מידע כללי שקיבלתי מכירורג אף אוזן גרון שטען כי בלחצים גבוהים עלולה להתרחש פגיעה בראות. הוא דיבר על לחצים שמעל 15 אבל אינני בטוח בכך. חיפשתי מידע בנושא כי זה ענין מהותי ולא מצאתי דבר!
אני מתאר לעצמי שלא היו מאשרים את מכשירי ה-CPAP לשימוש אם הייה חשש כזה, אולי מדובר חיבור לקומפרסור שהיה פעם, אבל כיום לא נשמעה בעיה בנושא. זה רק מדגיש את חשיבות איכות המכשיר.
נפחת זה שבועיות הריאה מתפוצצות קצת ונוצרות בועות גדולות עם שטח פנים קטן יותר ולכן ספיגת החמצן פחות יעילה.עד כמה שאני יודע זה בא למשל מעישון .לחץ האויר במסכה יורד עם המעבר לסימפונות ולרטרכאות ולריאות ולמעשה בבועיות הקטנות כמעט שאין לחץ.לכן לא נראה לי שאמפיזמה יכולה להווצר מסיפפ .כמובן שאם יש כבר אמפיזמה אז כדאי לשקול ביפפ וחמצן.כדאי לבדוק סטורציה תוך כדי הסיפפ .
ריאות תקינות מסוגלות לייצר לחץ אוויר של 1.4 PSI בערך. הלחץ הכי גבוה בסיפאפ הוא נמוך מאוד ביחס לזה, 20 ס"מ מים = 0.285 PSI, בסה"כ חמישית מהלחץ שהריאות בעצמן מסוגלות ליצור. כלומר אם אתה יכול לנפח בלון כבר הריאות עובדות בלחץ פי 4-5 מהלחץ הכי גבוה שהסיפאפ יכול להשיג. אם אתה ב 10 ס"מ מים אז זה רק עשירית. אנשים עם בעיות ריאות רציניות למשל שלא יכולים לנפח בלון או שצריכים חמצן בהחלט צריכים ייעוץ מתאים למצבם. לשאר העולם הסיפאפ נחשב בטוח מאוד לשימוש.