שלום לכל שוכני הפורום. אני משתשמש חדש. פתר לי את בעיית הנחירה. השאלה שלי לפורום באם מישהו יודע באם השימוש ב CPAR מרדים.כלומר השאלה היא באם אני לא זקוק למכשיר (כי אני ישן לבדי) וקשה לי להרדם האם השימוש בו יגרום לי להרדם ביתר קלות????
ברוך הבא למועדון, אם הבנתי את שאלתך, המכשיר הוא לא תחליף לכדור שינה. מי שיש לו בעיית דום נשימה בשינה חייב את המכשיר. לא משנה אם קשה לו להירדם או שהוא נרדם לבד בקלות. בלי ספק השינה עם המכשיר טובה יותר כי אין יקיצות מדום השינה. בהצלחה
הלוואי והיה גורם להירדמות. רוב חברי הפורום ( תקנו אותי אם אני טועה...) לא כל כך הצליחו להירדם בתחילת דרכם כשהישתמשו בCPAP. לאחר שמתרגלים אליו, לא יכולים לישון בלעדי המכשיר.
תודה על קבלת הפנים. אז ככה נבדקתי במעבדת שינה בגלל תלונות (לא שלי) על נחירות. תוצאות הבדיקה היו דום נשימה בחומרה קלה עם ממוצע של 5.4 RDI הפסקות נשימה לשעה. בכל זאת משאיר השאלה אולי מישהו בתחום הרפואה ערך מחקר בעניין של השפעת השימוש במכשיר להרדמות. בנוסף יש לי עוד שאלה האם מישהו מכיר את השימוש במכשיר שיוצר וואקום ללשון ואינו נותן ללשון לגלוש פנימה?
יצחק תודה ה CPAP אצלי תורם לחיסול הנחירות ולשיפור הזוגיות . אני מטופל במכשיר מספר קטן של חודשים ולדעתי השימוש בו תוך נשימה מונוטונית דרך האף בלבד יוצר מצב דומה למדיטציה ולכן לדעתי המכשיר מרגיע ומרדים. האם יכול לתת לי יותר פרטים על הסד הדנטלי? לא שמעתי על זה.
משום מה הוחלט שמעל 5 הפסקות נשימה בשעה זו מחלה ומתחת זה כלום. היסטורית זה היה כשדיברו על הסינדרום הפיקוויקי -תבדקו בויקיפדיה- על שם סיפורי בית הפיקוויקים של צארלס דיקנס -וזה סינדרום קשה של השמנה קיצונית משולבת בדום נשימה חסימתי ,הצטברות דו תחמוצת הפחמן בדם בגלל תת איוורור וישנוניות קשה ומגוחכת בכל מצב. מאז חלו שינויים רבים ונולדו תובנות רבות.הבינו שיש שתי פנים לתסמונת- הפן הנשימתי והפן שקשור לאיכות השינה.לשם כך הגדירו את ה:UPPER AURWAY RESISTANCE SYNDROME -UARS שמתאר הפרעה משמעותית לשינה אפילו בלי הפסקות בשינה.(רק להדגיש- היפופניאה במבוגרים לא נרשמת ככזו אם אין לפחות ירידה של 50 % בנשימה ובצירוף ליקיצה ברורה או ירידה של 4% בריווי החמצן בדם. כך שאם הקריטריונים הללו לא נרשמים לא סופרים את הארוע בספירת הפסקות הנשימה אבל כן ב:UARS ) חוץ מזה -בבדיקת השינה לרוב ישנים פחות עמוק מהרגיל ולכן יש פחות הפסקות נשימה מהרגיל. כאשר מבצעים בדיקת שינה אוטומטית בלי מישהו שמבין שמפענח וקורא את התרשים אפשר לפספס במיוחד במקרים הגבוליים.
בקיצור- אם אתה היית מתעורר 5 פעמים בשעה שזה אומר כל 12 דקות יקיצונת -בטוח שהיה קשה להרדם ובטוח שקמת עייף.עם הסיפפ-וכל הכבוד שהסתגלת אפילו למען שלום בית -אתה ישן עמוק יותר,שקט יותר,נרדם יותר בקלות .וקם יותר רענן ואולי ישן פחות שעות אפילו. הבעיה העיקרית במצב כמו שלך היא ההסתגלות הראשונית חיילים נרדמים עם נעליים גבוהות וקסדה -רק צריך להיות עייף ולהסתגל.
לשאלתך על המתקן ללשון, יש לי אותו השתמשתי בו פעמים בלבד ולא עזר לי. זה מתאים לאלו שהבעיה היחידה שלהם זו גלישת הלשון. בנחירות לרוב הבעיה נובעת מהאף ומחיך רפוי לעבר הענבל מעל הלשון כך שיש סיכוי שזו לא הבעיה. בכל אופן אם תרצה לבדוק אם זה מתאים לך, אוכל להשאיל לך לבדיקה. הוא ניתן לעיקור בקלות במים רותחים. גם אצלי כמו שכתבו אחרים, ה-CPAP הוא כדור השינה שלי. בלעדיו לא יכול אפילו להתחיל להרדם. הוא מזכיר לי את המסכה בתחילת הניתוח ששמים על הפנים של המנותח.