סיפאפ פורום ישראל - האם השימוש במכשיר גורם להרדמה?
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 האם השימוש במכשיר גורם להרדמה?
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

אבי7786
חבר חדש מהשקית

Israel
4 הודעות

נכתב ב - 06/01/2014 :  13:05:13  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכל שוכני הפורום. אני משתשמש חדש. פתר לי את בעיית הנחירה. השאלה שלי לפורום באם מישהו יודע באם השימוש ב CPAR מרדים.כלומר השאלה היא באם אני לא זקוק למכשיר (כי אני ישן לבדי) וקשה לי להרדם האם השימוש בו יגרום לי להרדם ביתר קלות????

אבי7786
חבר חדש מהשקית

Israel
4 הודעות

נכתב ב - 06/01/2014 :  13:07:01  Show Profile  Reply with Quote
הכוונה C PAP סליחה על הטעות
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 06/01/2014 :  19:35:07  Show Profile  Reply with Quote
ברוך הבא למועדון,
אם הבנתי את שאלתך, המכשיר הוא לא תחליף לכדור שינה.
מי שיש לו בעיית דום נשימה בשינה חייב את המכשיר. לא משנה אם קשה לו להירדם או שהוא נרדם לבד בקלות.
בלי ספק השינה עם המכשיר טובה יותר כי אין יקיצות מדום השינה.
בהצלחה

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות

נכתב ב - 06/01/2014 :  20:40:54  Show Profile  Reply with Quote
הלוואי והיה גורם להירדמות.
רוב חברי הפורום ( תקנו אותי אם אני טועה...) לא כל כך הצליחו להירדם בתחילת דרכם כשהישתמשו בCPAP.
לאחר שמתרגלים אליו, לא יכולים לישון בלעדי המכשיר.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/01/2014 :  20:41:17  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
לאחר שמתרגלים -תרדם רק מלחשוב על המכשיר!!!!!!!!!
השינה הופכת לכיף במקום לסיוט.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

אבי7786
חבר חדש מהשקית

Israel
4 הודעות

נכתב ב - 06/01/2014 :  21:13:17  Show Profile  Reply with Quote
תודה על קבלת הפנים. אז ככה נבדקתי במעבדת שינה בגלל תלונות (לא שלי) על נחירות. תוצאות הבדיקה היו דום נשימה בחומרה קלה עם ממוצע של 5.4 RDI הפסקות נשימה לשעה. בכל זאת משאיר השאלה אולי מישהו בתחום הרפואה ערך מחקר בעניין של השפעת השימוש במכשיר להרדמות.
בנוסף יש לי עוד שאלה האם מישהו מכיר את השימוש במכשיר שיוצר וואקום ללשון ואינו נותן ללשון לגלוש פנימה?
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/01/2014 :  21:50:25  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום אבי וברוך הבא

אם אתה סובל אכן מ- 5.4 הפסקות נשימה בשעה מצבך קל יחסית

לא בטוח שאתה צריך אכן CPAP תתייעץ עם רופא המעבדה.

ה- CPAP לא מרדים בפני עצמו הוא משפר את איכות השינה בכך שהוא מונע את הפסקות הנשימה

לרבים מאיתנו הסובלים מעשרות של הפסקות נשימה בשעה הוא הכרחי לשינה טובה ובריאה.

המכשיר גם מונע נחירות אבל נחירות בפני עצמן הן לא סיבה מספיקה להשתמש ב- CPAP בדר"כ.

לגבי המכשיר של הואקום ללשון הוא אוזכר בפורום. לא ניסיתי אותו אישית.

לי יש גם סד דנטלי והוא יכול להיות יעיל למצבך הן לטיפול בהפסקות הנשימה והן לנחירות

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

אבי7786
חבר חדש מהשקית

Israel
4 הודעות

נכתב ב - 06/01/2014 :  22:09:09  Show Profile  Reply with Quote
יצחק תודה
ה CPAP אצלי תורם לחיסול הנחירות ולשיפור הזוגיות . אני מטופל במכשיר מספר קטן של חודשים ולדעתי השימוש בו תוך נשימה מונוטונית דרך האף בלבד יוצר מצב דומה למדיטציה ולכן לדעתי המכשיר מרגיע ומרדים.
האם יכול לתת לי יותר פרטים על הסד הדנטלי? לא שמעתי על זה.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/02/2014 :  07:48:07  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
משום מה הוחלט שמעל 5 הפסקות נשימה בשעה זו מחלה ומתחת זה כלום.
היסטורית זה היה כשדיברו על הסינדרום הפיקוויקי -תבדקו בויקיפדיה- על שם סיפורי בית הפיקוויקים של צארלס דיקנס -וזה סינדרום קשה של השמנה קיצונית משולבת בדום נשימה חסימתי ,הצטברות דו תחמוצת הפחמן בדם בגלל תת איוורור וישנוניות קשה ומגוחכת בכל מצב.
מאז חלו שינויים רבים ונולדו תובנות רבות.הבינו שיש שתי פנים לתסמונת- הפן הנשימתי והפן שקשור לאיכות השינה.לשם כך הגדירו את
ה:UPPER AURWAY RESISTANCE SYNDROME -UARS שמתאר הפרעה משמעותית לשינה אפילו בלי הפסקות בשינה.(רק להדגיש- היפופניאה במבוגרים לא נרשמת ככזו אם אין לפחות ירידה של 50 % בנשימה ובצירוף ליקיצה ברורה או ירידה של 4% בריווי החמצן בדם. כך שאם הקריטריונים הללו לא נרשמים לא סופרים את הארוע בספירת הפסקות הנשימה אבל כן ב:UARS )
חוץ מזה -בבדיקת השינה לרוב ישנים פחות עמוק מהרגיל ולכן יש פחות הפסקות נשימה מהרגיל.
כאשר מבצעים בדיקת שינה אוטומטית בלי מישהו שמבין שמפענח וקורא את התרשים אפשר לפספס במיוחד במקרים הגבוליים.

בקיצור- אם אתה היית מתעורר 5 פעמים בשעה שזה אומר כל 12 דקות יקיצונת -בטוח שהיה קשה להרדם ובטוח שקמת עייף.עם הסיפפ-וכל הכבוד שהסתגלת אפילו למען שלום בית -אתה ישן עמוק יותר,שקט יותר,נרדם יותר בקלות .וקם יותר רענן ואולי ישן פחות שעות אפילו.
הבעיה העיקרית במצב כמו שלך היא ההסתגלות הראשונית
חיילים נרדמים עם נעליים גבוהות וקסדה -רק צריך להיות עייף ולהסתגל.

בהצלחה

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 06/02/2014 :  08:23:48  Show Profile  Reply with Quote
לשאלתך על המתקן ללשון, יש לי אותו השתמשתי בו פעמים בלבד ולא עזר לי. זה מתאים לאלו שהבעיה היחידה שלהם זו גלישת הלשון.
בנחירות לרוב הבעיה נובעת מהאף ומחיך רפוי לעבר הענבל מעל הלשון כך שיש סיכוי שזו לא הבעיה.
בכל אופן אם תרצה לבדוק אם זה מתאים לך, אוכל להשאיל לך לבדיקה. הוא ניתן לעיקור בקלות במים רותחים.
גם אצלי כמו שכתבו אחרים, ה-CPAP הוא כדור השינה שלי. בלעדיו לא יכול אפילו להתחיל להרדם. הוא מזכיר לי את המסכה בתחילת הניתוח ששמים על הפנים של המנותח.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/02/2014 :  19:45:06  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
תקרא כאן על סד דנטלי:

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=21468&SearchTerhttp://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=20782&SearchTerms=סד,דנטליms=סד,דנטלי

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.