| מחבר |
נושא  |
|
גור אריה
חבר חדש מהשקית
18 הודעות |
נכתב ב - 12/09/2014 : 08:06:06
|
שלום ותודה על הפורום התחלתי שימוש ב סיפאפ לפני כשבועיים ואני לא מתרגל למסכה אני בקופת חולים מכבי
פעם ראשונה קיבלתי מסכה ששמים על האף זה מאוד הקשה על לנשום
פעם שניה נתנו לי מסכה עם אפשרות להכניס לאף יותר נוחה אבל גורמת לגירויים באף וכאבים באף וצריבה בגרון
כמו כן החגורות מאוד לא נוחות כי יש חיבורים מפלסטיק מאחור שגורמים לכאבי ראש וצוואר
לא יכול לישון עם המסכה יותר משעתים
שאלה נוספת איך אני בודק שאין דליפה במסכה? העניין שאני מרגיש שהמכשיר יכול לעזור לי לבעיות שגורם דום נשימה בשינה ואני לא רוצה לוותר דחיתי את השימוש במסכה כ 15 שנה
תודה מראש על כל עצה ועזרה |
|
|
גור אריה
חבר חדש מהשקית
18 הודעות |
נכתב ב - 12/09/2014 : 08:20:07
|
| המכשיר הוא RESMART AUTO |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 12/09/2014 : 11:51:18
|
ברוך הבא, כדאי שתציין את הלחץ שכוונו לך במכשיר, ע"פ התאור שלך, נראה כי המסכה שתתאים לך היא https://www.youtube.com/watch?v=mB2e9dGP704 https://www.youtube.com/watch?v=MCbshgPrX1Q למיטב ידיעתי אין את זה בארץ, אבל אני רכשתי את זה מחברה בארה"ב ששלוחת את זה לארץ ישירות. אני כתבתי בעבר את הפוסט הבא: מהלילה הראשון הייתי בעננים לא להרגיש רצועות בשבילי זה היה גדול. הייתי צריך להתרגל למתקן בפה שהוא מאוד נוח, קל, יציב, יושב טוב מאוד בפה, מהלילה הראשון היה ברור לי שאתרגל בתוך מספר ימים, כיון שלא הרגשתי בעיה מיוחדת, רק חפץ זר בפה שלא כל כך הפריע אבל בכל זאת צריך להתרגל לשינוי. בלילות הראשונים שפרתי כל פעם את האחיזה של הצינור מעל הראש, עד שהלילה לא חשתי בצינור ולא המתקן בפה ובעצם לא הרגשתי את המסכה בכלל. המסכה נתנת להתאמה ב-100% ע"י כוון כל 3 הצירים, המתקן בפה מותאם מצויין לשיניים העליונות, דק, מינימליסטי ומקובע יציב עד כדי כך שאין צורך להצמיד את הלסת התחתונה לעליונה בכדי לאחוז במתקן ושהמסכה לא תזוז, מספיקה האחיזה בלסת העליונה. אין כל לחץ או משיכה וודאי לא כאב, כמו בסד דינטאלי. הנחירונים היו קבועים כל הלילה ללא תזוזה, כמו שהתאמתי אותם בתחילת הלילה. יתרון נוסף למסכה (שמגיעה עם 3 גדלים של נחיריים) הוא שניתן לכוון בכל נחיר בנפרד את הזוית של החריר לזוית של פתח הנחיר שלך, זה מביא להתאמה מלאה לנחיר שלך וזרימת אוויר חלקה כל הלילה. ברור שלא כל אחד ירגיש נוח איתה כמוני. מסכה זה דבר מאוד אישי. יתכן שמי שרגיש בשיניים או יש בעית שיניים לא יסתדר איתה. במסכת נחיריים רגילה יש תופעה של גירויים או דימום שנובעים מלחץ על האף ותזוזה במשך הלילה. בזו אין לחץ ולא תזוזה במשך הלילה. לאלו שאף פעם לא ניסו מסכת נחיריים ופחדו מגירויים או דימום יתכן מאוד שההתאמה הטובה של מסכה זו, ההתאמה לכל נחיר, היציבות ללא לחץ או תזוזה לא תביא לתופעות לואי. יתכן שזה הפתרון מהחוששים מנחיריים. בהצלחה גור |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/09/2014 : 12:12:34
|
שלום גור אריה וברוך הבא לפורום שלנו
תהליך ההסתגלות הראשוני ל CPAP הוא מאתגר היא אולם כולנו עברנו אותו.תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.
רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של מעבדת שינה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה. אני מבין שאתה חבר בקופ"ח מכבי ומדיניותה היום מאד מגבילה ברכישת מכשירים ומסיכות. אני יכול לתת לך כמה עיצות:
1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).
2. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שימי לב את יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.
הערה גם לאבי - לא בטוח שהמסיכה שהמלצת עליה היא היחידה המתאימה לו. במיוחד כאשר לא ניתן להשיגה בארץ והדבר מעורר קושי אצל משתמש חדש. אני הייתי מנסה כמה מהמסיכות הקונבנציונאליות בשוק קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:
א. מסיכות אפיות - מכסות את האף ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות) ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה
קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם
3. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)
4. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות.
5. לנסות המכשיר עם מעשיר לחות ובלעדיו על מנת להחליט אם הוא מסייע לך.
6. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה.
לעניין דליפה - בחלק גדול מהמכשירים ניתן להפיק דוח הכולל נתוני דליפת אוויר. תבקש מהסוכן המלווה אותך או מהמעבדה לעשות זאת .
כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.
אתה מוזמן להמשיך להתייעץ
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 12/09/2014 17:01:12 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/09/2014 : 18:25:15
|
להחליף מסכה להחליף מכשיר להחליף טכנאי מטפל להחליף רופא להחליף חברה מספקת להחליף מעבדת שינה להחליף קופת חולים תבחר משהו מאלו |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/09/2014 : 22:51:06
|
אבל...
תישאר בפורום שלנו
ממילא זה הפורום היחיד לענייני CPAP |
 |
|
|
מיכאל1
חבר חדש מהשקית
25 הודעות |
נכתב ב - 12/20/2014 : 19:31:45
|
אבי שלום
באיזה אתר רכשת את המסכה הזו?
תודה |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
|
|
מיכאל1
חבר חדש מהשקית
25 הודעות |
נכתב ב - 12/21/2014 : 12:22:59
|
אבי שלום
באיזה אתר רכשת את המסכה הזו?
תודה |
 |
|
|
גור אריה
חבר חדש מהשקית
18 הודעות |
נכתב ב - 12/22/2014 : 07:29:05
|
שלום ותודה על התגובות
לאחר נסיון עם שני סוגי מסכות שקיבלתי ממכבי שלא היו נוחות נתנו לי את המסכה שדומה למסכה הנ"ל http://1800cpap.com/resmed-ultra-mirage-2-nasal-cpap-mask.aspx שהיא פחות או יותר נוחה (לא לגמרי נוחה) הטכנאי במכבי אמר לי שזאת המסכה האחרונה שהוא נון לי לנסות(מוזר..) בעוד 3 ימים אני צריך להיות במכבי ולבחור את המכשיר במכבי יש שלשה מכשירים GK420E RESMART AUTO SOMNBALANCE מחברת מקסימה אודה על עזרה בשאלות הבאות א:מה המכשיר הכי אמין ונוח לתפעול? ב:אני קורא בפורום שהמכשיר RESMED S9 הוא מכשיר מעולה האם אם אני מתעקש מכבי יאשרו לי את המכשיר?
ג:כמו שכתבתי סך הכל המסכה נוחה חוץ מזה שקצת גורמת לכאבים באף האם יש טעם לנסות גם מסכות אחרות
ד:תוך כמה זמן רואים שינוי באיכות החיים מבחינת עייפות לאחר השימוש במסכה *** אודה גם על כל עצה ועזרה נוספת *****
תודה מראש וחג שמח
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/22/2014 : 09:46:57
|
אוי מכבי מכבי המצב שם ממש עגום למרבה הצער הם לא יאשרו לך לרכוש מכשיר אחר שאינו אחד משלושת המכשירים שציינת האמור מופיע בתקנון מכבי שאושר על ידי משרד הבריאות לגבי מסיכות דווקא הייתי מתעקש לנסות עוד מסיכה או שתיים מסיכה טובה למתחילים היא ה- COMFORT CLASSIC של רספרוניקס.
לגבי אילו משלושת המכשירים עדיף אשאיר לאחרים לענות.
שיפור באיכות החיים שלך אמור להיות תוך ימים או שבועות ספורים. למעשה אחרי שתעבור את שלב ההסתגלות ותצליח לישון לפחות 6 שעות רצופות עם המכשיר כך שתגיע לשינה איכותית ללא יקיצות (מודעות או לא מודעות) |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 12/22/2014 09:48:54 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/23/2014 : 12:26:08
|
מבין השלושה הייתי בוחר בויינמן אלא אם כן הגודל מאד מאד חשוב לך לטיולים וכדומה. לגבי מסכות לא נראה לי שיכולים להגביל אותך בבחירת המסכה המתאימה לך. גויס1 של ויינמן חדישה וטובה מאד.האם ניסית אותה? |
 |
|
|
txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות |
נכתב ב - 12/23/2014 : 13:22:41
|
שלום,
אתייחס רק למסכה. אני מצאתי מסכה אפית נוחה מאד וסוג זה משמש אותי שנים רבות; מדובר ברספירוניקס Profile Lite בה החלק ש"מתיישב" על הפנים עשויי מחומר סיליקוני בצורת מעטפת ובתוכה פולימר סיליקוני חצי-נוזלי - המשתמש כמובן איננו רואה את פרטי המבנה הזה. המסכה הזו מסתדרת ומתאימה עצמה לצורת הפנים של המשתמש [הוראות להתאמה נוספת, אם צריך, באות עם המסכה], בנוסף הרצועות שהם מספקים אינן מציקות לי גם כאשר אני משתמש בהן שעות ארוכות. [לשמחתי, אני עדיין "מרביץ" מידי פעם 10 שעות שינה ברציפות.] אני מסתדר יפה מאד עם מסכה אפית, שאיננה יושבת ישר על הנחיריים.
אני מציין זאת מכיוון שבפורום מרבים לכתוב על ציוד של רסמד. אציין שבארה"ב הציוד היותר נפוץ הוא של רספירוניקס. כדי להסיר ספק, שתי החברות, רספירוניקס וגם רסמד, הן המובילות בחידושים בציוד סיפאפ וביפאפ, אך משום מה רספירוניקס כמעט איננה מוזכרת בפורום הזה.
דוד מ |
הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/23/2014 : 14:03:10
|
PROFILE LITE היא אכן מסיכה של רספרוניקס. היא מסיכה זהה לחלוטין במבנה שלה למסיכה בה אני משתמש - COMFORT CLASSIC ההבדל הוא שב COMFORT CLASSIC המשולש שיושב על האף עשוי מסיליקון וב PROFILE LITE מג'ל יש כאלה שמעדיפים את התחושה והמגע של הג'ל ויש כאלה של הסיליקון אני ניסיתי את שתיהן והעדפתי את הסיליקון. אגב הרצועות במסיכות אלה עלובות מאד ואינן מחומר משובח עם זאת אני אישית אוהב מאד את המסיכה ומשתמש בה. יש לה חיסרון נוסף בדמות נקודה צרה על המצח דבר שעלול להשאיר סימן על המצח
לעניין רספרוניקס פעם היא הייתה פופולרית מאד בפורום ומנהל ה- CPAP במדטכניקה היבואנית שלה, אדם בשם אייל ירימי היה חבר קבוע בפורום. רספרוניקס היא חברה אמריקאית שנרכשה בהמשך על ידי תאגיד פיליפס והיא אכן חזקה במכירות בארה"ב. גם דה וילביס מוכרת הרבה בארה"ב וחברות נוספות כמו פישר אנד פייקל שגם לה מכשיר טוב.
בנוסף יש יצרנים ארופאים כמו ויינמן ו BREAS שגם להם מוצרים טובים.
אני שוב חוזר על מה שציינתי כמה פעמים בעבר, שימו לב כי אין מניעה מלהשתמש במסיכה מתוצרת יצרן שונה מיצרן המכשיר. בהמלט ניתן להעדיף מכשיר מיצרן א' ומסיכה מיצרן ב'. כך אני עושה.
|
נערך על ידי - יצחק בתאריך 12/23/2014 14:04:17 |
 |
|
|
גור אריה
חבר חדש מהשקית
18 הודעות |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/28/2014 : 10:35:27
|
| לויינמן יש מסכה חדישה גוייס 1 .אם לא קיבלת אותה בקש בתוקף |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 12/28/2014 : 11:25:43
|
זומר, תודה על העצה, זו עוד הוכחה על השרות של הסוכנים, נותנים מה שהם רוצים ולמכור ממלאי ישן או מסכות שלא הולכות בשוק. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
|
גור אריה
חבר חדש מהשקית
18 הודעות |
נכתב ב - 12/28/2014 : 12:00:54
|
זומר שלום האם תוכל לשלוח לי קישור למסכה 1 JOYCE אני לא מצליח למצוא ברשת? תודה האם היא דומה לזו שנתתי קישור בשאלה |
 |
|
|
מיכאל1
חבר חדש מהשקית
25 הודעות |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/28/2014 : 19:31:00
|
אני ממליץ לך לבקש לנסות את ה- COMFORT CLASSIC של רספרוניקס מדובר במסיכה אפית, זולה ופשוטה שקל מאד להסתגל אליה |
 |
|
|
גור אריה
חבר חדש מהשקית
18 הודעות |
נכתב ב - 12/29/2014 : 14:26:03
|
שלום ותודה למשיבים
בקופת חולים מכבי מה המכשיר(לא המסכה) ואיזו חברה כדאי לקחת תודה מראש
|