סיפאפ פורום ישראל - איך להיפטר מהטעם המר, שנוצר בפה כל בוקר
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 איך להיפטר מהטעם המר, שנוצר בפה כל בוקר
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

רוצה ללמוד
חבר חדש מהשקית

Israel
12 הודעות

נכתב ב - 09/25/2014 :  07:52:57  Show Profile  תגובה עם ציטוט
הטעם המר שאני מרגיש כל בוקר באיזור חלל הפה מזכיר טעם של אבנית,
אני משתמש במכשיר בן 3 שנים עם לחות,
רוב הזמן שמתי מים מזוקקים, אולם במשך שנה אחת שמתי מים רגילים לא רתוחים, אולי זה מקור הבעיה ?
שטפתי עם חומץ את המיכל מים, והטעם המר חוזר לאחר יומיים, מה לעשות ?

רוצה ללמוד
חבר חדש מהשקית

Israel
12 הודעות

נכתב ב - 09/25/2014 :  08:08:12  Show Profile  Reply with Quote
ברצוני להוסיף שאני משתמש במסיכה אפית,
אני רוצה להוסיף שאלה ,
מהן כל הבעיות שנוצרות, כאשר במכשיר לחות לא משתמשים במים ללא אבנית,
כלומר, אם שמים מים רגילים לאורך זמן רב ? האם הבעיה ניתנת לטיפול ?
תודה לכולם.
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 09/25/2014 :  12:26:56  Show Profile  Reply with Quote
שלום רב, נושא מעשיר הלחות הנו נושא מורכב מאד, בד"כ מטופלים נוטים לחשוב שאם יבש קצת בפה אז מיד מוסיפים מעשיר לחות ואז היובש יעלם והכל יהיה מושלם. אז זהו שלא ! בתשובתי זו אני מקדים ומרחיב באופן כללי על השימוש במעשיר לחות מחומם גם כדי שנבין מי זקוק לזה ואיך זה עובד וכמובן מהן התופעות אשר עלולות להיגרם כתוצאה מהשימוש במעשיר. מטופל אשר חש יובש בחלל הפה או לחלופין טעם מוזר בפה לאחר שינה ארוכה אין הדבר קשור בהכרח למעשיר הלחות או למים אשר ממלאים בו או לאבנית אשר נוצרת על פלטת החימום. בד"כ יתכן שמדובר פשוט מאד או על פתיחת פה לא רצונית כתוצאה מעודף או חוסר לחץ אוויר או לחלופין מדליפה לא מבוקרת כתוצאה מבלאי בצינור או במסיכה שכתוצאה ממנה חש המטופל בחוסר אויר ואז פותח את פיו במהלך השינה אז בלוטות הרוק אינן פעילות הפה מתייבש והמטופל מתעורר בהרגשת יובש וטעם מוזר בלשון ובחלל הפה. ניתן לפסול את אחת מההשערות ע"י בדיקה פיזית של הציוד תחקור של בן או בת הזוג או כמובן פריקת נתונים עם דגש על דליפות אוויר (במכשירים בהם ניתן לראות פריקה מקיפה) לאנשים בעלי מכשיר בלחץ קבוע או ללא פריקת נתונים מקיפה אשר חשים בתופעה הזאת מומלץ לבצע התאמת לחצים במכשיר אוטומטי ואז בד"כ ע"י כיוון נכון של לחץ האוויר הבעיה נעלמת. שימו לב !!! טיפול ביובש בחלל הפה ע"י מעשיר לחות לא מומלץ לא יעיל וסתם יגרום לכם להוצאה כספית מיותרת!! בתשעים אחוז מהמקרים הבעיה טמונה בלחץ האוויר או בבליי של הציוד ! אני כן ממליץ לנסות מעשיר לחות לפני הרכישה למשך לפחות שבועיים וזאת לאחר שביצענו ופסלנו את הרשום מעלה. אני באופן אישי אוסיף למטופלים שלי מעשיר לחות אך ורק במצבים בהם יתארו צינון התקררות או נזלת אלרגית כתוצאה משינה עם מזגן (קירור) בחדר השינה או לחלופין יובש בדרכי הנשימה העליונות או התחתונות (אף או גרון) . למעשיר הלחות שני תפקידים האחד חימום האוויר (מניעת צינון או התקררות של המטופל) והשני מתן לחות למניעת יובש שלא בחלל הפה אלא רק באף ובדרכי הנשימה. כעת ארחיב לגבי תחזוקת המעשיר וסוג המים וכמובן מניעת ריחות לא נעימים, ניתן להשתמש במעשיר גם במים מהברז אבל חשוב מאד לבצע ניקוי אבנית במיכל המים אחת לחודש, אחרת קשה לו לחמם והוא פחות יעיל . את הניקוי אין לבצע עם חומץ !!!! אך ורק עם מלח לימון או חומר מסיר אבנית בנוזל קר לקומקומים אשר תוסס ומפרק את האבנית במשך מספר דקות בלבד ומנקה את המכל באופן יעיל וללא ריחות לוואי. דרך נוספת היא פשוט מאד להשתמש במים מזוקקים (לא מהמזגן) לצרכים רפואיים (לדעתי זה יקר ומיותר) ואז לא נוצרת אבנית אבל עדיין מדי פעם צריך לנקות את המכל. בשימוש בחומץ באמת עלול להיווצר ריח או טעם לוואי לאורך זמן ולכן זה לא מומלץ. יחד עם זאת בדקו אחת לרבעון את הגומיות והאטימות של המעשיר על כל חלקיו וחפשו דליפות אוויר או רעשים חריגים בזמן הפעולה. יש להימנע ממצב בו באמצע הלילה נגמרים המים במעשיר הלחות והוא מחמם ללא מים ! זה עלול לגרום לנזק ואף לריח לא נעים ! אשמח אם תרחיב קצת על סוג הציוד שברשותך ומתי לאחרונה הוחלפה מסיכה , צינור או חלקים בציוד שברשותך. חג שמח, שנה טובה , דן בר-אור

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 09/25/2014 :  21:01:07  Show Profile  Reply with Quote
תודה דן.
מסכים עם כל מילה. לי, זה עוזר לכאבי ראש שנגרמים לי מהסינוס.
נוהג לנקות עם מיץ לימון שחומם. החימום מזרז את הניקוי. ומרתיח את מי הברז שעברו פילטר.
השבוע, סתם ללא סיבה רכשתי פילטר בקטריאלי טורי, לא יודע אם זה שווה משהו. לפחות זה לא מזיק. אני אוהב להתנסות בדברים חדשים. מחכה שיגיע לארץ ואז אעדכן אתכם.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 09/26/2014 :  16:19:58  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
תודה רבה על ההסבר המקיף דן

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

רוצה ללמוד
חבר חדש מהשקית

Israel
12 הודעות

נכתב ב - 09/26/2014 :  18:42:48  Show Profile  Reply with Quote
תודה רבה על התשובות, ובמיוחד תודה לדן עבור ההשקעה,
אני משתמש במסיכת אף שהוחלפה לחדשה לפני חודש, המכשיר הוא APEX עם לחות, שפעל מצויין במשך 3 שנים, מכשיר שקט ועושה את העבודה, אני זקוק למכשיר לחות כי סבלתי מנזלת כרונית, ואני נימצא באיזור הדרום שבו אקלים מדברי ויבש, כאמור, לאחר שבמשך זמן רב לא הקפדתי על מים מזוקקים או רתוחים, החלו בעיות של טעם מר וחריף מאד בפה, בבוקר לאחר השימוש, לא בטוח שהסיבה לבעיה החדשה היא סוג המים, אולם ליתר ביטחון ניקיתי היטב וחזרתי להשתמש במים כפי שמומלץ, רכשתי בחברת מדיקוויפ, אולי לא תהיה לי ברירה אלא להשאיר במעבדה ולהיעזר במכשיר חלופי זמני, ושוב תודה לכל מי שמתערב ומעלה רעיונות.
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 09/26/2014 :  19:13:41  Show Profile  Reply with Quote
לדעתי אין צורך לנסוע עד המעבדה, אם ניקית היטב את מעשיר הלחות נסה אולי לנקות היטב את הצינור או להחליפו. אם יוצא לך להגיע לאזור המרכז כנס אלי ואנסה לפתור את הבעיה בשמחה.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 09/27/2014 :  09:13:59  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
אכן מעשיר לחות מיועד לנשימת אף.בכלל מומלץ להגיע לנשימת אף .פתיחת פה היא אם כל הצרות-מיובש ועד זיהומים.
האף מגביל זרימה,מונע קירור הריאות,מוסיף לחות,מטהר אבק וחלקיקים .
נשימת פה היא לחירום בלבד.
לחיטוי הפה לפני השינה אני משתמש בליסטרין .

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.