדינה שלנו צריך לעמוד על הזכויות שלך |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 12/25/2014 08:27:03 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/25/2014 : 23:09:37
|
לצערי הולך ופוחת הדור.בעבר גם הסוכנים היו חובשים או פאראמדיקים או טכנאי הנשמה וכדומה וידעו הרבה.גם היתה הרבה עבודה ידנית.היום המסכות טובות יותר והמכשירים האוטומטים משוכללים יותר וכמעט לא צריך עבודה ושיקול דעת. כמו שנאמר פעם הספינות היו מעץ והספנים מפלדה והיום זה ההיפך. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
| |
נושא  |
|