מחבר |
נושא  |
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 01/01/2014 : 10:42:18
|
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24228181
לפי המאמר 20 אחוז מנבדקים שלא הסתגלו קודם לסיפפ הצליחו להסתגל בזכות המסכה הזו. שימו לב- משתמשים במעשיר לחות מחומם ובנשימה דרך הפה. הלחץ הטיפולי יורד כנראה. מה דעתכם? מישהו התנסה בזה? אולי במסגרת הניסוי ? |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 01/01/2014 : 14:20:56
|
יש הגיון בזה, כיון שזה עוקף את הסתימות מהאף לגרון. מסכה זו חייבת מעשיר לחות, אחרת הפה יתיבש. במקרה שלי, לא מסוגל לנשום מהפה, קשה להאמין, עד כדי כך שאם מישהו סותם לי את האף אני מאבד את הנשימה ורק לאחר אולי 20 שניות אני מתעשת ומצליח לפתוח את הפה ולנשום. כשעשו לי ניתוח באף לא יכולתי לנשום עם הטמפונים וזה היה עינוי בשבילי במשך 3 ימים שלא יכולתי להרדם. בלילה האחרון חיכית לרופא משעה 4 בבוקר במשרד עד שהוציא לי אותם. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/01/2014 : 20:46:03
|
מאד מעניין היא ממש נכנסת לתוך הפה הבעיה שזה סותר את כל מה שקראתי כולל הרצאות של פרופ' פרץ לביא כי נשימה דרך הפה לא בריאה ומסוכנת |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 01/02/2014 : 10:00:07
|
פעם אחת בחיים עברתי הרדמה לניתוח כלשהו קטן, ואני זוכר שהזהרתי והתרעתי לפני המנתח, המרדים וכל מי שהיה בחדר הניתוח כי אני משתמש ב-CPAP ולא מסוגל לנשום מהפה לבד. זכור לי שדחפו לי צינור אויר דרך הפה לקנה הנשימה. זה נראה תהליך דומה. כשאני חושב על זה, המסכה הזו לא נראית לי פתרון למקרים קשים ומיוחדים, לאלו שגם ה-CPAP לא יעיל ב-100% עבורם וזה הפתרון האחרון. הגעתי להבנה זו כיון שאם עוקפים את האף, במשך הזמן אתה מגדיל את החסימה דרך האף כיון שלא עובר משם אויר. מעבר אויר תמידי מקטין את תהליך ההיצרות. איני רופא, זו דעתי ויתכן שאני טועה ואחרים לא יסכימו איתי. |
 |
|
biohazard
חבר חדש

86 הודעות |
נכתב ב - 01/02/2014 : 11:36:40
|
זו הכלאה בין מסיכת cpap לסד דנטלי... |
מכשיר: Weinmann SOMNObalance מסיכה: Weinmann Joyce מסיכה נוספת: Respironics Comfort Classic |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 01/02/2014 : 13:58:45
|
עכשיו אני מבין, אם כך זה סד פשוט ולא מותאם אישית, עדיין חושב שמסכה לאף עדיפה ואפשר לשים סד פשוט אם רוצים. אגב, הרבה פעמים "תפסתי את עצמי" כשאני מתעורר, מרגיש שהלסת שלי התחתונה מורחקת והלשון מורחקת בצורה לא מודעת שמאפשרת לי לנשום כאילו שהייתי עם סד, פעולה בלתי רצונית ולא מכוונת על ידי וכאמור לא מודעת. שמתי לב לזה בשנה האחרונה, מעניין אם למישהו יש תופעה דומה. |
 |
|
|
נושא  |
|